Jump to content
malamu

Bosnia and Herzegovina

Share

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

Ma zvala sam odmah dr. Kapetanovića jer mi je A & N rekla da je doktorica iz Eurofarma na odmoru. dr. Kapetanović je jako ljubazan. Rekao je da ponesem staru knjižicu sa vakcinama.

Milimelo, da li u WHO knjižici piše da si primila BCG?

Pise. Ako tebi ne pise, samo im pokazi lijevo rame - sigurno imas oziljak :-) Ne treba im bolji dokaz!

ROC 2009
Naturalization 2010

Nemam uopšte ožiljak. U tome i jeste problem. :D

10z8daa.jpg1267okh.jpg14o8ygx.jpg

NOA date for I-485, AP and EAD 12/21/2009

RFE date 01/06/2010 ...RFE response recieved 01/27/2010

Biometrics date 01/19/2010

Transfer Date (CSC) 02/04/2010

AP/EAD Approved Date 02/05/2010

AP Received Date 02/11/2010

EAD Received Date 02/16/2010

I-485 - Last touch 02/24/2010

Service Request -06/21/2010

06/24/2010 - touch

07/10/10..07/28/10..07/29/10...touch

07/29/2010 - GC approved

Zna se da su se svi vakcinisali BCGom po rodjenju tako da sumnjam da ce ti to biti problem. Idi samo nabavi tu WHO knjizicu pa neka oni ispisu datume koji nedostaju - znaju po datumu rodjenja sta je i kad trebalo biti primljeno :-)

ROC 2009
Naturalization 2010

Zna se da su se svi vakcinisali BCGom po rodjenju tako da sumnjam da ce ti to biti problem. Idi samo nabavi tu WHO knjizicu pa neka oni ispisu datume koji nedostaju - znaju po datumu rodjenja sta je i kad trebalo biti primljeno :-)

Svakako ću otići po tu knjižicu. Jel ta knjižica samo na našem jeziku?

Za BCG pitam zbog posla tamo. Gledala sam neki kurs za CNA, traže negativan test na TBC.

06/24/2010 - touch

07/29/2010 - GC approved

BCG vakcina se u Americi ne daje i smatraju je kontraverznom jer izmedju ostalog njena efikasnost vremenom prestaje (10-15 g smatraju Ameri), a takdjer moze dovesti do lazno pozitivnih rezultata TB skin testa. Kod nas je glavna screening metoda rtg pluca, a tamo TB skin test.

Postoji jos jedan test na tuberklozu (TB Gold). Tu testiraju krv, i nema medjudjelvanja sa BCG vakcinom, tj. mala je vjervatnoca da ispadnes lazno pozitivna. Ako se vec budes morala testirati, trazi TB gold.

BCG vakcina se u Americi ne daje i smatraju je kontraverznom jer izmedju ostalog njena efikasnost vremenom prestaje (10-15 g smatraju Ameri), a takdjer moze dovesti do lazno pozitivnih rezultata TB skin testa. Kod nas je glavna screening metoda rtg pluca, a tamo TB skin test.

Postoji jos jedan test na tuberklozu (TB Gold). Tu testiraju krv, i nema medjudjelvanja sa BCG vakcinom, tj. mala je vjervatnoca da ispadnes lazno pozitivna. Ako se vec budes morala testirati, trazi TB gold.

Hvala na savjetu. Zapamtit ću to.

Ma sigurno ću morati na test ako mislim imati "karijeru" u zdravstvu.

06/24/2010 - touch

07/29/2010 - GC approved

oh kako volim razgovore initiated kad ljudi vide moje oziljke od vakcina:

Random person koji tura nos gdje ne treba: Oh my goodness, what happened?? What are those scars from? Oh my Goooooosh! (I onda naravno uzmi si za slobodno da mi dotaknu rame)

Me: Oh, it's nothing, just a scar from a shot I got when I was a kid...

Random person koji tura nos gdje ne treba: Oh my gosh, you got shot? During the war? Oh my gosh!

Me: Yes (nakon jedno 30x ne da mi se vise objasnjavat). Yes, I got shot.

Svaki put kad obucem nesto bez rukava, every f-ing time ...

12/05/11.......................Filed I-751

12/06/11.......................NOA

01/03/12......................BIO

09/10/12..................... Approved

09/21/12..................... Received GC

Filed: AOS (apr) Country: Croatia
Timeline

oh kako volim razgovore initiated kad ljudi vide moje oziljke od vakcina:

Random person koji tura nos gdje ne treba: Oh my goodness, what happened?? What are those scars from? Oh my Goooooosh! (I onda naravno uzmi si za slobodno da mi dotaknu rame)

Me: Oh, it's nothing, just a scar from a shot I got when I was a kid...

Random person koji tura nos gdje ne treba: Oh my gosh, you got shot? During the war? Oh my gosh!

