Jump to content
malamu

Bosnia and Herzegovina

Share

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

Pozdrav,

imal' bujruma da se i ja tuspasim :D

Moja draga i ja počinjemo takođe sa procesom K1 vize. (nemate pojma kako mi je drago!)

2,5 godine veze, mnoštvo slika, njeni dolazci 2x godišnje, moj odlazak ove godine na osnovu turističke vize i predivna 2 mjeseca u najjužnijoj državi Amerike su dovoljni dokazi iskrene ljubavi ali i sada moje želje da budem sa njom!

Ja imam još 1 godinu faxa (koji se nadam na vrijeme završavam), a i ona također (ona je na Pravu).

2 dana čitam ovih 50 stranica, i dosta toga sam pohvatao, a dosta toga mi je nejasno...

Sigurno čim proces počne bit ću ovdje sa milion nekih pitanja...

Takođe imam namjeru upisati postiplomski kada (ako) dođem tamo, čim bih sredio status. Moram polagati TOEFL... ali sve step by step...

Pa eto ako ima kakvih savjeta i natuknica...opletite...

Napominjem još nismo počeli zvanično sa procesom jer ja završavam fax juni/juli znate kako to kod nas već ide tj. ne ide...

Ona je trenutno nezaposlena ali ja ne bregam za nju vajd ajoj neće poslije prava biti problem pronaći posao...

i još nešto, ona već zna i mjesec vjenčanja, a to je novembar 2010te godine.

Baš ste prava raja, i svaka vam čast što pomažete jedni drugima, pošto većina vas se već ispalila pomozite nama novima.

Pozdrav i do gledanja :dance:

Slatki ste! Dobrodosli :thumbs:

Service Center : Vermont Service Center

Consulate : Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

I-129F Sent : July 11, 2009

I-129F NOA1 : July 14, 2009

I-129F RFE(s) : None, thank God

I-129F NOA2 : November 04, 2009

Interview: December 15, 2009

Visa received: December 16, 2009

loveshower.gifloveshower.gif

Pozdrav,

imal' bujruma da se i ja tuspasim :D

Moja draga i ja počinjemo takođe sa procesom K1 vize. (nemate pojma kako mi je drago!)

2,5 godine veze, mnoštvo slika, njeni dolazci 2x godišnje, moj odlazak ove godine na osnovu turističke vize i predivna 2 mjeseca u najjužnijoj državi Amerike su dovoljni dokazi iskrene ljubavi ali i sada moje želje da budem sa njom!

Ja imam još 1 godinu faxa (koji se nadam na vrijeme završavam), a i ona također (ona je na Pravu).

2 dana čitam ovih 50 stranica, i dosta toga sam pohvatao, a dosta toga mi je nejasno...

Sigurno čim proces počne bit ću ovdje sa milion nekih pitanja...

Takođe imam namjeru upisati postiplomski kada (ako) dođem tamo, čim bih sredio status. Moram polagati TOEFL... ali sve step by step...

Pa eto ako ima kakvih savjeta i natuknica...opletite...

Napominjem još nismo počeli zvanično sa procesom jer ja završavam fax juni/juli znate kako to kod nas već ide tj. ne ide...

Ona je trenutno nezaposlena ali ja ne bregam za nju vajd ajoj neće poslije prava biti problem pronaći posao...

i još nešto, ona već zna i mjesec vjenčanja, a to je novembar 2010te godine.

Baš ste prava raja, i svaka vam čast što pomažete jedni drugima, pošto većina vas se već ispalila pomozite nama novima.

Pozdrav i do gledanja :dance:

zazivotcijeli, dobrodosao na forum! (iako mislim da smo se vec culi na jednom drugom forumu)

Posto vec znate kad je vjencanje onda najbolje da vec u januaru/februaru preda aplikaciju kako bi ti imao vizu do oktobra. Ne znam sve oko K-1 vize ali tu su malamu, saska+tim i ostali koji ce vam sigurno pomoci.

Sretno!

ROC 2009
Naturalization 2010

pda ti si mi rekla preko onog foruma da dođem na ovaj, a prije nisam mogao nać dio gdje bosanci i bosanke daju savjete.

pročitao sam uglavnom sve i sa dosta sam upoznat, pogotovo moja cura ipak joj je to struka. al fore i fazoni nisu na odmet... jer prvo ima nekih stvari za odradit prije nego se ode.

hvala na dobrodošlici domaćini hehe ;)

Jedna stvar me brine oko pasoša.

