Jump to content
m.h.

CROATIA

Share

870 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: K-1 Visa Country: Croatia
Timeline

Kiki, ja sam putovala iz Zagreba sa svoja 3 miceka i moj je dragi dosao po nas. Isli smo preko Frankfurta za Washington. Imala sam njihove putovnice i kupili smo posebne carriere kako bi dvojica od njih mogla biti s nama u kabini. Moras imati carrier posebnih dimenzija jer ti ljubimac ide ispod sjedala ispred tebe pa ako ti je carrier preveliki, nece stati. Trebas zvati aviokompaniju kojom putujes i dogovoriti za datum leta jer ce ti oni reci ima li mjesta za peseka. Koliko znam, postoji pravilo koliko ljubimaca moze biti u kabini na letu. Nas je najmladji bio s prtljagom i izludjela sam dok ga nisam vidjela u Washingtonu. Kilaza ti nije nikakav problem jer ti je pesek ocito mali. Prije nego kupis kartu, zovi aviokompaniju kojom letis i trazi mjesto za peseka. Svakako zahtijevaj potvrdu da ce ti biti omoguceno da on ide s tobom i da je u kabini. Mi smo posebno platili karte za decke u zracnoj luci. Sad se fakat ne mogu sjetiti koliko smo platili, ali nije bilo nesto pretjerano.

AandD , hvala ti puno, da to si bila ti s micosima :)

procitala sam sve to vezano za carrier i da dozvoljavaju odredjeni broj zivotinja u kabini itd. al me zanimalo bas konkretno kuda si letila (washington preko frankfurta vidim) i s kojim kompanijama? to me vise zanima, tako da znam da necu imati problema.

moj ideal flight bi bio preko londona ALI, tu sam svasta procitala da UK ima neke karantene zakone za zivotinje od 6 mjeseci..ne znam ni sama cini se komplicirano, ne znam da li mogu letiti iz ZG, sletiti u Heathrow i setati (ili nositi) ljubimca po aerodromu dok cekam let za LA.

i da li mogu ostati u UK par dana? to mi se cini nemoguce s ljubimcem s obzirom na sve sto sam citala.

uglavnom, vidim da preko frankfurta je to ok. valjda lufthansa pretpostavljam?

Je, isli smo Lufthansom do Frankfurta, a onda Deltom za Washington jer smo procitali kako su oni super prema ljubimcima. Lufthansa je isto ok. Nismo htjeli ici British Airwaysom jer sam cula kako nisu dobri, a i bili su komplicirali oko micosa.

Kad smo sletjeli u Frankfurt, decki su bili s nama i s njima smo prosli carinu. Mi smo imali vezane letove. Pretpostavljam kako mozes biti s ljubimcem u zracnoj luci i ako ti letovi nisu vezani, ali o ostanku u UK ne bih niti pomisljala. Nemoj si stvarati dodatne probleme. Ustvari, mozda bi bilo najbolje totalno zaobici UK.

Imas i letove preko Amsterdama.

Ja ti preporucujem Lufthansu do Frankfurta, za dalje Deltu jer su povoljnije karte. Ako imas dovoljno love, odi Lufthansom. Mi smo isli Zagreb-Frankfurt-Washington-Hartford. yes.gif

anikitten.gif
ROC Sent: 2012-12-03
Arrived: 2012-12-07
NOA: 2012-12-10
Biometrics: 2013-01-08

Approved: 2013-05-10

event.png
event.png

Timeline

Evo da i ja ubacim svoja dva centa. Ja hocu putovati natrag u CRO s psom, pa sam to sve istrazivala po kompanijama itd. Skoro sve kompanije imaju prvo ogranicenje a to je da pas/macka s korpom/torbom mora biti do sest kila u internacionalnim letovima. Drugo, dosta americkih kompanija ogranicavaju mogucnost putovanja u internacionalnim letovima u odredjenim mjesecima, tako da od cijele godine mozes letjeti nekih dva ili tri odredjena mjeseca u godini preko oceana. Jedina kompanija koju sam nasla da nema ni jedno ni drugo ogranicenje jeste Lufthansa i s njima cu letjeti. Oni prihvataju zivotinje do osam kila s torbom, nemaju ogranicenje po mjesecima u godini. Jedino idu dimenzije torbe. Kupi mekanu torbu, tako da se moze ugurati ako slucajno visina ili sirina bude van norme. A s obzirom da je to mali misic od psa, neces imati problema s torbom ;)

UK zaobici svakako, previse procedura i mislim da bi ti pas ostao tamo u karanteni.

*Inace unutar US, americke kompanije ne ogranicavaju tezinu dokle god pas moze stati ispod sjedista s torbom.

http://www.lufthansa.com/us/en/Animals

K1 Visa
Event Date
Service Center : Vermont Service Center
Consulate : Croatia
I-129F Sent : 2012-03-06
I-129F NOA1 : 2012-03-22
RFE 1: 2012-9-26
I-129F NOA2 : 2012-10-23
INTERVIEW DATE: 2012-11-26 - PASSED
VISA ISSUED: 2012-11-27
POA MIAMI-FL: 2012-12-08
WEDDING: 2013-02-16
AOS FILED 2013-03-05
BIOMETRICS: 2013-03-29

AOS SERVICE REQUEST: 2013-10-31

GC CARD: 2014-3-7

Nema na cemu, Kiki.

