Jump to content
malamu

Bosnia and Herzegovina

Share

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

Evo i mene malo k vama... :)

Dobro dosla Badgerella!

Zaboravih pitati - vidim na drugom topicu da si nedavno dobila vizu - kad selis kod nas ovamo?

Edited by milimelo

ROC 2009
Naturalization 2010

Filed: AOS (apr) Country: Croatia
Timeline
Evo i mene malo k vama... :)

Dobro dosla Badgerella!

Zaboravih pitati - vidim na drugom topicu da si nedavno dobila vizu - kad selis kod nas ovamo?

Negdje pocetkom kolovoza, ako sve bude po planu. Viza istjece 07.10., tako da nam je to stvarno krajnji rok. Nismo htjeli prije jer, usprkos tome sto nam je ovako razdvojenima tesko, ipak ovdje ima tisucu i jedna stvar koju ne mogu samo tako ostaviti. Nisam jos dala otkaz, razvlacim koliko mogu dok vidimo sto cemo i kako cemo s kreditima koje imam (nije izuzetno velik iznos, ali, s obzirom da nije moguce raditi odmah cim dodjem u USA, moramo i o tome voditi racuna). Ostalo mi je jos cetiri ispita i diplomski (opet, mogu to zavrsiti i kasnije, pripremiti ispite u Americi pa se vratiti poloziti ih, itd.), ali nadamo se da niti to necemo morati odgoditi. Za sad su planovi takvi da putujem pocetkom kolovoza, jer bi vjencanje trebalo biti krajem mjeseca. No, eto, nije jos nista tamo rezervirano pa.. vidjet cemo. Kud je sve tako komplicirano, cijeli proces i sto sve ne, tu jos imaju i rokove koje treba postovati... pa onda nemogucnost odlaska iz zemlje dok se papiri ne srede... Tlaci me sve to.

I-129F Sent: Aug 20th 2008

Interview Date: April 8th 2009, 10:30 - APPROVED!

K-1 Visa Received: April 9th 2009

POE: Aug 8th 2009, Minneapolis

Wedding: Aug 28th 2009

-------------------------------------------------------------------

Our I-129f was approved in 107 days from our NOA1 date.

Our I-129f was approved in 114 days from our filing date.

Our case spent 52 days being chewed by NVC.

Our interview took 224 days from your I-129F NOA1 date.

AOS, AP, EAD filed: Oct 15th 2009

Biometrics: Nov 24th 2009

AP received: Dec 14th 2009

EAD received: Dec 17th 2009

Green Card received: Dec 18th 2009

http://www.badgerella.com/forum

Dobrodoslica novom kolacicu!

Badgerella, u koji grad selis?

Pitanje za vas koji ste vec dobili vize:

Jesu li vam odmah na interview rekli da ste odobreni, ili ste pak morali cekati izvjesno vrijeme da to saznate?

Milimelo, mrzim te :) zavidim na zajednickom stancicu, pa cak i vjevericama kojih ovdje u Texasu ima more. Nama vjerverice izgrizle sav namjestaj na terasi, vade spuzvu iz onih jastuka i prave si gnijezda:)))

Kod nas jos nista novo, Nedavno sam izgubila skoro sve dokumente, vjencani list, prevode, social security card, tax transcripts, ma skoro sve sto mi treba da posaljem AOS package :(

Hubster mi sutra ujutro sve to ponovo salje, tako jos sam na cekanju :( Tax transcripts isto treba da stignu nekad sljedece sedmice.

Za sad se zabavljam kupovinom sitnica za stan i obilazim prospective neighborhoods:) Fun, fun, fun!

12/05/11.......................Filed I-751

12/06/11.......................NOA

01/03/12......................BIO

09/10/12..................... Approved

09/21/12..................... Received GC

Dobro nam dosla Badgerella!

@vareska, reci ce vam odmah nakon intervjua u stilu "Cestitamo i sretno u USA. Dodjite po pasos sutra iza x sati."

@milimelo, ne zavidim ti na zivotinjicama. Kod mene ima vjeverica, zeka, srndaca, oposuma, pticica raznih boja i oblika. Svekrvin macor se inace jako ugojio otkako su se pojavili americki crvendaci u dvoristu. Al' sto ti zavidim na stancicuuuu.... :)

@vareska, reci ce vam odmah nakon intervjua u stilu "Cestitamo i sretno u USA. Dodjite po pasos sutra iza x sati."

@milimelo, ne zavidim ti na zivotinjicama. Kod mene ima vjeverica, zeka, srndaca, oposuma, pticica raznih boja i oblika. Svekrvin macor se inace jako ugojio otkako su se pojavili americki crvendaci u dvoristu. Al' sto ti zavidim na stancicuuuu.... :)

Zvuci kao da i ti zivis u Texasu :)))

Hvala na odgovoru. Bas me zanima da li su vama odmah rekli jer ste vi DCFasi (ko ovo izmisli, mili?) ili tako svima kazu, hmmm...

