Jump to content

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

Posted

Prije svega, zahvljujem se na odgovoru...

Ne sjedim na dvije nego na jednoj stolici...I to onoj koju sam kupila sama sebi i koju sam posteno bez ikakve 'stele' i lopovluka zaradila.:angry:

Sto se neplacenog odsustva tice, svakako u organizaciji u kojoj radim to ne bi predstavljalo veliki problem...Uvijek na moje mjesto mogu dovest' nekoga i zaposliti na odredjeno vrijeme...A i priroda posla je takva, da sljedeca godina ne najavljuje neku veliku frku, da im moze neko 'znacajno zatrebati'...

Sticajem okolnosti, isli smo na vjerenicku vizu zbog toga sto mi pravo vjencanje zadnjih godinu dana, poslije nesrece koja je zadesila moju porodicu, nije ni palo na pamet...Isto kao sto mi sad ne pada na pamet da cekam jos toliko, da konacno budem sa voljenim...

Ne nadam se nekom 'cudu' i vjerovatno je da ce moj zahtjev odredjena struktura koja rjesava takve stvari odbiti, jer su zakon pravili radi sebe, a ne radi sitne buranije...Moje je da probam, sto je u mojoj moci i da razmotrim sve moguce opcije prije nego podnesem zahtjev za prekid radnog odnosa.

:wacko:

Ja razumijem da se ovdje na ovom nasem BiH forumu pretezno prica o procesu kako i na koji nacin neko dobija vjerenicku ili bracnu vizu za USA ali bih voljela, da vi iskusni u tom procesu, kad vec dijelite svoja iskustva sa nama podjelite i informaciju da li ste i kako dosli do odredjenog posla u struci ili van nje?!

Kako ste se opcenito snasli tamo?! Skolujete li se?!Da li je nekome koristila varijanta nostrificiranja diplome ?!

Ja sam vec jednom postavila ovakvo pitanje i nisam dobila ama bas nikakav odgovor, tako da se iskreno ne nadam ni sada...

Zar je jedina ambicija u zivotu nakon odlaska u Ameriku dobiti zelenu kartu i drzavljanstvo?!

Izvinite, mozda zvuci malo pregrubo ali meni sigurno nije jedini cilj u zivotu napustiti ovu drzavu, po svaku cijenu...Ipak je ovdje puno onih koje volim, kojih je briga za mene i ipak je ovo mjesto, ma kakvo bilo ono gdje se ja osjecam najbolje...A iz ove moje BiH sam sa 'nasim pasosem' obisla mozda vise od nekih koji su sa 'tim vasim pasosima' vidjeli velike gradove svjeta samo kroz terminale aerodroma i okna aviona...

:blush:

Svako dobro i puno pozdrava.

Cao cao.. Ovako moje misljenje na sve ovo sto si napisala je , pa znas sta tebi je najbolje da ostanes tu gdje jesi jer vidim da ti je dobro posto ovdje Amerikanci nisu tako dobro usavrseni po pitanju obrazovanja kao sto si ti i nebi ti preporucio ni po kom osnovu da dolazis jer ovdje je sve puka bjeda i fukara tako da kad bi dosla jedna tako obrazovana i skolovana cura onda bi ovdje nastao pravi haos i pometnja , zato mislim ipak da ti je bolje tamo samo kazem zali boze tog tvog momka i truda koji je ulozio zbog tebe da bar dobijes K1 vizu jer razumijem covjeka nije mu lako jer nakon toliko potrosenog vremena i zivaca oko tebe i novaca naravno ja mu se divim zaista.TOLIKO i puno pozdrava sa suncane FLORIDE :)

Posted

Cao cao.. Ovako moje misljenje na sve ovo sto si napisala je , pa znas sta tebi je najbolje da ostanes tu gdje jesi jer vidim da ti je dobro posto ovdje Amerikanci nisu tako dobro usavrseni po pitanju obrazovanja kao sto si ti i nebi ti preporucio ni po kom osnovu da dolazis jer ovdje je sve puka bjeda i fukara tako da kad bi dosla jedna tako obrazovana i skolovana cura onda bi ovdje nastao pravi haos i pometnja , zato mislim ipak da ti je bolje tamo samo kazem zali boze tog tvog momka i truda koji je ulozio zbog tebe da bar dobijes K1 vizu jer razumijem covjeka nije mu lako jer nakon toliko potrosenog vremena i zivaca oko tebe i novaca naravno ja mu se divim zaista.TOLIKO i puno pozdrava sa suncane FLORIDE smile.gif

@milimelo...hvala na odgovorima koje si mi prosljedila...svaka cast! :thumbs:

@fahrudin...Ocigledno su se pojedini nasli u nekoj od mojih recenica...Ja ne vidim da je svrha ovog foruma da cita necije uvrede...

