Jump to content
malamu

Bosnia and Herzegovina

Share

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

Vareska, otkud ti riza u musaki? Ja sam uvijek jela krompir, meso (prvo na tavi przeno pa onda dodato) i onda na kraju ide kao preliv od jajeta i pavlake/kajmaka pa se ostavi da se to jos zapece koji 5 minuta.

Nedavno sam probala musaku od patlidzana (koji sam prije iz dna duse mrzila jer me mama jednom prevarila i ispohovala patlidzan a nama podvalila kao "snicla") i super je.

I ja sam inace bila neko ko ne kuha - bilo je idi kod moje mame pa se najedi ili si naruci pizzu u SA. Par puta sam napravila onu piletinu sa parmezanom (prvo poprzis pileca prsa na tavi sa malo soli/bibera ili vegete, onda ih stavis u tepsiju manju i zalijes onim umakom za spagete --obavezno umak malo poseceri da ubije kiselost paradajza -- i peces na 250 C jedno 20-25 minuta. Nakon toga jos stavis parmezana preko i gotov rucak!) ali to nakon nagovaranja. Nedavno mi se probalo prigovoriti sto ne kuham ali nije uspjelo jer samo ja radim (muzek trazi posao vec 4 mjeseca) i stvarno mi se ne da kuhati kad dodjem s posla. Zato je frizider pun povrca, voca i mlijecnih proizvoda i uvijek ima tortelina da se skuhaju za 10 minuta ili sta slicno... ali jok, ja trebam da napravim... A fino sam rekla da ne kuham jos prvi put kad smo izasli! Nije povjerovao...

Ja sam isto pocela praviti neku vrstu satarasa - narezem paprike, gljive, patlidzan, tikvice i ispirjam sa vegetom, nasom paprikom, malo onog gotovog bijelog luka i vode i meni super. Sa strane ili brzi pire (hungry jack ili tako nesto) ili peceni krompir ili pasta i meni dobro. Njemu se ne svidja, covjek bi pomislio da je bosanac samo meso trazi.

Ma moze on traziti sta hoce ... :)

Joj ja patlidzan obozavaaaaaaaaaaaaam! I tikvice, ama svo povrce osim kelja (traume kad sam lezala u bolnici kad sam bila mala)

Muz bosanac pravi, nece da pase nista od zeleni, ali moram mu dati credit, nagovorim ga uvijek da proba nesto sa mnom. Of course, uzme samo zalogaj i kurvaluci da ne valja i pljune, ali... Ima da on meni jede i grasak, i paprike pecene, i cveklu cak :lol:

Ono sto je meni jedan veliki plus s njim je da voli da kuha. Ok cekaj, I take it back, voli da kuha ali sa mnom, iako ja nista ne znam, ali onako nekad rostilj ili sta kad pravimo, ako mu ja pomazem da nesto narezem ili operem on je onda sav sretan da sve ostalo spremi i ko pticica leti preko kuhinje, voli da mi ugadja.

Zato sto je tako fin hebem li ga zato i pokusavam eto nesto kao da naucim da ga iznenadim ovako od godisnjice do godisnjice bar...

Kako to da muzek ne radi, mora da si ga razmazila :)

Ne znam za standards of living u IL, ali ovdje od neke prosjecne office plate ne moze se bas tako lako zivjeti da samo jedno radi...

Da se ja tebi gore blize preselim dok moj hairlija posao ne nadje?

12/05/11.......................Filed I-751

12/06/11.......................NOA

01/03/12......................BIO

09/10/12..................... Approved

09/21/12..................... Received GC

Vareska, otkud ti riza u musaki? Ja sam uvijek jela krompir, meso (prvo na tavi przeno pa onda dodato) i onda na kraju ide kao preliv od jajeta i pavlake/kajmaka pa se ostavi da se to jos zapece koji 5 minuta.

Nedavno sam probala musaku od patlidzana (koji sam prije iz dna duse mrzila jer me mama jednom prevarila i ispohovala patlidzan a nama podvalila kao "snicla") i super je.

I ja sam inace bila neko ko ne kuha - bilo je idi kod moje mame pa se najedi ili si naruci pizzu u SA. Par puta sam napravila onu piletinu sa parmezanom (prvo poprzis pileca prsa na tavi sa malo soli/bibera ili vegete, onda ih stavis u tepsiju manju i zalijes onim umakom za spagete --obavezno umak malo poseceri da ubije kiselost paradajza -- i peces na 250 C jedno 20-25 minuta. Nakon toga jos stavis parmezana preko i gotov rucak!) ali to nakon nagovaranja. Nedavno mi se probalo prigovoriti sto ne kuham ali nije uspjelo jer samo ja radim (muzek trazi posao vec 4 mjeseca) i stvarno mi se ne da kuhati kad dodjem s posla. Zato je frizider pun povrca, voca i mlijecnih proizvoda i uvijek ima tortelina da se skuhaju za 10 minuta ili sta slicno... ali jok, ja trebam da napravim... A fino sam rekla da ne kuham jos prvi put kad smo izasli! Nije povjerovao...

