Jump to content

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: Timeline
Posted

Pozdrav

Da li mi neko moze reci ovo u vezi K1 vize s obzirom da je jedan od uslova da smo se vidjeli u zadnje 2 godine taj sto ustvari se nismo vidjeli nego smo se upoznali onako preko fejsa preko prijatelja i rodbine i skontali se da se uzmemo i da zelimo da budemo zajedno!

dali postoji ta mogucnost da se dobije viza a da ustvari nemogu dokazati nista osim fejs poruka (mislim nemamo zajednickih slika)

Jos nisam nasao slican slucaj ,pa ako mozda neko zna nesto o ovome pls help!

Ili ako nista dali bi bilo bolje da dodje u europu i da se uzmemo na brzinu i cekat papire da mi posalje kasnije?

Posted

Bez dokaza da ste bili u istoj drzavi u isto vrijeme u zadnje dvije godine - boarding karte, pecati ulaska u zemlju, kupovina cega sto se moze dokazati racunima, racuni iz hotela, i slicno I-129f peticija ce biti odbijena i izgubicete i vrijeme i novac potrosen za nju.

Koji je razlog da se niste "uzivo" upoznali?

Pozdrav

Da li mi neko moze reci ovo u vezi K1 vize s obzirom da je jedan od uslova da smo se vidjeli u zadnje 2 godine taj sto ustvari se nismo vidjeli nego smo se upoznali onako preko fejsa preko prijatelja i rodbine i skontali se da se uzmemo i da zelimo da budemo zajedno!

dali postoji ta mogucnost da se dobije viza a da ustvari nemogu dokazati nista osim fejs poruka (mislim nemamo zajednickih slika)

Jos nisam nasao slican slucaj ,pa ako mozda neko zna nesto o ovome pls help!

Ili ako nista dali bi bilo bolje da dodje u europu i da se uzmemo na brzinu i cekat papire da mi posalje kasnije?

ROC 2009
Naturalization 2010

Posted

,,Koji je razlog da se niste "uzivo" upoznali?,,

Pa razlog je daljina ,vrijeme i novac!

Znaci ta opcija nema prolaz , a dali je dobro rijesenje da ona dodje u evropu(zivim van BIH u jednoj od EU zemalja vec oko 10 godina) na recimo 10-tak dana i uzmemo se ovdje pa nakon toga ganjat papire(ona je drzavljanin USA)??

Posted

,,Koji je razlog da se niste "uzivo" upoznali?,,

Pa razlog je daljina ,vrijeme i novac!

Znaci ta opcija nema prolaz , a dali je dobro rijesenje da ona dodje u evropu(zivim van BIH u jednoj od EU zemalja vec oko 10 godina) na recimo 10-tak dana i uzmemo se ovdje pa nakon toga ganjat papire(ona je drzavljanin USA)??

Moze doci i da se vjencate ali i dalje morate dokazati bonafide marriage.

ROC 2009
Naturalization 2010

Posted

pa da ali nakon toga imacemo slike i hotel s obzirom da ce provesti kod mene neko vrijeme ,dali je to dovoljno ??

joj kako je meni sve ovo komplikovano a eto vidim nekima je to tako lagano sve proslo cray5ol.gif

Filed: Citizen (apr) Country: Croatia
Timeline
Posted

Ako ste sigurni da to želite i nakon što se upoznate, možda je bolje da se vidite, uzmete odmah i onda ona šalje papire za muža? Bona fide vezu dokazivat ćete tim porukama koje imate.

flying.gif 2006 - met online  | 2008 - met IRL  | 2011 - engagement  | 2012 - wedding | 2013 - IR-1 | 2014 - child | 2015 - POE | 2018 - N-400  |  2019 - USC 

Check my About me for the full IR-1 or N-400 timeline.

Posted

hm, evo bas mi je javila cura da je cula da ima jedan nas da je ozenio djevojku u L.vegasu koja je dosla kao turista i ostala je tamo ,pa sad cekam da vidim kako je to izveo i ako je to isto opcija mislim da nije to lose i cak bi mozda tak0 brze i otisao tamo ,dali znate sta u vezi toga da se ide kao turista i uzmemo za to vrijeme tamo ?

Ja tek ovo pocinjem i vidim da je tezak put i da nece biti lako .

Posted

hm, evo bas mi je javila cura da je cula da ima jedan nas da je ozenio djevojku u L.vegasu koja je dosla kao turista i ostala je tamo ,pa sad cekam da vidim kako je to izveo i ako je to isto opcija mislim da nije to lose i cak bi mozda tak0 brze i otisao tamo ,dali znate sta u vezi toga da se ide kao turista i uzmemo za to vrijeme tamo ?

Ja tek ovo pocinjem i vidim da je tezak put i da nece biti lako .

