Jump to content
m.h.

CROATIA

Share

870 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: K-1 Visa Country: Croatia
Timeline

Hvala Vam puno na cestitkama i dobrodoslici :) Eh sad sto se tice nase svadbe... ma legalno nismo vjencani, tj odvojeno smo radili svadbu/ festu za rodbinu i prijatelje , jer sam htjela to obaviti dok jos mogu stat u vjencanicu koju sam ranije kupila , a posebno smo planirali otici potpisati papire kod maticara, ali eto zbog raznih okolonosti nismo. Receno mi je od strane immigration odvjetnice ( koja je kao i svi immigration lawyers uzasno skupa dry.png ) da slobodno smijem priloziti slike sa te nase " ceremonije" , da to moze biti samo plus pa sad neznam ni ja vise da ili ne. sad.png Vjerujte da mi je vise muka od svega, sad se i kajem sto to nismo odmah sve obavili dole i cekali... a ja sam se vratila ranije u usa radi poroda , da ne bi kasnije morala ganjati papire i za bebu dole, i stim su me isprepadali , kao treba ti ovo ono... ma joooooj.... headbonk.gif poludila sam vise... brijem da cu se od muke ranije porodit unsure.png

Filed: Citizen (apr) Country: Croatia
Timeline

Nikako ne slati slike s vae proslave ako izgleda kao svadba, a vi aljete K-1. Ako niste potpisali papire, niste u braku. Nemojte da posumnjaju da jeste i da vas odbiju jer misle da aljete za krivu vizu.

Za bebu ti ne treba nita extra u HR, mora ju samo prijaviti u američkoj ambasadi, isto kao to će je morati prijaviti u hrvatskoj ako želi da dijete ima hrvatsko državljanstvo.

Ima li zdravstveno osiguranje u Americi? :/

flying.gif 2006 - met online  | 2008 - met IRL  | 2011 - engagement  | 2012 - wedding | 2013 - IR-1 | 2014 - child | 2015 - POE | 2018 - N-400  |  2019 - USC 

Check my About me for the full IR-1 or N-400 timeline.

Timeline

Fale mi slova "s s kvacicom" u postu, pardon. Ne znam zasto.

flying.gif 2006 - met online  | 2008 - met IRL  | 2011 - engagement  | 2012 - wedding | 2013 - IR-1 | 2014 - child | 2015 - POE | 2018 - N-400  |  2019 - USC 

Timeline

Ajme meni nije mi dobro... al fakat hehe... Pa za dijete su mi ovi iz ambasade rekli da mi treba nekih milion dokumenata i cuda da bi drzavljanstvo prebacila na dijete i izvadila passport da mogu natrag u usa. a ja nisam imala kak da to sve pribavim dok sam bila dole, pa me copila panika i onda smo odlucili da ipak rodim ovdje da je tak lakse mellow.png A dok smo bili dole punili su nam glavu kak se uopce niti ne moze pokrenuti sve to ak se vjencamo dole , nego se svakako moram vratili u usa i pokrenuti papirologiju za muza... , ma joj sto ljudi sa sto razlicitih informacija... a mene pucaju hormoni i trudnoca i uopce nisam dobro niti promislila sve ovo i eto sad se lupam po glavi.... headbonk.gif Sto sad da radim, da li da pokrecem K1 ili da se poslije poroda vratim pa da se vjencamo?? Stvarno nisam pametna... Hvala za savjet o slikama .... Jos bi mi trebalo da zbog toga dobijem odbijenicu pa poludila bih.... A draga odvjetnica uopce nije izgleda ni razmisljala o tome... samo gleda kak da uzme novce cccccc... uzas unsure.png Sto se zdravstvenog tice imam sve, Hvala Bogu... makar stim da neam problema hehe

Timeline

Ne znam sto mislis da ti je bolje. Mislim da nema smisla cekati svadbu sad. Steta sto se niste ozenili u Hrvatskoj, da.

Ako sad pokrenes K1, on bi mogao doci u US najranije proljece/ljeto 2013. Onda krece drugi dio postupka u Americi nakon vase svadbe i moras racunati da on vjerojatno 3-6 mjeseci nece moci raditi.

Dobro, za drzavljanstvo americko dati bebi, ovisi kako si ti svoje dobila. Moj muz je roden i zivio je uvijek u SAD-u, on bi morao samo dati dokaz svog drzavljanstva i prijaviti bebu preko CRBA (consular report of birth abroad).