Kad smo mi letjeli, Lufthansa je imala ogranicenje za tezinu, kao sto Galla rece. Nama je bio problem jer je jedan micos tezio oko 18 pounds pa smo se bojali da ce ga vagati i raditi probleme. Zvala sam Lufthansu i dobila potvrdu kako je sve u redu, samo je bitno da miconja stane u carrier ispod sjedala.

Sve je proslo bez problema. Americke aviokompanije te uopce ne pitaju za tezinu.

Kako je tvoj pesek mali, neces uopce imati problema. UK zaboravi. yes.gifenergy.gif

anikitten.gif
ROC Sent: 2012-12-03
Arrived: 2012-12-07
NOA: 2012-12-10
Biometrics: 2013-01-08

Approved: 2013-05-10

event.png
event.png

Filed: Country: Croatia
Timeline

pozdrav svima. naime nakon duzeg vremena evo me natrag. vidim dosta novosti. Pa kao prvo cestitke svima koji su uspijeli :) :) :)

a sada, cura mi je napokon 7.8. dosla u hrvatsku, i ostaje ovdje 4-5-6 mjeseci...posto je uspijela dobiti posao u bolnici i s time duze ostati ovdje :) :) yaay hehe...e sada...da vidim sto bi mi savjetovali da napravim...dali da se vjencamo ovdje u hrvatskoj, i idemo na spouse vizu ili bi imali vi mozda po iskustvu neki drugi prijedlog.

I da bio sam nesto sunjao i naisao na " Direct Consular Filing" , jel moze to proci kako u mom slucaju, ako bi se ozenili, vidio sam da je vrijeme cekanja za to par mjeseci, pa vjerojatno je neka caka kojom ce se ta ideja odbacit iz mog slucaja.

Hvaalaa !! :)

Timeline

Hello hello!

Evo napokon sam danas saznala od DOS da je moj case AT NVC (dakle received, nije jos processed i sent to zagreb), i dali su mi CASE NUMBER, onaj ZGBXXXXXX brojevi.

Sad je vec popodne, al sutra ujutro mogu nazvati zagreb.

dal netko ima iskustva sto mogu s tim brojem, u smislu, i PRIJE nego ambasada zaprimi moj case in the mail?

platiti visa appointment? napraviti ga? naruciti se kod doktorice?

YAY!!! SO HAPPY! samo se nadam da ce to biti sto prije proslijedjeno do lijepe nase, jer ima nekog govora o governement shutdown u srijedu, pa bi mi samo to jos falilo , da mi se zaglavi slucaj milimetar pred vratima oops8rh.gif

Timeline

takodjer ,vezano za zivotinje, moj mali misic (psic) trenutno ima 0.95 KG...mrvica mala! ima tek 2.5 mjeseca..tako da ce "ojacati" malo , do 2 kg max u narednih mjesec dana (kad se nadam da cemo odletjeti vise). bila sam kod veterinara i rekao je da bi sve trebalo biti ok. ima docjepljivanje 19.10., tad ce vec imati preko 3 mjeseca i tad ce ga cjepiti i protiv bjesnoce. knjizica/putovnica mu je ona EU tako da je veterinar rekao da ne bi trebalo biti problema.

ima tko kakav savjet u vezi ovoga? putovanje s ljubimcem/immigration/legal stuff?

• 2 weeks later...
Timeline

Kiki,

mislim da se mozes naruciti kod doktora/doktorice. Meni se zurilo, pa sam platila malo vise da mi nalazi budu gotovi namah ili ti sutradan :) Ti mozes polako onda , dok slucaj dodje u ZG. Svakako pitaj tetu u ambasadi.

Neka ti zarucnik proslijedi cijeli onaj paket za Affidavit of support, tako da sve stigne na vrijeme. Biti ce oko nekih 40 dolara i dodje ti za sedam radnih dana ( radnih!!).

Nema problema s imigracijom za psica ako imas sve sto si navela. Evo da i sama procitas http://www.cdc.gov/animalimportation/dogs.html .

Neka ti bude neka manja torba, posto je stvarno mrvast :), ali s dovoljno prostora da se okrene itd. jer ces cekati neko vrijeme u sobi s ostalim imigrantima, nakon provjere putovnice na Point of Entry. Ne sjecam se, ali nisam vidjela nigdje da je pisalo da ne mozes sa zivotinjama unutra. Mislim da neces imati problema dok je god u svojoj torbi.

Yeeei, jos mali i tu siiiii!

