Jump to content
malamu

Bosnia and Herzegovina

Share

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

LOL za muza.

Traitor :P

12/05/11.......................Filed I-751

12/06/11.......................NOA

01/03/12......................BIO

09/10/12..................... Approved

09/21/12..................... Received GC

Hahaha lako je se njima zezati!!

Kad sam bila mala nisam voljela da jedem, pogotovo meso. Slatkiši su mi bili i ostali omiljena hrana. Zatim sam u toku rata zavoljela sve, valjda jer nije ničega bilo pa sam čeznutljivo mislila na svu onu hranu koju sam prije ostavljala na tanjiru. Te čim se došlo do hrane dobila sam odličan apetit :P koji i danas imam. S tom razlikom da se do prije par godina ništa nije primalo, a sada, rekla bih, i voda se prima. :wacko:

ja sam bila vrlo problematicna sto se tice hrane dok sam bila dijete. Nisam htjela nista da jedem prve 3 godine. Kad kazem nista, onda stvarno mislim nista. Nazor su me nekako mama i tata kljukali sirupima i vitaminima nekim samo eto da prezivim, nisam htjeli zinuti i tacka.

Onda sam kao pocela jesti, ali samo 3 things: cevape, smoki i one bombonjere ledena kocka ako se sjecas sto su bile.

Samo sam to jela sljedece 2 godine a i to malo i jedva. Uglavnom kad se vise nisu mogli boriti sa mnom ni oni ni doktori posto su vec pokazivali se znaci da mi ne funkcionisu vise pravilno neki vital organi, eh onda su me strpali u bolnicu par mjeseci.

Jao moje patnje...svaki dan su me tjerali da jedem kelj. I dan danas ne mogu smisliti kelj.

Uglavnom tad sam valjda zakrzljala i citav zivot bila mrsavica. To mi je kasnije jako smetalo. U sedmom razredu kad su sve djevojcice vec pocele da se razvijaju ja i dalje grancica, pa sam ja onda znala fino ispod farmerica obuci fino pidzamu, pa preko helanke jedno dva tri para da mi noge izgledaju deblje.

I opet sam izgledala ko kostur :lol: Tad sam se i navikla jako puno da jedem, bas sam bila miserable sto sam bila mrsava.

Eh onda sam dosla ovdje i ubila me ova hrana kak je ja zovem sinteticka. Preko noci sam samo exploded.

Kad sam prvi put isla nazad kuci u Bosnu, prvo sto je iko rekao o moj Boze Lejla se udebljala :lol:

Prije kukala da se udebljam, sad kukam da smrsam... ma ko ce i meni ugoditi :)

@ vareska - tu sam ti otprilike :-)

Kao mala uvijek probirljiva osim u vrticu (cak sam i prasu jela), kuci sopali kao curku - majka uzme mene i sestru (blizanku) u krilo i svakoj po casu pavlake da. Nakon toga odbijanje svega sto mi se ne svidja pa smo bile k;o skakavci sto bi moja mama rekla. Rat nas je naucio da jedemo svasta i iako smo svi govorili nakon rata necu da vidim makarone, rizu i grah opet to jedemo. Kod mene ista mrsavost do recimo udaje kad sam se udebljala koje 3 kile (cak!) ali onda kad smo ovdje doselili odose kile u nepovrat - promjena klime, mjesta ma to su najveci stresovi u zivotu.

Tek nedavno pocela ih opet nabacivati nazad ali ne previse - jos stanem u svoje farmerke koje sam kupila 2002. I ja jedem tu sinteticku hranu ali evo pomalo i malo zdraviju - mrkvice, povrce na pari (kupila neku steamer basket u Marshallsu za 3-4 dolara pa sad isprobavam).

ROC 2009
Naturalization 2010

Joj steamer mi je bas sljedeci na listi of little household thingies koje trebam kupiti.

Polako se kucim :lol:

Napravila sebi pravo ono po americki listu stvari koje mi trebaju, i onaj osjecaj kad nesto kupim pa prekrizim s liste mi je priceless :lol:

Trebam li napomenuti da uopce ne znam kuhati, i do sada sve sto sam ikad napravila je sendvic i jaje, ali na listi mi je jedno 20 pizdarija kojim ne znam ni ime izgovoriti, ali sam ih zraknula na Food Network and damn it I gotta have them!

Bosancice moje, evo moja mama upravo pravi tulumbe i sve ste srdacno pozvane !

