Jump to content

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: Country: Montenegro
Timeline
Posted (edited)

Popunio sam G-325A na kompjuteru, isprintovao , rucno potpisao i danas ga poslao djevojci u USA.

Poslao sam i jedan blanko obrazac G-325A koji sam samo potpisao u slucaju da ovaj predhodni nije OK neka ga ona popuni.

Posto ne mogu otici u Hollandiju da izvadim potvrdu da tamo nisam pod istragom,

rijesio sam da NE napisem da sam boravio u Hollandiji,i stavio samo adresu na kojoj sam sada prijavljen i adresu na kojoj sam ranije bio prijavljen inace ista opstina.

Ako bih naveo adresu iz NL velika je mogucnost da bi zahtjevali od mene da im iz NL donesem potvrdu o nekaznjavanju i da nisam bio pod istragom sto je nemoguce jer za pasos koji posjedujem je neophodna viza za ulazak u EU.Ne znam dali je pametno sto nisam upisao adresu iz NL... kolika je mogucnost da oni sami skontaju da sam bio u NL ? I da li neko zna neko bolje rijesenje ?

Edited by procesor
Posted

Popunio sam G-325A na kompjuteru, isprintovao , rucno potpisao i danas ga poslao djevojci u USA.

Poslao sam i jedan blanko obrazac G-325A koji sam samo potpisao u slucaju da ovaj predhodni nije OK neka ga ona popuni.

Posto ne mogu otici u Hollandiju da izvadim potvrdu da tamo nisam pod istragom,

rijesio sam da NE napisem da sam boravio u Hollandiji,i stavio samo adresu na kojoj sam sada prijavljen i adresu na kojoj sam ranije bio prijavljen inace ista opstina.

Ako bih naveo adresu iz NL velika je mogucnost da bi zahtjevali od mene da im iz NL donesem potvrdu o nekaznjavanju i da nisam bio pod istragom sto je nemoguce jer za pasos koji posjedujem je neophodna viza za ulazak u EU.Ne znam dali je pametno sto nisam upisao adresu iz NL... kolika je mogucnost da oni sami skontaju da sam bio u NL ? I da li neko zna neko bolje rijesenje ?

Sto pokusavas da uradis je da sakrijes istinu - sam si rekao da si bio u Holandiji 5 godina. Fino u holandski konzulat i vidi kako da dobijes papir koji ce ti traziti na intervju - za 5-6 mjeseci koliko treba da se procesuira zarucnicka aplikacija ces doci do tog dokumenta.

DOBRO procitaj svaki formular koji ispunjavas, fino pise koji su penali za skrivanje istine - misrepresentation.

Jos jedno pitanje : Da li dokumenta mogu da saljem faxom ( npr. G-325a i izjavu o vjencanju ) ili to mora ici normalnom postom?

Postom putuju dokumenta po 20 dana a faxom bi to otislo za par min.

Ne, mora se vidjeti potpis.

ROC 2009
Naturalization 2010

Posted

Poz,

moj vjerenik je vec dobio papir od ambasade koje dokumente treba da prikupi ... ja nisam nista ovde dobila da su poslali za ambasadu? da li sam treebala uopste dobiti nesto ?

e sad ima kamaru neki formi da popuni .. ja kad pokusam da otvorim taj website sto su dali ne radi :S ni kod njega ni kod mene??? da li je od vas neko imao taj problem?

e sad one forme sto treba da popune

ko ih puni on ili ja ??

msm mogu mu pomoc ..pitanje da li sve trebaju da podu podpisane .. ako moze neko malo da mi objasni oko tih formi kao DS- 156.. itd

jos jedno pitanje... ona forma I-134.. ja radim vec manje od godinu dana tako da nisam jos dobila papire za taksu ... meni ce brat biti co-sponzor? da li moramo oboje da popunimo posebno I-134 .. jedno od mene jedno od njega???

jer znam nesto su govorili za onu formu drugacija je samo sto je za JOINt sponzor da li mozda to treba da popunim posto jos nisam takse dobila ovde :S ... ili samo da posaljem paycheck stubs uz I-134??

hvala unaprijed:)

Posted

Poz,

moj vjerenik je vec dobio papir od ambasade koje dokumente treba da prikupi ... ja nisam nista ovde dobila da su poslali za ambasadu? da li sam treebala uopste dobiti nesto ?

e sad ima kamaru neki formi da popuni .. ja kad pokusam da otvorim taj website sto su dali ne radi :S ni kod njega ni kod mene??? da li je od vas neko imao taj problem?

ko ih puni on ili ja ??

msm mogu mu pomoc ..pitanje da li sve trebaju da podu podpisane .. ako moze neko malo da mi objasni oko tih formi kao DS- 156.. itd

jos jedno pitanje... ona forma I-134.. ja radim vec manje od godinu dana tako da nisam jos dobila papire za taksu ... meni ce brat biti co-sponzor? da li moramo oboje da popunimo posebno I-134 .. jedno od mene jedno od njega???

jer znam nesto su govorili za onu formu drugacija je samo sto je za JOINt sponzor da li mozda to treba da popunim posto jos nisam takse dobila ovde :S ... ili samo da posaljem paycheck stubs uz I-134??

