Jump to content
malamu

Bosnia and Herzegovina

Share

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

Ja sam jutros imala biometrics. Dosla sam malo ranije nego sto je bilo zakazano. Nije bila guzva pa sam brzo zavrsila. U pozivu za biometrics pise da treba ponijeti pismo i pasos, ali ponesite i vjencani list jer su meni trazili (bas kao i Badgerelli prije mene- btw. mi smo u istoj drzavi).

Danas sam isla i doktoru da mi ispuni I-693 (trazila sam samo prepis vakcinacija), jer sam dobila RFE. Nadam se da ce prihvatiti tako, i da mi nece poslat ponovo RFE za cijeli medical, ili jos gore da dobijem denial.

Vidim da nemilice salju RFE za medical, ali ja nisam ni poslala ono sto je trebalo pa me ni ne cudi sto sam ga dobila. Ali neki su poslali pa su opet dobili RFE. hmmm

Inace..cestitam svima koji su dobili vize, green cards, ozenili se, udali...:)) Sretno svima u daljem procesu. Kojem izgleda nikad kraja nema. :D

Juce sam bila u nekoj Bosnian store pa sam si kupila domacih slatkisa (a nije bas da mi trebaju..hehe..ali eto).

Uh, Malamu, sad si me bacila u razmisljanje... Ni ja nisam poslala ono sto je trazeno, tacnije, ono sto oni traze. Poslala sam neku alternativu (kopiju zdravstvene knjizice sa prevodom na engl.) i iskreno se nadam da ce mi to uvaziti. Nece ti poslati za cijeli medical, jer za K1 traze samo tu jednu stranu. A ne mogu da vjerujem kako nas doktori kuliraju (oni u BiH) i prave se neki profesionalci, kad fino pise na formularu da treba da nam daju kopiju te stranice sa vakcinama.

Elem, hocu da te pitam jesi li ti ista poslala, makar neko objasnjenje vezano za vakcine ili si ih totalno otresla :D ? Vjerovatno salju RFE zbog ove nemile situacije vezane za grip, znas kako su oni ovdje istripovani. ;-)

I sta si ponijela kod doktora, jer ja nemam taj karton iz Doma zdravlja koji ocigledno svi imaju, meni je doktorica rekla da mi je strara zdravstvena knjizica dovoljna. Vec zamisljam cika doktora Amera kako zacudjeno gleda u moju bordo knjizicu koja je btw ispala iz korica...:-D.

Hvala, srecno i tebi... a procesu ce doci kraj, mada te potpuno razumijem sto mislis da nikad nece.

Pozdrav svima!!!

:unsure: ... hmmm... pitanje.... za vas iskusne...

Poslali smo AOS paket. Nisam stavila EAD i AP formulare u isti. Ne znam zasto sam se nosila mislju da ce sve ici brzo. Sad citam itam neke timelines... i sokirana sam. Jesam li pogrijesila? Ustvari, vidim da jesam... Je li ih iko od vas naknadno slao? I salju li se opet na istu adresu (Chicago) kad se posebno salju?

Svaka pomoc je dobrodosla. Thanks svima!

Filed: AOS (apr) Country: Croatia
Timeline

Ne znam kako se salju kad se salju odvojeno, ali mislim da ih oboje sad moras platiti - znam da su, ako se salju zajedno s AOS-om, ukljuceni u cijenu (u onih $1010).

Meni, na primjer, AP i EAD nisu ni trebali. I jedan i drugi su stigli na kucnu adresu tek nekoliko dana prije samog green carda.

I-129F Sent: Aug 20th 2008

Interview Date: April 8th 2009, 10:30 - APPROVED!

K-1 Visa Received: April 9th 2009

POE: Aug 8th 2009, Minneapolis

Wedding: Aug 28th 2009

-------------------------------------------------------------------

Our I-129f was approved in 107 days from our NOA1 date.

Our I-129f was approved in 114 days from our filing date.

Our case spent 52 days being chewed by NVC.

Our interview took 224 days from your I-129F NOA1 date.

AOS, AP, EAD filed: Oct 15th 2009

Biometrics: Nov 24th 2009

AP received: Dec 14th 2009

EAD received: Dec 17th 2009

Green Card received: Dec 18th 2009

http://www.badgerella.com/forum

:unsure: ... hmmm... pitanje.... za vas iskusne...

