Jump to content
malamu

Bosnia and Herzegovina

Share

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

A sto je ovaj USCIS otegao sa card production :girlwerewolf2xn:

Nevjerovatni su. A ako ih nazovesh, samo ti posalju novi CPO mail i resetuju 30 dana.

Ja imam namjeru malo ih "prodzarati" kongresmenom ako nista ne dodje do 6 juna. Do tad nista ne mogu.

ROC 2009
Naturalization 2010

Eno, objavishe da ce biti kasnjenja od 8 sedmica...nije loshe...a ja sam namerachila da se selim i danas smo odabrali stan, ali ce trebati koji mjesec da se i fizicki uselimo tako da adresu ne namjeravam mijenjati.

Eno, objavishe da ce biti kasnjenja od 8 sedmica...nije loshe...a ja sam namerachila da se selim i danas smo odabrali stan, ali ce trebati koji mjesec da se i fizicki uselimo tako da adresu ne namjeravam mijenjati.

Hajde bar sad znamo sta se desava. Da iskrena budem, ja i preselila i jos nisam promijenila adresu - cekam da karta zaista dodje pa da mijenjam a i auto registracija mi istice u julu pa cu sve onda.

ROC 2009
Naturalization 2010

@vareska, jesi ziva zeno?

@svima, ako budete kupovali/mijenjali auto prije pitajte mene sta i kako - postajem expert :devil:

ROC 2009
Naturalization 2010

@vareska, jesi ziva zeno?

@svima, ako budete kupovali/mijenjali auto prije pitajte mene sta i kako - postajem expert :devil:

Jesam bona :lol:

Joj, kad mi naumpadne sva ona vrtutma oko kupovine auta zlo mi je... Dva puta sam prolazila kroz to, i definitivno cu ovu svoju kutijicu od auta da vozim dok se ne raspadne, ali ja se s onim pijavicama od car sales men vise ne nagadjam. A ono cekanje na njihov finance department o moj Boze, pa cekala sam pet sati prosli put, and I have good credit :))

Brze je islo kad sam kucu kupovala nego auto oba puta.

Ne namjeravam kroz to opet proci dok me bas nuzda ne natjera, ali svejedno de se ti nama pohvali kako si ti izucila i taj zanat :)

Jbte Meli, ima li ista da ti ne znas i da pri tome jos nisi i expert in the field :lol:

12/05/11.......................Filed I-751

12/06/11.......................NOA

01/03/12......................BIO

09/10/12..................... Approved

09/21/12..................... Received GC

E moja vareska, ovdje ti je ili nauci igrati po pravilima ili te oderu. Zato ja unaprijed procitam kakve reviews na netu, uporedim cijene i naoruzana informacijama idem na bojno polje :rofl:

Sto prije nisam znala reci ne, hvala brzo sam naucila. Najbolji su mi oni telemarketers (imamo novi broj ali treba mjesec da se aktivira do-not-call lista) - hello Mrs. M, we have the newest product of interest to you... click slusalica poklopljena. Did I do that? :innocent: Moj bi se muz s njima napricao ovo ono, ja samo pritisnem end call.

Evo ispod opisa kako je to bilo:

Malo pozadine - dobijemo mi prosle sedmice pismo od nase autokuce gdje smo uzeli Matrixa da hoce oni da otkupe naseg jer im treba a da mi mozemo ili samo prodati ili prodati i uzeti drugi auto (kao zamjena uz doplatu).Pismo je doslo naslovljeno na muza (ja sam co-signer) tako da nije bilo samo dear car-owner.

I hajde, rek'o da vidimo sta nude - ne potpisujemo nista, idemo samo da vidimo sta nude. Mi tamo, i nekom Wayneu pokazemo pismo i hoce oni naseg Matrixa. Od 2009 godine imaju neki narandzasti matrix koji je pravo ruzan i meni se nije svidio - nijedan drugi nisu imali na lotu. Hajde onda nam pokazu RAV4 nove - bio je jedan srebrni, dolazi sa nekim run-flat gumama pa nema zamjenski tocak i jos jedan crni koji se meni nije svidio - cak smo ga isli i isprobati. Ja necu nijedan ali rek'o hajde da vidimo sta bi mi dobili za svog Matrixa. Platili ga $18250 (dali kesha $6000 i ostatak na kredit), jos dodali neku garanciju i zastitu na lak, unutrasnjost a ima samo 12500 milja. Za auto koje ima jedva godinu i po ponude nam prvo $12000 - rek'o nema sanse da u prvoj godini izgubi $6000 vrijednosti - deder vi malo pogledajte bolje, niste ukljucili garancije kao ni zastitu koja dodatno dize vrijednost auta. Ode on pa onda gleda u kellybluebook vrijednost - kaze stanje vozila fair - mi pogledamo opise kategorija u fair kaze da se vidi hrdja na dijelovima! Rek'o hajde ti meni pokazi gdje je sta zahrdjalo na mom autu - nije me odveo jer ne zna ni on. Rek'o jok. Vraca se sa ponudom od $13750 i kojeg cu RAV 4 izabrati. Ja fino kazem, ja sam savrseno sretna sa mojim Matrixom, ne kupujem nista. Odem do kasirke jer na neku karticu nam nisu stavili poene sto dobijes za servise i slicno. Dodje ovaj drugi sto je pokusavao prodati da me pita uzimam li - rek;o ne uzimamo. Kaze sto - ne svidja mi se. Postuje odluku i ode. Ja zavrsila sa kasirkom vracam se po R, ovaj i dalje sjedi. Vidim ja ovo jos nije gotovo. Kao, ako vam se ne svidja crni, koji cete drugi. Rek'o nama nije zurba, zadovoljni sa nasim autom, javite nam kad vam dodje nova roba - sada nemate nista sto nas interesuje. Kaze ne znamo kad dolazi, ovaj sto sada imamo smo morali dovesti od drugog dilera, otice za dva dana. Nema problema za mene ja nisam zainteresovana. Sad pocinje prica kako oni jedini prodaju auta, nemaju na lageru dovoljno da zadovolje trziste - sto nije tacno, lotovi ogromni u Kaliforniji sjede puni Toyota, ide im bolje od drugih auto kuca ali nije bas da nemaju viska inventara. Da bi onda prica bila nasi dolaze iz Oregona - ma neka dolaze odakle hoce, trenutno nemate inventara koji mene zanima, za mene je prica zavrsena. Fino sam rekla da dolazim da vidim sta nudite, ne da odem sa novim autom. Kaze zovemo vas kad dodje nova roba - a ne zna mi reci kada dolazi. Rek;o zovi. Hvala na vasem vremenu i dovidjenja. Toliko o dilerima za Toyotu.

