Jump to content

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

Posted

ok danas je moj vjerenik isao u mjesto rodjena da vadi uvjerenje o nekazjvanju rodni list i onu potvrdu da nije nikad bio zenjen

medjutim sveeeeeeeeeee mora ponovo da vadi...popizdila sam uzeli su mu pare bzvz al nema veze samo da oce to proc ok.. izivinite ako vam smetam al tacno ima da prsnem od muke .. bas sve naopacke :( da li ce biti vremena istice mi onaj NOA2 u Februaru

....

1. prvo sto se desilo.. u maticnoj k. djevojacko prezime njegove majke nije bilo dobro napisano :(

sve su mu papire izdali i onda to primjetili.. :( sad sve mora ponovo jojjjjjjjjj ja cu da poludim nije nam zbog para sto je platio

vec da li ce moci to da se popravi i koliko treba vremena..kako to vec ide.. teta mu je rekla da se ponovo vrati za 5 dana sa rodnim listom i vjencanim njegove majke da to poprave :( .. ugh ! valjda ce to uspjet :(

2. e sledece sto se desilo za vakcine tacno ima da puknem od muke .. ne mogu da mu nadju rekord sto je najgore!!!! isao je tamo i ona zena sto je radila rekla mu je da je momak pre njega isto trazio taj kartoncic od vakcina i nisu mogli naci .. sta da radi sad :( nemaju to u arhivi i ispada kao i da nije primio.. sta moze da se uradi oko toga JOJJJJJJ :(

Ok, polako, bice sve uredu.

Ako zna da je primio, neka doktor fino na papir sa nazivom institucije fino napise kao neko uvjerenje:

Izdaje se uvjerenje tom i tom, rodjenom tog i tog datuma u tom i tom mjestu o obavljenim vakcinacijama: pa napise naziv vakcine (skracenicu - vidi na I-693 formularu koje su vazne vakcine), datum kad je primljena i revakcinacije - popise sve primljene, stavi svoj pecat i to je to. To se moze raditi po momkovom datumu rodjenja - zna se kad se vakcine primaju.

Momak nema svoje stare zdravstvene knjizice?

Za pogresno prezime - ako su mu rekli za 5 dana, onda neka se vrati za 5 dana i ne izlazi iz ureda dok to ne isprave.

ROC 2009
Naturalization 2010

Posted

ma ajd sve ok ono islo idem tamo ... odobrena viza bas me krenilo .. sad mi sveee naopacke inace tako i ide... niss ne ide kako treba .. otac mi zavrsi u bolnici sad ovo vadjenja papira niss nije uredu :( .. sve zato sto njegovi nisu bili odgovorni i rijesili to a znali su joj ... samo se bojim da nije na rodnom listu isto pogresno ne vjerujem ne bih trebalo posto ona nije rodjena gdje su se vjencali ... ne znam :( ni kako ce se to zavrsit... ni koliko ce vremena to potrajat da se popravi joj zapalila bi taj ured.. svadjala bi se sa njima do zore dok ne poprave..

Posted

Polako, take it easy... nije to nista strasno.

Za vakcine se ne sikiraj, ako i nema knjizicu nema veze. Doktorica ce upisati sto je primio (prema datumu rodjenja) A i vidi se na ruci uvijek trag od vakcine:)

A sto nije primio, primit ce kod nje ( plati za vakcine koje nije primio). ( ovo je sve vezano s Eurofarm kliniku, tu sam ja radio pa iz iskustva govorim).

Istice ti u februau, pa imas 3 mjeseca jos! Bitno je da dogovori razgovor prije tog datuma i sve ok.

Samo polako i bez nervoze... nije toliko strasno:)

AOS

11/22/2010 Package delivered

12/02/2010 Ckeck cashed :)

Posted (edited)

Kao prvo, viza je CR 1 ili IR1, peticija je I-130.

Ako je PETICIJA odobrena, ide u NVC - potrazi pod Guides info za NVC dio - sve je fino opisano.

