Jump to content
malamu

Bosnia and Herzegovina

Share

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

Pozdrav svima!

Samo da vam pozelim srecnu Novu godinu... nadam se da ste uzivali u NG i bozicnim praznicima (ko ih je slavio), zelim da vam ova 2010. donese mnogo zdravlja i ljubavi, sto manje zavrzlama sa BiH/US administracijom i da uzivate u svom novom zivotu sa svojim voljenim osobama. Kroz toliko toga smo prosli da bismo bili zajedno, ova godina je nasa, vrijeme je da uzivamo. Mnogo vas pozdravljam i srecno u nastavku procesa, dokle god da ste stigli.

Kad sam vec tu... zanima me kakvi su utisci vas koji ste tek dosli? Ja sam provela par mjeseci ovdje prije nego sto sam za stalno dosla, tako da mi nije bas sce novo. Moram da priznam da se malo smaram, jer dragi radi, ja jos ne mogu. Vrijeme ubijam glumeci domacicu, igranjem farmville-a na Facebook-u i igranjem najmocnije igre svih vremena - Band Hero. Mozak potpuno na pasi, ako ikad dobijem posao ovdje, otpustice me odmah, totalno sam zatupila. Ima li iko od vas da zivi u MD-u? Prijala bi mi jedna kafica napolju... nisam odavno. ;-)))

joj hehehhehe potpuno te razumijem i meni je tako slicno kao tebi,ja nisam u MD,ja sam u NJ ako se ne varam mi smo blizu i meni tako one bosanske kafe nedostaju,nema tog bosanskog meraka ovdje,nemas gdje bolje receno s kim izaci da je popijes jer i moj dragi radi a ja sam kuci.meni je bilo sve novo i nepoznato kad sam dosla krenuvsi od obicnih stvari kao sto su slavine za vodu,uticnica, toga da u restoranu ne mogu ja ici da sjednem gdje ja hocu vec moram cekati svoj red itd...ali dobro polako covjek se navikne na sve ja sam evo skoro vec 2 mjeseca ovdje i super mi je zadovoljna sam u potpunosti.

Drage moje Musho i A&N,

vidim da ste u slicnoj situaciji kao i ja, pa me dobro razumijete :-))). Ali ne zalim se, nakon 5 godina radjenja 2 posla i vrlo malo slobodnog vremena, ovo bas prija.

Ja sam srecom imala ta tri mjeseca adaptacije ovdje proslo ljeto, pa sam se prilicno navikla (doduse, bila sam u Texasu, ne znam da li se iko ko nije rodjen tu moze na njega navici :-D). Tek kad se cujem sa svojima, skontam kako sam se navikla na sve ovo ovdje, kao sto rekoste od sitnica kao sto je cekanje u restoranu do nekih mnogo krupnijih stvari.

Mi poslali papire za AOS tek u petak, valjda su ih do sada dobili... nadam se da necemo imati problema, jer je meni viza istekla 7 dana prije toga :blush:

Dragi i ja smo isli u Virdziniju prije nekih mjesec dana, onu noc kad je pao onaj najgori snijeg, mi smo bili na putu. Cini mi se nikoga osim nas i onih likova sto ciste snijeg nije bilo... ali malo avanture nije na odmet. Isli smo u VA Beach, i u neku njihovu vojnu bazu (tacnije mornarica) jer imaju odlicne prodavnice, plus nema poreza... milina! :) Mada, mene je Atlantik oborio s' nogu... nikad nisam bila u blizini okeana, iako je bio sav mutan i podivljao, ja sam se odusevila.

Eto... ja sam u otprilike 2 sata od tebe Musho (Laurel, MD) pa navrati i ti i ostali ako kad budete u prolazu.

Pozzzz svima!!!

:)

Ja sam jutros imala biometrics. Dosla sam malo ranije nego sto je bilo zakazano. Nije bila guzva pa sam brzo zavrsila. U pozivu za biometrics pise da treba ponijeti pismo i pasos, ali ponesite i vjencani list jer su meni trazili (bas kao i Badgerelli prije mene- btw. mi smo u istoj drzavi).

