Jump to content

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: Timeline
Posted

Pozz svima.Saska,posto ti znas sve da te pitam,ili nekog drugog ,u vezi ovog "Fiance Letter",ovo gore prvo,sto stoji "PETITIONER'S / BENEFICIARY'S ADDRESS " ,na ciju se adresu odnosi? Ovo nam nije jasno. I jos dole ispod "United States Department of State

United States Consulate, [name of country where Embassy is located] [Embassy Address] ,to se misli na ambasadu u Sarajevu,zar ne?

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline
Posted

Pozz svima.Saska,posto ti znas sve da te pitam,ili nekog drugog ,u vezi ovog "Fiance Letter",ovo gore prvo,sto stoji "PETITIONER'S / BENEFICIARY'S ADDRESS " ,na ciju se adresu odnosi? Ovo nam nije jasno. I jos dole ispod "United States Department of State

United States Consulate, [name of country where Embassy is located] [Embassy Address] ,to se misli na ambasadu u Sarajevu,zar ne?

Ne znam ja sve, znam samo ono sto sam i sama prosla :)

Fiance Letter pisete oboje - USA Citizen je petitioner, fiance (ti) je beneficiary, znaci ti na svojoj izjavi pises svoju adresu, i on svoju na njegovoj izjavi.

Trebace vam da izjavu pisete 2 puta:

• sad kad saljete paket za K1 (adresa USCIS servis centra gde saljete paket)
  • i jos jednom, za tvoj intervju u ambasadi (adresa ambasade u Sarajevu)

N-400: filled online on May 8th, 2021

Biometric Reuse Notice: May 8th, 2021
Interview: May 10th, 2022 - Interview De-Scheduled

Interview rescheduled on May 11th, 2022

New Interview: Jun 27th, 2022 - Approved 🥳

Oath Ceremony: July 14th, 2022

Filed: Timeline
Posted

Ne znam ja sve, znam samo ono sto sam i sama prosla :)

Fiance Letter pisete oboje - USA Citizen je petitioner, fiance (ti) je beneficiary, znaci ti na svojoj izjavi pises svoju adresu, i on svoju na njegovoj izjavi.

Trebace vam da izjavu pisete 2 puta:

• sad kad saljete paket za K1 (adresa USCIS servis centra gde saljete paket)
  • i jos jednom, za tvoj intervju u ambasadi (adresa ambasade u Sarajevu)

Hvalaaa... :*

Filed: K-1 Visa Country: Croatia
Timeline
Posted

Pozdrav svima!!...nova sam ovdje i imam nekoliko pitanja.

Radi se o K-1 vizi.

Moj decko je podneo I-129F krajem marta u California servis centar. Oni su samo potvrdili,kad je zvao telefonom da su primili papire i reki da cekamo. Cekamo 7 mjeseci i nikakvog pomaka. Od njih nismo dobili bas nista.

Dali je uobicajeno ovoliko cekanje?

Zar nismo trebali dobit NOA1 pa onda dalje cekati???

Molim Vas neka mi netko odgovori....pozdrav!

Timeline
Posted

Pozdrav svima!!...nova sam ovdje i imam nekoliko pitanja.

Radi se o K-1 vizi.

Moj decko je podneo I-129F krajem marta u California servis centar. Oni su samo potvrdili,kad je zvao telefonom da su primili papire i reki da cekamo. Cekamo 7 mjeseci i nikakvog pomaka. Od njih nismo dobili bas nista.

Dali je uobicajeno ovoliko cekanje?

Zar nismo trebali dobit NOA1 pa onda dalje cekati???

Molim Vas neka mi netko odgovori....pozdrav!

Lana, zao mi je, ali nije uobicajeno! NOA1 ljudi dobiju za oko 2 nedelje od slanja paketa. Neka ih zove ponovo i neka kontaktira svog senatora.

Zao mi je sto nemam neki konkretniji odgovor za tebe. Mozda ti milimelo ili neko drugi ovde, mogu vise pomoci.

Timeline
Posted

Jesu li mu naplatili filing fee za I-129F ($455) ?

Timeline
Posted

Hvala Saska!

Ne, nisu mu naplatili nista. Zato je to meni cudno....kao da su nam zametnuli papire ili neznam sta.

Kada je slao paket prvi puta poslao je obicno jer smo citali da nije potrebno slat preporuceno. Kad je zvao nisu potvrdili da je stiglo niti je taj prvi cek naplacen. Potom je poslao sve ponovno ali preporuceno.

Ja sam ovdje citala i vidim da svima ide NOA1 brzo.

Kazete da treba kontaktirati senatora...kojeg senatora??

Ja se bas ne razumijem pa molim malo objasnjenja oko toga....hvala puno!

Posted

Lana,

Nazalost mislim da ti senator tu nista ne moze pomoci jer vi nikada niste ni primili NOA 1, telefonski poziv ne dokazuje nista. Odakle je momak slao, na koju adresu? Ima li kakav dokaz iz poste odakle je slao da je paket poslan? Mozda da preko toga pokusate uci u trag paketu ili da jednostavno posaljete ponovo, ne zanm sta drugo reci.

