Jump to content

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

Posted

sreca :)) You should apply for a travel document (Advance Parole, Form I-131) while filing for adjustment of status. After AP is approved you may leave and return to the U.S. valjda je to to . @ sanja nemam ni ja ni prsten ni klecanje na koljenima, nismo ni mi od toga, samo reci kako jest valjda :D

Posted

Hej drustvo samo da se pohvalim viza je odobrena i sve je proslo super, opusteno maksimalno . Pitali su me najosnovnija pitanja :

Kako smo se upoznali ?

Gdje je rodjen, gdje zivi ?

Cime se bavi ?

Kako mu se zovu roditelji ?

Kad planirate svadbu ?

Bas je bilo lakse nego sto sam zamisljala, znaci nista vezano za vjeridbu i prsten cega sam se ja bojala biggrin.png .

Eto ljudi sretno svima koji cekaju a ja cu malo da se odmorim od svega ovoga .yes.gif

Posted

super cestitaaaam smile.png.svi vidimo na kraju da nema razloga za zabrinutost i da sve bude ok smile.png.drago mi je sto je i to zavrseno sad u dalje pripreme smile.png.kad dolazis ovamo?smile.png

Hvalaaa sreca, ja se iskreno nisam raspitivala sta je sledece naredu, mislim znam da je AOS, ali to mi nije sad u prvom planu . Prvo da se ja spakujem i dodjem tamo, a dolazim 11-og juna. Znaci veoma uskora i jako se radujemjest.gif

Posted

Hej raja, je li neko imao prije slucaj da mu je peticija prebacena u drugi Service center. Svi mi koji imamo NOA1 iz decembra i januara u Vermont Service centru smo prebaceni u Texas service center, i ne znamo kako dalje ide, a vec svi preko 5 mjeseci cekamo?? ..... Da li je moguce kontaktirati nekoga ili tako nesto??

Posted

U posljednje vrijeme im je to metoda, izgleda. Zasto salju u drugi centar, ko ce im znati. Mozete provjeriti koliko se ceka, ali mislim da se taj prvi proces sad ceka preko pola godine. I tek kad prodje taj period imate pravo da zovete i pitate "dze ba zapelo", a kad dobijete babu na centrali onda morate glasno da zovete baba, baba, jesam li u programusmile.png Desava se da tek nakon pola godine uzmu aplikaciju u ruku i kazu...uupps, zaboravili ste ovo ispuniti ili potpisati. Uglavnom, ceka se da prodje taj period i onda se moze zvati, a dotle se moze samo sjesti i cekati smile.png

Sretnogood.gif

Posted

AOS i DS-230 nisu ovisni jedni o drugom.

Cim je status PAID, mozete poslati taj paket s dokumentima. NVC vam nece nista dalje javiti. Oni cekaju da prime te papire da procesuiraju dalje. Trebate poslati DS-230 (supruga treba da potpise Part I), barcoded cover sheet sa payment portala, kopiju njeog pasosa (data page), 2 slike, i originale, prevode, i jos jednu kopiju sljedeceg: vaseg rodnog lista, njenog rodnog lista, uvjerenja od suda, uvjerenja od policije, vaseg vjencanog lista.

Ovde na VisaJourney mozete naci nekoliko guides, ovo je jedan

http://www.visajourney.com/wiki/index.php/EZGuideSpouse

Za BH, ovi dokumenti ne smiju biti stariji od pola godine, prema ovom web sajtu

http://travel.state.gov/visa/fees/fees_5455.html?cid=8996

"The practice in BiH has been that changes in civil status, such as divorce or name change are entered onto birth certificates. Thus, the BiH authorities usually require submission of a recently issued (within the past six months) birth certificate when BiH citizens request issuance of government documents."

Mislim da je to tacno i za uvjerenja iz suda/MUPa.

Ako zelite saznati da li je AOS accepted, mozete nazvati NVC 1 603 334 0700.

Par pitanja...

Kazete da treba rodni list i od mene (petitioner)? Na onom linku gore, koji ste naveli, ne kazu da treba rodni list od "petitionera" ili ipak treba?

Zbunjuju ljude sa photocopy i copy pasosa. Sta misle sa fotokopijom? Zar to nije isto, kopija i fotokopija ako se kopira?

Filed: IR-5 Country: Bosnia-Herzegovina
Timeline
Posted

Par pitanja...

Kazete da treba rodni list i od mene (petitioner)? Na onom linku gore, koji ste naveli, ne kazu da treba rodni list od "petitionera" ili ipak treba?

Zbunjuju ljude sa photocopy i copy pasosa. Sta misle sa fotokopijom? Zar to nije isto, kopija i fotokopija ako se kopira?

U pravu ste, ne treba rodni list od petitioner za IR-1 vizu. Ja ganjam IR-5 vizu, pa sam ovde gledala

http://travel.state.gov/visa/immigrants/info/info_3195.html#petitioner_documents

i ja treba da prilozim i taj rodni list.