Danas sam isla i doktoru da mi ispuni I-693 (trazila sam samo prepis vakcinacija), jer sam dobila RFE. Nadam se da ce prihvatiti tako, i da mi nece poslat ponovo RFE za cijeli medical, ili jos gore da dobijem denial.

Vidim da nemilice salju RFE za medical, ali ja nisam ni poslala ono sto je trebalo pa me ni ne cudi sto sam ga dobila. Ali neki su poslali pa su opet dobili RFE. hmmm

Inace..cestitam svima koji su dobili vize, green cards, ozenili se, udali...:)) Sretno svima u daljem procesu. Kojem izgleda nikad kraja nema. :D

Juce sam bila u nekoj Bosnian store pa sam si kupila domacih slatkisa (a nije bas da mi trebaju..hehe..ali eto).

10z8daa.jpg1267okh.jpg14o8ygx.jpg

NOA date for I-485, AP and EAD 12/21/2009

RFE date 01/06/2010 ...RFE response recieved 01/27/2010

Biometrics date 01/19/2010

Transfer Date (CSC) 02/04/2010

AP/EAD Approved Date 02/05/2010

AP Received Date 02/11/2010

EAD Received Date 02/16/2010

I-485 - Last touch 02/24/2010

Service Request -06/21/2010

06/24/2010 - touch

07/10/10..07/28/10..07/29/10...touch

07/29/2010 - GC approved

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Serbia
Timeline
Ja sam jutros imala biometrics. Dosla sam malo ranije nego sto je bilo zakazano. Nije bila guzva pa sam brzo zavrsila. U pozivu za biometrics pise da treba ponijeti pismo i pasos, ali ponesite i vjencani list jer su meni trazili (bas kao i Badgerelli prije mene- btw. mi smo u istoj drzavi).

Danas sam isla i doktoru da mi ispuni I-693 (trazila sam samo prepis vakcinacija), jer sam dobila RFE. Nadam se da ce prihvatiti tako, i da mi nece poslat ponovo RFE za cijeli medical, ili jos gore da dobijem denial.

Vidim da nemilice salju RFE za medical, ali ja nisam ni poslala ono sto je trebalo pa me ni ne cudi sto sam ga dobila. Ali neki su poslali pa su opet dobili RFE. hmmm

Inace..cestitam svima koji su dobili vize, green cards, ozenili se, udali...:)) Sretno svima u daljem procesu. Kojem izgleda nikad kraja nema. :D

Juce sam bila u nekoj Bosnian store pa sam si kupila domacih slatkisa (a nije bas da mi trebaju..hehe..ali eto).

Srecno, Malamu (F) !!! Proci ce i to!!!

USCIS

04/20/2009 I-130 sent

04/29/2009 NOA - rejected (petitioner's signature in wrong block)

04/30/2009 I-130 resent

05/11/2009 NOA1 (California Service Center)

08/19/2009 NOA2

NVC

09/08/2009 AOS bill&DS-3032 generated

09/15/2009 received in mail

09/20/2009 AOS paid

10/02/2009 AOS package&DS-3032 sent (by mail)

10/14/2009 DS-3032 received

10/16/2009 AVR msg "information missing or incomplete". False RFE!

10/25/2009 IV fee paid

10/27/2009 IV fee shows paid

10/31/2009 IV package sent

11/18/2009 CASE COMPLETE

01/28/2010 IR1 INTERVIEW

Interview moved to 01/22/2010

Visa received on 01/22/2010

Pzdrav cjeloj raji na ovom forumu ma gdje se oni nalazili :) , evo i ja tek poslo za dragu svoju K1 u ponedeljak pa eto tek je pocetak vidjecemo sta ce biti na kraju .Zanima me ako neko zna da mi odgovori kada trebam da posaljem ovu garanciju I-130 dali kad ona dobije od ambasade u Sarajevu paket ili mozda kad vidim da su to oni prosljedili za Sarajevo tada da joj posaljem garanciju. Hvala unaprjed

Edited by Fahrudin_fl

Srecno, Malamu (F) !!! Proci ce i to!!!

