Jump to content
m.h.

CROATIA

Share

870 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: K-1 Visa Country: Croatia
Timeline

Nemoj nikako uzimati sturdy, plasticne kutije! Moze biti da ti ne odgovara u centimetar i sta ces onda. A i neudobno je za nositi.

Ti sebi lijepo kupi mekanu torbu. Mozes na Amazonu naruciti ili kod nas u ZG kad budes isla, pa ici u Pet centar, oni imaju veliki izbor.

Npr: http://www.amazon.com/Teafco-Petaboard-Airline-Approved-Carrier/dp/B003WMAB52/ref=sr_1_3?s=pet-supplies&ie=UTF8&qid=1381607484&sr=1-3&keywords=airline+approved+carrier

Mekanu torbu mozes svugdje sa sobom, pogledaj mjere da su ti small ili medium. Gledaj da nije prevelika, mozda medium bi bila i velika, da ne leta okolo jadnicak.

K1 Visa
Event Date
Service Center : Vermont Service Center
Consulate : Croatia
I-129F Sent : 2012-03-06
I-129F NOA1 : 2012-03-22
RFE 1: 2012-9-26
I-129F NOA2 : 2012-10-23
INTERVIEW DATE: 2012-11-26 - PASSED
VISA ISSUED: 2012-11-27
POA MIAMI-FL: 2012-12-08
WEDDING: 2013-02-16
AOS FILED 2013-03-05
BIOMETRICS: 2013-03-29

AOS SERVICE REQUEST: 2013-10-31

GC CARD: 2014-3-7

Filed: Country: Croatia
Timeline

I&L, koliko sam mogla naci za DCF, vrijedi samo za spouse vizu I 130, konzulat moze samo odobriti, ali ne moze odbiti. Tako da ako postoji bilo kakav razlog da treba jos dokaza kako je brak legitiman, on to salje natrag u US i sve prolazi iste provjere, kao da si poslao papire za vizu regularnim putem. Sto znaci da ces duze cekati... http://usaimmigrationattorney.com/DCFandnoDCFcountries.html

http://www.state.gov/documents/organization/88018.pdf

Drugo, ne nude svi konzulati tu opciju.

Ako idete sa I 130 vizom, duze se ceka incijalno, ali kad se zavrsi, imas zelenu kartu, znaci preskocis jedan korak koji nas zarucnike ceka u US.

A ako ides s K1 vizom, bude prije gotovo, stignes ovdje i onda cekas na GC. Sve ovisi. Ako ti je bitno da odmah imas posao kad stignes ovamo, onda je mozda bolje izi sa supruznickom vizom i odmah imati zelenu. Ako ti to nije bitno, onda mozes ici na opciju K1. Na kraju, sve je na vama i sta je vama lakse i zgodnije.

znaci bolje ne dirati u vezi DCF?? rekla si da to vrijedi samo za spose vizu, jel zo znaci da moras imat spise vizu za taj zahtijev ili se prijavit za DCF samo?

a sada ako spouse viza nije bas puno duza za cekati radje bi onda se se na nju prijavimo pa odmah imam sve kada dodjem tamo...ako je rijec o samo mjesec dva onda spouse a ako je rijec o vise mjeseci onda bi k1 radje...jer ipak 3 mjeseca je puno za cekat hehe :D

Timeline

hvala Galla!

bas je slatka torba, tako nesto sam i mislila kupiti. oni tvrdi kavezi su stvarno preveliki ( i ruzni). siroce malo, danas ju je ugrizla pcela jer ju je isla "pojesti" kraj cvijeca, al srecom nije joj nista samo je malo plakala i poslije je lickala led i vodicu i papala. uff samo da nas vise proslijede u zagreb (da bar ovaj tjedan) vec mi gori pod petama, planirala sam biti u US prije halloweena, a ovako ne znam bas.

