Jump to content

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

Posted

Pozdrav raja,

nadam se da ste svi dobro...Navracala sam ranije, ali vidim da je forum poslije malo duze pauze ponovo zivnuo...:whistle:

I vidila sam da je ranije neko pito za engleski, moj muz skoro nista nezna, znam da ce trebat kad dodze, ali svi smo haman dosli i nismo znali pa smo naucili...samo bojim se sad da mu nece trebati na razgovoru i da nece biti kakvih problema...

Hvala vam puno za pomoc, glava boli od ovih papira tek mjesec dana proso od naseg NOA1 nadam se da imamo jos 4 mjeseca ili manje hehe a ja previse mislim pa se samo sikiram

@Maida&Edin - U ambasadi USA u Sarajevu, barem kad sam ja bila na razgovoru, obezbjede prevodioca za one koji ne govore engleski jezik. Na samoj predaji dokumentacije, gospodja koja radi na salteru upita osobu koja je dosla na razgovor, govori li engleski jezik.Prije mene je na razgovoru bila gospodja sa sinom, koji nisu rijeci progovorili na engleskom jeziku ali im je ista gospodja koja preuzima dokumentaciju, prevodila pri razgovoru sa konzulicom....Nista strasno, bolje mu je reci da ukoliko stvarno ne razumije engleski, kaze da mu treba prevodioc...

Nema potrebe za sekiracijom, procedura traje ali je krajnji ishod skoro uvijek pozitivan...So no worries and good luck...

Filed: K-1 Visa Country: Croatia
Timeline
Posted

Evo da vam javim,koga zanima....kako nismo nista napravili sto se tice naseg paketa. Decko nema potvrdu od poste pa nismo napravili nista.

Sad kad smo se oboje malo smirili od svega odlucili smo sve poslati ponovno.

Kako se kaze....treca sreca!

Hvala na pomoci i cujemo se.....pozdrav svima!

Posted

Evo da vam javim,koga zanima....kako nismo nista napravili sto se tice naseg paketa. Decko nema potvrdu od poste pa nismo napravili nista.

Ok, za OVAJ paket, neka uradi tracking i signature/delivery confirmation. To je par dolara vise postarine ali imas elektronsku potvrdu primitka posiljke.

Obavezno napraviti kopiju cjelokupnog paketa prije slanja da ima kopiju za vas.

Nadam se da necete puno cekati i da cete vrlo brzo biti zajedno!

ROC 2009
Naturalization 2010

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline
Posted

Ok, za OVAJ paket, neka uradi tracking i signature/delivery confirmation. To je par dolara vise postarine ali imas elektronsku potvrdu primitka posiljke.

Obavezno napraviti kopiju cjelokupnog paketa prije slanja da ima kopiju za vas.

Nadam se da necete puno cekati i da cete vrlo brzo biti zajedno!

samo jos nesto - ne zaboravite da se sada K1 salje u Texas

zelim vam brz proces i puno srece

N-400: filled online on May 8th, 2021

Biometric Reuse Notice: May 8th, 2021
Interview: May 10th, 2022 - Interview De-Scheduled

Interview rescheduled on May 11th, 2022

New Interview: Jun 27th, 2022 - Approved 🥳

Oath Ceremony: July 14th, 2022

Posted

Pozdrav raja :D

joj ja izludi cekajuci ovaj NOA 2 planiram da idem za BOsnu u decembru prije nove godine i da ostanem negdje oko 15-20tak dana ali jos nisam predala za Americki pasos? mislila sam da predam sutra prekosutra jel neko neshto zna za to ? imam ja jos dobra dva mjeseca dok krenem :( znam da ima onaj expedite service gdje brzo dobijes al moras platit ekstra .. to mi nije problem ? al ne kontam hoce naturalization certificate orginalan joj pa gdje cu to poslat :D haha ... da mi izgube... traze isto ID onaj jel i to moram orginalno ..:/ hm. bas mi je neshto komplikovano isto pise da mozes predat na internetu za pasos?? ali sta za ostale dokumente moras postom poslat? :/

Posted

Pozdrav raja :D

joj ja izludi cekajuci ovaj NOA 2 planiram da idem za BOsnu u decembru prije nove godine i da ostanem negdje oko 15-20tak dana ali jos nisam predala za Americki pasos? mislila sam da predam sutra prekosutra jel neko neshto zna za to ? imam ja jos dobra dva mjeseca dok krenem :( znam da ima onaj expedite service gdje brzo dobijes al moras platit ekstra .. to mi nije problem ? al ne kontam hoce naturalization certificate orginalan joj pa gdje cu to poslat :D haha ... da mi izgube... traze isto ID onaj jel i to moram orginalno ..:/ hm. bas mi je neshto komplikovano isto pise da mozes predat na internetu za pasos?? ali sta za ostale dokumente moras postom poslat? :/