Poslali smo AOS paket. Nisam stavila EAD i AP formulare u isti. Ne znam zasto sam se nosila mislju da ce sve ici brzo. Sad citam itam neke timelines... i sokirana sam. Jesam li pogrijesila? Ustvari, vidim da jesam... Je li ih iko od vas naknadno slao? I salju li se opet na istu adresu (Chicago) kad se posebno salju?

Svaka pomoc je dobrodosla. Thanks svima!

B&D, hajde kontaktiraj pushbrk ili katherine41 (ja mislim da joj je to username) mislim da ti oni mogu reci za sigurno. Ja bih definitivno cekala bar na NOA1 da mozes kopirati i priloziti sa aplikacijom za EAD i AP - i tada ne saljes dodatni novac jer si vec platila.

ROC 2009
Naturalization 2010

B&D, hajde kontaktiraj pushbrk ili katherine41 (ja mislim da joj je to username) mislim da ti oni mogu reci za sigurno. Ja bih definitivno cekala bar na NOA1 da mozes kopirati i priloziti sa aplikacijom za EAD i AP - i tada ne saljes dodatni novac jer si vec platila.

Thanks Badgerella & Milimelo,

dobila sam vec NOA1, tako da imam dokaz da je sve placeno. Citam instrukcije gdje da posaljem EAD i potpuno sam izgubljena. Trebace mi cijeli dan da skontam u koju kategoriju spadam, pa da znam na koju adresu da saljem. Kako sam se zeznula... :) Ali dobro, cijeli ovaj put je pun raznoraznih gluposti i prepreka, bilo bi cudo da sve glatko prodje. S obzirom da sam za I-129 NOA1 cekala 5 mjeseci, mislim da cu ipak posebno poslati ove dvije.

Hvala drage moje, sve najbolje!

(L)

Jedno pojasnjenje. Ne vidim razlog za bacanje para (mada sam ja to vec uradio, jer su svi pisali da treba poslati zahtjeve za EAD i AP). Mislim za slanje zahtjeva za AP i EAD ukoliko nema neke prijeke potrebe ( AP je za putovanje van USA dok se odvija proces AOS) Mislim svi ste skoro stigli u USA i mislim da niko nema namjeru da ide za BiH ( naravno ukoliko se nesto nepredvidjeno ne desi kod kuce, sto nikome ne zelim).A ako neko misli da ce ubrzo naci neki posao u mjestu gdje se skrasio neka aplicira za EAD. Meni je Zelena karta stigla 2 mjeseca nakon AP i EAD.Za ta dva mjeseca koliko sam prije dobio EAD nego Zelenu kartu nisam uspio naci nikakav posao, a nisam ni isao za Bosnu. Tako da je moja preporuka da ustedite tih 700 $ koliko se inace placa za AP i EAD ( ukoliko se ne varam). Puno pozdrava svima na forumu i puno srece u daljem procesu.

Jedno pojasnjenje. Ne vidim razlog za bacanje para (mada sam ja to vec uradio, jer su svi pisali da treba poslati zahtjeve za EAD i AP). Mislim za slanje zahtjeva za AP i EAD ukoliko nema neke prijeke potrebe ( AP je za putovanje van USA dok se odvija proces AOS) Mislim svi ste skoro stigli u USA i mislim da niko nema namjeru da ide za BiH ( naravno ukoliko se nesto nepredvidjeno ne desi kod kuce, sto nikome ne zelim).A ako neko misli da ce ubrzo naci neki posao u mjestu gdje se skrasio neka aplicira za EAD. Meni je Zelena karta stigla 2 mjeseca nakon AP i EAD.Za ta dva mjeseca koliko sam prije dobio EAD nego Zelenu kartu nisam uspio naci nikakav posao, a nisam ni isao za Bosnu. Tako da je moja preporuka da ustedite tih 700 $ koliko se inace placa za AP i EAD ( ukoliko se ne varam). Puno pozdrava svima na forumu i puno srece u daljem procesu.

Pogresno - cijena AP i EAD je vec ukljucena u $1010. Ako neko zeli AP i EAD samo ih dodaje prilikom slanja I-485 ili nakon sto dobije NOA1 za I-485. Nikakvih novih troskova nema.

