Jump to content
malamu

Bosnia and Herzegovina

Share

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

Poslala sam muzu cell phone da mi se moze javljati u putu, i sad nesto kontam iako sam stavila da je gift posto je ipak elektronika mislim da ce mu uzeti carinu na to. Jbg nije mi naumpalo to prije nego sto sam poslala :)) Je li ko slao cell na poklon u BiH i koliko uzimaju carine?

12/05/11.......................Filed I-751

12/06/11.......................NOA

01/03/12......................BIO

09/10/12..................... Approved

09/21/12..................... Received GC

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline
Poslala sam muzu cell phone da mi se moze javljati u putu, i sad nesto kontam iako sam stavila da je gift posto je ipak elektronika mislim da ce mu uzeti carinu na to. Jbg nije mi naumpalo to prije nego sto sam poslala :)) Je li ko slao cell na poklon u BiH i koliko uzimaju carine?

Mi smo slali poklon mom sestricu u Srbiji za rodjendan. Nisu im naplatili nista, ali smo na paketu napisali rodjendanski poklon i vrednost 50$, jer sam na internetu nasla da ne naplacuju carinu za vrednost ispod 100$, bar u Srbiji.

N-400: filled online on May 8th, 2021

Biometric Reuse Notice: May 8th, 2021
Interview: May 10th, 2022 - Interview De-Scheduled

Interview rescheduled on May 11th, 2022

New Interview: Jun 27th, 2022 - Approved 🥳

Oath Ceremony: July 14th, 2022

Zavisi kako si poslala, ako dojde u Bih avionskim putem onda vjerovatno nece platiti carinu, ali ako dojde u EU avionom i onda krene kamionom do Bih onda ce biti carina, i to ako ide Fedexom, TNT i slicno. Ako je klasicnom postom onda zavisi, moze se desiti da samo plati carinski pregled a mozda ce morati i carinu :)

Sve zavisi kako je poslano i koji grad.

AOS

11/22/2010 Package delivered

12/02/2010 Ckeck cashed :)

e jbg onda, platila sam cell $300+, postarinu $32 i samo jos treba da mu i carine uzmu jedno 100KM

kasno sad...

Hvala na odgovorima!

12/05/11.......................Filed I-751

12/06/11.......................NOA

01/03/12......................BIO

09/10/12..................... Approved

09/21/12..................... Received GC

Filed: Other Timeline

MENI MUZ REDOVNO SALJE PAKETE I JEDNOM MI JE POSLAO VIDEO KAMERU ZA KOJU SAM PLATILA OK 40 KM CARINE, A SADA ZADNJI PUT MI JE POSLAO LAPTOP.LCD , PS,....ZA TO SAM SAMO PLATILA PO 10KM POSTARINA....MISLIM DA CE POMOCI TO STO SI NAPISALA GIFT JOS DA SI NAPISALA DA JE TO KORISTENA ROBA BILO BI BOLJE.....ALI :huh:

Meni je dragi poslao iPod i odrali su me... sve me je doslo oko 140 KM, zato sto je on napisao sta je i koliko kosta (zbog osiguranja). Posto je to luksuzna roba, platila sam 17% PDV-a, cini mi se 10% carine i jos nesto, ne mogu vise da se sjetim sta... uglavnom, $400 iPod je kostao dodatnih 140 KM zato sto smo bili iskreni i neobavijesteni.

Pozz

Meni je dragi poslao iPod i odrali su me... sve me je doslo oko 140 KM, zato sto je on napisao sta je i koliko kosta (zbog osiguranja). Posto je to luksuzna roba, platila sam 17% PDV-a, cini mi se 10% carine i jos nesto, ne mogu vise da se sjetim sta... uglavnom, $400 iPod je kostao dodatnih 140 KM zato sto smo bili iskreni i neobavijesteni.

Pozz

Hey,

Ja sam danas imala medicinski pregled.. Mislim da nece biti problema (krv i pluca su uredu.. nisam imala nekih bolesti, a svi su odgovori bili NE - da li se drogiras, pusis itd.. :)"

Sto se tice vakcina.. rekla mi je da je i to uredu.. ali sam vidjela da je na par vakcina (Hib, Hepatitis B, Varicella (tu je stavila da sam imala Varicellu - pljuskavice), Pneumococcal i Influenza) stavila X na mjesto gdje pise Not age appropriate!