Copy i photocopy je za nas prakticno isto. Photocopy izraz koriste izgleda samo kad spominju da treba nesto iskopirati. Npr, kopirati pasos, jer necete naravno slati oriiginal. Isto tako treba iskopirati (photocopy) sve dokumenate i poslati im tu dodatnu kopiju za njihovu fajlu.

Ali za ove civil documents, u nekim zemljama postoji "certified copy", sto je isto zvanicni dokument koji direktno ustanova izdaje. U tim zemljama se moze izdati samo jedan jedini original nekog dokumenta (za citav zivot?), a sve dodatno mogu izdati samo tu certified Copy. Ako vi onda odete i to kopirate, onda je to samo Photocopy.

Za nas, mi trebalo poslati original i prevod (ovjeren kod notara), i onda jos iskopirati ta 2 papira za svaki dokument.

USCIS (106 days) US Consulate/Medical

12/18/12- NOA1 08/22/13- Medical

04/03/13- NOA2 09/16/13- Interview (Approved!)

Transit (68 days) 09/19/13- Visa in hand

NVC (59 days) 09/19/13- USCIS Immigrant Fee paid, ELIS: Circle: Accepted, Status: Case Received

06/10/13- Case Received ELIS/GC Production (63 days)

06/19/13- Case # and IIN Received 12/14/13- POE Houston

06/19/13- DS-3032 emailed 12/23/13- SSN card arrived in the mail

06/21/13- AOS bill paid 02/06/14- ELIS: Circle: Optimized, Status: In Process

06/25/13- DS-3032 accepted 02/07/14- USCIS status: Initial Review

06/26/13- IV bill paid 02/10/14- USCIS status: Card Production

06/28/13- AOS and IV packages sent 02/13/14- ELIS Circle: Closed, Status: Card Produced

07/23/13- IV accepted 02/15/14- card arrived in the mail

07/26/13- AOS accepted

07/26/13- Case complete

07/30/13- Interview scheduled (for 09/16/13)

08/08/13- Case left NVC For my FULL timeline, see my "About Me" page.

Filed: IR-5 Country: Bosnia-Herzegovina
Timeline
Posted

Znaci fakticki x 4. Original, prevod na engleski, kopija originala i kopija prevoda...koliko sam shvatio?

Da budete sigurni, tako posaljite, x4.

Na njihovom sajtu stoji:

You must also submit to the NVC a photocopy of the original documents

Al moj savjet je da posaljite i fotokopiju prevoda, za svaki slucaj - ja isto tako saljem.

Sretno!

USCIS (106 days) US Consulate/Medical

12/18/12- NOA1 08/22/13- Medical

04/03/13- NOA2 09/16/13- Interview (Approved!)

Transit (68 days) 09/19/13- Visa in hand

NVC (59 days) 09/19/13- USCIS Immigrant Fee paid, ELIS: Circle: Accepted, Status: Case Received

06/10/13- Case Received ELIS/GC Production (63 days)

06/19/13- Case # and IIN Received 12/14/13- POE Houston

06/19/13- DS-3032 emailed 12/23/13- SSN card arrived in the mail

06/21/13- AOS bill paid 02/06/14- ELIS: Circle: Optimized, Status: In Process

06/25/13- DS-3032 accepted 02/07/14- USCIS status: Initial Review

06/26/13- IV bill paid 02/10/14- USCIS status: Card Production

06/28/13- AOS and IV packages sent 02/13/14- ELIS Circle: Closed, Status: Card Produced

07/23/13- IV accepted 02/15/14- card arrived in the mail

07/26/13- AOS accepted

07/26/13- Case complete

07/30/13- Interview scheduled (for 09/16/13)

08/08/13- Case left NVC For my FULL timeline, see my "About Me" page.

Posted

Pozdrav raji

i svima koji su u istom loncu.

Imam tri pitanja ( ako kogod zna info ili je bio u slicnoj dilemi, bila bih zahvalna do neba):

1. doslo mi je na E-mail obavjestenje o tome koje dokumente trebam popuniti, ali ni traga Paketu 3.

2. moze li neko napisati tacno sta se trazi tj. sta je nosio u ambasadu da potvrdi vjerodostojnost forumlara I-134

3. procitala sam negdje da navodno sam moras znati da li treba da poneses tax-return zadnjih godinu dana , il par godina unazad,

ako je tako gdje to saznati ?

hvala svim drugarima unaprijed

goofy.gifgoofy.gifgoofy.gif

Filed: Timeline
Posted

Pozdrav!

Ja sam novi na forumu, i otvorio sam nalog cisto da resim neke nedoumice!

Moja devojka se nalazi u LA, veza duga oko 6 god, inace ona je dobila zelenu kartu preko lutrije, i otisla, tamo se nalazi oko 2.5god! Ja sam pokusao da odem turisticki u usa, i odbili su me, mada sam imao dosta dokaza (student, diplomski, pare na banci, stipendista, garantno pismo, isl). Mene interesu je sada, da li se vjerenicka viza moze podnjeti ako ona ima samo zeleni karton?

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...