Jump to content
malamu

Bosnia and Herzegovina

Share

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

Sorry, ali ako se provede malo vremena na AOS forumu (family based AOS) ima tema koja se zove civil surgeons who don't rip you off ili tako nesto - tamo ljudi navode doktore kod kojih se moze odraditi samo prepis vakcina i koji nece ljude prevariti. Naravno da je vecini CS u interesu da ti uzmu sto vise novca i zato i kazu da je potreban kompletan pregled. Na osobama je da znaju svoja prava, sta se trazi od njih (kopija vakcina na I-693 formi) i da ne pokleknu. Naucite reci ne stvarima i uslovima koji vam ne odgovaraju, bice vam zivot ovdje puno laksi.

Da dodam, postoji CS locator na uscis.gov web stranici - prozovite nekoliko njih i objasnite sta trebate - nekad cete morati traziti da vas sestra direktno spoji sa CSom jer one nekad ne znaju sve sto se treba uraditi i reci ce vam da vam treba cijeli pregled.

Yeah,ali sta u slucaju ako je izbor CS suzen na samo jednog u okruzenju,sta onda,nisam bila toliko naivna da tek olako platim toliko,kontaktirala sam uscis i rekli su mi da trazim advokata,nije problem traziti svoja prava i znati reci ne stvarima i uslovima koji ne odgovaraju jer nije niko od nas mutav da se tako izrazim zna se da se trazi prepis vakcina ali sta ako si prisiljen i nemas izbora osim jednog i zuri ti se da okoncas proces?!!sve je individualno kako ko i kako kome!

Filed: Timeline

...zna se da se trazi prepis vakcina ali sta ako si prisiljen i nemas izbora osim jednog i zuri ti se da okoncas proces?!!sve je individualno kako ko i kako kome!

I ja ovo htjedoh napisati. Oni moraju znati da nam trebaju obaviti samo prepis, a ne da me pokusaju prevariti. Kako uopce smiju to? Jos su ovlasteni od uscis-a. Ja vjerovati ne mogu!

@A&N, ovo sto je vama receno da zovete advokata, jeste li zvali ikoga i zalili se?

Moze li se ista sada uciniti?

Postoji li neki supervisor ili bilo kome da se mogu obratiti i pozaliti im se...ako nista drugo, onda i zbog nestrucnosti u obavljanju posla. Sad ce ispasti da sam sitnicava i trazim dlaku u jajetu, ali ja ne smatram da je ok praviti masakr na mojim rukama da bi mi izvadili krv. Da, imam tanke vene i vadila sam bezbroj puta krv u bosni i nikad mi nije ucinjeno nista kao sada. Nije ok da joj ispadne igla na pod i da je onda bode meni u vene. Nije ok da doktor ima ogromne dugacke nokte i sa takvima, bez rukavica, dira mene.

Doktor je rekao da MORAM uraditi sve to i ja izbora nisam imala. Papire ne mogu poslati bez toga.

I ja ovo htjedoh napisati. Oni moraju znati da nam trebaju obaviti samo prepis, a ne da me pokusaju prevariti. Kako uopce smiju to? Jos su ovlasteni od uscis-a. Ja vjerovati ne mogu!

@A&N, ovo sto je vama receno da zovete advokata, jeste li zvali ikoga i zalili se?

Moze li se ista sada uciniti?

Postoji li neki supervisor ili bilo kome da se mogu obratiti i pozaliti im se...ako nista drugo, onda i zbog nestrucnosti u obavljanju posla. Sad ce ispasti da sam sitnicava i trazim dlaku u jajetu, ali ja ne smatram da je ok praviti masakr na mojim rukama da bi mi izvadili krv. Da, imam tanke vene i vadila sam bezbroj puta krv u bosni i nikad mi nije ucinjeno nista kao sada. Nije ok da joj ispadne igla na pod i da je onda bode meni u vene. Nije ok da doktor ima ogromne dugacke nokte i sa takvima, bez rukavica, dira mene.

Doktor je rekao da MORAM uraditi sve to i ja izbora nisam imala. Papire ne mogu poslati bez toga.