Ovo sto planiras - odlazak sa turistickom vizom i ostanak nakon vjencanja spada pod immigration fraud.

Odradi sve kao i svi ostali ljudi - ili djevojka dodje da te vidi pa posalje vjerenicku peticiju ili se vjencate u Evropi, ona se vrati u Ameriku i posalje supruznicku peticiju. Nema nista preko noci - svaka peticija ce trebati bar 6-8 mjeseci da se odobri sa USCIS a onda mjesec-dva u NVC do intervjua u ambasadi.

ROC 2009
Naturalization 2010

Posted

Najlakse bi mi bilo to preko K1 uraditi ali problem je nismo se vidjeli u zadnje dvije godine kao sto se to trazi ,ali dali je dovoljno imati neke emailove ili facebook poruke kao dokaz da smo u kontaktu ili je to nedovoljno

Mislim stvarno nam je problem sad da ona dolazi vamo u EU (ima posao i bebu) pa da se vjencamo ovdije , mada u najgorem slucaju mozda bi ja morao otici kao turista na mijesec dana napravit te neke slike da smo zajedno ,poslje se vratiti i poceti sa K1 procesom mada je sve to tako komplikovano i to samo eto zbog toga sto se nismo vidjeli i nemamo zajednickih slika.

mislim sve uvijete ispunjavam osim tih zajednickih slika kojih ja nemam.

Posted

Bravo Sanja :) nadam se da ce ti pomoci ljudi koji su to vec prosli, pomalo su se svi usutili, ja imam samo pripreme za taj dio :) i kad mi bude trebalo pitacu nekoga ovako kao sto ti pitas. Koliko znam sve je jednostavno i svi su ljubazni :)

Posted

Slike su SEKUNDARNI dokaz - posalji samo slike i odbice ti peticiju. Primarni dokazi su boarding karte, pecati imigracije te zemlje u pasosu, hotelski racun, ako si uzimao pare sa ATM u toj zemlji, racuni ako si sta kupovao.

Najlakse bi mi bilo to preko K1 uraditi ali problem je nismo se vidjeli u zadnje dvije godine kao sto se to trazi ,ali dali je dovoljno imati neke emailove ili facebook poruke kao dokaz da smo u kontaktu ili je to nedovoljno

Mislim stvarno nam je problem sad da ona dolazi vamo u EU (ima posao i bebu) pa da se vjencamo ovdije , mada u najgorem slucaju mozda bi ja morao otici kao turista na mijesec dana napravit te neke slike da smo zajedno ,poslje se vratiti i poceti sa K1 procesom mada je sve to tako komplikovano i to samo eto zbog toga sto se nismo vidjeli i nemamo zajednickih slika.

mislim sve uvijete ispunjavam osim tih zajednickih slika kojih ja nemam.

ROC 2009
Naturalization 2010

Posted

Bravo Sanja smile.png nadam se da ce ti pomoci ljudi koji su to vec prosli, pomalo su se svi usutili, ja imam samo pripreme za taj dio smile.png i kad mi bude trebalo pitacu nekoga ovako kao sto ti pitas. Koliko znam sve je jednostavno i svi su ljubazni smile.png

Hvala Serpentine, ja cu napisati ovde svoje iskustvo sa intervjua, tako da ces otprilike znati sta te ceka, nadam se uskoro .good.gif

Posted

Sanja M sretno na razgovoru.Nema razloga za brigu sve super prodje.Svi nasmijani .Mene npr nista nisu pitali ili ako vec pitaju to su osnovne stvari.Uglavnom sve je to vec rijeseno bez brige :).Ja sam stigla ovamo sad cekamo da nam postom stigne vjencani list pa da saljemo za dalju proceduru.Zna li neko koji treba formular popuniti ako se zeli ici na putovanje negdje ?Ako nekome nije tesko da mi jos kaze kakva je procedura sada oko slanja papira za dalje :)?Hvalaaaa :)

Posted

Sanja M sretno na razgovoru.Nema razloga za brigu sve super prodje.Svi nasmijani .Mene npr nista nisu pitali ili ako vec pitaju to su osnovne stvari.Uglavnom sve je to vec rijeseno bez brige smile.png.Ja sam stigla ovamo sad cekamo da nam postom stigne vjencani list pa da saljemo za dalju proceduru.Zna li neko koji treba formular popuniti ako se zeli ici na putovanje negdje ?Ako nekome nije tesko da mi jos kaze kakva je procedura sada oko slanja papira za dalje smile.png?

Hvala sreca, malcice me brine kad me budu pitali vezano za vjeridbu i prsten, mi to nista nismo imali jer nismo uopste u tom fazonu. Mislis da bi to mozda predstavljalo problem , jesu li tebe pitali vezano za to ?

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...