I na kraju tog lista, je u uglu oznacila da je Vaccine historiy incomplete, i da Applicant may be eligible for blanket waiver(s) because vaccination(s) not medically appropriate (as indicated above).. Pa se nadam da necu imato problema!

Takodjre, ja sam je zamolila da mi kopira te rezultate prepisa vakcina sto je ispunila, kao i sve nalaze.. (za svaki slucaj).. Pa zelim da vas pitam da li su ako se dobije viza i ode se u Ameriku.. POtrebni ti nalazi.. Jer sam negdje procitala da OBAVEZNO uzmemo kopije od ovih vakcina.. Pa sada kada je par vas otislo u Ameriku, kakvo je iskustvo s tim.. Da li vam je ovo zaista trebalo?

LP

Service Center : Vermont Service Center

Consulate : Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

I-129F Sent : July 11, 2009

I-129F NOA1 : July 14, 2009

I-129F RFE(s) : None, thank God

I-129F NOA2 : November 04, 2009

Interview: December 15, 2009

Visa received: December 16, 2009

loveshower.gifloveshower.gif

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline
Hey,

Ja sam danas imala medicinski pregled.. Mislim da nece biti problema (krv i pluca su uredu.. nisam imala nekih bolesti, a svi su odgovori bili NE - da li se drogiras, pusis itd.. :)"

Sto se tice vakcina.. rekla mi je da je i to uredu.. ali sam vidjela da je na par vakcina (Hib, Hepatitis B, Varicella (tu je stavila da sam imala Varicellu - pljuskavice), Pneumococcal i Influenza) stavila X na mjesto gdje pise Not age appropriate!

I na kraju tog lista, je u uglu oznacila da je Vaccine historiy incomplete, i da Applicant may be eligible for blanket waiver(s) because vaccination(s) not medically appropriate (as indicated above).. Pa se nadam da necu imato problema!

Takodjre, ja sam je zamolila da mi kopira te rezultate prepisa vakcina sto je ispunila, kao i sve nalaze.. (za svaki slucaj).. Pa zelim da vas pitam da li su ako se dobije viza i ode se u Ameriku.. POtrebni ti nalazi.. Jer sam negdje procitala da OBAVEZNO uzmemo kopije od ovih vakcina.. Pa sada kada je par vas otislo u Ameriku, kakvo je iskustvo s tim.. Da li vam je ovo zaista trebalo?

LP

Kasnije, kad budes slala dokumenta za AOS, trebace ti ili ti prepisi vakcina ili karton vakcinacija iz bolnice, da bi mogla da odradis I-693 (u suprotnom ce te "odrati" ovde da ustanove sta jesi, a sta nisi primila od vakcina)

Edited by Saska+Tim

N-400: filled online on May 8th, 2021

Biometric Reuse Notice: May 8th, 2021
Interview: May 10th, 2022 - Interview De-Scheduled

Interview rescheduled on May 11th, 2022

New Interview: Jun 27th, 2022 - Approved 🥳

Oath Ceremony: July 14th, 2022

Evo i ja sam danas zavrsio ljekarski, u Eurofarmu. Imao sam karton sa vakcinama od kako sam se rodio i to je bilo to, nije mi nista trebalo vise. Doktorica je upisala sve na formular.

Musho ili Musha (mislim da je djevojka u pitanju) jesi ti zakazala termin u ambasadi ? Mislim da sam te danas vidio pa zato pitam.

AOS

Evo i ja sam danas zavrsio ljekarski, u Eurofarmu. Imao sam karton sa vakcinama od kako sam se rodio i to je bilo to, nije mi nista trebalo vise. Doktorica je upisala sve na formular.

Musho ili Musha (mislim da je djevojka u pitanju) jesi ti zakazala termin u ambasadi ? Mislim da sam te danas vidio pa zato pitam.

Heey..

Nisam jos zakazala termin, cekam da mi jos stignu dokumenti od zarucnika! Ja sam svoje obavila, jos samo cekam te njegove papire :)!

Hmm.. i ja sam vidjela par ljudi, ali nisam znala ko je za vizu :D!