Ona usla u sobu i kod mene u zdjeli bili kiseli krastavci i kako je mracno u sobi kad je usla njoj se ucinilo da su tulumbe, i dobila craving za tulumbe i eno je pocela da pravi :lol:

@ vareska - tu sam ti otprilike :-)

Kao mala uvijek probirljiva osim u vrticu (cak sam i prasu jela), kuci sopali kao curku - majka uzme mene i sestru (blizanku) u krilo i svakoj po casu pavlake da. Nakon toga odbijanje svega sto mi se ne svidja pa smo bile k;o skakavci sto bi moja mama rekla. Rat nas je naucio da jedemo svasta i iako smo svi govorili nakon rata necu da vidim makarone, rizu i grah opet to jedemo. Kod mene ista mrsavost do recimo udaje kad sam se udebljala koje 3 kile (cak!) ali onda kad smo ovdje doselili odose kile u nepovrat - promjena klime, mjesta ma to su najveci stresovi u zivotu.

Tek nedavno pocela ih opet nabacivati nazad ali ne previse - jos stanem u svoje farmerke koje sam kupila 2002. I ja jedem tu sinteticku hranu ali evo pomalo i malo zdraviju - mrkvice, povrce na pari (kupila neku steamer basket u Marshallsu za 3-4 dolara pa sad isprobavam).

Joj ja prasu ne mogu da smislim! Takođe dugo nisam mogla jesti (a ni sad me ne privlači mladi luk). U ratu nije bilo ništa pa su svi uzgajali nešto iza zgrade i jedan dan smo kao napravili neku "salatu" s tim mladim lukom i ja sam to fino pojela. I sad ne znam jesam li se zbog toga razboljela ili je neki drugi uzrok bio ali sva dana mi je zlo bilo, sve me je boljelo, temperatura, da bi tek teći dan povratila ono sve što sam pojela. Onako isto zeleno kakvo je bilo - netaknuto. :D Sorry ako sam vam smučila sad to. Ali ja od tad sam možda jednom jela taj mladi luk. I to mrvicu samo.

Kad sam bila manja (osnovac) i kad bismo išli na more, moju mamu su žene na plaži pitale od čega bolujem. Pošto su mi se rebra vidjela hahah

Ja sam se počela debljati prije par godina zapravo, ali ništa strašno. Da bih prije otprilike 3 -4 godine smršala na 53-4 kg. Jednostavno nisam jela puno. Nisam imala nešto puno novaca u tom periodu pa sam prestala kupovati slatkiše a bogami i što šta od regularne hrane. Čim sam se finansijski popravila počeše i kile nazad. Sad imam oko 63 kg, što i dalje njije nešto puno, jer sam visoka 173 kg. Ali mene počelo biti strah da se ne udebljam jako kada odem u USA hahah. Mislim nemam ništa protiv debelih ljudi.

Plus nisam više tako mlada, a zato se kile i slažu.

:P

10z8daa.jpg1267okh.jpg14o8ygx.jpg

NOA date for I-485, AP and EAD 12/21/2009

RFE date 01/06/2010 ...RFE response recieved 01/27/2010

Biometrics date 01/19/2010

Transfer Date (CSC) 02/04/2010

AP/EAD Approved Date 02/05/2010

AP Received Date 02/11/2010

EAD Received Date 02/16/2010

I-485 - Last touch 02/24/2010

Service Request -06/21/2010

06/24/2010 - touch

07/10/10..07/28/10..07/29/10...touch

07/29/2010 - GC approved

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline

Ma ja vama cure, prosto zavidim. Ceo život na raznim bezuspešnim dijetama za gojenje, a i dalje ličim na pola čačkalice. :crying: Žulja me svaka stolica, mrsko mi i da se gledam u ogledalu, ko da sam izbegla iz Etiopije. Stvarno se nadam da će me Američka "sintetička" hrana ugojiti.

Hmmm, još uvek se pitam šta li se Timu toliko dopada na ovom kosturu?

N-400: filled online on May 8th, 2021

Biometric Reuse Notice: May 8th, 2021
Interview: May 10th, 2022 - Interview De-Scheduled

Interview rescheduled on May 11th, 2022

New Interview: Jun 27th, 2022 - Approved 🥳

Oath Ceremony: July 14th, 2022

Filed: AOS (apr) Country: Croatia
Timeline
@ tihana i ostali (ili koji koristite forum.hr) - zna li neko koji se djavo desava sa forumom? Vec dva dana bezuspjesno pokusavam na forum i rijetki su trenutci kad zaista i upadnem - stalno me izbacuje kao session timed out. Da nisu pod kakvim web napadom? A treba mi jedan podforum....

Ne koristim forum.hr jer mi je uvijek nekako prestrasno izgledao, ali probala sam ga sad otvoriti i ne radi. Stvarno ne znam sto mu je.