Ja sam isto pocela praviti neku vrstu satarasa - narezem paprike, gljive, patlidzan, tikvice i ispirjam sa vegetom, nasom paprikom, malo onog gotovog bijelog luka i vode i meni super. Sa strane ili brzi pire (hungry jack ili tako nesto) ili peceni krompir ili pasta i meni dobro. Njemu se ne svidja, covjek bi pomislio da je bosanac samo meso trazi.

Ma moze on traziti sta hoce ... :)

Joj ja patlidzan obozavaaaaaaaaaaaaam! I tikvice, ama svo povrce osim kelja (traume kad sam lezala u bolnici kad sam bila mala)

Muz bosanac pravi, nece da pase nista od zeleni, ali moram mu dati credit, nagovorim ga uvijek da proba nesto sa mnom. Of course, uzme samo zalogaj i kurvaluci da ne valja i pljune, ali... Ima da on meni jede i grasak, i paprike pecene, i cveklu cak :lol:

Ono sto je meni jedan veliki plus s njim je da voli da kuha. Ok cekaj, I take it back, voli da kuha ali sa mnom, iako ja nista ne znam, ali onako nekad rostilj ili sta kad pravimo, ako mu ja pomazem da nesto narezem ili operem on je onda sav sretan da sve ostalo spremi i ko pticica leti preko kuhinje, voli da mi ugadja.

Zato sto je tako fin hebem li ga zato i pokusavam eto nesto kao da naucim da ga iznenadim ovako od godisnjice do godisnjice bar...

Kako to da muzek ne radi, mora da si ga razmazila :)

Ne znam za standards of living u IL, ali ovdje od neke prosjecne office plate ne moze se bas tako lako zivjeti da samo jedno radi...

Da se ja tebi gore blize preselim dok moj hairlija posao ne nadje?

Muzek ne radi jer je dobio nogu sa posla u februaru kad se vratio sa 2-sedmicnog vojnog treninga (on je u National Guard rezervista). Zadnji primljen prvi otpusten sto je standard za otpustanja u americi (bila mala firma, mrsko gospodinu bilo naci sta u Chicagu, ova je bila ni 3 minuta od kuce u Indijani). Ima onu naknadu za nezaposlene (tj osiguranje od nezaposlenosti sto se uzima i od poslodavca i od tvoje plate) od $370 sedmicno. Moj posao je dobar, recimo da je plata malo visa od 40K tako da nas to pokrije komplet za mjesec i jos sitneza ostane :thumbs: Prije dan-dva sefica na poslu trazila da se prijavim za visu poziciju ali sam to odbila jer osoba za koju bih radila je tiranin (znam jer mi kolegica radi za njega preko godinu dana i na kraju zenska odlucila da predje na poziciju slicnu mojoj koliko joj je stresa uzrokovao - dobila neke gute po tijelu).

Za nove imigrante koji pocinju trazenje posla - pazite kakve emailove dobijate - zadnjih godinu dana prevaranti su preuzeli i career builder i hot jobs i monster. Moj muz sav sretan zove u ponedjeljak da je dobio ponudu od $50,000 bez intervjua i poslanog rezimea. Odmah mi je bilo sumnjivo pa sam trazila da mi posalje email (evo ga dole ispod za naravoucenje svima). Obratite paznju da je rad od kuce sto je u radu sa nekretninama nemoguce. Drugo market za nekretnine je dole i jos se oporavlja i niko nikoga ne uposljava vec otpusta.

Takodjer mozete naici na oglase gdje opis posla zahtjeva od vas da primite cek, depozitujete pare na svoj racun, ostavite sebi 10-15% a ostalo posaljete Western Unionom!!! na odredjenu adresu - pogodili ste vecinom su africke zemlje a prednjaci Nigerija! Naravno, dok cek bude provjeren prodje i 10 dana, vi u medjuvremenu posaljete te novce a onda banka zove da je cek laziran i da vi morate banci vratiti pare. Bilo na dateline nedavno, cak su pricali sa "gazdom" jednog biznisa ma pravi nigerijac, nasao se prijetiti da ce doci policija ako mu ne posalju pare.

Zato, pamet u glavu!

Dear XX,

Your recent job application at Yahoo! HotJobs has been accepted and we have taken it further. I would like to explain briefly some of the key points related to the job offer. Further details will be revealed in the employment agreement.

Position: Administrative Assistant

Company information: Platinum Properties is one of the leading Property Investment Companies based in the L.A. To become familiar with our products and services please visit our website at http://www.plat-pro.net

Your responsibilities will include:

- Online data entry;

- Online property database management;

- Manage the existing client base and contribute to business development

- Customer queries and complaints;

- General administrative tasks.

This is a home-based position. Travel/relocation is not required.

Job requirements:

- PC, MAC or a Laptop with Internet access;

- Excellent customer service/communication skills;

- Excellent problem solving skills; Flexible attitude; High level of motivation;

- At least 12 months experience in a similar role.

Salary: $50,000 annually. Paid monthly by direct deposit.

Working hours: Monday to Friday, 9am - 4pm (your local time zone).

