Jump to content
malamu

Bosnia and Herzegovina

Share

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

Ćao !

imam jedno pitanje pa ako itko zna odgovor na ovo , odlično !!!!

Dakle, U hrvatskoj se isto mora vaditi uvjerenje o nekažnjavanju iz Mup-a te is Suda ( u zagrebu ) kao i u BiH.

dakle , rođena sam u hrvatskoj , a do svoje 4 godine sam živjela u BiH ( Bosanski Brod) kada smo se preselili u Slavonski Brod naravno da sam i osnovnu školu ,srednju, aposloutno sve pohađala u hrvatskoj, imam domovnicu,rodni list ...sve,ali kada sam imala 17 godina i trebala sam vaditi putovnicu i osobnu za odlazak na maturalac, gospođa u Mup- u mi je rekla kako sam cijelo ovo vrijeme bila prijavljena u BiH ( ne razumijem samo kako sam onda uspjela prelaziti granicu svaki dan zbog škole, bez dokumenata , a cijela obitelj mi je u Slav.Brodu - ispalo je da sam sama živjela kao maloljetnik u drugom gradu :D :D - hrvatska administracija je nevjerojatna ) !!!!! I promijenila mi je prebivalište na moju normalnu adresu gdje živim od kada praktički znam za sebe .

dakle trebam li ja onda vaditi i ta uvjerenja o nekažnjavanju iz BiH ???? i gdje ako bih trebala ???

Hvala vam puno unsure.gif

Oni idu po tome sto si napisala u G-325A. Ako nisi nigdje zivjela 6 mjeseci i duze nakon 16te godine, nece ti traziti uvjerenje.

ROC 2009
Naturalization 2010

ok taj fee sto se placa 350...jel i to mora da ponese na razgoor??? znaci sve to izvadi ( uvjerenje o nekaznjavanju to SUD-u i mup-u plati? .... znaci taj fee 350 je nesto deseto ? samo kazem u banci da je za vizu??? :/ ahhh

Oni idu po tome sto si napisala u G-325A. Ako nisi nigdje zivjela 6 mjeseci i duze nakon 16te godine, nece ti traziti uvjerenje.

Da, ali u G325A su tražili samo prebivališta u zadnjih 5godina.... blink.gif

AOS

I-485 & I-765 SENT IN MAIL - 06/03/2011
I-485 & I-765 E-MAIL NOTICE - 06/06/2011
I-485 & I-765 NOA 1hard copy- 06/07/2011
I-485 & I-765 Bio App - 07/27/2011
I-485 RFE - 07/30/2011
I -485 RFE response review - 08/25/2011
I-485 case transfer to CSC - 09/12/2011
I-765 service request - 09/19/2011
I-765 approved - 10/03/2011 (122 days)
I.485 touched - 09/16/2011
EAD card received -10/13/2011

Green card 11/28/2011

Removing Conditions I-751

NOA 11/20/2013

Biometrics 12/17/2013

ok taj fee sto se placa 350...jel i to mora da ponese na razgoor??? znaci sve to izvadi ( uvjerenje o nekaznjavanju to SUD-u i mup-u plati? .... znaci taj fee 350 je nesto deseto ? samo kazem u banci da je za vizu??? :/ ahhh

Ne, u banci kazes da je za VJERENICKU vizu - K-1 sada placaju $350 - prije su placali kao za turisticku vizu ali posto s njima ima vise posla nego sa turistima, DOS podigao cijene.

Da, ali u G325A su tražili samo prebivališta u zadnjih 5godina.... blink.gif

Onda nemas problem.

ROC 2009
Naturalization 2010

ok sad malo lakse disem sto se tice ovih dokumenata.. valjda :/

ovo uvjerenje o nekaznjavanju je skroz glupo sto se mora vadit u mjestu rodjena?

mislim moj vjerenik je sve svoje prve dokumente dobio u Bijeljini.. licnu kartu ovo ono .. imao je mjesec ipo kad su izbjegli njegovi iz Tuzle....ali ako treba izvadicu uvjerenje o nekaznjavaju i u Tuzli i u BN ..svakako mora ic po rodni list u Tuzlu...joj :( uvjerenje o nekaznjavanju je samo 20km a u tuzli ne znam....

e sad on kad prikupi ti milijon papircina .. treba da posalje u Ambasadu ILI da ponese sa sobom na interview/ razgovor???