K1 Visa
Event Date
AOS FILED 2013-03-05

Timeline

I&L, koliko sam mogla naci za DCF, vrijedi samo za spouse vizu I 130, konzulat moze samo odobriti, ali ne moze odbiti. Tako da ako postoji bilo kakav razlog da treba jos dokaza kako je brak legitiman, on to salje natrag u US i sve prolazi iste provjere, kao da si poslao papire za vizu regularnim putem. Sto znaci da ces duze cekati... http://usaimmigrationattorney.com/DCFandnoDCFcountries.html

http://www.state.gov/documents/organization/88018.pdf

Drugo, ne nude svi konzulati tu opciju.

Ako idete sa I 130 vizom, duze se ceka incijalno, ali kad se zavrsi, imas zelenu kartu, znaci preskocis jedan korak koji nas zarucnike ceka u US.

A ako ides s K1 vizom, bude prije gotovo, stignes ovdje i onda cekas na GC. Sve ovisi. Ako ti je bitno da odmah imas posao kad stignes ovamo, onda je mozda bolje izi sa supruznickom vizom i odmah imati zelenu. Ako ti to nije bitno, onda mozes ici na opciju K1. Na kraju, sve je na vama i sta je vama lakse i zgodnije.

K1 Visa
Event Date
AOS FILED 2013-03-05

Timeline

Kiki,

mislim da se mozes naruciti kod doktora/doktorice. Meni se zurilo, pa sam platila malo vise da mi nalazi budu gotovi namah ili ti sutradan smile.png Ti mozes polako onda , dok slucaj dodje u ZG. Svakako pitaj tetu u ambasadi.

Neka ti zarucnik proslijedi cijeli onaj paket za Affidavit of support, tako da sve stigne na vrijeme. Biti ce oko nekih 40 dolara i dodje ti za sedam radnih dana ( radnih!!).

Nema problema s imigracijom za psica ako imas sve sto si navela. Evo da i sama procitas http://www.cdc.gov/animalimportation/dogs.html .

Neka ti bude neka manja torba, posto je stvarno mrvast smile.png, ali s dovoljno prostora da se okrene itd. jer ces cekati neko vrijeme u sobi s ostalim imigrantima, nakon provjere putovnice na Point of Entry. Ne sjecam se, ali nisam vidjela nigdje da je pisalo da ne mozes sa zivotinjama unutra. Mislim da neces imati problema dok je god u svojoj torbi.

Yeeei, jos mali i tu siiiii!

Timeline

Galla, hvala na infu!

moj case je nazalost jedan od nesretnika koji su odabrani za AP additional processing u NVC, tamo je zaprimljen sept 30th, i danas nakon 12 dana i dalje kaze "AT NVC"...ugh ..vidjela sam da u prosjeku zadrze oko 20ak dana za taj AP..pa se nadam da ce i moj biti ne duze od toliko

nisam se jos narucila kod dr jer nisam iz zg i ne zelim dolaziti 3 puta , nego cu obaviti medical dan (ili 2) prije nego dobijem interview appt u ambasadi pa da to sve odjednom sredim. nadam se da ce to biti ok, covjek u ambasadi mi je na tel rekao da to moze tako ici. naravno, expedited medical.

a sto se tice psica, hvala ti na ovom linku, zapravo mi je dosta bitan. naime psic puni 3 mjeseca u nedjelju, i cijepi se protiv bjesnoce 14.10.

sad vidim da za USA pise da mora biti cjepljen minimum 30 dana prije nego udje u zemlju inace moram potpisati confinment agreement za razliku u danima za koje se obvezujem da cu ga drzati u kavezicu i ne pustati u okolinu dok taj period ne prodje, ili mogu biti kaznjeno gonjena.

e sad. ne znam da li je to tek tako jednostavno? samo potpisem i sve je ok? ili ce mi raditi probleme? i kako bi oni uopce provjerili jesam li malenu izvela u setnju i sl?

racunam da sigurno necu uci u USA prije 30.10. tako da ce mi to dati 2 weeks of needed extra confinement. jel netko ima iskustva s tim?

Timeline

Mozda ti netko moze reci nesto vise, ali mislim da je jednostavno. Kako ti pise, tako je. Kao da ce te netko provjeravati, molim te. Da uvozis neku egozticnu zivotinju ili sta ja znam, pa hajde. Mislim da ti nitko nista nece oko tako malog psica. Njima si bitna ti, a ovo je maltene prtljaga.

K1 Visa
Event Date
AOS FILED 2013-03-05

Timeline

Zao mi je da ti je slucaj u AP. Oni ti gledaju sve to razvuci koliko god vise mogu, samo da imaju vise vremena za obradu slucajeva. Nama su dali RFE za dokument koji smo poslali vec. Sta ces.. Jos malo, samo izdrzi :)

K1 Visa
Event Date
AOS FILED 2013-03-05

Timeline

Hvala puno Galla!

da, nadam se jos malo i da ce proslijediti to Zagrebu konacno slijedeci tjedan. Jel imas neki savjet vezano za torbu za transport za psica? oni tvrdi plasticni kavezi mi se cine preveliki (cak i najmanji) i glomazni su. vidjela sam par torbi koji se mogu skroz zatvoriti patentnim zatvaracima. nadam se da je to ok za airline regulation (lufthansin)? ili mislis da bas mora biti sturdy (onako tvrda plasticna) kutija?

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.