Posted (edited)

Poz,

ko ih puni on ili ja ??

Sa guides - ti ispunjavas jedan I-134, brat ce drugi kao joint sponsor. Sa svojim paystubs mozes fino procjeniti koliko godisnje zaradjujes.

-- When you complete the I-134 consider making two official copies (both signed). You will be sending one of these to your fiance(e) (via mail likely) and in the unlikely event you need it, you will have a backup in case the original is lost. As long as the cost is minimal this is a good safety net to potentially save time.

-- Be sure that you have the original documents for any item that you submit as a photocopy in your original petition. The original documents may be requested (even though they allow you to initially submit a copy) by the USCIS and even embassy as part of the adjudication process.

Sto se formulara tice, imas primjere ovdje http://www.visajourn...ontent/examples pod K1, interesuju te DS- forme. 156, 156K, 157, 158 i 230 - samo PRVI dio ispunjava vjerenik, ostalo ne - NE POTPISUJE NISTA dok ne dodje na intervju, TADA potpisuje.

Na ovom linku ce naci sve potrebne formulare: http://travel.state....forms_1342.html

Edited by milimelo

ROC 2009
Naturalization 2010

Posted

znaci moj vjerenik iz bosne treba da popuni sve te formulare i nista da ne podpisuje.. e sad ono kad pise gdje ce da zivi kad dodje ovamo .. posto mi imamo kucu tako da ja i brat zivimo zajedno BAR ZA SAD dok moj vjerenik ne dodje vamo pa se kasnije selimo.. i kad ono pise gdje ce da zivi .. stavlja li moja ime ili od mog brata.. posto se kuca vodi na bratu ..

Posted

znaci moj vjerenik iz bosne treba da popuni sve te formulare i nista da ne podpisuje.. e sad ono kad pise gdje ce da zivi kad dodje ovamo .. posto mi imamo kucu tako da ja i brat zivimo zajedno BAR ZA SAD dok moj vjerenik ne dodje vamo pa se kasnije selimo.. i kad ono pise gdje ce da zivi .. stavlja li moja ime ili od mog brata.. posto se kuca vodi na bratu ..

Stavlja adresu gdje ti zivis (kod brata, gdje primas postu?) i tu ce adresu navesti na svim formularima. Kad budete radili AOS ako promijenis adresu onda cete novu adresu stavljati na sve AOS formulare.

ROC 2009
Naturalization 2010

Posted

milimelo hvala na odgovoru.

A reci mi molim te, u slucaju da je boravak bio ilegalan , sto znaci neprijavljen boravak u nekoj drzavi, da li bi i tada trebalo navesti adresu na kojoj se boravilo ?

Ok, zbunjena sam - ako si trazio azil u Holandiji i bio tamo 5 godina, morao si biti negdje prijavljen - azil ne mozes traziti iz trece drzave vec u drzavi u koju si usao.

Bez obzira, svaki boravak (ilegalan ili legalan) duzi od 6 mjeseci moras navesti na formularu.

Mozda da tvoja zarucnica odradi bar telefonsku konsultaciju sa imigracionim odvjetnikom u USA - malo ce ti ilegalni boravak praviti problema za good moral character za izdavanje vize a ako ne navedes na formi onda mozes dobiti misrepresentation charge a to je trajna zabrana ulaska u zemlju.

Hajde polako, pregrupisite se, konsultacija sa odvjetnikom pa onda odlucite za slanje peticije za zarucnicku vizu.

ROC 2009
Naturalization 2010

Posted

Ma prevedenu diplomu ne saljem USCISu nego ECEu onom da vidim kako mi stoji diploma da znam hocul na fax il odmah da nesto radim, za 2 mjeseca kolko treba za Green Card mozda to izganjam, za pocetak cu ici volontirati da imam ikakvog iskustva s ljudima ovdje. Makar nije tesko naci nestoz a volontiranje.

Posted

sta mi treba uz I-134.. kao sto ste rekli jedna kopija od mene jedna kopija od brata .. e sad takse jel moram neshto ovde ovjerit kako to vec ide za I-134.. trebam li kopirat njegove takse :/

Trebaju ti tax transcripts i od tebe i od brata - nazovi IRS i trazi tax return transcripts da ti se posalje na kucnu adresu. Ako imas fax pored sebe, mogu ti cak profaksati informacije dok razgovaras sa njima.

Nista na I-134 se ne ovjerava - potpis onoga koji ispunjava formular je dovoljan.

ROC 2009
Naturalization 2010

Posted (edited)

ooo ok .. jel moram zvat gdje moj brat radio takse ili ? poseban neki broj

...ah valjda ce radit u ponedeljak ja u ponedeljak idem za Bosnu

bas me nesto strah da ne istekne ovaj NOA2 :( .. dok u mene vjerenik prikupi dokumente .. :(

oo da .. jel moram trazit transcripts od zadnje 3 godina za takse te

Edited by Jovana-Danijel

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...