Vidjela sam jednu gospodju i momka.. Pa sam vidjela jos jedan par (momak i djevojka), ali ne znam da li su i oni za americku vizu predavali :)!

Koji si ti od njih haha :D?

Jesi li ti zakazao termin? Ja se nadam da ce mi sljedece sedmice stici njegovi dokumenti, pa da mogu zvati amasadu :)"

Heey..

Nisam jos zakazala termin, cekam da mi jos stignu dokumenti od zarucnika! Ja sam svoje obavila, jos samo cekam te njegove papire :)!

Vidjela sam jednu gospodju i momka.. Pa sam vidjela jos jedan par (momak i djevojka), ali ne znam da li su i oni za americku vizu predavali :)!

Jesi li ti zakazao termin? Ja se nadam da ce mi sljedece sedmice stici njegovi dokumenti, pa da mogu zvati amasadu :)"

E ja sam onaj momak , a gospodja je isto za vizu bila :) Pregled je fantastican, mislim brzo i to :)

Ja cu u pondeljak da zovem ambasadu da dogovorim termin :) I ja sam cekao dugo affidavit of support (postom poslan) a nisam ni na pregled htjeo ici dok ne skupim sve papire.

Jedino sto sam se pokajao je zasto nisam isao preko ambasade u Zagrebu, ovako me put tamo i nazad premorio, a zagreb mi blize ipak :(

AOS

Heey..

E ja sam onaj momak , a gospodja je isto za vizu bila :) Pregled je fantastican, mislim brzo i to :)

Ja cu u pondeljak da zovem ambasadu da dogovorim termin :) I ja sam cekao dugo affidavit of support (postom poslan) a nisam ni na pregled htjeo ici dok ne skupim sve papire.

Jedino sto sam se pokajao je zasto nisam isao preko ambasade u Zagrebu, ovako me put tamo i nazad premorio, a zagreb mi blize ipak :(

OHhh to ste vi dakle :D!

Super, da vam je sa srecom! Ja sam zakazala ljekarski prije, jer sam htjela da imam sve svoje rijeseno, i cim dobijem papire od njega da zovem! Valjda nece biti problem to? Ne znam koliko dana prije mora biti ljekarski?

Ohhh, zar se moze ici preko ambasade u Zagrebu?! Ako si drzavljanin BiH, mislim da moras preko Sa :)?! ( :blink: =

Sretno ti! Javi nam kako je bilo! Ja imam takvu tremu od tog intervjua, da to nije normalno :wacko:

Uh kad mi rece Vi osjeti se staro a tek mi 22 :(

Nema veze drzavljanstvo, samo se treba tako naznaciti na papirima koji se ispunjavaju u USA. (tako mi rece zena iz ambasade u Zagrebu.)

A zena koja je bila isto na pregledu ima samo hrvatsko drzavljanstvo a na razgovor ide u Sa :)

Ne znam jel ima koji slucaj sa odbijanjem za K1 u sarajevu ?

Poslije odbijenice za turisticku ne znam jel imam tremu ili strah.. :(

AOS

Uh kad mi rece Vi osjeti se staro a tek mi 22 :(

Nema veze drzavljanstvo, samo se treba tako naznaciti na papirima koji se ispunjavaju u USA. (tako mi rece zena iz ambasade u Zagrebu.)

A zena koja je bila isto na pregledu ima samo hrvatsko drzavljanstvo a na razgovor ide u Sa :)

Ne znam jel ima koji slucaj sa odbijanjem za K1 u sarajevu ?

Poslije odbijenice za turisticku ne znam jel imam tremu ili strah.. :(

Hahah.. mislila sam vi (mnozina), a ne Vi (jednina s persiranjem :D!

Ohhh nisam to znala! Mozda su ovi nasi "laksi" u davanju viza nego u Zagrebu?

Ne znam.. mene je bas strah! Tebi je takodjer vjerenica u Americi! A joj sretno ti!

Ne znam.. mislim da ne bi trebali da nas odbiju.. Ali opet je u covjeku neki strah!

Ja nikada nisam ni aplicirala za vizu za Ameriku.. Ali mislim da ti ne bi trebalo predstavljati problem sto si dobio odbijenicu za turisticku vizu.. ali opet vjerujem da imas neki ruzan osjecaj :("

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...