Od ambasade ce dobiti pismo na kucnu adresu (Onu koju ste stavili u papirima koje si ti poslala)

U pismu ce pisati sve sto treba prikupiti. Brojevi telefona doktora za ljekarski, fee koja platiti itd.

Da, jeste cudno al uvjerenje o nekaznjavanju se vadi u mjestu rodjenja. ( U Bl je bilo 20km) (ceka se par dana)

Kad prikupi sve papire koje se traze, treba nazvati u Sarajevo i dogovoriti ljekarski pregled. Ako ima karton sa vakcinama ili knjizicu neka ponese. Ako nema ili nije primio neku vakcinu morat ce primiti kod doktora kod kojeg bude na pregledu. Obavezno treba traziti kopiju ljekarskog (*dio sa vakcinama).

Poslije obavljenog ljekarskog zove abasadu i dogovara termin za razgovor. Ljekarski ce doktorica poslati u ambasadu.

Sa sobom treba ponijeti sve papire koji su trazeni i uplatnicu da je platio.

Nije to nista strasno, ne trebas se brniuti. Ti si svoj dio posla napravila, sad je red na njemu :)

AOS

11/22/2010 Package delivered

12/02/2010 Ckeck cashed :)

Vazi hvala ti pUno aaaaaa :( bas me neka trema drma :/ da nesto pogresno ne izvadi ili zaboravi nesto bilo sta tako ..:/ ne verujem da bi ga zbog toga oborili ali ko zna kad bi nam odobrili iLi kako te vec ide... :D jel imao ko iskustva sa tim?? :D

Razmisljas na krivi nacin, odma si pesimista...

Od mora imati samo ono sto se trazi od njega spremno, ono sto nije napisano da treba nece ni traziti :)

Neka pripremi album sa slikama vasim. Konzulica na razgovoru je really cool :) she looks at pictures, ask questions how you guys met, how he engaged you etc.

Dali si mu poslala affidativ of support ?

Dali je prije trazio vizu za USA?

AOS

To nosim tamo sve sa sobom kad budem isla idem za mesec dana malo na odmor .. sto bih ono bzvz slala postom...lakse je :D sigurnije samnom :D

sta im znaci onaj expiration date na NOA2? znate kkao ima ono od do ..:) nesmje da istekne do razgovora? otkud ja znam kad ce oni to njemu zakaztii aaaaa ja ima da izludim prije nego i odobre mu vizu..

It means that the approval of the petition is valid only until that date...

Do tada bi trebao obaviti razgovor i dobiti vizu, ukoliko ne napravi do tada mogu ponistiti approval. Osim ako nije greska ambasade ili nemaju termin za razgovor prije

AOS

Hvala ti AiiA :)predpostavila sam da je tako

ok moj vjerenik sutra bas ide u Tuzlu ( mjesto gdje rodjen) da izvadi SLEDECE

1. uvjerenje o nekazanjavanju

2.medjunarodni rodni list

3. potvrdu da je slobodnog bracnog statusa? <jel to treba da se vadi u mjestu rodjenja? zapamtite on je tamo od kako se rodio samo bio 40dana

4. on nema onaj kartoncic sa vakcinama .. gde to treba da izvadi ako mozete pomoci? u mjestu rodjenja ili moze u mestu boravka? :/

5. i trebaju li dokumenti ovi da se ovjere i koji ??????? :(

6. treba li sta da se prevede na engleski osim rodnog lista??

