Jump to content
malamu

Bosnia and Herzegovina

Share

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

A & N je svoje dobila kad ikad, a odobrena samo dan ranije prije mene!

hahah

Nego zaboravila sam napisati da su mi rekla da će dobiti naš fajl za jedno 7-10 dana. E to meni nije jasno, ako su ovi već poslali..i to 26.06. Pa koliko to putuje. :)

Mora biti brze - evo primjer - mami sam poslala dvije stvarcice u velikoj koverti sa onim mjehuricima - islo je USPS first class ($12) poslano 30 juna. Doslo je 4 jula! Mama me zvala da javi. Pa ti sad vidi kako idu stvari DHL-om...

ROC 2009
Naturalization 2010

malamu znaci jos nema obavijesti iz ambasade a joj :( nadam se da ce ti uskoro nemoj se sekirati samo jos malo strpljenja i bice sve ok :) Nego ja sam sva uvjerenja pribavila juce mi je dosao i affidavit of support od zarucnika (znaci popunjen i potpisan smo do strane njega bez ovjere notara jer se ovaj novi support ne ovjerava posto ga zaricnik /zarucnica iz SAD sada garantuje svojim potpisom jel tako?!) sada ostaje jos ljekarski i forme da se popune pa zovem ambasadu.

sto se tice ljekarskog ja nisam jos zvala da zakazem mislila sam danas zvati da zakazem na Kosevu jer mislila sam da se tamo moze sve na jednom mjestu obaviti ali eto vi kazete da ne moze pa sad ne znam ni sama, problem je sto ja nisam iz Sa pa valja to sve naci, onda cu i ja odluciti za Eurofarm jer kao sto ti malamu rece nekako mi je lakse posto je zena doktor.znaci i kazete za ljekarski trebaju i slike 5X 5, 2 jeli ?sto se tice vakcina ja imam onu tabelicu sa vakcinama u knjizici pa kad budem zvala da zakazem za ljekarski pitat cu jel moze to i da li mi treba i posebno iz doma zdravlja da mi oni izdaju taj karton mojih vakcinacija.

Ok, muz je dosao u Bosnu? Vodis ga u Odjel za strance - zgrada pored KMUPa gdje se vade pasosi i tu ce dobiti svoj bijeli kartoncin prijave - kad napusti zemlju uzece mu na aerodromu.

SLike - normalne, vas dvoje, sa prijateljima, dok setate...

Uzivajte :dance:

Da, muzic je dosao u Bosnu. Sad mi nije jasno, jel se on mora prijavljivati da bi obavio 'gradjansku duznost' ili zbog dokaza? fol je sto on ima i bosanski pasos, cak sta vise je dosao s nasim pasosem i zelenom kartom ovamo..i ne kontam sto ce se prijavljivati :unsure: jedino ako nam to bas mora zbog dokaza? jeste li vi ostali to radili kad ste dolazili?

vareskice, ljubim ti narav sto me nasmija :devil:

pozz svima :dance:

malamu znaci jos nema obavijesti iz ambasade a joj :( nadam se da ce ti uskoro nemoj se sekirati samo jos malo strpljenja i bice sve ok :) Nego ja sam sva uvjerenja pribavila juce mi je dosao i affidavit of support od zarucnika (znaci popunjen i potpisan smo do strane njega bez ovjere notara jer se ovaj novi support ne ovjerava posto ga zaricnik /zarucnica iz SAD sada garantuje svojim potpisom jel tako?!) sada ostaje jos ljekarski i forme da se popune pa zovem ambasadu.

sto se tice ljekarskog ja nisam jos zvala da zakazem mislila sam danas zvati da zakazem na Kosevu jer mislila sam da se tamo moze sve na jednom mjestu obaviti ali eto vi kazete da ne moze pa sad ne znam ni sama, problem je sto ja nisam iz Sa pa valja to sve naci, onda cu i ja odluciti za Eurofarm jer kao sto ti malamu rece nekako mi je lakse posto je zena doktor.znaci i kazete za ljekarski trebaju i slike 5X 5, 2 jeli ?sto se tice vakcina ja imam onu tabelicu sa vakcinama u knjizici pa kad budem zvala da zakazem za ljekarski pitat cu jel moze to i da li mi treba i posebno iz doma zdravlja da mi oni izdaju taj karton mojih vakcinacija.