Kad ti je termin? Zao mi je sto si se vratila u SAD jer sad tata bebe nije s tobom. To mi je baš tužno i baš mi je bezveze da trudnoća ne ubrzava ništa :(

Timeline

bok chichimoon

probat cu dati svoj savjet (ako netko zna nesto vise nek me slobodno ispravi):

koliko razumijem, ti si u americi (i ti americki citizen) i uskoro bi trebala roditi i ostajes u americi do poroda (sto je pametno i normalno). niste se vjencali sluzbeno ni u americi ni u hrvatskoj.

tvoj dragi je hrvat i on je trenutno u hrvatskoj?

po mom misljenju imas dvije opcije:

1. on moze doci u ameriku sada sto prije moze (pod uvjetom da ima ishodovanu turisticku vizu il neku slicnu non immigrant), vjencate se kod maticara u americi i odmah pokrenete papire za CR1/IR1 vizu (s tim da stavljate sve muzeve podatke i adrese iz hrvatske). on se vrati u hrvatsku kad mu istekne turisticka viza il godisnji il sto vec i u hrv ceka da se procesuira i-130. nakon sto se beba rodi ti u medjuvremenu dodjes kod njega u posjetu i tako naprijed nazad malo po malo dok se njemu ne odobri cijeli CR1/IR1 viza i process.

2. odmah se sada prijavite za K1 vizu (ti si u americi, on je u hrv), ako prikupis papire mozes to sve poslati u roku par dana i onda si u istoj kasi ko svi mi, cekas par mjeseci (moze biti 6 , ili 9 ili cak i vise, stvarno nikad ne znas). dragi u medjuvremenu moze posjecivati ako ima turisticku vizu al se svaki put mora vratiti nazad, tj ne moze ostati za stalno dok mu K1 viza nije odobrena.

da cujemo sto drugi imaju reci, ja sam ovo ovako nabrzinu sebi poslozila u glavi...mozda grijesim negdje?

Timeline

Termin mi je october 7th , da sve je to jako tuzno , velika greska ali sta cu sad, sto je tu je... mislila sam da pokrenem K1 pa idem dole nazad ili sto ja znam... da budemo zajedno dok to sve traje al opet ne znam... ak vec idem dole mozda da se vjencamo pa sta bude da bude , mislim jel mogu ja pokrenuti taj I-130 dole u zagrebu ili se fakat opet moram vracat u usa ??? A ja sam svoje drzavljanstvo dobila preko naturalization pa je malo kompliciranije zato .... ma velim ti trudnoca me izludila hehe brijem da sam najludja trudnica ikad.... i sve mi se sastavilo tak da uopce nisam razmisljala kak treba.... ili sam previse razmisljala i panicarila i tak.. al dobro.. bice bolje valjda sad.png

Timeline

Bok kiki :)

Hvala ti na savjetu :) Problem je u tome sto je on dobio odbijenicu u 3mj za turisticku :( Prvi put kada je dolazio za 5 minuta je dobio vizu, a drugi put sve je bilo isto samo je naletio na nekog bahatog mrzovoljnog consulara i tu nam propalo sve. Jako se razocarao poslije toga , i sad ne zeli uopce niit da pokusava opet, a i sve to financijski nije bas.... A ja vec ionako imam povratnu za cro pa mislim da cu nakon poroda nazad a prije toga pokrenuti ovdje K1, jer koliko sam shvatila fakat se ne moze pokrenuti CR1/IR1 iz HR ak se dole vjencamo ili sto? To mi jos uvijek nije jasno , nemojte mi zamjeriti kao sto vec rekoh pucaju me hormoni koncentracija mi je kaos pa dok ja skuzim joooj ... Uglavnom hvala Vam puno na savjetima smile.png

Timeline

ok kuzim onda otpada prva opcija.

ne znam u cemu bi bio problem za pokrenuti CR1/IR1 vizu nakon sto se vjencate u HRV...ja osobno mislim da tu nema nikakvih problema, ali nek me ispravi netko tko zna vise o tome.

moj savjet je da se prijavite za K1 vizu odmah, prijava vam mozes biti poslana i dobijete NOA1 do 28.9. ako se potrudite i sve posaljete odmah..ja i moj dragi smo to izveli doslovno u 3 dana. i tko zna mozda to bude islo relativno brzo (vidim da sad odobravaju NOA2 cak i za dva mjeseca) , pa ti se mozda sve brzo i poslozi, da dok dodjes u hrv nazad s bebom..recimo malo prije bozica..budes s dragim tu hrvatskoj neko vrijeme dok on ne obavi zadnji dio K1 vize u zagrebu itd...moze se desiti da vec u veljaci 2014 (ako ste very very lucky) odletite i ti i dragi i beba nazad za USA (on s K1 vizom) i onda se u americi vjencate u roku 90 dana i ostanete tamo i on sredjuje status dalje.

