Jump to content
m.h.

CROATIA

Share

870 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: Citizen (apr) Country: Croatia
Timeline

Awww, zao mi je :( Sva sreca da je on mogao doci, makar i na tako kratko! Hocete li se stici jos jednom vidjeti do kraja godine, mozda za Bozic?

flying.gif 2006 - met online  | 2008 - met IRL  | 2011 - engagement  | 2012 - wedding | 2013 - IR-1 | 2014 - child | 2015 - POE | 2018 - N-400  |  2019 - USC 

Check my About me for the full IR-1 or N-400 timeline.

sigbet.jpg

"I want to take this opportunity to mention how thankful I am for an Obama re-election. The choice was clear. We cannot live in a country that treats homosexuals and women as second class citizens. Homosexuals deserve all of the rights and benefits of marriage that heterosexuals receive. Women deserve to be treated with respect and their salaries should not depend on their gender, but their quality of work. I am also thankful that the great, progressive state of California once again voted for the correct President. America is moving forward, and the direction is a positive one."

Filed: K-1 Visa Country: Croatia
Timeline

Vidjeti cemo. Mozda i ja do tada budem u US, ako nam se sreca osmjehne :)

K1 Visa
Event Date
Service Center : Vermont Service Center
Consulate : Croatia
I-129F Sent : 2012-03-06
I-129F NOA1 : 2012-03-22
RFE 1: 2012-9-26
I-129F NOA2 : 2012-10-23
INTERVIEW DATE: 2012-11-26 - PASSED
VISA ISSUED: 2012-11-27
POA MIAMI-FL: 2012-12-08
WEDDING: 2013-02-16
AOS FILED 2013-03-05
BIOMETRICS: 2013-03-29

AOS SERVICE REQUEST: 2013-10-31

GC CARD: 2014-3-7

Vidjeti cemo. Mozda i ja do tada budem u US, ako nam se sreca osmjehne :)

Hej...baš mi je žao da si odustala od traženja vize. Ja sam prije skoro 3 godine predala zahtjev za turističku, po prvi put, i iako smo bili poslali papire za K1 vizu u 9. mjesecu, dobila sam turističku bez problema. Kako sam bila u stalnom radnom odnosu, direktorica mi je napisala garantno pismo da sam zaposlenik, kolika su mi primanja, kad idem i kad se vraćam i da je to moj godišnji. Suprug (onda mi je bio zaručnik :star:) je poslao ovjereno garantno pismo kojim je potvrdio koliko ostajem, da ću biti kod njega, gdje ćemo sve ići i da će on, u slučaju bilo čega, pokriti moje troškove. Imala sam i povratnu kartu. Intervju mi je bio stvarno grozan, vrlo provokativan i gotovo uvredljiv, ali sam pregrizla i bila jako ljubazna jer nisam vidjela svog dragog 4 mjeseca i bilo je pitanje kad ćemo se opet vidjeti jer nismo imali pojma kad će nas odobriti. Rekla sam kako idem zaručniku, kako ćemo posjetiti njegovu obitelj i još par detalja. Nije bilo razloga da me odbiju i dobila sam vizu. Možda je sad drukčije, stvarno nemam pojma pa ti ne mogu savjetovati. Isto tako mislim kako ti to što ste predali papire za K1 vizu ne bi trebala biti otegotna okolnost.

Edited by AandD

anikitten.gif
ROC Sent: 2012-12-03
Arrived: 2012-12-07
NOA: 2012-12-10
Biometrics: 2013-01-08

Approved: 2013-05-10

event.png
event.png

Awww, zao mi je :( Sva sreca da je on mogao doci, makar i na tako kratko! Hocete li se stici jos jednom vidjeti do kraja godine, mozda za Bozic?