Klinika Eurofarm se nalazi uz samu tramvajsku stanicu na Ilidzi odakle polaze tramvaji za SA. A tu je i autobuska stanica. Ukoliko dolazis u SA autom samo pitaj za tramvajsku stanicu i lako ces naci. Ukoliko dolazis autobusom sa glavne autobuske stanice u SA imas tramvaj br.3 kojem je zadnja stanica ta na Ilidzi (uostalom svim tramvajima je to polazna i zadnja stanica).Klinika se nalazi na lijevoj strani kada dodjes do kraja ograde tramvajske stanice.To je dvospratna malo veca kuca koliko se sjecam krem ili oker zute boje.Udaljena je od stanice oko 50 metara Uostalom oni ce ti to objasniti kada budes zakazivala pregled.

Sto se tice tih vakcina ja sam vec nekoliko puta rekao da je ljekar koji je vodio taj pregled prepisao datume iz moje 20 godina stare vojne knjizice kao i iz zdravstvene knjizice. A ukoliko imate vremena i nije Vam daleko vi trazite te ljekarske kartone iz Doma zdravlja. Slike su potrebne jer ce ih spojiti na popunjene obrasce ( kao sto u Ambasadi spoje sliku na popunjeni zahtjev). I ponovo napomena: obavezno traziti kopije popunjenih obrazaca.

Ok, muz je dosao u Bosnu? Vodis ga u Odjel za strance - zgrada pored KMUPa gdje se vade pasosi i tu ce dobiti svoj bijeli kartoncin prijave - kad napusti zemlju uzece mu na aerodromu.

SLike - normalne, vas dvoje, sa prijateljima, dok setate...

Uzivajte :dance:

Da, muzic je dosao u Bosnu. Sad mi nije jasno, jel se on mora prijavljivati da bi obavio 'gradjansku duznost' ili zbog dokaza? fol je sto on ima i bosanski pasos, cak sta vise je dosao s nasim pasosem i zelenom kartom ovamo..i ne kontam sto ce se prijavljivati :unsure: jedino ako nam to bas mora zbog dokaza? jeste li vi ostali to radili kad ste dolazili?

vareskice, ljubim ti narav sto me nasmija :devil:

pozz svima :dance:

Elektra, je li muz LPR (zelena karta) ili USC? U zavisnosti sta je, cekanje se moze oduziti - za LPR za supruznicku vizu (jedinu na koju mogu aplicirati je cekanje 5 godina), ako je USC onda sve bude gotovo za do 12 mjeseci. De vidi sa dragim je li mu vrijeme za drzavljanstvo pa da aplicira za tebe I-130 a onda cim dobije certifikat da "upgrade" peticiju.

A ako ima nase papire ne mora se prijavljivati, to je za strance.

ROC 2009
Naturalization 2010

Ja sam USC i ja sam se prijavila kad sam dolazila zadnji put. Posto muz puz zivi u Ze-Do kantonu isla sam u Zenicu po taj karton.

Nije sad da je nesto prijeko potreban, ali reko ne moze stetiti i nista se ne placa, i ako bi mi sta zatrebalo od ambasade dok sam tu nek me imaju tamo negdje fino na listi da sam se tuspasila kao americki drzavljanin.

Prvo su mi trazili neki dokaz da sam se odrekla naseg drzavljanstva, a posto nisam onda me nisu htjeli prijaviti jer sam fakticki jos uvijek bos drazavljanin.

Nakon sto sam inzistirala i objasnila da nam je zarad vize kasnije jako bitno da se vidi da se nisam nikad izjasnjavala kao bosanski drzavljanin (jer tako sam se zaklela na polaganju zakletve kad sam dobila USC ovdje jelte :)) onda su mi preko volje nekako izdali taj karton.

