Jump to content

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

Posted

Cao raja,

ja sam juce platila iv fee payment od $404. Danas sam dobila cover sheet. Mislim da imamo sve dokumente spremne, osim

potvrde o (NE)sluzenju vojnog roka. Da li tako nesto postoji u BiH s obzirom da vojska nije obavezna?! Ako neko nije sluzio vojni rok, znaci i nema nikakvu knjizicu niti moze doboti potvrdu?! Jel' tako?

Jos jedo pitanje...da li cu dobiti jos neki e mail ili neke info. od NVC ili mi lagano mozemo poslati paketic sa aplikacijom DS230, cover-sheet i potrebnim dokumentima???

Hvala unaprijed!

Neces nista vise dobit od NVC, ako si dobila instruction packet gdje ti pise da sad mozes platit 404 dollara, onda nema tu vise nista, to posaljes i cekas, ja sam cekala od Januara 10 do Feb. 4 za case complete, tako da nerade bas brzo. a to za vojsku milimelo ti je sve reko :)

07/31/2010 - MARRIED!!

09/01/2010 - HAD TO LEAVE :(

STARTED JOURNEY @

USCIS - CSC:

09/07/2010 - I-130 SENT

09/13/2010 - NOA1

11/21/2010 - STILL WAITING :(

12/07/2010 - APPROVED!!!!!! EMAIL & TXT

12/13/2010 - RECEIVED NOA2 HARD COPY

NVC:

12/20/2010 - NVC RECEIVED

12/23/2010 - RECEIVE I-864 BILL

12/23/2010 - EMAILED DS-3032

12/23/2010 - PAY INVOICE

12/27/2010 - I-864 SHOWS PAID SENT AOS FORMS

12/30/2010 - RECEIVE IV BILL

12/30/2010 - PAID IV BILL

01/04/2010 - IV SHOWS PAID

01/04/2010 - RECEIVE INSTRUCTION PACKET

01/10/2010 - SENT IV FORMS EXPRESS MAIL

01/18/2010 - STILL WAITING....

01/19/2010 - NVC Automated Msg - All documents RCVD

01/20/2010 - Possible RFE :( "We have reviewed your documents and found missing or incomplete Information"

01/21/2010 - CLD NVC - FALSE RFE!!! Just waiting on DS230 to be processed :D

01/23/2010 - HOPING FOR A CASE COMPLETE.......

02/03/2010 - SIF!!!!!!!!

02/04/2010 - Case Complete!!

02/14/2010 - No interview YET

02/15/2010 - INTERVIEW!!! MARCH 3RD 2011

03/02/2010 - Hubby recieved call from the embassy in SA interview rescheduled for MARCH 9th 2011

Posted

Na vizi u pasosu ce da pise do kad vrijedi NIJE 6 mjeseci uvijek! (Meni nije bilo 6 )

To mu je rok do kad mora uci u USA!

Kovertu koju dobije od ambasade NE SMIJE OTVORITI ODLJEPITI ILI BILO STA Treba da je nosi sa sobom u avion ( ne u prtljag jer ako se izgubi torba imat ce te velikih problema)

Kad ujde u USA imate 90 dana da se vjencate! poslije toga je illegal i ne moze promijeniti svoj status!

AOS

11/22/2010 Package delivered

12/02/2010 Ckeck cashed :)

Posted (edited)

znas kako vecina vas je ovde brzo dosla cim ste dobili vizu on ne bih odma mislim nece cekat zadnji dan ali ono ko zna kad ce tamo opet ici . pa je planiro posle mjesec dana...volio bi da ono napravi neki ispracaj da okupi familju i tak to... da li je to dobra ideja?... bojim se da mu nece rec neshto kao sto ste onda sad predavali ako nece odma da ide.. ne znam da li pitaju tamo nesto za to kad planira da ide??

joj zakazo je razgovor ima 17og Februrara aaaaa sad mi jos gore:D nikad prestat svako malo se zakacimo od ove nerovoze :D ne puno ali ono nekad me nerovoza uhvati :D ne znam jel se to kod vas desavalo .:D il mi je neki specijalni slucaj haha. e sad problem ja znam da ljekarsko vrijedi 7 dana tako mi je rekla ona doktorica iz Eurofarm :D .. mnogoo je fina :D a dragom je razgovor tek 17og?? :/ imao je ljekarsko sad u petak Februara 4og.??? ipak to je ured 2 sedmice posle ljekarskog... da li je od vas neko imao ovakav slucaj?