Svaka cast na strpljenju, ja bih poludila posle mjesec dana :help:

12/30/2009 - Married

06/12/10 - I-130 mailed

USCIS

06/16/10 - received by USCIS

06/22/10 - NOA 1 hard copy received

11/16/2010 - Touch

11/16/2010 - Approved, got text message on 23th. On line staus shows approval date.

NVC

11/24/2010 - NOA2 hard copy received in mail

11/24/2010 - NVC Case # assigned, gave email addresses to NVC

11/24/2010 - DS-3032 emailed to NVC, sending hard copy today

11/26/2010 - IIN and DS 3032 package recieved , AOS bill generated, no response on acceptance of DS-3032

11/27/2010 - AOS bill paid, status - in process

11/29/2010 - DS 3032 accepted, IV bill generated and paid, status - in process.

01/12/2010 - AOS and IV bill both show paid in the system

12/06/2010 - IV Package mailed to NVC

12/09/2010 - IV Package delivered to NVC

12/09/2010 - AOS Package mailed to NVC

12/10/2010 - AOS Package delivered to NVC

12/30/2010 - SIGN IN FAILED

01/03/2011 - CASE COMPLETED (41 D)

01/04/2011 - INTERVIEW DATE ASSIGNED

01/05/2011 - Packet III received

01/10/2011 - Package mailed from NVC to Embassy

01/18/2011 - Package delivered to embassy

CONSULATE

01/27/2011 - Medical (Passed)

02/10/2011 - INTERVIEW APPROVED

02/11/2011 - Visa in hand

02/18/2011 - POE Atlanta, GA

02/28/2011 - Received SS Card in mail

03/04/2011 - Recevied welcome letter in mail

03/13/2011 - Green Card arrived in mail :-)

Timeline
Posted

Goodyears,

Decko je slao iz Ohio za California. Potrazit ce potvrdu od poste i zvat ce u petak.

Ja sam danas zvala ambasadu u Zg da me i oni posavjetuju sta da radimo,rekli su mi isto da je cudno sto nismo nista dobili.

Da nazovemo ponovno u California i da pitamo za status.

Dali je netko od vas imao problema sa zaprimanjem te peticije?

Ja sam poludila od cekanja i jako sam tuzna...7 mjeseci cekanja za nizasto.

Posted

Goodyears,

Decko je slao iz Ohio za California. Potrazit ce potvrdu od poste i zvat ce u petak.

Ja sam danas zvala ambasadu u Zg da me i oni posavjetuju sta da radimo,rekli su mi isto da je cudno sto nismo nista dobili.

Da nazovemo ponovno u California i da pitamo za status.

Dali je netko od vas imao problema sa zaprimanjem te peticije?

Ja sam poludila od cekanja i jako sam tuzna...7 mjeseci cekanja za nizasto.

Ako ima potvrdu slanja i potvrdu da je neko zaprimio posiljku i kojeg datuma onda:

1. naci info za urede svojih senatora (2 u drzavi) i kongresmena - trazi po zip codu pa koji je najblizi - trazi na google "senator + state u kojoj je" congressman+ state.

2. Provjeriti prvo sa svima koliko ko ima iskustva u imigracionom i na osnovu toga izabrati kome ce dati odobrenje da ga predstavlja pred USCIS-om.

3. napisati pismo u kojem obradjuje sve cinjenice i priloziti kopije svega sto moze naci - kopija ceka koji je poslao, peticije, potvrde o primitku paketa. Ako ce slati preko IS onda apsolutno trazenje info da je paket primljen i dodijeljen nekome na ubrzano procesuiranje

4. Zahtjevati "expedited processing" zbog cinjenice da je USCIS izgubio peticiju - budite spremni priloziti novu peticiju sa svim dodatnim materijalima o vezi

Javi sta se desava i nadam se da cete brzo dobiti odobrenje!

ROC 2009
Naturalization 2010

Posted

Hvala Milimelo...javit cu vam sta se desava.

Nisam sigurna da sam bas razumila ovo oko senatora ali prosljedit cu informacije decku pa neka proba to odradit.

Sta ako nema potvrdu tko je zaprimio nego samo da je poslao....onda po ovome nemoze postupit,jeli tako?

http://www.congress.org/

sa desne strane ima: Find your lawmakers, tell them what you think - decko ubazi svoj zip code i izlista mu listu njegovih predstavnika u kongresu.

Evo primjer - interesuje te lijeva strana jer je to federalni nivo - 2 senatora (svaka drzava ima samo dva) i kongresmen(i)

Elected Officials-Illinois (60202) President & Congressspacer.gifspacer.gif spacer.gif

President

Barack Obama (D)

spacer.gif

Senators

Richard Durbin (D)

Roland Burris (D)

spacer.gif

Representatives

Janice Schakowsky (D-9)

spacer.gif

spacer.gifspacer.gif

spacer.gif

Ako nema potvrdu da je poslao, male su sanse da ce neko to prihvatiti. Za ovo drugo slanje, ima potvrdu da je poslato i primljeno? Obicno se salje USPS sa signature confirmation ili delivery confirmation - pokazuje tacno kad je primljeno i ko je potpisao.