Valjda su vidjeli meni na faci da sam spremna nekome oci iskopat if they jeopardize our visa process :P

12/05/11.......................Filed I-751

12/06/11.......................NOA

01/03/12......................BIO

09/10/12..................... Approved

09/21/12..................... Received GC

@milimelo, vec sam negdje ranije napisala, muz je USC ali ima i bosanski pasos kao i vareska, njega je i pokazao pri dolasku.

ma hajde, nece se ni prijavljivati, za dokaze nam vala ne treba, ima u pasosu pecat da je bio, ima avio karte, imaju slike..plus cemo se vjencati i to je sasvim dovoljno...

vareskice :lol:

ajd zene ako ste bezposlene danas da mi nesto pomognete :help:

ja nista ne znam shuhati. Ni ispeci. Ni izdinstati, ni pohovati, ni... you get the idea.

Nikad me nije zanimalo da gledam kako mama pravi tako evo 27 godina za mnom a ja ne znam kako treba jaje napraviti.

Skontala sam da se probam nauciti napraviti par bosanskih basics jela da bi obradovala onog svoj jadnog cojka koji ne voli jela iz restorana, tako najebo je dusa draga.

That's where you come in :lol:

Trebaju mi dummy proof recepti, i to oni sa baby steps instrukcijama tipa toliko i toliko xyz, peci na toliko stepeni farenhajta toliko i toliko minuta.

Znam da ima masa toga na netu, al to sve fino podrazumijeva da ljudi znaju sta rade u kuhinji, pa preskacu steps. Dakle, cooking for dummies mi treba

Muz je nekakav pekav, znam da voli musaku s mesom, rizom i krompirom. I pite,ali to je visa matematika.

Hajd sad navalite. Do sad sam skontala da trebam oguliti krompir za musaku :)

Dalje?

Ni ja se ne bih hvalila svojim kuharskim umjećem, ali ću se valjda snaći. Dragi voli da kuha, blago meni. :D

Pitu znam napraviti, tj. znala sam nekad, ali ne pravim odavno. Međutim njemu se sviđaju pite, pa mi valja obnovit znanje. :star:

Mislim da na ovom blogu ima finih recepata

http://kozarackikuhar.blogger.ba/

:D

Ne znam musaku..ali čini mi se da mi je jednom neko rekao da je fino ako prethodno obariš krompir, pa onda izrežeš...tako bude finij i duže se može jesti (valjda nemam pojma)..i meso (mljeveno) prvo malo propržiš u tavi....ahah al ne slušaj mene

Edited by malamu

10z8daa.jpg1267okh.jpg14o8ygx.jpg

NOA date for I-485, AP and EAD 12/21/2009

RFE date 01/06/2010 ...RFE response recieved 01/27/2010

Biometrics date 01/19/2010

Transfer Date (CSC) 02/04/2010

AP/EAD Approved Date 02/05/2010

AP Received Date 02/11/2010

EAD Received Date 02/16/2010

I-485 - Last touch 02/24/2010

Service Request -06/21/2010

06/24/2010 - touch

07/10/10..07/28/10..07/29/10...touch

07/29/2010 - GC approved

Ni ja se ne bih hvalila svojim kuharskim umjećem, ali ću se valjda snaći. Dragi voli da kuha, blago meni. :D

Pitu znam napraviti, tj. znala sam nekad, ali ne pravim odavno. Međutim njemu se sviđaju pite, pa mi valja obnovit znanje. :star:

Mislim da na ovom blogu ima finih recepata

http://kozarackikuhar.blogger.ba/

:D

Ne znam musaku..ali čini mi se da mi je jednom neko rekao da je fino ako prethodno obariš krompir, pa onda izrežeš...tako bude finij i duže se može jesti (valjda nemam pojma)..i meso (mljeveno) prvo malo propržiš u tavi....ahah al ne slušaj mene

OK za krompir je kasno jer sam ga vec izrezala na kriske, a ponosna sam sad na sebe kad sam kontala mozda je bolje da meso prvo isprzim nego ovak zivo da slazem na krompir.