We are offering you a position on a paid trial basis for two weeks. At the completion of the trial period your supervisor can recommend continued employment, extension of the trial period, or termination. During this trial period you will be trained while working and being paid $1000 per week.

Next Step: In order to proceed please submit your Cell and Landline (if present) phone numbers by replying to this message. I assume that you would be able to start working as soon as possible. Please confirm this. Also, during the next several weeks please keep me informed of any deadlines that you may be facing (i.e. pending job offers, current employment obligations). Thank you once again and feel free to email me any questions that you may have at this point.

Yours sincerely,

Edward Rabin

HR Manager

ROC 2009
Naturalization 2010

Arghhh ponestaje mi strpljenja...

Danas su izgleda samo za India zakazivali interviews :( Provjerila sam mail jedno 30x danas, i svaki put me stomak zigne kad vidim da ima nesto u inbox, i onda je uslijedilo razocarenje when it wasn't interview letter. Damn it sto sam ovoliko popularna, cijeli dan mi mails pristizu :lol: samo ne onaj koji treba;

nemojte mi sutra slati mailove da me ne bi prekinulo :)

Samo da javim, u slucaju da ste ovo procitale i zabrinule se nakon moje cooking price jucer, this story is NOT about me:

Woman jailed after husband complained about her cooking

Edited by vareska

Imamo interview!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

August 11. !!!!!!!!!!!!!!!!!

Odoh se napit vode preko masica :)

weeeeeeeeeeeee baš si me obradovala!!!

heheh napokon!! :)

10z8daa.jpg1267okh.jpg14o8ygx.jpg

NOA date for I-485, AP and EAD 12/21/2009

RFE date 01/06/2010 ...RFE response recieved 01/27/2010

Biometrics date 01/19/2010

Transfer Date (CSC) 02/04/2010

AP/EAD Approved Date 02/05/2010

AP Received Date 02/11/2010

EAD Received Date 02/16/2010

I-485 - Last touch 02/24/2010

Service Request -06/21/2010

06/24/2010 - touch

07/10/10..07/28/10..07/29/10...touch

07/29/2010 - GC approved

To!!! Jesam se presla u procjeni za kojih mjesec dana (ja rekla sredina jula) ali tu je to :-)

ROC 2009
Naturalization 2010

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline

Čestitke, vareska!

:dance::dance::dance:

N-400: filled online on May 8th, 2021

Biometric Reuse Notice: May 8th, 2021
Interview: May 10th, 2022 - Interview De-Scheduled

Interview rescheduled on May 11th, 2022

New Interview: Jun 27th, 2022 - Approved 🥳

Oath Ceremony: July 14th, 2022

Znam da se o ovome vec pricalo, ali lijena sam da kopam po stranicama :)

Vakat da kupim karte za Bosnu. Ko ima cheap karte?

Definitivno ne zelim putovati preko Beograda, a i Zagreb bih izbjegla ako ikako moze.

Definitivno ne preko Beograda, zbog 3 neugodna iskustva s njima ...

Neki dan sam gledala na Orbitz relacija Dallas-Chicago-London-Frankfurt-Sarajevo bila $1020 sa tax prva sedmica augusta, a danas evo $1600 ...

Pas mater

Definitivno ne zelim putovati preko Beograda, a i Zagreb bih izbjegla ako ikako moze.

Neki dan sam gledala na Orbitz relacija Dallas-Chicago-London-Frankfurt-Sarajevo bila $1020 sa tax prva sedmica augusta, a danas evo $1600 ...

Pas mater

Ispravka: chicago- minhen-sarajevo :)

Nakon sto sam napisala gledam aauuuuu sto cu se napresjedat :lol:

Pas mater

Hoces to kod mene na O'Hare??? poslala sam ti pm pa vidi. samo da znas, i bice skuplje jer su jeftinije karte kad ih kupis bar mjesec ranije...

"naucicu gdje ubacivati svoj tekst a ne dirati tudji" "naucicu gdje ubacivati svoj tekst a ne dirati tudji"

"naucicu gdje ubacivati svoj tekst a ne dirati tudji" "naucicu gdje ubacivati svoj tekst a ne dirati tudji"

"naucicu gdje ubacivati svoj tekst a ne dirati tudji"

Edited by milimelo

ROC 2009
Naturalization 2010

Pas mater

Hoces to kod mene na O'Hare??? poslala sam ti pm pa vidi. samo da znas, i bice skuplje jer su jeftinije karte kad ih kupis bar mjesec ranije...

"naucicu gdje ubacivati svoj tekst a ne dirati tudji"

:rofl: :rofl: :rofl:

Filed: Timeline

Pas mater

ja idem portland frankfurt minhen 900$ i u minhenu pokupim novog bmw i vozim za bosnu idem 15 jula

ako hoces mozes sa mnom da mi nije dosadno u voznji

Vareska,

sta bi sa kartom, jesi sta nasla?

Nisam jos, radila ovaj vikend pa bas nisam imala vremena. Danas zovem one tvoje sto si preporucila i onda opet googlat veceras.

I hope to buy ticket tonight! :dance:

Sad trcim zubaru :dead:

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...