Prije svega hvala na odgovoru jer zaista trebam pomoc

Moja aplikacija I130 je doobrena prije 13 mjeseci ali od tada nista vise neznam niti znam sljedece korake niti dali moze bilo sto da se ucini da se to ubrza

Moj status je post decision aktivity vec mjesecima

Peticiju je predala moja majka koja je gradzanin ne drzavljanin

sta dalje???? sta mogu uciniti da se nesto pokrene jer cekanje me zaista vec vise dovodi do ludila

p.s hvala jos jedan put

Edited by kik
Posted

Prije svega hvala na odgovoru jer zaista trebam pomoc

Moja aplikacija I130 je doobrena prije 13 mjeseci ali od tada nista vise neznam niti znam sljedece korake niti dali moze bilo sto da se ucini da se to ubrza

Moj status je post decision aktivity vec mjesecima

Peticiju je predala moja majka koja je gradzanin ne drzavljanin

sta dalje???? sta mogu uciniti da se nesto pokrene jer cekanje me zaista vec vise dovodi do ludila

p.s hvala jos jedan put

Ok, ne dajes dovoljno informacija da ti se moze odgovoriti na pitanje.

Odgovori na sljedeca pitanja pa mozda mognemo pomoci:

Mama je LPR - rezident u USA a ne drzavljanin (svi smo mi gradjani, to se ne pika kao kategorija)?

Kada je mama poslala I-130 aplikaciju?

Ti si joj kcerka/sin i imas preko 21 godinu?

Ako je ovo sto sam postavila u pitanjima, imas jos dosta cekanja - F2B kategorija - sinovi/kceri LPR imaju oko 5 godina cekanja do kada njihov priority date se pocne procesuirati. Trenutno se procesuiraju aplikacije primljene 01 JUNA 2005 i ranije.

Zelis da pratis visa bulletin koji se mijenja svaki mjesec - nekada ostane na istom, nekada se datumi promijene: http://travel.state.gov/visa/bulletin/bulletin_5197.html

Obicno za naredni mjesec bulletin izlazi do 15-tog u mjesecu - sad u decembru ce izaci za januar 2011.

Za sljedece korake sam ti rekla: vidi gore na vrhu stranice Guides - klikni i izlistace sve - interesuje te NVC guide.

ROC 2009
Naturalization 2010

Posted

Da li je potreban apostilo pecat na ikakve papire???? prvi put da cujem to..... :blush: cisto sumnjam...

Ne, apostille nije potreban (iako ce ti u BiH nasi sluzbenici - bh vlasti reci da treba za skoro sve ali ne treba ni za sta).

ROC 2009
Naturalization 2010

Posted

sta jos osim rodnog lista treba da se prevede ne engleski kako sam skontala nista osim rodnog lista :

Ako uzmes medjunarodni rodni list - neces morati prevoditi ni rodni list. Mislim da je na zutom formularu, ima jedno 15-20 jezika u legendi - glavni jezik na kom je napisan je francuski.

ROC 2009
Naturalization 2010

Posted

hvala mili :)

a boze jes me neshto spopalo danas mi je dragi isao da promjeni od majke prezime u Tuzli posto je bilo ne tacno u maticnoj k. medjutim trazili su rodni list da nesmje bit stariji od 6 mjeseci to mu nisu ni rekli prvi put kad su vidili tu gresku a on nije pojma imao... ..a majka mu je rodjena u Hrvatskoj sad mora tamo da ide dole da dobije rodni list jojjjjjjjjj ured sam sve zapalila.. sad mi je problem bojim se da mi nece istec NOA2 ovaj ...istice mi u Februraru :( ahhhhhhhh valjda ce to zavrsit do tad ;( .. mozel se produzit ikako to ??ako u slucaju budi problemi neki .. :( cisto sumnjam ali opet bojim se sta ako ne mogne zakazat do Januara a onaj NOA2 istice u februaru otkud znam kada ce oni njemu dati termin za razgovor i .. to ..=((( ahhhh vise mi nije ni bitno dal ce doc brzo samo daaaaa bar papiri budu uredu .. taman i ako moraju produzit process .. msm ne bih volila 5g da ga produze . . :((( joj zna li iko sta o ovome :/

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...