Edited by Jovana-Danijel
Posted

znas kako vecina vas je ovde brzo dosla cim ste dobili vizu on ne bih odma mislim nece cekat zadnji dan ali ono ko zna kad ce tamo opet ici . pa je planiro posle mjesec dana...volio bi da ono napravi neki ispracaj da okupi familju i tak to... da li je to dobra ideja?... bojim se da mu nece rec neshto kao sto ste onda sad predavali ako nece odma da ide.. ne znam da li pitaju tamo nesto za to kad planira da ide??

joj zakazo je razgovor ima 17og Februrara aaaaa sad mi jos gore:D nikad prestat svako malo se zakacimo od ove nerovoze :D ne puno ali ono nekad me nerovoza uhvati :D ne znam jel se to kod vas desavalo .:D il mi je neki specijalni slucaj haha. e sad problem ja znam da ljekarsko vrijedi 7 dana tako mi je rekla ona doktorica iz Eurofarm :D .. mnogoo je fina :D a dragom je razgovor tek 17og?? :/ imao je ljekarsko sad u petak Februara 4og.??? ipak to je ured 2 sedmice posle ljekarskog... da li je od vas neko imao ovakav slucaj?

Ljekarsko vrijedi godinu dana u svim zemljama - ne znam kome doktorica prodaje pricu da vrijedi samo 7 dana.

Zarucnik moze doci do isteka datuma na vizi, - obicno je 6 mjeseci i NIKO ne pravi probleme. Zato i postoji trajanje vize. Ja sam svoju aktivirala skoro pred sami kraj kad smo dolazili u posjet.

Posto mu je intervju 17.02, sigurno moze bez problema doci kod tebe kad se dogovorite - vjeruj mi da kad se odredi datum polaska za US, vrijeme do tada leti - dok se ispozdravljas sa svima, pripremis sta hoces ponijeti sa sobom...

Samo polako,

ROC 2009
Naturalization 2010

Filed: Country: Bosnia-Herzegovina
Timeline
Posted

Neces nista vise dobit od NVC, ako si dobila instruction packet gdje ti pise da sad mozes platit 404 dollara, onda nema tu vise nista, to posaljes i cekas, ja sam cekala od Januara 10 do Feb. 4 za case complete, tako da nerade bas brzo. a to za vojsku milimelo ti je sve reko :)

Hvala na odgovoru! Jel ti vec zakazan intervju? Bas me zanima koliko se ceka od 'case complete' do zakazivanja termina?!

8/9/10 Wedding

9/2/10 I-130 sent

9/10/10 NOA1

12/27/10 I-130 approved

12/29/10 NVC recieved

01/04/11 DS 3032/I 864 Bill rec. And paid

01/06/11 AOS mailed

2/3/11 DS3032 precessed by NVC

2/3/11 IV Bill rec and paid

2/8/11 DS 230 and all docs. Mailed from SA via DHL

2/10/11 DHL delivered

2/16/11 Docs in review

2/23/11 SIF

2/24/11 Case complete

3/3/11 Interview date assigned (April 12)

Posted (edited)

Pozdrav svima!

Nadam se da ste dobro i da ove koji su u ovom dijelu svijeta nije 'zameo snijeg'...Prije par dana procitala sam da su se penzioneri u Bosni pravo zabrinuli kako ce Amerikanci ocistiti snijeg koji je napadao...Pored svojih malih penzija i stanja kakvo jeste u nasoj Bosni, valjda su su vise 'ogulglali' na trenutne i hronicne probleme, tako da su poceli da brinu tudju brigu...Vazda je kazu bilo interesantnije, virit' u tudju avliju...

:whistle:

Malo sale nije na odmet...Nego, vidim ima nekih novih clanova na forumu...Hairli da vam protekne zapoceto viza putovanje...