Pa da upravo tako,nije apsolutno uredu prvo da doktor nehigijenski postupa prema pacientu,a onda i to sve ostalo.kada sam se obratila uscis oni su mi rekli da oni tu ne mogu nista vec da svoja prava mogu ostvariti preko advokata kada sam ja malo bolje prokontala i advokat kosta kao i sve u ovoj drzavi i to poprilicno kosta onda sam odlucila da jednostavno uradim taj pregled jer kao sto kazes ne mozes ni poslati papire bez toga a ni dobti gc.

ja se nisam nikome zalila nesto nisam ni razmisljala o tome,smatram da to nikoga nije briga,niko ne mari za to tu su u pitanju samo pare,da se dobije sto vise para pa bez obzira na koji nacin.

Eeeeeeeeeeej ..... Pozdrav svimaaaaaaaaaaa!

Evo mene opet! U ponedjeljak smo se vjencali, ma smijesno skroz! Isli smo u court house i sve je bilo gotovo za tri minuta! Samo mi cudno da se nismo morali potpisivati! Neko mi je vec rekao da trazim od njih vjencani list,pa da ga ja odnesem,medjutim nisu mi dali,oni ce to poslati valjda tamo gdje smo dobili dozvolu za vjencanje pa ce nas oni obavjestiti!

Interesuje me da li ima neko iz Ilinoisa na forumu? Nemam pojma sta sad treba da radim, koje forme treba da ispunjavam i gdje da saljem!Pa ako neko moze da mi napise koji su sledeci koraci.

I citam ove vase postove sto se tice ljekarskog,pa da li je moguce da ne priznaju onaj iz Sarajeva? Stvarno mi se ne daju te pare, niti mi se vadi krv! I kod kog doktora ste se vi javljali? Jel to oni odrede ili mi sami trazimo? Jeste imali problema da dobijete zdravstveno osiguranje?

I jos samo jedno pitanje, jel iko putovao van zemlje dok su mu papiri za zelenu kartu bili u procesu? Mi bismo trebali ici u novembru u Mexico,i onaj ciko na aerodromu nam je rekao da je to ok,samo da trazimo od nekog da nam da napismeno da smo vjencani u Americi i da sad ovdje zivimo! Mada mene je strah, ipak mi na vizi stoji samo jedan ulaz i jedan izlaza!

Izvinite ako sam vas smorila!

Pozzz

POZDRAV SVIMA,

Evo ja se javljam is USA,stigla sam prije 15 dana sa djecom naravno.Nikakvih problema nije bilo sto se tice aerodroma i djecijih putnih isprava(onaj ko je upucen u moju situaciju sjetice se o cemu se radi).Eto za ovih 15 dana koliko smo ovdje dobili smo SSN i GC.Sve je stiglo poprilicno brzo za nepovjerovati.Dobili smo i zdravstveno osiguranje preko muza,tako da zasada sve dobro ide.Jos nemam njihovu vozacku ,ali ja vozim (uvijek nosim sa sobom SSN ili pasos za svaki slucaj)uskoro ce na polaganje za vozacku pa da i to rijesim.E,sta me zanima:da li neko zna kako se produzava bosanski pasos iz USA,ja sam u Texasu.Sinu istice pasos u maju iduce godine pa me zanima sta treba da radim.

Hvala svima na podrsci i savjetima koji ste mi davali proteklih mjeseci i sretno svima onima koji su u procesu dobijanja vize.

POZDRAV OD IZETE W.

Cestitaaaaaaaaaaaaam , drago mi je da je sve proslo kako treba! Ne znam kako se produzava taj pasos, ali mislim da je najbolje da nazoves nasu ambasadu ovdje i da provjeris!

Pozdrav

Evo mene opet! U ponedjeljak smo se vjencali, ma smijesno skroz! Isli smo u court house i sve je bilo gotovo za tri minuta! Samo mi cudno da se nismo morali potpisivati! Neko mi je vec rekao da trazim od njih vjencani list,pa da ga ja odnesem,medjutim nisu mi dali,oni ce to poslati valjda tamo gdje smo dobili dozvolu za vjencanje pa ce nas oni obavjestiti!

Interesuje me da li ima neko iz Ilinoisa na forumu? Nemam pojma sta sad treba da radim, koje forme treba da ispunjavam i gdje da saljem!Pa ako neko moze da mi napise koji su sledeci koraci.

I citam ove vase postove sto se tice ljekarskog,pa da li je moguce da ne priznaju onaj iz Sarajeva? Stvarno mi se ne daju te pare, niti mi se vadi krv! I kod kog doktora ste se vi javljali? Jel to oni odrede ili mi sami trazimo? Jeste imali problema da dobijete zdravstveno osiguranje?