Pretpostavljam kako možemo čestitati!!! :goofy::energy:

anikitten.gif

event.png
event.png

Timeline

AandD, da, odustala sam od turisticke vize i jos cekamo NOA2 za K1. Sad sam vec u stadiju kad razmisljam o svim mogucim smjerovima ishoda ( RFE, odobrenje, odbijanje itd), pa jesmo li sve poslali, itd..sama sebe smorim s takvim mislima, a ima dana kada im se naprosto ne mogu oteti. U svakom slucaju, ako dobijemo RFE, saljemo jos dokaza, ako nas ne dao Bog odbiju, apliciramo ponovo. Pa ne mogu nas na silu drzati odvojene ako je sve po ps-u :)

K1 Visa
Event Date
AOS FILED 2013-03-05

Timeline

Uf, trebalo mi je 100 godina da nadem ovu temu na mobu! Da, ozenismo se pred desetak dana. :D Sad smo na moru. :)

flying.gif 2006 - met online  | 2008 - met IRL  | 2011 - engagement  | 2012 - wedding | 2013 - IR-1 | 2014 - child | 2015 - POE | 2018 - N-400  |  2019 - USC 

• 2 weeks later...
Timeline

Um... ja idem u US sljedeci tjedan. :D Drzite mi fige da me puste bez problema na turistickoj vizi. :D

Timeline

Ivy, nadam se da ce ti uspjeti :) Mi jos cekamo NOA2. Ucim se strpljenju. ne mogu vise da se nerviram, pa sam se prepustila. Go with the flow :) Javi nam se iz US :)

K1 Visa
Event Date
AOS FILED 2013-03-05

Timeline

Pustilo me! :D Tu sam sljedecih nekoliko tjedana. Vruce je x.X :P:D

Timeline

Inace nisam zavidna osoba, ali ti mrvicu, najmanje zavidim sto si tamo :) Nikad nisam imala zelju niti da posjetim States, a sad.. samo da me hoce teleportirati da sam uz svoju ljubav, sve bih dala.

Jos maloooo. Vermont ured je poceo napokon da radi na vizama iz 2 i 3 mj. Nadam se da cemo do 1.10. dobiti NOA2. Moram vam priznati da me svaki put negdje unutra podbode kad vidim da su preko California centra odobrene peticije iz 6. mj !!!!

K1 Visa
Event Date
AOS FILED 2013-03-05

• 3 weeks later...
Timeline

Pozdrav svima na ovoj temi!

Ja sam isto jedna od aplikanata za K1 vizu i mi smo podnijeli zahtjev 4.6.2012,u California centru. Ponadala sam se, kad sam vidjela, kako svi koji su podnijeli zahtjeve u isto vrijeme kao i mi, vec dobili NOA2, ali mi je uskoro uzbudjenje splasnulo, kad sam uvidjela da ih je vecina dobila NOA2 prije 20tak dana, a mi i dalje nista...To vjerovatno znaci da cemo i mi biti u onoj drugoj skupini, koja je na cekanju.

Uostalom, ja sam imala i taj problem sto sam u 18.5.2012, pokusala uci u USA na turisticku vizu, koju imam od 2008,godine, i nisu mi dozvolili ulazak, nego su me poslali prvim avionom nazad za Hrvatsku. :crying:

Moj "grijeh" je bio taj sto sam provodila previse vremena u Americi, te sam time prekrsila prava turisticke vize. Naime, prije toga sam provela godinu dana u Los Angelesu, 6 mjeseci od prvog ulaska, a nakon 6 mjeseci sam zatrazila produzenje od jos 6 mjeseci koje mi je bilo odobreno. Znaci, sveukupno sam provela cijelu godinu tamo. Pokusala sam ponovo uci nakon samo 2 mjeseca.

Turisticku vizu su mi na licu mjesta otkazali, ali mi nisu stavili zabranu ulaska. Samo mi je onaj odvratni oficir tamo rekao, da mi bolje ne pada na pamet da se vracam, a ako hocu prolazit kroz mucenje i maltretiranje da onda samo naprijed!

Pridruzujem se tako svima koji trenutno cekaju, te se nadam da mi moj denied entry, nece jos dodatno zakomplicirati proces, a mogao bi, jer kao sto citam, ovi u USCIS-u bas vole ljudima davat "hard time".

Galla-svaka cast na strpljenju.

Pozdrav svima na ovoj temi!

Ja sam isto jedna od aplikanata za K1 vizu i mi smo podnijeli zahtjev 4.6.2012,u California centru. Ponadala sam se, kad sam vidjela, kako svi koji su podnijeli zahtjeve u isto vrijeme kao i mi, vec dobili NOA2, ali mi je uskoro uzbudjenje splasnulo, kad sam uvidjela da ih je vecina dobila NOA2 prije 20tak dana, a mi i dalje nista...To vjerovatno znaci da cemo i mi biti u onoj drugoj skupini, koja je na cekanju.