Ja sam se nekako uspavala, kako je ovaj snijeg i zima...Nije bas da nemam nikakvih obaveza, muz se potrudio da ih dobijem odmah 5.dan nakon ulaska u U.S. ali je to u poredjenju sa tempom zivota na koji sam navikla u Bosni premalo...Ne sumnjam da ce me proces cekanja papira, dodatno uznervoziti...Sta cu kad volim da budem drustveno aktivna u svakom smislu rijeci...

:blush:

Da vam prenesem neka moja dosadasnja iskustva u ovom procesu...Trenutno muku mucim sa medicinskom dokumentacijom...Koliko vidim niko nije imao nekih vecih komplikacija i problema nakon dolaska...Haman da mu ga ja uvijek dodjem kao izuzetak...:bonk:

S obzirom da je dr.Cengic iz poluklinije Eurofarm na onu listu vakcina koje sam primila u svom zivotu oznacila 'vaccination record incomplete'...Ovi ovdje su se uhvatili toga...Morala sam raditi TBC skin test, bez obzira na postojeci RTG snimak pluca i morala sam primiti 2. dodatne vakcine, jednu protiv difterije i tetanusa a drugu protiv malih boginja (posto nikad nisam bolovala pljuskavice)...Sve je to ok, da prica nije takva, da bez papira o kompletnoj vakcinaciji ne mogu otici i zakazati ljekarski pregled (koji prema USCIS-ovoj proceduri nije neophodno jer je vec uradjen u home country i kao takav vazi godinu dana) jer oni kazu da tako 'mora' i da pored prepiske vakcina na formu I-693, koje obavlja lijecnica (preporucena od strane uscis-a),moram obaviti i kompletan pregled...:wacko:

Social security card sam cekala punih mjesec dana...Desilo se da sam prerano aplicirala za nju, pa je teta koja radi u administraciju moju aplikaciju ostavila po strani (da saceka 3. dana, navodno dok napunim 10.dana boravka u U.S.jer me nije mogla unijeti u sistem odmah) i ocigledno zaboravila na nju, pa je stigla nakon 4. sedmice cekanja, umjesto nakon 2. sedmice kao sto je to obicno slucaj...

Jucer sam dobila te 2. vakcine...Sljedeci mjesec moram otici po booster dozu ove druge...Zbog svoje predostroznosti, sam u BiH primila 2.doze vakcine protiv Hepatitisa B...Moram ih primiti sve ukupno 3...Da bi moj vaccination record bio complete, moram cekati do maja...

Vrijeme lagano curi i moja k1 viza vrijedi do 27.marta...Da bih predala papire za AOS proceduru, moram imati ovu formu I-693...Moj vaccination record ce na njoj opet biti inepotpun s obzirom da ne mogu cekati do maja...Da li postoji mogucnost da ce mi nakon podnosenja aplikacije i ramatranja slucaja, mogu zbog ovoga poslati RFE?!

Izgleda ne postoji drzava u kojoj je za mene, administracija jednostavan proces...:blink::angry:

Ukoliko se zajedno aplicira za EAD I GC da li to znaci da oni stizu zajedno ili razlicito?!

Koliko se sjecam iz ranije postavljenih odgovora ovaj EAD, je nekima stizao ranije...Vidim da procedura za GC traje 6.mjeseci...

Ukoliko ne planiram da putujem van drzava naredni period (dok ne dobijem GC) da li to znaci, da moram i tada aplicirati za I-131 ili samo u slucaju da putujem u toku AOS procesa? Vidim da se ovdje mora navesti tacan datum i namjera ostanka u nekoj drugoj zemlji...Nekako mi je prerano da planiram neko putovanje koje ce se desiti tek mozda krajem ove godine...

Svako dobro i puno pozdrava za sve vas.

:thumbs:

Edited by aginica
Posted

Pozdrav svima!