12/05/11.......................Filed I-751

12/06/11.......................NOA

01/03/12......................BIO

09/10/12..................... Approved

09/21/12..................... Received GC

Zvuci kao da i ti zivis u Texasu :)))

Hvala na odgovoru. Bas me zanima da li su vama odmah rekli jer ste vi DCFasi (ko ovo izmisli, mili?) ili tako svima kazu, hmmm...

Nisam u Texasu, ali smo tu negdje... ovdje Kanzas. :dance:

Mislim da je americka ambasada inace poznata po tome sto kazu odmah i ne peglaju ljude. Tako sam barem ja nacula iz vise izvora i radilo se o razlicitim vizama, ukljucujuci turisticku.

Timeline

Idem u Minnesotu, u mali gradic relativno blizu Minneapolisa. Smrzavanje preko zime! :blink:

Nama nisu nista rekli na intervjuu (u timeline-u je review, da sad ne pricam), ali shvatili smo kad me sluzbenik pozvao i pitao za broj telefona. Viza je bila gotova drugi dan.

Idem u Minnesotu, u mali gradic relativno blizu Minneapolisa. Smrzavanje preko zime! :blink:

I ja idem tamo :D

Naravno ako me puste :P

10z8daa.jpg1267okh.jpg14o8ygx.jpg

NOA date for I-485, AP and EAD 12/21/2009

RFE date 01/06/2010 ...RFE response recieved 01/27/2010

Biometrics date 01/19/2010

Transfer Date (CSC) 02/04/2010

AP/EAD Approved Date 02/05/2010

AP Received Date 02/11/2010

EAD Received Date 02/16/2010

I-485 - Last touch 02/24/2010

Service Request -06/21/2010

06/24/2010 - touch

07/10/10..07/28/10..07/29/10...touch

07/29/2010 - GC approved

Timeline

Stvarno?

Gdje?

Jesi spremna za zimskih -30C? :wacko:

Naravno da ce te pustiti, zasto ne bi? =D

hahah može li se biti spreman za takve minuse :D

U Sveti Petar idem :D ... a vjerovatno ćemo u neko drugo mjesto preći, ovisno o poslu. Dragi traži neki bolji posao pa ćemo vidjeti. Ali uglavnom negdje u toj regiji. Gdje ti ideš :)

10z8daa.jpg1267okh.jpg14o8ygx.jpg

NOA date for I-485, AP and EAD 12/21/2009

RFE date 01/06/2010 ...RFE response recieved 01/27/2010

Biometrics date 01/19/2010

Transfer Date (CSC) 02/04/2010

AP/EAD Approved Date 02/05/2010

AP Received Date 02/11/2010

EAD Received Date 02/16/2010

I-485 - Last touch 02/24/2010

Service Request -06/21/2010

06/24/2010 - touch

07/10/10..07/28/10..07/29/10...touch

07/29/2010 - GC approved

Timeline

Mankato, gravitira prema Minneapolisu i St. Paulu. Dakle, bit cemo susjede. ;)

Postoji mogucnost selidbe u Twin cities nekad u buducnosti pa mozda dodjem i blize.

Nisam ni pitala, kakva je situacija kod vas? Brak s amerikancima, ili emigrantima iz ovih krajeva?

Zvuci kao da i ti zivis u Texasu :) ))

Nisam u Texasu, ali smo tu negdje... ovdje Kanzas. :dance:

Mislim da je americka ambasada inace poznata po tome sto kazu odmah i ne peglaju ljude. Tako sam barem ja nacula iz vise izvora i radilo se o razlicitim vizama, ukljucujuci turisticku.

LA80, hajde gore kod mene u Evanston - proguglaj poslove ne Northwestern University ili u Chicagu, to ti je samo 20 minuta METRA vozom. Stanova ima, jezero je blizu, bolnica, prilicno je akademski orijentisan grad (zbog NWU), za setati, trcati dusu dalo... :star:

Mankato, gravitira prema Minneapolisu i St. Paulu. Dakle, bit cemo susjede. ;)

Postoji mogucnost selidbe u Twin cities nekad u buducnosti pa mozda dodjem i blize.

Nisam ni pitala, kakva je situacija kod vas? Brak s amerikancima, ili emigrantima iz ovih krajeva?

Brak sa amerikancem koji prije 2003 nije znao za BiH - dobro pretjerujem ali znate kako su amerikanci (ne)potkovani u geografiji, cast izuzecima.

ROC 2009
Naturalization 2010

@mili

Hvala na pozivu, kod mene je izgleda pocelo ici nabolje (kuc kuc), dragi je dobio povisicu i sada ce raditi direktno za firmu, a ne preko staffing agencije. I meni se smijesi poslic, ovog puta informaticke prirode (hura, nece biti kontakta s ljudima). Jos samo da zelendara stigne. Uh, s kakvim cemo se samo merakom odseliti.

Timeline
Brak sa amerikancem koji prije 2003 nije znao za BiH - dobro pretjerujem ali znate kako su amerikanci (ne)potkovani u geografiji, cast izuzecima.

Moj je, cudnim cudom, prilicno potkovan, ali... jos je i danas ziva anegdota kad je, istinabog stvarno pogreskom, provalio da je Budimpesta u Bosni. Iako stvarno znam da se samo zeznuo... ne mogu prestati to spominjati. :whistle:

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...