ROC 2009
Naturalization 2010

Posted

Eeee evo i mene nakon nekog vremena,

u Americi sve u redu, sve super.

Upravo sam aplicirao za Social Security Number, vec sam 3 sedmice u Americi, do Novembra bi se trebali vjencati,

treba jos 1000$ za green card i tako te 'sitnice'.

Vidim niste bili aktivni, ali ponovo je pocelo.

Trebao bih uskoro ici polagati za auto...

Eto privikavanje ide dobro....

Pozz za sviju :)

Posted

Cao narode, nadam se da ste svi dobro i zdravo :)

I Evo opet da pitam par pitanja:

Jeli u bh Medical pregled za vizu moze se samo radit u sarajevu, posto moj muz je iz sanskog mosta znaci morace ici u sarajevo dva puta

Za I-130 Spouse Visa, Jeli ima on dalje sta placati? Znam da mora se platit AOS fee oko $85, i onda IV Package sto su njegovi papiri, tu je negdje $400

I vidila sam da je ranije neko pito za engleski, moj muz skoro nista nezna, znam da ce trebat kad dodze, ali svi smo haman dosli i nismo znali pa smo naucili...samo bojim se sad da mu nece trebati na razgovoru i da nece biti kakvih problema...

Hvala vam puno za pomoc, glava boli od ovih papira tek mjesec dana proso od naseg NOA1 nadam se da imamo jos 4 mjeseca ili manje hehe a ja previse mislim pa se samo sikiram :bonk:

opet unapred hvala vam svima!!

07/31/2010 - MARRIED!!

09/01/2010 - HAD TO LEAVE :(

STARTED JOURNEY @

USCIS - CSC:

09/07/2010 - I-130 SENT

09/13/2010 - NOA1

11/21/2010 - STILL WAITING :(

12/07/2010 - APPROVED!!!!!! EMAIL & TXT

12/13/2010 - RECEIVED NOA2 HARD COPY

NVC:

12/20/2010 - NVC RECEIVED

12/23/2010 - RECEIVE I-864 BILL

12/23/2010 - EMAILED DS-3032

12/23/2010 - PAY INVOICE

12/27/2010 - I-864 SHOWS PAID SENT AOS FORMS

12/30/2010 - RECEIVE IV BILL

12/30/2010 - PAID IV BILL

01/04/2010 - IV SHOWS PAID

01/04/2010 - RECEIVE INSTRUCTION PACKET

01/10/2010 - SENT IV FORMS EXPRESS MAIL

01/18/2010 - STILL WAITING....

01/19/2010 - NVC Automated Msg - All documents RCVD

01/20/2010 - Possible RFE :( "We have reviewed your documents and found missing or incomplete Information"

01/21/2010 - CLD NVC - FALSE RFE!!! Just waiting on DS230 to be processed :D

01/23/2010 - HOPING FOR A CASE COMPLETE.......

02/03/2010 - SIF!!!!!!!!

02/04/2010 - Case Complete!!

02/14/2010 - No interview YET

02/15/2010 - INTERVIEW!!! MARCH 3RD 2011

03/02/2010 - Hubby recieved call from the embassy in SA interview rescheduled for MARCH 9th 2011

Posted

Cao narode, nadam se da ste svi dobro i zdravo :)

I Evo opet da pitam par pitanja:

Jeli u bh Medical pregled za vizu moze se samo radit u sarajevu, posto moj muz je iz sanskog mosta znaci morace ici u sarajevo dva puta

Za I-130 Spouse Visa, Jeli ima on dalje sta placati? Znam da mora se platit AOS fee oko $85, i onda IV Package sto su njegovi papiri, tu je negdje $400

I vidila sam da je ranije neko pito za engleski, moj muz skoro nista nezna, znam da ce trebat kad dodze, ali svi smo haman dosli i nismo znali pa smo naucili...samo bojim se sad da mu nece trebati na razgovoru i da nece biti kakvih problema...

Hvala vam puno za pomoc, glava boli od ovih papira tek mjesec dana proso od naseg NOA1 nadam se da imamo jos 4 mjeseca ili manje hehe a ja previse mislim pa se samo sikiram :bonk:

opet unapred hvala vam svima!!

U Sa ce morati ici 2 puta, prvo mora ljekarski(Samo u Sa na 2 mjesta) i onda za vizu, iz Prijedora ide minibus svaki dan koji vozi po ambasadama u Sa. autobus kupi putnike i u Sani.

Konzulica zna pomalo bosanski, ali vise prica na engl. uvijek ima prevodilac u ambasadi al bolje je ako zna pomalo pricati.

AOS

11/22/2010 Package delivered

12/02/2010 Ckeck cashed :)

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...