Na svu srecu pa nismo svi isti...

:no:

Pa ipak, hvala na 'divnim savjetima' koje si mi dao medjutim mislim da nisu ni malo primjereni jednoj ovakvoj temi a jos manje daju odgovore na pitanja koja sam ja postavila.

Posted

Ćao ljudi !!!

Budući na ovoj stranici nema teme : Hrvatska,a prelijena sam da bih otvarala istu, pridružujem se susjedima ! kicking.gif

Čitala sam neke vaše postove i mogu vam reći da ste me u nekim stvarima ohrabrili ,a zbog nekih grizem nokte blink.gif

U svakom slučaju sretno nam svima !!! Nadam se da će i naš NOA2 uskoro na vrata pokucati !!!

Pozdrav !!!

AOS

I-485 & I-765 SENT IN MAIL - 06/03/2011
I-485 & I-765 E-MAIL NOTICE - 06/06/2011
I-485 & I-765 NOA 1hard copy- 06/07/2011
I-485 & I-765 Bio App - 07/27/2011
I-485 RFE - 07/30/2011
I -485 RFE response review - 08/25/2011
I-485 case transfer to CSC - 09/12/2011
I-765 service request - 09/19/2011
I-765 approved - 10/03/2011 (122 days)
I.485 touched - 09/16/2011
EAD card received -10/13/2011

Green card 11/28/2011

Removing Conditions I-751

NOA 11/20/2013

Biometrics 12/17/2013

Posted

@milimelo...hvala na odgovorima koje si mi prosljedila...svaka cast! :thumbs:

@fahrudin...Ocigledno su se pojedini nasli u nekoj od mojih recenica...Ja ne vidim da je svrha ovog foruma da cita necije uvrede...

Na svu srecu pa nismo svi isti...

:no:

Pa ipak, hvala na 'divnim savjetima' koje si mi dao medjutim mislim da nisu ni malo primjereni jednoj ovakvoj temi a jos manje daju odgovore na pitanja koja sam ja postavila.

Mislim ipak da si ti malo izgubljena u svemu ovome kao sto kaze ona djevojka nemoze se na dvije stolice odjednom , a ja se uopste nisam nasao u tvojim recenicama ako to mislis onda ti stvarno neznas sta pricas i lupetas , kad budes imala koledz i posao koji ja imam onda se javi da razgovaras.
Posted

Ja probah na ruzno uzvratiti lijepim...Nazalost, se po ko zna koji put uvjerih u suprotno...

Dobro kaze narodna poslovica:

Nikad ne prilazi jarcu sprijeda, konju odzada, ni budali s bilo koje strane.

@Fahrudin_fl, molim te da mi se vise uopce ne obracas sa bilo kakvim odgovorom na bilo kakav post koji ja postavim.

• 2 weeks later...
Posted

Pozzzzzzzz :D

dobili smo NOA2 :DDDDDDD i odoboren nam je proces sad mi najvise treba pomoc aaaaa koje dokumete da prikupljam :D znam samo da mi treba co-sponsor to ce bit moj brat zivimo u istoj kuci ... moj vjerenik je iz Bijeljine a rodio se u tuzli :)... gdje da izvadi uvjerenje od policije kako se vec zove ..rodni list i tako to milijon ti stvarcica .. letter of employment znam da treba od mene zna li neko koliko treba da se to sve dobije...:(((( .. sta jos treba :D haha jos se tresem od srece :D i ako imamo jos ali ipak ono .. :D blizu smo valjda:D .. ja putujem tamo za Bosnu Decembra 27og na 20 dana samo .. do Januara 17og :/ ... taman mogu da mu pomognem sta mu treba ne mora da mi salje ... mogu ja sve da ponesem sta treba .. :D .. ako moze iko da mi pomogne po redu :D Hvala vam unaprijed... pola vas zna kakav je ovo osjecaj :D