Kad će i šta će ovi novi...? Ja imam ovaj do 2011g. a sve se bojim da ne budem imao kakvim problema oko pasoša.

Kad če ovi novi i kolko će to trajati haj ga znaj.

U kojoj fazi proces su potrebne informacije iz mog pasoša, jer ne bi da krenem sa starim a izvadim novi u pola procesa.

ZaŽivotCijeli :)

Jedna stvar me brine oko pasoša.

Kad će i šta će ovi novi...? Ja imam ovaj do 2011g. a sve se bojim da ne budem imao kakvim problema oko pasoša.

Kad če ovi novi i kolko će to trajati haj ga znaj.

U kojoj fazi proces su potrebne informacije iz mog pasoša, jer ne bi da krenem sa starim a izvadim novi u pola procesa.

ZaŽivotCijeli :)

Pa moze ti pasos slucajno biti zaliven kolom ili kakvim drugim picem pa onda izvadi novi (biometrijski) kad pocnu izdavati i mirna Bosna. Info za pasos traze kad predajes za vizu na formularu DS-156. Imas jos vremena.

ROC 2009
Naturalization 2010

Hocu samo da vam se pozalim, jer nemam kome... Sinoc karata na pretek, po cijeni od $596... i bilo ih za naredene 2 sedmice i dalje... Danas, nigdje nijedne po toj cijeni... sve preko $1200... onesvijesticu se!

Btw, intervju mi je u petak, drzite mi placeve! :thumbs:

Pozz svima!

Hocu samo da vam se pozalim, jer nemam kome... Sinoc karata na pretek, po cijeni od $596... i bilo ih za naredene 2 sedmice i dalje... Danas, nigdje nijedne po toj cijeni... sve preko $1200... onesvijesticu se!

Btw, intervju mi je u petak, drzite mi placeve! :thumbs:

Pozz svima!

A jooojjj, :( ! Bas steta! Pa hajd, da ti dobijes vizu aBd.. To je najbitnije!

Sretnooooo u petak!

Napisi nam izvjestaj! Sta su te pitali i kako bi :)

Service Center : Vermont Service Center

Consulate : Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

I-129F Sent : July 11, 2009

I-129F NOA1 : July 14, 2009

I-129F RFE(s) : None, thank God

I-129F NOA2 : November 04, 2009

Interview: December 15, 2009

Visa received: December 16, 2009

loveshower.gifloveshower.gif

Evo me opet...

Prvo, da se pohvalim da sam konacno dobila vizu... :dance: i da napisem par rijeci o tome kako je intervju prosao, moze pomoci ostalom narodu.

Elem, nije bila guzva uopste... prvo sam predala sve formulare na onom prvom salteru, kao i slike, cisto zbog radoznalosti doticne sluzbenice, kako je sama rekla :lol:

Onda su mi uzeli otiske prstiju itd. a zatim na razgovor sa konzulom, koji je veoma fin i prijatan tip. Imala sam tu srecu da sam upoznala americkom ambasadora (tako sam se i uopznala sa dragim) pa sam imala i njega na slikama, sto mi je pretpostavljam bio veliki plus. Takodje sam provela 3 mjeseca u Teksasu, imala sam neke slike iz Alama, pa smo malo pricali i o znamenitostima slavne drzave Teksas. Pitao je da li je dragi odatle, izmedju ostalog. Zatim, kako smo se upoznali. Zatim, jesam li upoznala koga od njegove porodice i kada. I onda mi je reklo ono sto vec znam, a to je da se moram udati u roku od 90 dana, ako ne, moram da se vratim itd. Rekao je ako imam vremena da jos malo sacekam, nije jos dobio moje otiske prstiju u svoj PC. Sacekala sam jedno 10-ak minuta i dobila sam nazad svoj pasos sa vizom u njemu. Sve je bilo gotovo vrlo, vrlo brzo, atmosfera je bila jako prijatna, iako je ispred ambasade bio kordon policije, neke demonstracije su u blizini... :blink:

Znam da su mi te slike mnogo pomogle, kao i podatak da je dragi u njihovoj vojsci, ali bez obzira na sve, thumbs up za US Ambasadu u Sarajevu. :thumbs:

Pozdrav svima i mnogo srece u kojoj god ste fazi, a ja odoh da pokusam da nadjem avio kartu pristojne cijene.