ROC 2009
Naturalization 2010

Uh, Malamu, sad si me bacila u razmisljanje... Ni ja nisam poslala ono sto je trazeno, tacnije, ono sto oni traze. Poslala sam neku alternativu (kopiju zdravstvene knjizice sa prevodom na engl.) i iskreno se nadam da ce mi to uvaziti. Nece ti poslati za cijeli medical, jer za K1 traze samo tu jednu stranu. A ne mogu da vjerujem kako nas doktori kuliraju (oni u BiH) i prave se neki profesionalci, kad fino pise na formularu da treba da nam daju kopiju te stranice sa vakcinama.

Elem, hocu da te pitam jesi li ti ista poslala, makar neko objasnjenje vezano za vakcine ili si ih totalno otresla :D ? Vjerovatno salju RFE zbog ove nemile situacije vezane za grip, znas kako su oni ovdje istripovani. ;-)

I sta si ponijela kod doktora, jer ja nemam taj karton iz Doma zdravlja koji ocigledno svi imaju, meni je doktorica rekla da mi je strara zdravstvena knjizica dovoljna. Vec zamisljam cika doktora Amera kako zacudjeno gleda u moju bordo knjizicu koja je btw ispala iz korica...:-D.

Hvala, srecno i tebi... a procesu ce doci kraj, mada te potpuno razumijem sto mislis da nikad nece.

Pozdrav svima!!!

Kad sam tek poslala papire za AOS nisam nista napisala vezano za vakcinacije. Racunala sam da cu ili dobiti RFE ili da ce odobriti bez vakcinacija kao sto se vec ranije desavalo. Tako da sam isla na to svjesno. Poslije mi je bilo malo krivo, jer nije bas svejedno kad dobijes zuti papir. :D

Kod doktora prolazi bilo kakav dokaz o vakcinacijama. Bar je tako bilo kod mog. Ja sam imala onaj WHO kartoncic, ali i staru knjizicu. Mislim da cak ne mora ni biti prevedeno na engleski. Ali super ako jeste. Ono sto njemu nije bilo jasno on je googlao. Za pljuskavice me je samo pitao jesam li imala, posto ne pise u kartoncicu. Tako da nisam morala primiti i tu vakcinu.

Nadam se da obje brzo dobijemo green card :D

10z8daa.jpg1267okh.jpg14o8ygx.jpg

NOA date for I-485, AP and EAD 12/21/2009

RFE date 01/06/2010 ...RFE response recieved 01/27/2010

Biometrics date 01/19/2010

Transfer Date (CSC) 02/04/2010

AP/EAD Approved Date 02/05/2010

AP Received Date 02/11/2010

EAD Received Date 02/16/2010

I-485 - Last touch 02/24/2010

Service Request -06/21/2010

06/24/2010 - touch

07/10/10..07/28/10..07/29/10...touch

07/29/2010 - GC approved

Ja sam gotova sa AP i EAD. AP je stigla danas. :star:

06/24/2010 - touch

07/29/2010 - GC approved

Filed: AOS (apr) Country: Croatia
Timeline

Jos malo pa ce i zelena karta, a onda mozes skupa sa mnom kukati o ponudi poslova, hahaha.

I-129F Sent: Aug 20th 2008

Interview Date: April 8th 2009, 10:30 - APPROVED!

K-1 Visa Received: April 9th 2009

POE: Aug 8th 2009, Minneapolis

Wedding: Aug 28th 2009

Our I-129f was approved in 107 days from our NOA1 date.

Our I-129f was approved in 114 days from our filing date.

Our case spent 52 days being chewed by NVC.

Our interview took 224 days from your I-129F NOA1 date.

AOS, AP, EAD filed: Oct 15th 2009

Biometrics: Nov 24th 2009

AP received: Dec 14th 2009

EAD received: Dec 17th 2009

Green Card received: Dec 18th 2009

http://www.badgerella.com/forum

MOLIM VAS :)

Treba mi pomoc svih vas koji ste vec vec zavrsili s AP, EAD i AOS! ja sam stigla 23. januara u ameriku.. iduce sedmice cemo se aBd vjencati.. ali ne znam nikako kako i sta dalje.. kome slati forme.. gdje slati forme. koje forme.. sta s formama slati..

bas ne znamo nikako taj proces detaljno sta slijedi dalje.. u detalje.. kako i sta posalti!

da li neko ima vremena da mi samo to objasni.. jer zelimo to obaviti kako treba kao i ovaj do sada proces!

mi smo u richmond-u, VA, pa ako ima to veze s mjesto m slanja papira kao i na pocetku kada samo slali.. i to mi please objasnite.. ili mi posaljite link gdje se nalazi objasnjenje za to u detalju!

hvala vam puno.. nadam se da ce mi neko pojasniti to u detalju!

sve najbolje! uzivajte!