Posted

dobili smo NOA2 :DDDDDDD i odoboren nam je proces sad mi najvise treba pomoc aaaaa koje dokumete da prikupljam :D znam samo da mi treba co-sponsor to ce bit moj brat zivimo u istoj kuci ... moj vjerenik je iz Bijeljine a rodio se u tuzli :)... gdje da izvadi uvjerenje od policije kako se vec zove ..rodni list i tako to milijon ti stvarcica .. letter of employment znam da treba od mene zna li neko koliko treba da se to sve dobije...:(((( .. sta jos treba :D haha jos se tresem od srece :D i ako imamo jos ali ipak ono .. :D blizu smo valjda:D .. ja putujem tamo za Bosnu Decembra 27og na 20 dana samo .. do Januara 17og :/ ... taman mogu da mu pomognem sta mu treba ne mora da mi salje ... mogu ja sve da ponesem sta treba .. :D .. ako moze iko da mi pomogne po redu :D Hvala vam unaprijed... pola vas zna kakav je ovo osjecaj :D

Filed: Timeline
Posted (edited)

Jovana, cestitam!!! :dance:

Trebas sada spuniti I-134 garantno pismo, u tvom slucaju co sponsor.. To je jedino sto traze od tebe!

Vecina nas, iako ne traze, smo nosili i tax return i pismo iz firme u kojoj radis...

Tvoj zarucnik treba original rodni list, potvrdu da je slobodnog bracnog statusa, to dobijes gdje i rodni list, potvrdu iz MUP-a o nekaznjavanju - ovo trazi u Tuzli :D , potvrdu da se protiv njega ne vodi sudski postupak - ovo trazi u SUD-u u Bijeljini :P , ako je jos boravio u nekim drzavama duze od 6. mjeseci nakon navrsene 16. godine mora traziti potvrdu o nekaznjavanju, treba uplatiti 350 dolara u bilo kojoj Raiffeisen banci i sacuvati potvrde za ambasadu, trebace jos ispuniti one formulare DS156, 156K, 157 i jos jedan ne mogu se sjetiti, ovo ce dobiti on od ambasade i sve ce pisati sta mu treba i za ljekarski i slike i sve, zato ne brini i raduj se :star:

I jos trebate skupiti i dokaze o vasoj vezi i to je to.

Puno sreceeee Danijela :dance:

Edited by SelenaX
Posted (edited)

Jovana, cestitam!!! :dance:

Trebas sada spuniti I-134 garantno pismo, u tvom slucaju co sponsor.. To je jedino sto traze od tebe!

Vecina nas, iako ne traze, smo nosili i tax return i pismo iz firme u kojoj radis...

Tvoj zarucnik treba original rodni list, potvrdu da je slobodnog bracnog statusa, to dobijes gdje i rodni list, potvrdu iz MUP-a o nekaznjavanju - ovo trazi u Tuzli :D , potvrdu da se protiv njega ne vodi sudski postupak - ovo trazi u SUD-u u Bijeljini :P , ako je jos boravio u nekim drzavama duze od 6. mjeseci nakon navrsene 16. godine mora traziti potvrdu o nekaznjavanju, treba uplatiti 350 dolara u bilo kojoj Raiffeisen banci i sacuvati potvrde za ambasadu, trebace jos ispuniti one formulare DS156, 156K, 157 i jos jedan ne mogu se sjetiti, ovo ce dobiti on od ambasade i sve ce pisati sta mu treba i za ljekarski i slike i sve, zato ne brini i raduj se :star:

I jos trebate skupiti i dokaze o vasoj vezi i to je to.

Puno sreceeee Danijela :dance:

Cestitke Jovana-Danijel - SelenaX ti je sve rekla, ja mislim da jos fali samo prvi dio DS230 - - pogledaj ovdje pod guides - embassy packet 3 ja mislim.

Edited by milimelo

ROC 2009
Naturalization 2010

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline
Posted

CESTITAM! :thumbs::dance:

N-400: filled online on May 8th, 2021

Biometric Reuse Notice: May 8th, 2021
Interview: May 10th, 2022 - Interview De-Scheduled

Interview rescheduled on May 11th, 2022

New Interview: Jun 27th, 2022 - Approved 🥳

Oath Ceremony: July 14th, 2022

Posted

cek cek :D

skroz sam se zbunila on vec dugo vremena zivi u Bijeljini

samo je rodjen u tuzli i izbjegao je kad je mozda bio 2 godine.....to je to ... :/ samo sam malo zbunjena oko tog uvjerenja o nekaznjavanju .... i ta potvrda da se protiv njega ne vodi sudski postupak? tp je u BN

.. posto negdje sam citala da isto treba da izvadi uvjerenje o nekaznjavanju u Bijeljini ... kao u mjestu gdje je najvise boravio

ok ja sam sad dobila NOA2 ...