Kupi kartu i onda si zakazi termin u Passport Service Agency tacno 14 dana pred put (mozes sama odabrati datum kad hoces termin jer se telefonski zakazuje). Fino poneses certifikat, pokazes ga i platis oko $200 koiko je sada expedited processing. Svoj certifikat ces dobiti nazad kada preuzmes pasos - moj je bio gotov za 2 dana.

Tako izbjegnes slanje postom i cekanje kada i da li ce vratiti certifikat.

ROC 2009
Naturalization 2010

Posted

Pozdrav raja,

nadam se da ste svi dobro...Navracala sam ranije, ali vidim da je forum poslije malo duze pauze ponovo zivnuo...:whistle:

@Maida&Edin - U ambasadi USA u Sarajevu, barem kad sam ja bila na razgovoru, obezbjede prevodioca za one koji ne govore engleski jezik. Na samoj predaji dokumentacije, gospodja koja radi na salteru upita osobu koja je dosla na razgovor, govori li engleski jezik.Prije mene je na razgovoru bila gospodja sa sinom, koji nisu rijeci progovorili na engleskom jeziku ali im je ista gospodja koja preuzima dokumentaciju, prevodila pri razgovoru sa konzulicom....Nista strasno, bolje mu je reci da ukoliko stvarno ne razumije engleski, kaze da mu treba prevodioc...

Nema potrebe za sekiracijom, procedura traje ali je krajnji ishod skoro uvijek pozitivan...So no worries and good luck...

Hvala ti na informaciji, puno si mi pomogla. Pokusavam da se nesikiram ali ovo sto cekas samo vise razmisljam, da budem spremna za sta god treba! So no more worries, and thank you!

07/31/2010 - MARRIED!!

09/01/2010 - HAD TO LEAVE :(

STARTED JOURNEY @

USCIS - CSC:

09/07/2010 - I-130 SENT

09/13/2010 - NOA1

11/21/2010 - STILL WAITING :(

12/07/2010 - APPROVED!!!!!! EMAIL & TXT

12/13/2010 - RECEIVED NOA2 HARD COPY

NVC:

12/20/2010 - NVC RECEIVED

12/23/2010 - RECEIVE I-864 BILL

12/23/2010 - EMAILED DS-3032

12/23/2010 - PAY INVOICE

12/27/2010 - I-864 SHOWS PAID SENT AOS FORMS

12/30/2010 - RECEIVE IV BILL

12/30/2010 - PAID IV BILL

01/04/2010 - IV SHOWS PAID

01/04/2010 - RECEIVE INSTRUCTION PACKET

01/10/2010 - SENT IV FORMS EXPRESS MAIL

01/18/2010 - STILL WAITING....

01/19/2010 - NVC Automated Msg - All documents RCVD

01/20/2010 - Possible RFE :( "We have reviewed your documents and found missing or incomplete Information"

01/21/2010 - CLD NVC - FALSE RFE!!! Just waiting on DS230 to be processed :D

01/23/2010 - HOPING FOR A CASE COMPLETE.......

02/03/2010 - SIF!!!!!!!!

02/04/2010 - Case Complete!!

02/14/2010 - No interview YET

02/15/2010 - INTERVIEW!!! MARCH 3RD 2011

03/02/2010 - Hubby recieved call from the embassy in SA interview rescheduled for MARCH 9th 2011

Posted

Potvrdu iz suda i policije vadis sto blize datumu intervjua jer vaze 6 meseci.

1. Za SSN moze aplicirati i pre vencanja i samo otici posle vencanja ponovo, ako menja prezime, da promene prezime na SSN - Step-by-Step Guide to getting a Social Security Number (SSN)
  2. AOS -ne racuna se u 90 dana, ali treba odraditi sto pre nakon vencanja, jer ona gubi status kad joj istekne K1 viza
  3. tips about the filing for Adjustment of Status for K-1
  4. Applying for AOS in the USA
  5. I-693 instructions

cao kako si? samo da te pitam sada za aos papire popunjavam na njeno novo prezime jel tako ?? hvala unaprjed.