Hvala ti! Cestitam jos jednom na dobijenoj vizi :)

Poslala sam odgovor na RFE pa cemo vidjeti jel to dovoljno :)

Fahrudin_fl, dobrodosao i sretno u procesu! :)

Vjerovatno mislis na I-134, Affidavit of Support form? Ja bih joj poslala kad vidim da su proslijedili za Sarajevo.

Edited by malamu

10z8daa.jpg1267okh.jpg14o8ygx.jpg

NOA date for I-485, AP and EAD 12/21/2009

RFE date 01/06/2010 ...RFE response recieved 01/27/2010

Biometrics date 01/19/2010

Transfer Date (CSC) 02/04/2010

AP/EAD Approved Date 02/05/2010

AP Received Date 02/11/2010

EAD Received Date 02/16/2010

I-485 - Last touch 02/24/2010

Service Request -06/21/2010

06/24/2010 - touch

07/10/10..07/28/10..07/29/10...touch

07/29/2010 - GC approved

Pzdrav cjeloj raji na ovom forumu ma gdje se oni nalazili :) , evo i ja tek poslo za dragu svoju K1 u ponedeljak pa eto tek je pocetak vidjecemo sta ce biti na kraju .Zanima me ako neko zna da mi odgovori kada trebam da posaljem ovu garanciju I-130 dali kad ona dobije od ambasade u Sarajevu paket ili mozda kad vidim da su to oni prosljedili za Sarajevo tada da joj posaljem garanciju. Hvala unaprjed

Dobrodosao Fahrudin_fl!

I-134 se salje pred intervju. I-130 je za supruznicku vizu, to ti ne treba, vi cete raditi AOS kada ona dodje.

Prouci dobro redoslijed koraka za poduzeti po dolasku u US- imas topic AOS from Family Based Visas a gore ima zakacen guide.

Ako imas jos pitanja slobodno postavi!

ROC 2009
Naturalization 2010

Dobrodosao Fahrudin_fl!

I-134 se salje pred intervju. I-130 je za supruznicku vizu, to ti ne treba, vi cete raditi AOS kada ona dodje.

Prouci dobro redoslijed koraka za poduzeti po dolasku u US- imas topic AOS from Family Based Visas a gore ima zakacen guide.

Ako imas jos pitanja slobodno postavi!

Hvala ti puno , ma znas kako je kad sve to prikupljas i kad pocinjes milion aplikacija i dokaza i potpisa glava boli al bice dobro nadam se , tu smo da se pomazemo kolko mozemo. Puno hvala

Hvala ti! Cestitam jos jednom na dobijenoj vizi :)

Poslala sam odgovor na RFE pa cemo vidjeti jel to dovoljno :)

Fahrudin_fl, dobrodosao i sretno u procesu! :)

Vjerovatno mislis na I-134, Affidavit of Support form? Ja bih joj poslala kad vidim da su proslijedili za Sarajevo.

Da mislim na I-134 ma u pravu si tako je najbolje.Hvala ti puno

AVR kaze da je NVC primio DS 230 i sve ostale dokumente Januara 14- 2010

Pa molim vas iz vasih iskustava da mi neko kaze koliko vremena bi trebalo proci dok nas CASE NE BUDE COMPLETE.

I onda kada je CASE COMPLETE, koliko vremena do intervia.

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Serbia
Timeline

Cini mi se da sam nedavno na ovom forumu odgovorila na isto pitanje.

Kao sto mozes videti u mom potpisu ispod, NVC je primio nas DS230 30. oktobra, zavrsili su 18. novembra, a intervju nam je zakazan za 28. jan 2010. Kasnije su me zvali iz Ambasade i pitali da li mi odgovara da pomerimo intervju na 22. jan sa cim sam se slozila. Mislim da smo cekali na intervju duze nego sto je prosek, razgovor obicno bude oko mesec, mesec i po dana od dana kada NVC zavrsi procesuiranje. Zavisi od guzve u Ambasadi, pa nema nekog pravila.