Service Center : Vermont Service Center

Consulate : Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

I-129F Sent : July 11, 2009

I-129F NOA1 : July 14, 2009

I-129F RFE(s) : None, thank God

I-129F NOA2 : November 04, 2009

Interview: December 15, 2009

Visa received: December 16, 2009

loveshower.gifloveshower.gif

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline

CESTITTAM! :thumbs::dancing:

Jos malo pa ce i zelena karta, a onda mozes skupa sa mnom kukati o ponudi poslova, hahaha.

Pridruzujem se klubu za kukanje ;)

Edited by Saska+Tim

N-400: filled online on May 8th, 2021

Biometric Reuse Notice: May 8th, 2021
Interview: May 10th, 2022 - Interview De-Scheduled

Interview rescheduled on May 11th, 2022

New Interview: Jun 27th, 2022 - Approved 🥳

Oath Ceremony: July 14th, 2022

Hvala, hvala. :))

Nadam se samo da necemo dugo kukati. :D

Ja cu najverovatnije nazad u skolu. Hm.....

Musho, ja sam ovako nesto posalala:

- I-485 Application with a Personal Check in the amount of $ 1,010.00 (Biometrics fee included)

- Copy of I-797, Notice Of Action (Approval Notice)

- Copy of Marriage Certificate

- Copy of my (International) birth certificate – please see highlighted portions on back for English translation

- 2 Passport size pictures with my name and A # at the back

- Copy of my Passport (biographical Page) and Copy of K1 Visa with entry stamp

- Copy of Form I-94 (front and back)

- Form G-325A, Biographic information

- Form G-325A Supplement

- Form I-693 in the sealed envelope (Part 1, Information about me, Part 2, the vaccination chart, and Part 5, the Civil Surgeon’s Certificate)

- I-864 Affidavit of Support with supporting documents

*Federal Income for Tax Return for most recent year (2008), including W2’s for ......... .........

*Letters from employers confirming employment and salary

- Form I-765, Application for Employment Authorization

* 2 Passport size pictures with my name and A # on the back

* Copy of my passport (biographical page) and copy of K1 Visa with entry stamp

* Copy of Form I-94 (front and back)

- Form I-131, Application for Travel Document

* 2 Passport Size Pictures with my name and A # at the back

* Form I-131 Supplement, Part 7

* Copy of my passport (biographical page) and copy of K1 Visa with entry stamp

* Copy of Form I-94 (front and back)

Mislim da svi salju na istu adresu, a ovi dalje prosljedjuju.

United States Department of Homeland Security

USCIS

P.O. Box 805887

Chicago, IL 60680-4120

pdf instrukcije za AOS

Eto, a mozda neko iz Kluba za kukanje ima sta da doda ili oduzme. :D

Da ne zaboravim, I-693 sam slala naknadno, nakon RFE. Ali zamislimo da sma poslala odmah. :P

Edited by malamu

06/24/2010 - touch

07/29/2010 - GC approved

Pogresno - cijena AP i EAD je vec ukljucena u $1010. Ako neko zeli AP i EAD samo ih dodaje prilikom slanja I-485 ili nakon sto dobije NOA1 za I-485. Nikakvih novih troskova nema.

NIsam ni mislio da ima nekih dodatnih troskova prilikom apliciranja za AP i EAD prilikom apliciranja za AOS, ali sam mislio da ukoliko nije potrebno ne treba aplicirati za AP i EAD , cime bi i troskovi apliciranja bili manji ( mozda grijesim).

link vezan za troskove dokumenata koje treba poslati za AOS.

http://www.uscis.gov/files/nativedocuments...edule052907.pdf

NIsam ni mislio da ima nekih dodatnih troskova prilikom apliciranja za AP i EAD prilikom apliciranja za AOS, ali sam mislio da ukoliko nije potrebno ne treba aplicirati za AP i EAD , cime bi i troskovi apliciranja bili manji ( mozda grijesim).

link vezan za troskove dokumenata koje treba poslati za AOS.

http://www.uscis.gov/files/nativedocuments...edule052907.pdf

Ne valja ti link - daje 404 gresku.

Troskovi su isti trazio ti dodatne dokumente - AP, EAD ili ne - $1010.

ROC 2009
Naturalization 2010

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...