Timeline

I&L- pod uvijetom da nas konzulat radi DCF trebali bi se prvo vjencati, pa onda aplicirati kao supruznici za DCF- I 130.

Sve ti ovisi od centra gdje se viza obradjuje. Nekim ljudima vize budu sramotno brze, neki cekaju tocno koliko su naveli. Prosjek za K1 je nekih 9 mjeseci, spouse koliko sam vidjela 10-13 mjeseci. Opet, sve ovisi od centra i koliko su zatrpani.

Kiki, pa dusha draga, gdje bas za pcelu. Ja imam kinezicu, pa kako je golokoza ( nema dlake), stalno moram paziti da je neke bube ne napadaju :)

Spremaj ostale stvari dok to cekas. Affidavit of support, pismo namjere s novijim datumom itd. U uputama za affidavit imas sta sve treba on da ti posalje.

E da, ako nisam prije spomenula- cukica ce ti se racunati kao rucna prtljaga, pa pored toga mozes nositi samo jos osobnu trobu jel. Ja sam imala kofer mali i veliku torbu. Onako duboka, kao ceker hajdemo reci, kozna. Natrpala sam je sa svime sto mi treba za put, paketom koji ti pregledaju na POE i odjecom da se prevucem prije final destination :) Opet cu da je nosim kad budem putovala natrag sa svojom malom psecom princezom.

K1 Visa
Event Date
AOS FILED 2013-03-05

Filed: Country: Croatia
Timeline

I&L- pod uvijetom da nas konzulat radi DCF trebali bi se prvo vjencati, pa onda aplicirati kao supruznici za DCF- I 130.

Sve ti ovisi od centra gdje se viza obradjuje. Nekim ljudima vize budu sramotno brze, neki cekaju tocno koliko su naveli. Prosjek za K1 je nekih 9 mjeseci, spouse koliko sam vidjela 10-13 mjeseci. Opet, sve ovisi od centra i koliko su zatrpani.

Jel ima neki vremenski rok kolko dugo trrbamo biti vjencani?

Jel mora ona bit neko vrijeme u hrvatskoj?

i u vezi vjencanja, sto je njoj potrrebno za vjencat se kod nas?

sorrry za tolko pitanja hehe :D

Filed: Citizen (apr) Country: Croatia
Timeline

I&L, izvoli: http://www.visajourney.com/content/dcf

Koliko je meni poznato, ambasada u Zagrebu ne nudi DCF.

flying.gif 2006 - met online  | 2008 - met IRL  | 2011 - engagement  | 2012 - wedding | 2013 - IR-1 | 2014 - child | 2015 - POE | 2018 - N-400  |  2019 - USC 

Check my About me for the full IR-1 or N-400 timeline.

Timeline

Ej cure!

napokon mi je status u NVC-u kaze IN TRANSIT! yessss!! nakon 22 dana u AP u NVC-u napokon su ga poslali!

ako mi status to kaze sada u ponedjeljak u 9 navecer (provjerala sam danas svakih sat vremena pa znam tocno), kolko brzo bi to moglo biti u zagrebu?

da li me zagreb kontaktira ili da ja njih zovem sutra? il u srijedu?

evo sto kaze status:

Your case is in transit to the Consular Section. Your interview date was provided to you by the National Visa Center.

Ne znam gdje je to moj interview date provided??

Timeline

Kiki, nazovi ti njih, to ti je najbolje. Reci da je u tranzitu i kad bi mogla nazvati da se dog intervju. Ja sam tako uradila i oni su meni vec poslali paket s formularima da popunim, pa kad sam ja sve skupila, onda smo se dog za datum intervjua.

Meni je tako bilo lakse jer sam morala u dr drzavu po dokumente o nekaznjavanju.

K1 Visa
Event Date
AOS FILED 2013-03-05

Timeline

Bok ljudi, evo me napokon da vas pozdravim, bas mi je drago da se grupica siri.