Nadam se da ste dobro i da ove koji su u ovom dijelu svijeta nije 'zameo snijeg'...Prije par dana procitala sam da su se penzioneri u Bosni pravo zabrinuli kako ce Amerikanci ocistiti snijeg koji je napadao...Pored svojih malih penzija i stanja kakvo jeste u nasoj Bosni, valjda su su vise 'ogulglali' na trenutne i hronicne probleme, tako da su poceli da brinu tudju brigu...Vazda je kazu bilo interesantnije, virit' u tudju avliju...

:whistle:

Malo sale nije na odmet...Nego, vidim ima nekih novih clanova na forumu...Hairli da vam protekne zapoceto viza putovanje...

Ja sam se nekako uspavala, kako je ovaj snijeg i zima...Nije bas da nemam nikakvih obaveza, muz se potrudio da ih dobijem odmah 5.dan nakon ulaska u U.S. ali je to u poredjenju sa tempom zivota na koji sam navikla u Bosni premalo...Ne sumnjam da ce me proces cekanja papira, dodatno uznervoziti...Sta cu kad volim da budem drustveno aktivna u svakom smislu rijeci...

Da vam prenesem neka moja dosadasnja iskustva u ovom procesu...Trenutno muku mucim sa medicinskom dokumentacijom...Koliko vidim niko nije imao nekih vecih komplikacija i problema nakon dolaska...Haman da mu ga ja uvijek dodjem kao izuzetak...:bonk:

S obzirom da je dr.Cengic iz poluklinije Eurofarm na onu listu vakcina koje sam primila u svom zivotu oznacila 'vaccination record incomplete'...Ovi ovdje su se uhvatili toga...Morala sam raditi TBC skin test, bez obzira na postojeci RTG snimak pluca i morala sam primiti 2. dodatne vakcine, jednu protiv difterije i tetanusa a drugu protiv malih boginja (posto nikad nisam bolovala pljuskavice)...Sve je to ok, da prica nije takva, da bez papira o kompletnoj vakcinaciji ne mogu otici i zakazati ljekarski pregled (koji prema USCIS-ovoj proceduri nije neophodno jer je vec uradjen u home country i kao takav vazi godinu dana) jer oni kazu da tako 'mora' i da pored prepiske vakcina na formu I-693, koje obavlja lijecnica (preporucena od strane uscis-a),moram obaviti i kompletan pregled...:wacko:

De malo potrazi okolo kakvog normalnijeg CS - imas temu na AOS from family based visa - Civil Surgeons that DON'T rip you off - NEMA potrebe da ponovo radis kompletan pregled kad samo si trebala vakcine. Tvoj pregled je i dalje validan (vazi godinu dana) i samo trebas poslati taj novi I-693 sa novim vakcinama sto si primila. Mozes poslati za AOS i sada da se krene procesuirati a onda cekati kad ce doci RFE za vakcine. Sto se HepB tice - isto je ako i sto su prije imali za HPV vakcinu (srecom ukinuto mandatorno vakcinisanje kao dio medicinskog pregleda) - bilo je vazno samo primiti prvu dozu - a ove ostale su se mogle zavrsiti ili ne. Ti si vec primila 2 doze, ne brini za trecu u maju, samo posalji papire.

Social security card sam cekala punih mjesec dana...Desilo se da sam prerano aplicirala za nju, pa je teta koja radi u administraciju moju aplikaciju ostavila po strani (da saceka 3. dana, navodno dok napunim 10.dana boravka u U.S.jer me nije mogla unijeti u sistem odmah) i ocigledno zaboravila na nju, pa je stigla nakon 4. sedmice cekanja, umjesto nakon 2. sedmice kao sto je to obicno slucaj...

Jucer sam dobila te 2. vakcine...Sljedeci mjesec moram otici po booster dozu ove druge...Zbog svoje predostroznosti, sam u BiH primila 2.doze vakcine protiv Hepatitisa B...Moram ih primiti sve ukupno 3...Da bi moj vaccination record bio complete, moram cekati do maja...

Vrijeme lagano curi i moja k1 viza vrijedi do 27.marta...Da bih predala papire za AOS proceduru, moram imati ovu formu I-693...Moj vaccination record ce na njoj opet biti inepotpun s obzirom da ne mogu cekati do maja...Da li postoji mogucnost da ce mi nakon podnosenja aplikacije i ramatranja slucaja, mogu zbog ovoga poslati RFE?!