Me: Yes (nakon jedno 30x ne da mi se vise objasnjavat). Yes, I got shot.

Svaki put kad obucem nesto bez rukava, every f-ing time ...

HAHAHAHAHA

Moja se jedva vidi. Morat cu naci nesto drugo za zbunjivanje protivnika i ratne price. :devil:

I-129F Sent: Aug 20th 2008

Interview Date: April 8th 2009, 10:30 - APPROVED!

K-1 Visa Received: April 9th 2009

POE: Aug 8th 2009, Minneapolis

Wedding: Aug 28th 2009

-------------------------------------------------------------------

Our I-129f was approved in 107 days from our NOA1 date.

Our I-129f was approved in 114 days from our filing date.

Our case spent 52 days being chewed by NVC.

Our interview took 224 days from your I-129F NOA1 date.

AOS, AP, EAD filed: Oct 15th 2009

Biometrics: Nov 24th 2009

AP received: Dec 14th 2009

EAD received: Dec 17th 2009

Green Card received: Dec 18th 2009

http://www.badgerella.com/forum

Svi ste u nekom iscekivanju :D hajd da vas ja malo gnjavarim pitanjima, onako sta mi naum padne s vremena na vrijeme.

Evo nesto gledam slike s dragim sad kad mi je bio, pa primjecujem na nekoliko njih da je moj ljepotan golisav jer je po kuci uvijek bio bez majice. To je vise da me napali misicavim tijelom, al hajd nek bude da je zbog vrucine. :P

Nego, mene zanima jel pristojno slati takve vrste slika u svrhu dokaza? hajd da su slike na moru pa ok...

ja nesto kontam s jedne strane to je uredu, jer ce vidjeti ''dio nase intime'', a s druge strane mozda ce smatrati nepristojnim :unsure:

Prosvijetlite me B)

Svi ste u nekom iscekivanju :D hajd da vas ja malo gnjavarim pitanjima, onako sta mi naum padne s vremena na vrijeme.

Evo nesto gledam slike s dragim sad kad mi je bio, pa primjecujem na nekoliko njih da je moj ljepotan golisav jer je po kuci uvijek bio bez majice. To je vise da me napali misicavim tijelom, al hajd nek bude da je zbog vrucine. :P

Nego, mene zanima jel pristojno slati takve vrste slika u svrhu dokaza? hajd da su slike na moru pa ok...

ja nesto kontam s jedne strane to je uredu, jer ce vidjeti ''dio nase intime'', a s druge strane mozda ce smatrati nepristojnim :unsure:

Prosvijetlite me B)

Pa kazes na nekoliko slika golisav... posalji one na kojim nije i cica mica gotova prica...

ajjjj jesi komplikovana :P

Hoce li misliti da su slike nepristojne? najvjerovatnije.

Treba li tebe to da brine? Probably not, poslali ste petition na osnov bona fide veze, niste se prijavili na natjecaj lokalne IZ za najuglednije gradjane.Boli te briga, salji sto imas

Good luck!

12/05/11.......................Filed I-751

12/06/11.......................NOA

01/03/12......................BIO

09/10/12..................... Approved

09/21/12..................... Received GC

Evo malo iskustva sa ljekarskog za sve kojima ljekarski predstoji ovih dana.

ja sam bila u petak na Kosevu(prvobitno sam htjela u Eurofarm ali doktorica je na godisnjem) Pregled kod doktora Kapetanovica je poceo u 7 joj zamislite nisam iz Sa pa sam od kuce krenula u 4 ujutro ko baja hehe ali sta se moze valjalo je tako.pregled se sastoji iz 3 dijela, prvi dio se obavi sa doktorom ukljucuje razovor sa doktorom o bolestima koje ste imali, uzimaju se vasi podaci,kartoncici sa vakcinama ili stara knjizica ja sam imala kartoncic i onda se skidate do pasa znaci sve, malo neugodno za cure i zene ali eto,doktor malo poslusa pluca i to, pregleda zube, mjeri pritisak, visinu, tezinu oblacite se i nakon toga sa doktorom idete dole u prizemlje na vadjenje krvi, kad to zavrsite, na Kosevu ste gotovi, idete u bivsu vojnu bolnicu tamo cete snimiti pluca i vas pregled je zavrsen to je nekih svega 2 sata, s tim sto se opet morate vratiti oko 2 u vojnu bolnicu da doktor procita vas nalaz i da vam da sliku pluca tu silku valjda nosimo na intervju i sa sobom u USA.nije strasno nista ja sam imala malu tremu ali sve je proslo ok :)

malamu bas mi je drago sto je kovreta stigla super sutra je pregled kako vidim, odlicno :)

:D

Pošto svi imaju svoj topic zašto ne bi i mi imali svoj (bar nisam našla niti jedan :blush: ).