Ja sam evo vec dva mjeseca u Geogiji, prije 9 dana smo imali svadbu i sve je proslo super... luv.gif

Sad cekamo da nam stigne vjencani list da mogu poceti skupljati papire ali valjda ce i to uskoro, fali mi moja vozacka, dosadilo mi se voziti ko vreca krumpira ClockWatch2.gif

Mogu reci jedino da mi je od svega najveci problem kad sam stigla ovdje bio internet, tek prosli tjedan iz treceg pokusaja napokon da je netko dosao i namjestio internet, nisam mislila da su tako aljkavi sto se tice posla, znam da se u Zagrebu otimaju za nove klijente kaj se tice interneta protest6wz.gif

Cestitam na prelasku bare i svadbi. Sad malo strpljenja oko AOS-a. yes.gifjest.gif

anikitten.gif
ROC Sent: 2012-12-03
Arrived: 2012-12-07
NOA: 2012-12-10
Biometrics: 2013-01-08

Approved: 2013-05-10

event.png
event.png

Timeline

Matyzela, cestitke!!!

Ja nikako da se prihvatim tog vozackog. Mislim da cu ili krajem novembra ili nakon nove god.

Sto se tice interneta, iako smo udaljeni od grada 20 min, racuna se kao ruralna sredina i morali smo naruciti satelitski internet ili ti famozni Huhs net. Koja prevara! Uzeli smo paket od 30 GB, sve je on meni na telefonu ispricao, moze sve, gledati filmove bla bla. Samo su zaboravili spomenuti da tih 30 GB je podijeljeno na 15 po danu i 15 po noci, pa kad to potrosis, mozes surfati, ali zaboravi na filmove, serije, skype video poziv i sl. Pas masters.

Tako da smo sada na redukciji, za dragog nema youtube-a, filmove gledamo samo vikendima, a serije rano ujutro prije nego ode na posao, lol.

Makar su nam ga brzo uveli ako nista :)

Sutra cu zvati centar da trazim service request. Pise da moj ured radi na march 23rd, a mi smo predali prije march 7th. Ovo sa zelenom se bas oduzilo, svima vidim..

K1 Visa
Event Date
AOS FILED 2013-03-05

Timeline

Napravili smo service request. Nadam se da cu znati nesto uskoro. Teta agentica je rekla unutar 30 dana da cu dobiti notice by mail. Samo da hoce vise ovo zavrsiti. Bila sam skroz smirena i sve ok, cekati cu. Sad me lovi nervoza, sto su toliko cekali, je li sve ok ili ce nas nesto zezati... mada nema razloga, ali nikad ne znas.

K1 Visa
Event Date
AOS FILED 2013-03-05

Mi smo otkazali glupi Comcast i preko njih imamo samo temeljne programe koje ionako nikad ne gledamo, te high speed internet. Inace smo na Netflixu. Nemamo ni land phone, nego mobitele preko Verizona. Super smo zadovoljni. yes.gif energy.gif jest.gif goofy.gif

Ne uzrujavaj se oko AOS-a. Izgleda kako se sve oduzilo.

anikitten.gif
ROC Sent: 2012-12-03
Arrived: 2012-12-07
NOA: 2012-12-10
Biometrics: 2013-01-08

Approved: 2013-05-10

event.png
event.png

Timeline

bok ljudi,

ja stizem uskoro vjerovatno za kojih tjedan dana pa ce me isto cekati novi procesi a AOS, EAD i AP.

Galla vidim da se tebi oduzilo s AOS-om, valjda je to sad tako opcenito ali me zanima jesi makar dobila EAD i AP? ne pise ti update za to na timelineu.

I opcenito za one koji su ovo sve vec prosli, koliko dugo vrijedi EAD? tipa ako dobijem EAD 60-90 dana od prijave (a AOS, tj green card zapne i traje dulje , 6 mjeseci i sl) od kad do kad smijem raditi? I kako poslodavci gledaju na to?

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.