Izgleda ne postoji drzava u kojoj je za mene, administracija jednostavan proces...:blink::angry:

Ukoliko se zajedno aplicira za EAD I GC da li to znaci da oni stizu zajedno ili razlicito?!

Obicno prvo stigne EAD - u prosjeku od 90 dana od dana slanja AOS a nekima i ranije.

Koliko se sjecam iz ranije postavljenih odgovora ovaj EAD, je nekima stizao ranije...Vidim da procedura za GC traje 6.mjeseci...

Ukoliko ne planiram da putujem van drzava naredni period (dok ne dobijem GC) da li to znaci, da moram i tada aplicirati za I-131 ili samo u slucaju da putujem u toku AOS procesa? Vidim da se ovdje mora navesti tacan datum i namjera ostanka u nekoj drugoj zemlji...Nekako mi je prerano da planiram neko putovanje koje ce se desiti tek mozda krajem ove godine...

Prijavi se za I-131 u isto vrijeme kada posaljes za AOS - nema potrebe da cekas kasnije, svakako je besplatan - ne moras SADA imati razlgo zasto ti treba AP - jednostavno ga imaj. Kad dodje zelena karta, AP ti vise ne vazi i ne brini za te papire.

Svako dobro i puno pozdrava za sve vas.

ROC 2009
Naturalization 2010

Posted

milimelo hvala puno na odgovoru. kao i uvijek vazda azurna...sve pohvale...

ma nasla sam ja odmah taj topic o tim doktorima koji ne naplacuju puno za prepis vakcina, ovdje u svojoj neposrednoj blizini nemam nikoga, vec u susjednim states...ma valjda cu se snaci nekako u vezi s tim...

ove vakcine ovdje idu preko health department-a i oni ustvari sa tim glupim imunizacijama koce izdavanje liste koja mi je neophodna za prepisku vakcina...jako su proceduralni i nazalost na to ne mogu nikako uticati...

:unsure:

imam novo, pitanje, mozda malo besmisleno,poprilicno sam lost u svemu ovom...sorry...ako ja podnesem AOS sada, bez ovih vakcina, hoce li RFE za vakcine (koje bi naravno u ovom slucaju poslala, naknadno, cim bi se docepala l-693) usporiti proces ili je procedura i dalje u nekom vremenskom roku? mislim na to, da li ce cekanje I-693 i slanje AOS zajedno u paketu potrajati jednako dugo kao i procedura sa svjesnim slanjem nepotpune dokumentacije i ocekivanja RFE?

Posted

milimelo hvala puno na odgovoru. kao i uvijek vazda azurna...sve pohvale...

ma nasla sam ja odmah taj topic o tim doktorima koji ne naplacuju puno za prepis vakcina, ovdje u svojoj neposrednoj blizini nemam nikoga, vec u susjednim states...ma valjda cu se snaci nekako u vezi s tim...

ove vakcine ovdje idu preko health department-a i oni ustvari sa tim glupim imunizacijama koce izdavanje liste koja mi je neophodna za prepisku vakcina...jako su proceduralni i nazalost na to ne mogu nikako uticati...

:unsure:

imam novo, pitanje, mozda malo besmisleno,poprilicno sam lost u svemu ovom...sorry...ako ja podnesem AOS sada, bez ovih vakcina, hoce li RFE za vakcine (koje bi naravno u ovom slucaju poslala, naknadno, cim bi se docepala l-693) usporiti proces ili je procedura i dalje u nekom vremenskom roku? mislim na to, da li ce cekanje I-693 i slanje AOS zajedno u paketu potrajati jednako dugo kao i procedura sa svjesnim slanjem nepotpune dokumentacije i ocekivanja RFE?

Draga, brines bez potrebe. Posalji AOS i sto imas papira od medicinskog pregleda. Dok oni to isprocesuiraju (samo za NOA1 ti treba 2-3 sedmice) i posalju RFE velike su sanse da ces dotada sve imati od I-693. Po primitku RFE imas oko 80 dana da odgovoris - ako sve imas spremno, onda samo cekas RFE papir da posaljes nazad sa trazenim i onda dobijes info da se procesuiranje nastavlja.