Timeline

Da mislim i ja da cu tak i napraviti , samo se sad bojim kak da pocnem stom peticijom . Razmisljala sam da idem preko immigration lawyer a skupi su do bola, a i ova kod koje sam bila, uopce mi nije niti objasnila sve kak treba. Jel mi mozes molim te objasniti sto i kako ,citala sam guides ali opet bojim se da nesh ne fulam , pod stresom sam iovak pa ono... Kaj mi sve treba sto se tice dragog osim njegovih podataka, jel trebam neke njegove dokumente sada ili tek kasnije za interview dole. Kako da spremim one dokaze o vezi slike itd. Sorry na gnjavazi i hvala ti puno !!:)

Timeline

FORM I-129 ADDITIONAL DOCUMENTATION AND FILING INSTRUCTIONS:

1. birth certificate, back, front copy (american)

2. OR passport-all pages copy (american)

3. completed and signed Form G-325A

(Biographic Information) for you and a completed and

signed Form G-325A for your fiancé(e) (american and croatian)

4. a passport-style color photograph of

yourself and a passport-style color photograph of your

fiancé(e), with both photos taken within 30 days of the

date of filing this petition.Using a pencil or felt pen, lightly print the

name (and Alien Registration Number, if known) on the

back of each photograph. (american and croatian)

5. Provide copies of evidence that you and your fiancé(e)

have personally met within the last two years (Photos of you together)

6. Provide original statements from you and your fiancé(e)

whom you plan to marry within 90 days of his or her

admission, and copies of any evidence you wish to

submit to establish your mutual intent; (american and croatian signed)

7. If either you or your fiancé(e) were married before, give

copies of documents showing that each prior marriage

was legally terminated.

evo ovako ti je ugrubo lista:

american si TI , a croatian je ON

i-129F ti je formular, sve su pitanja koje samo ispunis..

ovaj letter of intent je doslovno "I (full name NAME, DOB) intend to marry (NAME, info) within 90 days of her/him entering the USA on K1 visa"

slike doslovno isprintas tipa s fejsa il mobitela vase skupa, ne moraju biti ni high quality ni nista,

moj savjet ti je da sve to posaljes ( i check for 340$ circa) STO PRIJE...pa kasnije ako nesto bude falilio posalju ti RFE (request for evidence) i onda im ti to naknadno posljes i procesuiraju u roku 2 tjedna od tog zahtjeva (ako vam uopce bude sto falilo, al mozda ni nece)

i oboje potpisete ..ako ste u strci mozes ti potpisati za njega i slicno , nikom nista ;)

Timeline

imam pitanje vezano za kucne ljubimce..

vidjela sam da je netko od vas (ne mogu se sjetiti tko) spominjao da je putovao u ameriku iz zagreba (pretpostavljam) s mackama?

da li mi netko moze dati savjet vezano za kompanije s kojima moze letjeti zivotinja, sto se radi kod presjedanja? koliko kosta i da li se placa 2-3 puta ako imamo 2-3 presjedanja i slicno?

planiram putovati iz zagreba za los angeles, morat cu spojiti preko nekog europskog grada naravno, al zelim znati vise o pravilima za ljubimce prije nego kupim kartu

putovala bi s malim psicem, oko 3 mjeseca, cjepljen i s putovnicom, manje od 4 kg definitivno..plus jos kosara itd..trebalo bi sve biti ispod nekih 7-8 kg, to znam.

hvala!

Timeline

Tako mali psic bi trebao moci s tobom u kabinu u torbi. Sve aviokompanije prevoze ljubimce koliko ja znam. Ne znam s kim mislis letiti, ali najbolje da nazoves njih direktno i pitas.

Timeline

Hvala Ivy!

Znam da ce ici sa mnom u kabinu, u svojoj dezigniranoj kosari/kutiji i da s tim ne smije imati vise od 8 kg ( a nekad cak i 6).

htjela bih cuti doslovno iskustva nekog tko je letio iz zg, da vidim tocno kako je islo.

znam da je netko tu na forumu pisao da je letio s 3 macke i sa svojim dragim..poslala bih joj message al eto ko za vraga sad ne mogu naci tko je to bio od nasih forumasica. pa ako netko zna, nek mi javi pliz.

Kiki, ja sam putovala iz Zagreba sa svoja 3 miceka i moj je dragi dosao po nas. Isli smo preko Frankfurta za Washington. Imala sam njihove putovnice i kupili smo posebne carriere kako bi dvojica od njih mogla biti s nama u kabini. Moras imati carrier posebnih dimenzija jer ti ljubimac ide ispod sjedala ispred tebe pa ako ti je carrier preveliki, nece stati. Trebas zvati aviokompaniju kojom putujes i dogovoriti za datum leta jer ce ti oni reci ima li mjesta za peseka. Koliko znam, postoji pravilo koliko ljubimaca moze biti u kabini na letu. Nas je najmladji bio s prtljagom i izludjela sam dok ga nisam vidjela u Washingtonu. Kilaza ti nije nikakav problem jer ti je pesek ocito mali. Prije nego kupis kartu, zovi aviokompaniju kojom letis i trazi mjesto za peseka. Svakako zahtijevaj potvrdu da ce ti biti omoguceno da on ide s tobom i da je u kabini. Mi smo posebno platili karte za decke u zracnoj luci. Sad se fakat ne mogu sjetiti koliko smo platili, ali nije bilo nesto pretjerano.

anikitten.gif
ROC Sent: 2012-12-03
Arrived: 2012-12-07
NOA: 2012-12-10
Biometrics: 2013-01-08

Approved: 2013-05-10

event.png
event.png

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.