I jos samo jedno pitanje, jel iko putovao van zemlje dok su mu papiri za zelenu kartu bili u procesu? Mi bismo trebali ici u novembru u Mexico,i onaj ciko na aerodromu nam je rekao da je to ok,samo da trazimo od nekog da nam da napismeno da smo vjencani u Americi i da sad ovdje zivimo! Mada mene je strah, ipak mi na vizi stoji samo jedan ulaz i jedan izlaza!

Pozzz

Ja sam u IL, kao i Saska i Tim. Saska ce ti bolje znati reci sta i kako jer je ona dosla na K-1 vizu a ja sam preko DCFa i CR-1 vize.

Ne mozes van zemlje dok 1. ne posaljes za AOS i 2. ne dobijes I-131 - Advance parole.

ROC 2009
Naturalization 2010

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline

Pozzz

Ja sam u IL, kao i Saska i Tim. Saska ce ti bolje znati reci sta i kako jer je ona dosla na K-1 vizu a ja sam preko DCFa i CR-1 vize.

Ne mozes van zemlje dok 1. ne posaljes za AOS i 2. ne dobijes I-131 - Advance parole.

Zdravo Jeso.

Milimelo je, kao i obicno, u pravu.

Moras da posaljes papire za AOS i Advance Parole + EAD - pocni da citas odavde: Step-by-Step Guide on How to File for Adjustment of Status for K1

Sto se tice lekarskog, koji je deo AOS-a, zovi doktore sa liste dok ne nadjes nekog ko zna sta radi - ne trazi ti da radis ceo medicinski ponovo :bonk: - Civil Surgeons who DON'T rip you off ovde imas podatke gde sam ja to odradila u Illinoisu za $20.00

Ja zdravstveno osiguranje imam preko muza, tako da ti tu ne mogu puno pomoci.

NE IZLAZI IZ ZEMLJE DOK NE DOBIJES ADVANCE PAROLE!!!! jer te u suprotnom nece pustiti da udjes ponovo, moraces da se vratis u Bosnu i da pokrenes bracnu vizu.

N-400: filled online on May 8th, 2021

Biometric Reuse Notice: May 8th, 2021
Interview: May 10th, 2022 - Interview De-Scheduled

Interview rescheduled on May 11th, 2022

New Interview: Jun 27th, 2022 - Approved 🥳

Oath Ceremony: July 14th, 2022

Hvala Milimelo puno! Ma ne bih ja ni isla dok nisam sto posto sigurna da ce biti ok! I Sasaka mi je odgovorila pa cu se snaci! Pozdraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaav!

Zdravo Jeso.

Milimelo je, kao i obicno, u pravu.

Moras da posaljes papire za AOS i Advance Parole + EAD - pocni da citas odavde: Step-by-Step Guide on How to File for Adjustment of Status for K1

Sto se tice lekarskog, koji je deo AOS-a, zovi doktore sa liste dok ne nadjes nekog ko zna sta radi - ne trazi ti da radis ceo medicinski ponovo :bonk: - Civil Surgeons who DON'T rip you off ovde imas podatke gde sam ja to odradila u Illinoisu za $20.00

Ja zdravstveno osiguranje imam preko muza, tako da ti tu ne mogu puno pomoci.

NE IZLAZI IZ ZEMLJE DOK NE DOBIJES ADVANCE PAROLE!!!! jer te u suprotnom nece pustiti da udjes ponovo, moraces da se vratis u Bosnu i da pokrenes bracnu vizu.

E Saska , bas ti hvala! Sad cu ja da zasjednem i da sve ovo iscitam! Ne mrdam nikuda dok ne budem imala sve sto mi je potrebno! Evo i moj dragi treba da zove svoje osiguranje pa da vidimo da li mogu i ja da budem sa njim osigurana , naravno da placamo!

Pozdrav

hejj cao raja, evo da se i ja pridruzim :)

vidim da ste malo vise iskusni u ovom procesu pa mozda mi vi mozete malo pomoci...

eh ovako mi smo se vec vjencali i predala sam papire I130 dobila sam NOA1 i sada znam naravno cekanje....eh sada kad odobre ove papire ide u nvc tu sam malo zbunjena...sto se tice papira kao police certificate i ostalo sto on treba da skupi, mogu ja to poslati?? posto mislim onaj form ds-3032 mislim da se zove choice of agent moze on poslati u email, tako da ja mogu to slati? pitam zato sto mama mi ide u bosnu pa mogla bi te papire odma donjeti da nemoram cekati da on to salje itd.... vidite da sam skroz zbunjena :bonk: hvala vam na pomoc

07/31/2010 - MARRIED!!