Network Timeout

The server at www.forum.hr is taking too long to respond.

The requested site did not respond to a connection request and the browser has stopped waiting for a reply.

* Could the server be experiencing high demand or a temporary outage? Try again later.

* Are you unable to browse other sites? Check the computer's network connection.

* Is your computer or network protected by a firewall or proxy? Incorrect settings can interfere with Web browsing.

* Still having trouble? Consult your network administrator or Internet provider for assistance.

I-129F Sent: Aug 20th 2008

Interview Date: April 8th 2009, 10:30 - APPROVED!

K-1 Visa Received: April 9th 2009

POE: Aug 8th 2009, Minneapolis

Wedding: Aug 28th 2009

-------------------------------------------------------------------

Our I-129f was approved in 107 days from our NOA1 date.

Our I-129f was approved in 114 days from our filing date.

Our case spent 52 days being chewed by NVC.

Our interview took 224 days from your I-129F NOA1 date.

AOS, AP, EAD filed: Oct 15th 2009

Biometrics: Nov 24th 2009

AP received: Dec 14th 2009

EAD received: Dec 17th 2009

Green Card received: Dec 18th 2009

http://www.badgerella.com/forum

Eeee duse drage, sto vole da papaju :D

Ja evo zadnjih sedam dana zivim na supi. necete vjerovati, ali po ovakoj vrucini ja jedem vrucu supu :blink: i prija mi!!!

bilo kakvo tijesto usta stavila nisam ima vec vremena i vremena. samo salatica, supica, riza, krompirici itd...naravno, sve ovo bez hljeba i jednom dnevno.

@ tihana i ostali (ili koji koristite forum.hr) - zna li neko koji se djavo desava sa forumom? Vec dva dana bezuspjesno pokusavam na forum i rijetki su trenutci kad zaista i upadnem - stalno me izbacuje kao session timed out. Da nisu pod kakvim web napadom? A treba mi jedan podforum....

Vec dugo nisam koristila forum.hr pa ne mogu pomoci.

Sto se tice hrane oduvijek volim jesti i nisam nikad imala problema s kilama, ali od kad sam dosla tu noge mi izgledaju uzasno :(

Visoka sam 176 i imam 62 kile (dvije vise nego kad sam dosla u veljaci), ali kao da je od nekuda izbio sav celulit koji sam skupljala godinama. Doma sam s vremena na vrijeme vjezbala, ali mislim da me ubilo biti doma 4 mjeseca od kad sam tu.

Kako je muz sada dobio posao u drugom gradu i ostala sam bez auta mislim da ce se popraviti moje stanje. Jucer sam vec pjesacila 3 milje do najblizeg ducana. Danas idem s biciklom okolo :)

as1cETc0g000510NjhvanwyMDk2MjhzfHNpbmNlIG91ciB3ZWRkaW5nIA.gif

04-15-2011 Package sent to VSC

04-16-2011 Package delivered

04-22-2011 Check cashed

04-23-2011 Received NOA1

06-08-2011 Bio appointment done

01-18-2012 Approval Letter came dated 01-12-2012

01-19-2012 Received Card Production Order text

@ saska - dobices kile vjeruj mi ali trebace vremena. U isto vrijeme, ja sam vise za "evropski" struk a ne americki pa treba prepoznati kad ti stomak kaze "dosta, necu vise" :star:

@ Electra, tako i u Egiptu - na onoj vrucini njih osvjezava toplo pice ili supa ali znam da djeluje :-)

@ tihana, i ja pjesacim - imam oko kilometar i po ujutro do zeljeznicke stanice a onda poslije posla isto tako do kuce. Juce sam demonstrativno muzu rekla da mi od srijede treba moje auto i da idem s njim da on preuzme svoj kamioncet od njegove sestre pa nek se voza. Dodjem kuci poslije posla oko 5, jos lijepo i vidno napolju i osudjena da sjedim u kuci jer nemam auto a sva mjesta gdje hocu da odem oko 5 milja od nas a on ne dolazi kuci prije 9 ili 10. E pa necu vise tako!

Edit: i onda me pita - a sto ne ides u gym na plivanje :mad: Pa ja bih isla ali dok se dovucem do tamo treba mi preko pola sata. Neka hvala.