Posted

cao kako si? samo da te pitam sada za aos papire popunjavam na njeno novo prezime jel tako ?? hvala unaprjed.

Naravno da ce koristiti novo prezime ako zeli zelenu kartu na novo ime - i sve ostale dokumente.

ROC 2009
Naturalization 2010

Posted

Kupi kartu i onda si zakazi termin u Passport Service Agency tacno 14 dana pred put (mozes sama odabrati datum kad hoces termin jer se telefonski zakazuje). Fino poneses certifikat, pokazes ga i platis oko $200 koiko je sada expedited processing. Svoj certifikat ces dobiti nazad kada preuzmes pasos - moj je bio gotov za 2 dana.

Tako izbjegnes slanje postom i cekanje kada i da li ce vratiti certifikat.

jel to sigurno da cu dobit, znam zvala sam onaj automated service i bas kazu kao mora mi mi let biti tacano 14 dana pred put da bi napravila appointment?

Posted

jel se radi ljekarsko u sarajevu gdje i koji je dokotor najbolji da se ide???? kakve preglede rade?? ja kako sam skontala prvo se ide na ljekarsko i onda na interview...da li doktor salje papire na interview ili mi moramo? procitala sam ovde bas postove neke da su neki imali probleme doktori im nisu dali neke kopije ovo ono...

Posted

jel to sigurno da cu dobit, znam zvala sam onaj automated service i bas kazu kao mora mi mi let biti tacano 14 dana pred put da bi napravila appointment?

Ja dobila certifikat 6/29, zvala 7/1 za termin 7/12 - let je bio 7/26 - znaci sam biras datum - samo moras malo vremena provesti da skontas sve opcije koje automat daje.

ROC 2009
Naturalization 2010

Posted

jel se radi ljekarsko u sarajevu gdje i koji je dokotor najbolji da se ide???? kakve preglede rade?? ja kako sam skontala prvo se ide na ljekarsko i onda na interview...da li doktor salje papire na interview ili mi moramo? procitala sam ovde bas postove neke da su neki imali probleme doktori im nisu dali neke kopije ovo ono...

Ej cao! Ja sam isla u Eurofarm , kod doktorice Cengic, i sve je proslo kako treba! Trebas ponijeti zdravstvenu knjizicu gdje imas sve vakcine koje si do sada primala, ili izvaditi karton sa svim vakcinama! Uradice ti snimak pluca, i osnovni pregled,kao sistematski! Ja sam imala sve vakcine tako da nisam nista dodatno primala! Trazila sam da mi da spisak svih vakcina da imam sa sobom! I dala mi je bez problema! A sve ostalo oni odatle salju u ambasadu! Nemoj zaboraviti da trazis tu kopiju vakcina,jer ti doktorica sama nece to reci!

Ja sam bas prije par dana isla ovdje ( u SAD-u) da mi pregledaju te vakcine za Green Card i prvo sto mi je doktorica ovdje trazila bila je ta kopija vakcina i nisam imala nikakvih problema!

Sretno i pozdrav

Naravno da ce koristiti novo prezime ako zeli zelenu kartu na novo ime - i sve ostale dokumente.

Hej Milimelo jel onda necu imati problema sto mi je bosanski pasos na moje djevojacko prezime? Mislim zbog putovanja? Jel moram i pasos da mijenjam?

Posted

ee cao cao

kupila sam sebi kartu za Decembar 27 idem u Bosnu malo za novu godinu do Januara 17og, e moje pitanje je sad.. jos nismo dobili NOA2, i bojim se ako ga dobijemo dok sam ja tamo ... ne znam koliko ti vremena daju za NOA 2 da skupis sve dokumente.. tamo na onaj gallery sto imaju slike od NOA2 vidim da NOA 2 traje 4 mjeseca validity dates... jel to za svakog tako il za neke manje? msm ostajem tamo 20tak dana... taman ono mogu vjereniku da kazem sta treba da prikupi pomoc mu i tako to

Posted

Hej Milimelo jel onda necu imati problema sto mi je bosanski pasos na moje djevojacko prezime? Mislim zbog putovanja? Jel moram i pasos da mijenjam?

Poneses vjencani list i tako dokazujes novo prezime. U Bosni izvadi novi pasos ako ga zelis, a za 3 godine (minus 90 dana) uzmi americko drzavljanstvo i nemas problema sa putovanjima.

NAPOMENA - avionska karta UVIJEK mora glasiti na prezime koje ti je u pasosu.

ROC 2009
Naturalization 2010

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...