09/01/2010 - HAD TO LEAVE :(

STARTED JOURNEY @

USCIS - CSC:

09/07/2010 - I-130 SENT

09/13/2010 - NOA1

11/21/2010 - STILL WAITING :(

12/07/2010 - APPROVED!!!!!! EMAIL & TXT

12/13/2010 - RECEIVED NOA2 HARD COPY

NVC:

12/20/2010 - NVC RECEIVED

12/23/2010 - RECEIVE I-864 BILL

12/23/2010 - EMAILED DS-3032

12/23/2010 - PAY INVOICE

12/27/2010 - I-864 SHOWS PAID SENT AOS FORMS

12/30/2010 - RECEIVE IV BILL

12/30/2010 - PAID IV BILL

01/04/2010 - IV SHOWS PAID

01/04/2010 - RECEIVE INSTRUCTION PACKET

01/10/2010 - SENT IV FORMS EXPRESS MAIL

01/18/2010 - STILL WAITING....

01/19/2010 - NVC Automated Msg - All documents RCVD

01/20/2010 - Possible RFE :( "We have reviewed your documents and found missing or incomplete Information"

01/21/2010 - CLD NVC - FALSE RFE!!! Just waiting on DS230 to be processed :D

01/23/2010 - HOPING FOR A CASE COMPLETE.......

02/03/2010 - SIF!!!!!!!!

02/04/2010 - Case Complete!!

02/14/2010 - No interview YET

02/15/2010 - INTERVIEW!!! MARCH 3RD 2011

03/02/2010 - Hubby recieved call from the embassy in SA interview rescheduled for MARCH 9th 2011

hejj cao raja, evo da se i ja pridruzim :)

vidim da ste malo vise iskusni u ovom procesu pa mozda mi vi mozete malo pomoci...

eh ovako mi smo se vec vjencali i predala sam papire I130 dobila sam NOA1 i sada znam naravno cekanje....eh sada kad odobre ove papire ide u nvc tu sam malo zbunjena...sto se tice papira kao police certificate i ostalo sto on treba da skupi, mogu ja to poslati?? posto mislim onaj form ds-3032 mislim da se zove choice of agent moze on poslati u email, tako da ja mogu to slati? pitam zato sto mama mi ide u bosnu pa mogla bi te papire odma donjeti da nemoram cekati da on to salje itd.... vidite da sam skroz zbunjena :bonk: hvala vam na pomoc

Naravno da moze sve dati tvojoj mami pa kad bude vrijeme za NVC on posalje DS3032 a ti ostatak. Mozda da ispuni i DS-230 jer ce i to traziti. Potrazi pod Wiki dijelom - LingChe NVC shortcut - mnogo ce ti pomoci.

ROC 2009
Naturalization 2010

Hvala ti na toj informaciji, citala sam to par puta, ali nisam bila sigurna dali sam skontala kako treba. a tu formularu sam isprintala i nek se on samo potpise na prvi dio, drugi list, a ostalo potpisuje kad bude iso na razgovor.....dali vi znate dali ima rok za te papire kao od policije, jeli mora biti izvadit u zadnji 30 60 dana ? hvala unapred

07/31/2010 - MARRIED!!

09/01/2010 - HAD TO LEAVE :(

STARTED JOURNEY @

USCIS - CSC:

09/07/2010 - I-130 SENT

09/13/2010 - NOA1

11/21/2010 - STILL WAITING :(

12/07/2010 - APPROVED!!!!!! EMAIL & TXT

12/13/2010 - RECEIVED NOA2 HARD COPY

NVC:

12/20/2010 - NVC RECEIVED

12/23/2010 - RECEIVE I-864 BILL

12/23/2010 - EMAILED DS-3032

12/23/2010 - PAY INVOICE

12/27/2010 - I-864 SHOWS PAID SENT AOS FORMS

12/30/2010 - RECEIVE IV BILL

12/30/2010 - PAID IV BILL

01/04/2010 - IV SHOWS PAID

01/04/2010 - RECEIVE INSTRUCTION PACKET

01/10/2010 - SENT IV FORMS EXPRESS MAIL

01/18/2010 - STILL WAITING....