Edited by milimelo

ROC 2009
Naturalization 2010

@ saska - dobices kile vjeruj mi ali trebace vremena. U isto vrijeme, ja sam vise za "evropski" struk a ne americki pa treba prepoznati kad ti stomak kaze "dosta, necu vise" :star:

@ Electra, tako i u Egiptu - na onoj vrucini njih osvjezava toplo pice ili supa ali znam da djeluje :-)

@ tihana, i ja pjesacim - imam oko kilometar i po ujutro do zeljeznicke stanice a onda poslije posla isto tako do kuce. Juce sam demonstrativno muzu rekla da mi od srijede treba moje auto i da idem s njim da on preuzme svoj kamioncet od njegove sestre pa nek se voza. Dodjem kuci poslije posla oko 5, jos lijepo i vidno napolju i osudjena da sjedim u kuci jer nemam auto a sva mjesta gdje hocu da odem oko 5 milja od nas a on ne dolazi kuci prije 9 ili 10. E pa necu vise tako!

Edit: i onda me pita - a sto ne ides u gym na plivanje :mad: Pa ja bih isla ali dok se dovucem do tamo treba mi preko pola sata. Neka hvala.

Inace u Zagrebu sam koristila auto samo za izlaske navecer. Na posao, kave i bilo sto drugo sam koristila bus i tramvaj i to mi upìopce nije tesko, a niti hodati. Ali jucer sam krenula u ducan u pol devet ujutro i vec je bilo pakleno vruce, sva sreca da sam ponjela bocicu vode. Koliko sam skuzila na Floridi javni prijevoz uopce nije nesto. Postoje neki autobusi tu u Daytoni i to je to. Sto se tice prijevoza izmedu gradova katastrofa, ako nemas auto ne mozes nikuda.

Druga stvar sto u Daytoni stvarno nema nista za raditi :(

U kojem si ti gradu?

04-22-2011 Check cashed

04-23-2011 Received NOA1

Tihana, ja sam u Evanston, IL odmah iznad Chicaga. Radim u Chicagu pa sve zajedno tokom dana predjem jedno 5-6km i ne pada mi na pamet jos hodati do teretane.

Ovdje je javni prevoz prilicno dobro uredjen ali gore u Evanstonu iako imaju CTA kao i Chicago ipak manjom frekvencijom idu busevi tako da na tu opciju bas ne bih isla.

VOljela bih da imamo vrucine jer mrzim zimu ali ove godine nam se ne da - dosada imamo rekord po kolicini padavina za prvih 5 mjeseci a izgleda da nam je u prognozi jos loseg vremena. Ove godine ostajem sa uredskim tenom, nista suncanje na pauzi :devil:

Evo opet danas oblacno, jedva 63 stepena - dosla u suknji na posao ali srecom ponijela i pantole pa se presvukla. Klimu ne podnosim i stalno imam kakav sal ili dzemper na sebi.

ROC 2009
Naturalization 2010

Tihana, ja sam u Evanston, IL odmah iznad Chicaga. Radim u Chicagu pa sve zajedno tokom dana predjem jedno 5-6km i ne pada mi na pamet jos hodati do teretane.

Ovdje je javni prevoz prilicno dobro uredjen ali gore u Evanstonu iako imaju CTA kao i Chicago ipak manjom frekvencijom idu busevi tako da na tu opciju bas ne bih isla.

VOljela bih da imamo vrucine jer mrzim zimu ali ove godine nam se ne da - dosada imamo rekord po kolicini padavina za prvih 5 mjeseci a izgleda da nam je u prognozi jos loseg vremena. Ove godine ostajem sa uredskim tenom, nista suncanje na pauzi :devil:

Evo opet danas oblacno, jedva 63 stepena - dosla u suknji na posao ali srecom ponijela i pantole pa se presvukla. Klimu ne podnosim i stalno imam kakav sal ili dzemper na sebi.

Joj klima je katastrofa u sad-u. Meni muz stalno govori da sam kao baba jer hodam sa salovima, pasminama i vestama okolo. Sto je mogu kad je vani pakleno vruce i sparno i onda bilo gdje da udes imas osjecaj da mi se kosti lede.

Moje drugo ime je bilo casper jer sam stalno bila ne bijela vec prozirna kao duh, ali od kad sam na floridi izgdledam kao zdrava osoba. Suncanje mi nije nikada bilo posebno drago vec plivanje, pa koliko se boje uhvati. Fali mi moje more gdje stvarno mogu plivati, a ne ocean gdje su stavlno valovi i ne smijes maknuti od obale.

Idem sada u dvije agencije za zaposljavanje da vidim kako to funkcionira jer sam u petak dobila mail da mi je odobrena radna dozvola. Valjda cu nesto naci i valjda ce mi moje iskustvo biti priznato.

04-22-2011 Check cashed

04-23-2011 Received NOA1

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...