;)

Evo me opet...

Prvo, da se pohvalim da sam konacno dobila vizu... :dance: i da napisem par rijeci o tome kako je intervju prosao, moze pomoci ostalom narodu.

Elem, nije bila guzva uopste... prvo sam predala sve formulare na onom prvom salteru, kao i slike, cisto zbog radoznalosti doticne sluzbenice, kako je sama rekla :lol:

Onda su mi uzeli otiske prstiju itd. a zatim na razgovor sa konzulom, koji je veoma fin i prijatan tip. Imala sam tu srecu da sam upoznala americkom ambasadora (tako sam se i uopznala sa dragim) pa sam imala i njega na slikama, sto mi je pretpostavljam bio veliki plus. Takodje sam provela 3 mjeseca u Teksasu, imala sam neke slike iz Alama, pa smo malo pricali i o znamenitostima slavne drzave Teksas. Pitao je da li je dragi odatle, izmedju ostalog. Zatim, kako smo se upoznali. Zatim, jesam li upoznala koga od njegove porodice i kada. I onda mi je reklo ono sto vec znam, a to je da se moram udati u roku od 90 dana, ako ne, moram da se vratim itd. Rekao je ako imam vremena da jos malo sacekam, nije jos dobio moje otiske prstiju u svoj PC. Sacekala sam jedno 10-ak minuta i dobila sam nazad svoj pasos sa vizom u njemu. Sve je bilo gotovo vrlo, vrlo brzo, atmosfera je bila jako prijatna, iako je ispred ambasade bio kordon policije, neke demonstracije su u blizini... :blink:

Znam da su mi te slike mnogo pomogle, kao i podatak da je dragi u njihovoj vojsci, ali bez obzira na sve, thumbs up za US Ambasadu u Sarajevu. :thumbs:

Pozdrav svima i mnogo srece u kojoj god ste fazi, a ja odoh da pokusam da nadjem avio kartu pristojne cijene.

;)

@zazivotcijeli & Electra: HVALA mnogo!

Da, bas sam imala srece... ili vec cega... cim je intervju bio gotov, konzul mi je rekao da sacekam i nakon 10-ak minuta dobila sam nazad svoj pasos i u njemu vizu. Yeah! :-)

Vrlo ljubazni, ekspeditivni i profesionalni likovi. Svaka im cast! Doduse, na prvoj slici koju sam dala bio je sadasnji ambasador, moj dragi i ja... naravno, ne zajedno, vec kao dio grupe na slici. Plus jos masa nekih njihovih vojnih lica etc. Vjerujem da je to doprinijelo ovakvom razvoju situacije, ali ne mora da znaci... Uglavnom, drago mi je da je jedna etapa gotova.

B&D, čestitam od srca!! :dance:

Jesi li dobila i onu kovertu odmah?

10z8daa.jpg1267okh.jpg14o8ygx.jpg

NOA date for I-485, AP and EAD 12/21/2009

RFE date 01/06/2010 ...RFE response recieved 01/27/2010

Biometrics date 01/19/2010

Transfer Date (CSC) 02/04/2010

AP/EAD Approved Date 02/05/2010

AP Received Date 02/11/2010

EAD Received Date 02/16/2010

I-485 - Last touch 02/24/2010

Service Request -06/21/2010

06/24/2010 - touch

07/10/10..07/28/10..07/29/10...touch

07/29/2010 - GC approved

B&D cestitke!

Znaci i ti si buduca "army wife". Moracemo klub oformiti jer je i moj muz u vojsci (do 2012).

Sretno i javi kad nam dolazis preko bare!

ROC 2009
Naturalization 2010

B&D cestitke!

Znaci i ti si buduca "army wife". Moracemo klub oformiti jer je i moj muz u vojsci (do 2012).

Sretno i javi kad nam dolazis preko bare!

Veliko hvala, milimelo! Da, i ja sam jedna od "army wives"... mada se dragi uvijek trzne i kaze da on nije Army, nego Air Force, a meni je to sve vojska, sve isto.... :D

Obavezno pravimo klub, a cim rezervisem kartu, obavjestavam svoju raju na VJ-u.

Hvala vam svima na podrsci, super ste!

(L)

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...