Kada dobijes datum intervjua, mozete da zakazete lekarski.

Srecno!

USCIS

04/20/2009 I-130 sent

04/29/2009 NOA - rejected (petitioner's signature in wrong block)

04/30/2009 I-130 resent

05/11/2009 NOA1 (California Service Center)

08/19/2009 NOA2

NVC

09/08/2009 AOS bill&DS-3032 generated

09/15/2009 received in mail

09/20/2009 AOS paid

10/02/2009 AOS package&DS-3032 sent (by mail)

10/14/2009 DS-3032 received

10/16/2009 AVR msg "information missing or incomplete". False RFE!

10/25/2009 IV fee paid

10/27/2009 IV fee shows paid

10/31/2009 IV package sent

11/18/2009 CASE COMPLETE

01/28/2010 IR1 INTERVIEW

Interview moved to 01/22/2010

Visa received on 01/22/2010

Da mislim na I-134 ma u pravu si tako je najbolje.Hvala ti puno

Evo mene opet, sta ima kako si?? Samo da te pitam poslao sam za K1 03-18-2010 , skinuli su novac 03-26-2010 al nisam jos dobio NOA1 mozda nesto trebam jos da im posaljem pa da malo sacekam ili neznam vec sta.Hvala puno.

Edited by Fahrudin_fl

Evo mene opet, sta ima kako si?? Samo da te pitam poslao sam za K1 03-18-2010 , skinuli su novac 03-26-2010 al nisam jos dobio NOA1 mozda nesto trebam jos da im posaljem pa da malo sacekam ili neznam vec sta.Hvala puno.

Ustvari da zaboravio sam reci nisam poslo potpisane formularr G-325A od nje sa orginal potpisom i ono pismo za nju sa orginal njenim potpisom , e sad me zanima ako im to treba il vec sta drugo jel oni posalju listu sta trebaju jos da im posaljem ,posto sam ja dobio sad njene formulare sa original potpisom i pismo da se zeli udati iz Sarajeva prije 2 dana , I koliko se ceka da oni posalju nazad ako nesto nije u redu?? nadam se da je to to ako neko zna informacije neke molim da mi javi.

Edited by Fahrudin_fl

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline

Prvo, dobrodosao u Visa Journey Family :star:

Mi smo NOA1 dobili nakon 5-6 dana. Sacekaj, stici ce.

Ustvari da zaboravio sam reci nisam poslo potpisane formularr G-325A od nje sa orginal potpisom i ono pismo za nju sa orginal njenim potpisom , e sad me zanima ako im to treba il vec sta drugo jel oni posalju listu sta trebaju jos da im posaljem ,posto sam ja dobio sad njene formulare sa original potpisom i pismo da se zeli udati iz Sarajeva prije 2 dana , I koliko se ceka da oni posalju nazad ako nesto nije u redu?? nadam se da je to to ako neko zna informacije neke molim da mi javi.

Ako im nesto treba, poslace ti RFE - listu sta treba da posaljes/ ispravis

Zelim ti puno srece, brz proces i puno strpljenja. :thumbs:

P.S. 03-18-2010 ?

and :time:

Edited by Saska+Tim

N-400: filled online on May 8th, 2021

Biometric Reuse Notice: May 8th, 2021
Interview: May 10th, 2022 - Interview De-Scheduled

Interview rescheduled on May 11th, 2022

New Interview: Jun 27th, 2022 - Approved 🥳

Oath Ceremony: July 14th, 2022

Prvo, dobrodosao u Visa Journey Family :star:

Mi smo NOA1 dobili nakon 5-6 dana. Sacekaj, stici ce.

Ako im nesto treba, poslace ti RFE - listu sta treba da posaljes/ ispravis

Zelim ti puno srece, brz proces i puno strpljenja. :thumbs:

P.S. 03-18-2010 ?

and :time:

Hvala ti puno bas sam se bio razocaro heheh.

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...