E da, da dodam - ima sa consumer reports da se naruci za $14 sve info za kupnju, pokazuje cijene MSRP, onda sta dealeri placaju, koje incentives dobijaju i sve se to moze fino odbiti od MSRP i traziti tu cijenu. Toliko o djon obrazima :rofl:

ROC 2009
Naturalization 2010

Ja nemam vozacki. Nije me nikad privlacilo. Pretposatavljam da ću morati polagati kad dođem tamo.

10z8daa.jpg1267okh.jpg14o8ygx.jpg

NOA date for I-485, AP and EAD 12/21/2009

RFE date 01/06/2010 ...RFE response recieved 01/27/2010

Biometrics date 01/19/2010

Transfer Date (CSC) 02/04/2010

AP/EAD Approved Date 02/05/2010

AP Received Date 02/11/2010

EAD Received Date 02/16/2010

I-485 - Last touch 02/24/2010

Service Request -06/21/2010

06/24/2010 - touch

07/10/10..07/28/10..07/29/10...touch

07/29/2010 - GC approved

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline
Ja nemam vozacki. Nije me nikad privlacilo. Pretposatavljam da ću morati polagati kad dođem tamo.

Isti slučaj! :blush:

N-400: filled online on May 8th, 2021

Biometric Reuse Notice: May 8th, 2021
Interview: May 10th, 2022 - Interview De-Scheduled

Interview rescheduled on May 11th, 2022

New Interview: Jun 27th, 2022 - Approved 🥳

Oath Ceremony: July 14th, 2022

Je li mi rano da počnem skupljati ove potvrde o nekažnjavanju?

Barem da uzmem ovu sa suda (potvrda da se ne vodi krivični postupak..je li to tačan naziv)?

Za rodni list i potvrdu iz policije moram putovati. :wacko:

06/24/2010 - touch

07/29/2010 - GC approved

Timeline

Nikad nije rano!!!Moji prijatelji su poslali sve papire kad i moj muz i ja,pa je sad doslo do zastoja u slucaju jer je su im pored potvrde o nekaznjavanju iz milicije trazili i potvrdu iz suda iz Trebinja da se pprotiv muza(zena je podnosilac molbe i USC) ne vodi nikakav sudski postupak.

Bolje ranije pa da imas sve na gomili nego posle da jurcas pa da sebi nabijes dodatni stres.

Ma ja sam se bojala da ako izvadim ranije, a se proces otegne duže od 6 mjeseci...onda moram vaditi ponovo!? Ovi dokumenti uglavnom vrijede 6 mjeseci. Ali kontam sad se već primičemo lagano periodu kad bismo mogli dobit NOA2...pa da se i ja pokrenem! :star:

06/24/2010 - touch

07/29/2010 - GC approved

Timeline

ja sam ovde izvadila papire cim mi je slucaj bio prebacen u NVC,malo sam duze cekala na pasos,dva meseca,a kad sam izvadila sve izvode,e onda su doneli novi zakon po kome je ukinuto vazenje izvoda samo sest meseci,sad ne znam koliko vaze ali znam da je duze od sest meseci.

Filed: Timeline

cao raja samo da vam kazem da je vozacki tako lako dobiti u americi da je malo smjesno nemore te se brinuti

to se obavi za dva sata

Adin Portland Oregon pa se cujemo

A ja sam upravo promijenila adresu, pa smo zvali USCIS, pa smo onda trazili da salju zelenu na novu adresu. :rolleyes:

Imam osjecaj da ce mi se razbiti od glavu...al, hajd zivi sa svekrvom pola godine...

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...