Kad dobijes sve papire od doktora - NE SALJI nista NAKNADNO jer nema garancija da ce stici u prave ruke i biti spojeno sa tvojim slucajem (u vecini slucajeva zavrsi u kanti za smece). Cekaj RFE.

Ne vidim razloga cekati da sve primis (spominjala si maj?) pa onda tek slati za AOS.

ROC 2009
Naturalization 2010

Posted

[quote name='AS78' timestamp='1297124644' post='4461169

Hvala na odgovoru! Jel ti vec zakazan intervju? Bas me zanima koliko se ceka od 'case complete' do zakazivanja termina?!

Nema na cemu, ovaj nista jos :( dalje cekamo, evo vec nemogu ni spavati od muke haha svaki dan ih zovem po 2 puta, valjda samo drugu sedmicu u mjesecu zakazivaju razgovore,

pa kako su mi oni rekli ako ne zakazu ove sedmice onda sigurno nece zakazati sve do druge sedmice u martu....i to za April !! ludnica!!!!!! Nisam mislila da ima tolko guzve u sarajevu

07/31/2010 - MARRIED!!

STARTED JOURNEY @

USCIS - CSC:

09/07/2010 - I-130 SENT

09/13/2010 - NOA1

NVC:

12/23/2010 - PAY INVOICE

01/20/2010 - Possible RFE :( "We have reviewed your documents and found missing or incomplete Information"

02/03/2010 - SIF!!!!!!!!

03/02/2010 - Hubby recieved call from the embassy in SA interview rescheduled for MARCH 9th 2011

Posted

Viza odobrena, pick up sutra.

Intervju od cetiri pitanja:

1. Gdje ste se upoznali?

2. Kako ste zapoceli vezu?

3. Sta on radi tj. cime se bavi?

4. Gdje cete zivjeti?

Od dokaza o vezi, konzulicu su samo slike zanimale, nista drugo nije ni pogledala.

12/30/2009 - Married

06/12/10 - I-130 mailed

USCIS

06/16/10 - received by USCIS

06/22/10 - NOA 1 hard copy received

11/16/2010 - Touch

11/16/2010 - Approved, got text message on 23th. On line staus shows approval date.

NVC

11/24/2010 - NOA2 hard copy received in mail

11/24/2010 - NVC Case # assigned, gave email addresses to NVC

11/24/2010 - DS-3032 emailed to NVC, sending hard copy today

11/26/2010 - IIN and DS 3032 package recieved , AOS bill generated, no response on acceptance of DS-3032

11/27/2010 - AOS bill paid, status - in process

11/29/2010 - DS 3032 accepted, IV bill generated and paid, status - in process.

01/12/2010 - AOS and IV bill both show paid in the system

12/06/2010 - IV Package mailed to NVC

12/09/2010 - IV Package delivered to NVC

12/09/2010 - AOS Package mailed to NVC

12/10/2010 - AOS Package delivered to NVC

12/30/2010 - SIGN IN FAILED

01/03/2011 - CASE COMPLETED (41 D)

01/04/2011 - INTERVIEW DATE ASSIGNED

01/05/2011 - Packet III received

01/10/2011 - Package mailed from NVC to Embassy

01/18/2011 - Package delivered to embassy

CONSULATE

01/27/2011 - Medical (Passed)

02/10/2011 - INTERVIEW APPROVED

02/11/2011 - Visa in hand

02/18/2011 - POE Atlanta, GA

02/28/2011 - Received SS Card in mail

03/04/2011 - Recevied welcome letter in mail

03/13/2011 - Green Card arrived in mail :-)

Posted

Viza odobrena, pick up sutra.

Intervju od cetiri pitanja:

1. Gdje ste se upoznali?

2. Kako ste zapoceli vezu?

3. Sta on radi tj. cime se bavi?

4. Gdje cete zivjeti?

Od dokaza o vezi, konzulicu su samo slike zanimale, nista drugo nije ni pogledala.