01/19/2010 - NVC Automated Msg - All documents RCVD

01/20/2010 - Possible RFE :( "We have reviewed your documents and found missing or incomplete Information"

01/21/2010 - CLD NVC - FALSE RFE!!! Just waiting on DS230 to be processed :D

01/23/2010 - HOPING FOR A CASE COMPLETE.......

02/03/2010 - SIF!!!!!!!!

02/04/2010 - Case Complete!!

02/14/2010 - No interview YET

02/15/2010 - INTERVIEW!!! MARCH 3RD 2011

03/02/2010 - Hubby recieved call from the embassy in SA interview rescheduled for MARCH 9th 2011

Cao raja kako ste svi na forumu? Evo vidim svako ponesto pise iz iskustva sto je prosao do sada sto je veoma dobro za one koje neznaju sta i kako dalje. Odma na pocetku da kazem za one koji me znaju da mi je stigla djevojka 20 septembra zajedno samnom i eto malo smo se odmorili , izvadili certifikat za vjencanje i trebamo akobogda ubrzo da se vjencamo tj. za koji dan. E sad me zanima jedna stvar poslje vjencanja i dobivanja vjencanog lista kada treba aplicirati za SSN- SOCIAL SECURITY NUMBER dali moze prije vjencanja poslije ili kad i sta treba ponjeti sa sobom kad bude aplicirala? Drugo pitanje je za koliko vremena nakon vjencanja treba poslati papire za AOS jeli se to racuna u onih 90 dana ili kako i trece dali treba ici kod doktora da prepise vakcine jer ona je dobila i Sarajevu tevakcine na formularu istom onakom kakav je poslat u zutoj koverti znaci sve je na engleskom mislim da to znaju kako izgleda oni koji su to dobili od doktora i trece sta za one koji nisu dobili od doktora na ljekarskom te vakcine kako ovdje da ih prepisu ako treba ako ih nemaju.Hvala puno unaprjed na odgovorima.

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline

Hvala ti na toj informaciji, citala sam to par puta, ali nisam bila sigurna dali sam skontala kako treba. a tu formularu sam isprintala i nek se on samo potpise na prvi dio, drugi list, a ostalo potpisuje kad bude iso na razgovor.....dali vi znate dali ima rok za te papire kao od policije, jeli mora biti izvadit u zadnji 30 60 dana ? hvala unapred

Potvrdu iz suda i policije vadis sto blize datumu intervjua jer vaze 6 meseci.

Cao raja kako ste svi na forumu? Evo vidim svako ponesto pise iz iskustva sto je prosao do sada sto je veoma dobro za one koje neznaju sta i kako dalje. Odma na pocetku da kazem za one koji me znaju da mi je stigla djevojka 20 septembra zajedno samnom i eto malo smo se odmorili , izvadili certifikat za vjencanje i trebamo akobogda ubrzo da se vjencamo tj. za koji dan. E sad me zanima jedna stvar poslje vjencanja i dobivanja vjencanog lista kada treba aplicirati za SSN- SOCIAL SECURITY NUMBER dali moze prije vjencanja poslije ili kad i sta treba ponjeti sa sobom kad bude aplicirala? Drugo pitanje je za koliko vremena nakon vjencanja treba poslati papire za AOS jeli se to racuna u onih 90 dana ili kako i trece dali treba ici kod doktora da prepise vakcine jer ona je dobila i Sarajevu tevakcine na formularu istom onakom kakav je poslat u zutoj koverti znaci sve je na engleskom mislim da to znaju kako izgleda oni koji su to dobili od doktora i trece sta za one koji nisu dobili od doktora na ljekarskom te vakcine kako ovdje da ih prepisu ako treba ako ih nemaju.Hvala puno unaprjed na odgovorima.

1. Za SSN moze aplicirati i pre vencanja i samo otici posle vencanja ponovo, ako menja prezime, da promene prezime na SSN - Step-by-Step Guide to getting a Social Security Number (SSN)
  2. AOS -ne racuna se u 90 dana, ali treba odraditi sto pre nakon vencanja, jer ona gubi status kad joj istekne K1 viza
  3. tips about the filing for Adjustment of Status for K-1
  4. Applying for AOS in the USA
  5. I-693 instructions

N-400: filled online on May 8th, 2021

Biometric Reuse Notice: May 8th, 2021
Interview: May 10th, 2022 - Interview De-Scheduled

Interview rescheduled on May 11th, 2022

New Interview: Jun 27th, 2022 - Approved 🥳

Oath Ceremony: July 14th, 2022

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...