1. da li bila dobra ideja da ja njemu sve te papire ponesem kad budem potovala tamo .. :/ da bzvz ne saljem postom ovo ono

2. na NOA2 ne pise nigdje sta treba da mu saljem ... :/ da li cu ja sta dobiti sto se dokumenata tice?

mislim ipak ljudi koji ne znaju za ovaj Visa Journey, kako bi znali koje dokumente trebaju da prikupe ..

izvinite :D ...ne bih volila da pogrijesim ili zaboravim nesto...

Filed: Timeline
Posted

Ok, sada nakon NOA2 ces dobiti jos jedan papir od NVC - National visa centar u kojem te obavjestavaju da su vasi papiri otisli za ambasadu u Sarajevo.

Kada stignu papiri dole u ambasadu, onda ce tvoj vjerenik dobiti obavjestenje iz ambasade sta treba prikupiti i tako cete vi znati sta tacno treba od dokumenata i od tebe i od njega :)

Ali posto smo mi tebi vec sve rekli sta trebate, tako ces skratiti vrijeme i cim tvoj vjerenik dobije to obavjestenje od ambasade, on odmah moze ici na ljekarski i intervju.

Nemas potrebe slati mu i trositi na postu, kad ces uskoro ici kod njega.

Ovo za mjesto boravka i potvrdu o nekaznjavanju...samo nek on uradi kako sam gore napisala...jeste smjesno, ali tako je. Zivio, ne zivio on u Tuzli kao mjestu rodjenja, mora traziti iz MUP-a potvrdu o nekaznjavanju...a u mjestu boravka, u Bijeljini, traziti iz SUD-a potvrdu da se protiv njega ne vodi krivicni postupak.

Posted

ok sad sam skontala .. onako razmisljam za one koji ne znaju za ovaj site mora da negdje pise sta treba da se ponese ... znam da NOA 2 nesmje da istekne prije interview kako sam cula.... koliko ti vremena daju da prikupis? valjda nece brzo dobit haha.....

1. da li ga oni zovu na ljekarski i intervju ili on sam mora oko toga?

ok hvala ti znaci uvjerenje o nekzanjavanju treba da izvadi SAMO u Tuzli, ne u Bijeljini? i onda da se protiv njega ne vodi neki krivicni postupak iz SUD-a u Bijeljini?

e sad za rodni list da li treba da se to prevede na engleski ? i ovjeri ???? to vec ne znam gdje se radi zaboravila sam moji su davnoooooo meni rodni list vadili i prevodili??..

ne kontam te bas najbolje za onih 350$.. da li je to vezano za uvjerenje u nekaznjavanju .??? :/

hvala ti opet =))

Posted

Ćao !

imam jedno pitanje pa ako itko zna odgovor na ovo , odlično !!!!

Dakle, U hrvatskoj se isto mora vaditi uvjerenje o nekažnjavanju iz Mup-a te is Suda ( u zagrebu ) kao i u BiH.

dakle , rođena sam u hrvatskoj , a do svoje 4 godine sam živjela u BiH ( Bosanski Brod) kada smo se preselili u Slavonski Brod naravno da sam i osnovnu školu ,srednju, aposloutno sve pohađala u hrvatskoj, imam domovnicu,rodni list ...sve,ali kada sam imala 17 godina i trebala sam vaditi putovnicu i osobnu za odlazak na maturalac, gospođa u Mup- u mi je rekla kako sam cijelo ovo vrijeme bila prijavljena u BiH ( ne razumijem samo kako sam onda uspjela prelaziti granicu svaki dan zbog škole, bez dokumenata , a cijela obitelj mi je u Slav.Brodu - ispalo je da sam sama živjela kao maloljetnik u drugom gradu :D :D - hrvatska administracija je nevjerojatna ) !!!!! I promijenila mi je prebivalište na moju normalnu adresu gdje živim od kada praktički znam za sebe .

dakle trebam li ja onda vaditi i ta uvjerenja o nekažnjavanju iz BiH ???? i gdje ako bih trebala ???

Hvala vam puno unsure.gif

AOS

I-485 & I-765 SENT IN MAIL - 06/03/2011
I-485 & I-765 E-MAIL NOTICE - 06/06/2011
I-485 & I-765 NOA 1hard copy- 06/07/2011
I-485 & I-765 Bio App - 07/27/2011
I-485 RFE - 07/30/2011
I -485 RFE response review - 08/25/2011
I-485 case transfer to CSC - 09/12/2011
I-765 service request - 09/19/2011
I-765 approved - 10/03/2011 (122 days)
I.485 touched - 09/16/2011
EAD card received -10/13/2011

Green card 11/28/2011

Removing Conditions I-751

NOA 11/20/2013

Biometrics 12/17/2013

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...