CESTITAM!!!!! :dance: :dance: :dance: :dance: Bas mi je drago za vas, Puno ti srece, zdravlja i veselja zelim u novom zivotu!!!

Hvala ti na info, dobro je znati sta bar mog dragog ceka!

07/31/2010 - MARRIED!!

STARTED JOURNEY @

USCIS - CSC:

09/07/2010 - I-130 SENT

09/13/2010 - NOA1

NVC:

12/23/2010 - PAY INVOICE

02/03/2010 - SIF!!!!!!!!

Posted

CESTITAM!!!!! :dance: :dance: :dance: :dance: Bas mi je drago za vas, Puno ti srece, zdravlja i veselja zelim u novom zivotu!!!

Hvala ti na info, dobro je znati sta bar mog dragog ceka!

Hvala Maida,

Nadam se da cete uskoro dobiti taj datum, nama je inter. date dodijeljen drugi dan po CC i to prve nedjelje januara.

Nek se dragi ne sekira previse, vise mi je vremena trebalo da prodjem kroz kapiju nego da odradimo intervju :yes:

12/30/2009 - Married

06/12/10 - I-130 mailed

USCIS

06/16/10 - received by USCIS

06/22/10 - NOA 1 hard copy received

11/16/2010 - Touch

11/16/2010 - Approved, got text message on 23th. On line staus shows approval date.

NVC

11/24/2010 - NOA2 hard copy received in mail

11/24/2010 - NVC Case # assigned, gave email addresses to NVC

11/24/2010 - DS-3032 emailed to NVC, sending hard copy today

11/26/2010 - IIN and DS 3032 package recieved , AOS bill generated, no response on acceptance of DS-3032

11/27/2010 - AOS bill paid, status - in process

11/29/2010 - DS 3032 accepted, IV bill generated and paid, status - in process.

01/12/2010 - AOS and IV bill both show paid in the system

12/06/2010 - IV Package mailed to NVC

12/09/2010 - IV Package delivered to NVC

12/09/2010 - AOS Package mailed to NVC

12/10/2010 - AOS Package delivered to NVC

12/30/2010 - SIGN IN FAILED

01/03/2011 - CASE COMPLETED (41 D)

01/04/2011 - INTERVIEW DATE ASSIGNED

01/05/2011 - Packet III received

01/10/2011 - Package mailed from NVC to Embassy

01/18/2011 - Package delivered to embassy

CONSULATE

01/27/2011 - Medical (Passed)

02/10/2011 - INTERVIEW APPROVED

02/11/2011 - Visa in hand

02/18/2011 - POE Atlanta, GA

02/28/2011 - Received SS Card in mail

03/04/2011 - Recevied welcome letter in mail

03/13/2011 - Green Card arrived in mail :-)

Filed: Country: Bosnia-Herzegovina
Timeline
Posted

Nema na cemu, ovaj nista jos :( dalje cekamo, evo vec nemogu ni spavati od muke haha svaki dan ih zovem po 2 puta, valjda samo drugu sedmicu u mjesecu zakazivaju razgovore,

pa kako su mi oni rekli ako ne zakazu ove sedmice onda sigurno nece zakazati sve do druge sedmice u martu....i to za April !! ludnica!!!!!! Nisam mislila da ima tolko guzve u sarajevu

Ne mogu da vjerujem da se tako dugo ceka :( Nevjerovatno......U svakom slucaju ti zelim sve naj, naj i da sto prije dodjes na red :)

Nasi papiri su danas dostavljeni u NVC...sada opet cekanje.... :(

8/9/10 Wedding

9/2/10 I-130 sent

9/10/10 NOA1

12/27/10 I-130 approved

12/29/10 NVC recieved

01/04/11 DS 3032/I 864 Bill rec. And paid

01/06/11 AOS mailed

2/3/11 DS3032 precessed by NVC

2/3/11 IV Bill rec and paid

2/8/11 DS 230 and all docs. Mailed from SA via DHL

2/10/11 DHL delivered

2/16/11 Docs in review

2/23/11 SIF

2/24/11 Case complete

3/3/11 Interview date assigned (April 12)

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...