Jos cu otkrit da imam talenta za kuhanje pa i taj belaj

OK krompir izrezan

Sta sad radim s mesom?

Samo onako na vrelo ulje i mijesat? dodajem so i biber, paprika, ista od tih pizdarija? How much?

uuuuuuuuuu riza is a b1tch onako tvrda, this is a tricky one :unsure:

Necu valjda i nju prvo skuhat pa onda slagat?

This is a lot of work za obicnu musaku, I must say ...

Edited by vareska

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline

Možda ti ovo pomogne musaka :star:

ili ovo musaka2

ili možda: Musaka od pirinča i mlevenog mesa

Edited by Saska+Tim

N-400: filled online on May 8th, 2021

Biometric Reuse Notice: May 8th, 2021
Interview: May 10th, 2022 - Interview De-Scheduled

Interview rescheduled on May 11th, 2022

New Interview: Jun 27th, 2022 - Approved 🥳

Oath Ceremony: July 14th, 2022

Možda ti ovo pomogne musaka :star:

ili ovo musaka2

ili možda: Musaka od pirinča i mlevenog mesa

:kiss:

hvala za sljedeci put, ovaj put je umjesto musaka ispao masakr :lol:

Imala sam tako jak osjecaj da cu danas saznati interview date, but no ... Vecinom me moja intuicija ne vara, ne znam sta mi bi :)

Kaze mi teta maloprije da nema nista novo, ali da definitivno ce zakazati jos interviews do kraja ove sedmice, da se strpim jos 2 dana.

To sto ce ta dva dana meni bit kao dvije godine to je vec druga tema...

Da ogovorim na pitanje od prije neki dan, sto se tice CR-1 vize definitivno ne salju file u ambasadu prije nego zakazu interview. Sad su mi to potvrdili 2 different NVC reps. Cisto onako FYI

Vareska, otkud ti riza u musaki? Ja sam uvijek jela krompir, meso (prvo na tavi przeno pa onda dodato) i onda na kraju ide kao preliv od jajeta i pavlake/kajmaka pa se ostavi da se to jos zapece koji 5 minuta.

Nedavno sam probala musaku od patlidzana (koji sam prije iz dna duse mrzila jer me mama jednom prevarila i ispohovala patlidzan a nama podvalila kao "snicla") i super je.

I ja sam inace bila neko ko ne kuha - bilo je idi kod moje mame pa se najedi ili si naruci pizzu u SA. Par puta sam napravila onu piletinu sa parmezanom (prvo poprzis pileca prsa na tavi sa malo soli/bibera ili vegete, onda ih stavis u tepsiju manju i zalijes onim umakom za spagete --obavezno umak malo poseceri da ubije kiselost paradajza -- i peces na 250 C jedno 20-25 minuta. Nakon toga jos stavis parmezana preko i gotov rucak!) ali to nakon nagovaranja. Nedavno mi se probalo prigovoriti sto ne kuham ali nije uspjelo jer samo ja radim (muzek trazi posao vec 4 mjeseca) i stvarno mi se ne da kuhati kad dodjem s posla. Zato je frizider pun povrca, voca i mlijecnih proizvoda i uvijek ima tortelina da se skuhaju za 10 minuta ili sta slicno... ali jok, ja trebam da napravim... A fino sam rekla da ne kuham jos prvi put kad smo izasli! Nije povjerovao...

Ja sam isto pocela praviti neku vrstu satarasa - narezem paprike, gljive, patlidzan, tikvice i ispirjam sa vegetom, nasom paprikom, malo onog gotovog bijelog luka i vode i meni super. Sa strane ili brzi pire (hungry jack ili tako nesto) ili peceni krompir ili pasta i meni dobro. Njemu se ne svidja, covjek bi pomislio da je bosanac samo meso trazi.

ROC 2009
Naturalization 2010

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...