7.. ok valjda nisam neshto zaboravila ako jesam ispravite me :D ako mozete oznacite brojevima odgovore :D kao ja gore .. ovo je samo vezano sta mu treba iz mjesta rodjenja.. ostalo i guess radi u mjestu boravka onaj sudski ... pa onaj fee od 350 bla bla one forume na netu popunit ah samo me strah da ne zaboravi ness :/

Hvala ti AiiA :)predpostavila sam da je tako

ok moj vjerenik sutra bas ide u Tuzlu ( mjesto gdje rodjen) da izvadi SLEDECE

1. uvjerenje o nekazanjavanju

2.medjunarodni rodni list

3. potvrdu da je slobodnog bracnog statusa? <jel to treba da se vadi u mjestu rodjenja? zapamtite on je tamo od kako se rodio samo bio 40dana

4. on nema onaj kartoncic sa vakcinama .. gde to treba da izvadi ako mozete pomoci? u mjestu rodjenja ili moze u mestu boravka? :/

5. i trebaju li dokumenti ovi da se ovjere i koji ??????? :(

6. treba li sta da se prevede na engleski osim rodnog lista??

7.. ok valjda nisam neshto zaboravila ako jesam ispravite me :D ako mozete oznacite brojevima odgovore :D kao ja gore .. ovo je samo vezano sta mu treba iz mjesta rodjenja.. ostalo i guess radi u mjestu boravka onaj sudski ... pa onaj fee od 350 bla bla one forume na netu popunit ah samo me strah da ne zaboravi ness :/

Nadam se da nije kasno, posto vidim da si post napisala jucer...

1,2,3 - i ja sam se rodila u drugom gradu, u kojem nisam zivjela dugo, pa sam iste ove dokumente vadila iz opstine u kojoj si rodjen a ne iz opstine stalnog prebivalista...nazalost, ali je tako...

4 - taj kartoncic, ukoliko nema, moze dobiti dokument koji se zove 'Izvod iz medicinske dokumentacije' iz njegovog zdravstvenog kartona, u ustanovi u kojoj se lijecio, kao dijete, mogu napraviti prepisku tih vakcina na ovaj dokument...Dovoljna je i stara zdravstvena knjizica tvog vjerenika, ukoliko je ima, da je ponese na ljekarski pregled, doktorica svakako prepise iz toga, vakcine koje je primio...

5 - ja nisam ovjeravala niti jedan od ovih dokumenata, nije bilo potrebno jer to ambasada ne zahtjeva...

6 - meni isto tako nisu trazili da bilo koji od dokumenata koje sam donijela, bude preveden na engleski...

Ovo su naravno neka moja iskustva s obzirom da sam vizu vadila u avgustu, ne bi trebalo biti nekih znacajnijih promjena...Svako dobro i puno srece pri prikupljanju dokumentacije...

POOZZ svima

Dali ima neko iskustva sa vizom I130???

Koliko se ceka dokumentacija nakon sto je ta ista viza odobrena???

Koji su sljedeci koraci???

Kao prvo, viza je CR 1 ili IR1, peticija je I-130.

Ako je PETICIJA odobrena, ide u NVC - potrazi pod Guides info za NVC dio - sve je fino opisano.

ROC 2009
Naturalization 2010

ok danas je moj vjerenik isao u mjesto rodjena da vadi uvjerenje o nekazjvanju rodni list i onu potvrdu da nije nikad bio zenjen

medjutim sveeeeeeeeeee mora ponovo da vadi...popizdila sam uzeli su mu pare bzvz al nema veze samo da oce to proc ok.. izivinite ako vam smetam al tacno ima da prsnem od muke .. bas sve naopacke :( da li ce biti vremena istice mi onaj NOA2 u Februaru

....

1. prvo sto se desilo.. u maticnoj k. djevojacko prezime njegove majke nije bilo dobro napisano :(

sve su mu papire izdali i onda to primjetili.. :( sad sve mora ponovo jojjjjjjjjj ja cu da poludim nije nam zbog para sto je platio

vec da li ce moci to da se popravi i koliko treba vremena..kako to vec ide.. teta mu je rekla da se ponovo vrati za 5 dana sa rodnim listom i vjencanim njegove majke da to poprave :( .. ugh ! valjda ce to uspjet :(

2. e sledece sto se desilo za vakcine tacno ima da puknem od muke .. ne mogu da mu nadju rekord sto je najgore!!!! isao je tamo i ona zena sto je radila rekla mu je da je momak pre njega isto trazio taj kartoncic od vakcina i nisu mogli naci .. sta da radi sad :( nemaju to u arhivi i ispada kao i da nije primio.. sta moze da se uradi oko toga JOJJJJJJ :(

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...