Da podijelim sa vama...mi smo upravo poslali naše "papiriće" za K1 vizu. (L)

Jako jako sam uzbuđena. :star:

Uglavnom...želim sretan proces svima.. ma u kojoj ste fazi :)

Heyi pozdrav svima,

Slatka si :) .. Neka si napravila i nas topic :)!

Moj zarucnik i ja smo poslali nase papire za vizu.. Jos nismo dobili ni NOA 1, tako da smo tek na pocetku.. Ali polako, samo da na kraju bude sve ok aBd.. Strpljen - spasen (L) !

Pozdrav svima i sretno!!!!

Service Center : Vermont Service Center

Consulate : Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

I-129F Sent : July 11, 2009

I-129F NOA1 : July 14, 2009

I-129F RFE(s) : None, thank God

I-129F NOA2 : November 04, 2009

Interview: December 15, 2009

Visa received: December 16, 2009

loveshower.gifloveshower.gif

:D

Pošto svi imaju svoj topic zašto ne bi i mi imali svoj (bar nisam našla niti jedan :blush: ).

Da podijelim sa vama...mi smo upravo poslali naše "papiriće" za K1 vizu. (L)

Jako jako sam uzbuđena. :star:

Uglavnom...želim sretan proces svima.. ma u kojoj ste fazi :)

Heyi pozdrav svima,

Slatka si :) .. Neka si napravila i nas topic :)!

Moj zarucnik i ja smo poslali nase papire za vizu.. Jos nismo dobili ni NOA 1, tako da smo tek na pocetku.. Ali polako, samo da na kraju bude sve ok aBd.. Strpljen - spasen (L) !

Pozdrav svima i sretno!!!!

Pozdrav unicorn i dobro nam dosla :)

ja sam bila u petak na Kosevu(prvobitno sam htjela u Eurofarm ali doktorica je na godisnjem) Pregled kod doktora Kapetanovica je poceo u 7 joj zamislite nisam iz Sa pa sam od kuce krenula u 4 ujutro ko baja hehe ali sta se moze valjalo je tako.pregled se sastoji iz 3 dijela, prvi dio se obavi sa doktorom ukljucuje razovor sa doktorom o bolestima koje ste imali, uzimaju se vasi podaci,kartoncici sa vakcinama ili stara knjizica ja sam imala kartoncic i onda se skidate do pasa znaci sve, malo neugodno za cure i zene ali eto,doktor malo poslusa pluca i to, pregleda zube, mjeri pritisak, visinu, tezinu oblacite se i nakon toga sa doktorom idete dole u prizemlje na vadjenje krvi, kad to zavrsite, na Kosevu ste gotovi, idete u bivsu vojnu bolnicu tamo cete snimiti pluca i vas pregled je zavrsen to je nekih svega 2 sata, s tim sto se opet morate vratiti oko 2 u vojnu bolnicu da doktor procita vas nalaz i da vam da sliku pluca tu silku valjda nosimo na intervju i sa sobom u USA.nije strasno nista ja sam imala malu tremu ali sve je proslo ok :)

malamu bas mi je drago sto je kovreta stigla super sutra je pregled kako vidim, odlicno :)

Je li iko bio na klinici osim tebe? haha I ja imam taj rani termin. Meni je to užasno rano. Al dići ću se nekako. :D

Jedva čekam da to završim. :))

Unicorn dobro došla! Sretno u procesu..neka sve ide brzo i glatko :)))

06/24/2010 - touch

07/29/2010 - GC approved

Je li iko bio na klinici osim tebe? haha I ja imam taj rani termin. Meni je to užasno rano. Al dići ću se nekako. :D

Jedva čekam da to završim. :))

Unicorn dobro došla! Sretno u procesu..neka sve ide brzo i glatko :)))

Zaista ste divni.. Cijeli dan sam citala vase postove.. Ismijala sam se, ali sam bila tako happy kada sam vidjela kako se pomazete i dajete savjete i informacije jedni drugima..

Hvala na dobrodoslici =)!

Ako mi sta zatreba, znam kome se mogu obratiti.. Mi smo tek prvi korak napravili, cak ni NOA1 nismo dobili.. Ali aBd bice sve ok!

Bas danas citam kako je vecina vas pisala kako ste tek predali i dobili NOA1, a poslije nakon vise postova vidim krajnji ishod svega.. Da je sve proslo sa srecom i da ste dobili vizu.. Pa mi bas mi bi drago!

Sve najbolje i sretno svima, pa da aBd napokon budemo svi s nasim voljenima! :luv:

Service Center : Vermont Service Center

Consulate : Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

I-129F Sent : July 11, 2009

I-129F NOA1 : July 14, 2009

I-129F RFE(s) : None, thank God

I-129F NOA2 : November 04, 2009

Interview: December 15, 2009

Visa received: December 16, 2009

loveshower.gifloveshower.gif

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...