Uostalom, ja sam imala i taj problem sto sam u 18.5.2012, pokusala uci u USA na turisticku vizu, koju imam od 2008,godine, i nisu mi dozvolili ulazak, nego su me poslali prvim avionom nazad za Hrvatsku. :crying:

Moj "grijeh" je bio taj sto sam provodila previse vremena u Americi, te sam time prekrsila prava turisticke vize. Naime, prije toga sam provela godinu dana u Los Angelesu, 6 mjeseci od prvog ulaska, a nakon 6 mjeseci sam zatrazila produzenje od jos 6 mjeseci koje mi je bilo odobreno. Znaci, sveukupno sam provela cijelu godinu tamo. Pokusala sam ponovo uci nakon samo 2 mjeseca.

Turisticku vizu su mi na licu mjesta otkazali, ali mi nisu stavili zabranu ulaska. Samo mi je onaj odvratni oficir tamo rekao, da mi bolje ne pada na pamet da se vracam, a ako hocu prolazit kroz mucenje i maltretiranje da onda samo naprijed!

Pridruzujem se tako svima koji trenutno cekaju, te se nadam da mi moj denied entry, nece jos dodatno zakomplicirati proces, a mogao bi, jer kao sto citam, ovi u USCIS-u bas vole ljudima davat "hard time".

Galla-svaka cast na strpljenju.

Hej, dobrodosla na forum! :star:

Cekanje je grozna stvar, jos pogotovo udaljenost...no ne mozes nista nego se naoruzati strpljenjem dok te ne odobre. Mi smo isli preko Vermonta koji je uvijek bio sporiji od Californije. Sjecam se kako su ljudi koji su predali po nekoliko mjeseci nakon nas dobivali odobrenja, a mi nista.

Najradije bih ti savjetovala kako ne treba provjeravati tko je odobren, a tko ne i ima li promjena u vasem postupku, ali je to besmisleno jer znam kako smo mi provjeravali site po ne znam ti koliko puta svaki dan.

Mislim kako ti ta zabrana ulaska ne bi trebala biti problem, ali bi bilo dobro da ne pokusavas ponovni ulazak prije nego dobijes K1 vizu.

Nadam se da ce sve na kraju biti dobro i da ces se uskoro trajno preseliti ovdje i zaboraviti na vrijeme cekanja. :goofy:

anikitten.gif

event.png
event.png

Timeline

Draga crewoff, dobrodosla :)

Ja cekam od treceg mjeseca na NOA2, nadam se da ce stici pred kraj ovog mjeseca.

Tebi je sreca sto si u california centru, oni su sada dosta brzi, pa postoji velika sansa da neces morati cekati i do 7 mjeseci za NOA2, sto je u Vermontu sada standard processing time :)

Nakon sto sam se nervirala, padala u depresivna i anksiozna stanja, najbolji i dobronamjerni savjet koji ti mogu dati jeste da ocekujes 5 mjeseci cekanja, pa ako bude prije odlicno, a ako ne bude da se makar ne bacas u crnjake kao nas par ovdje :)

K1 Visa
Event Date
AOS FILED 2013-03-05

Timeline

Pozdrav Galla! :) Pozdrav AandD! :)

Ovo sto se dogadja sa Vermontom i cekanjem, je katastrofalno, i cisto izivljavanje... stvarno koma!

Mi smo odlucili da necemo vise cekati...

Moj dragi ce u Ponedjeljak zvati USIS da vidimo dal se moze nesto provjeriti tim putem. Shvacam da smo mi "sretnici", jer smo u California centru, ali svi koji su ovdje na VJ timelineu predali u isto vrijeme sa nama, su odobreni, osim nas, prema tome...nazvat cemo da vidimo.

Sigurna sam da ima i tisuce drugih, koji nisu ovdje na VJ-u, ali pretpostavljamo da je trend odobravanja slican i sa njima. Iskustva po forumu ovdje kazu da se nece nista lose dogoditi slucaju, ako nazovemo i pitamo...

Makar, citala sam da je sve to zvanje nis koristi...al probat cemo...

Pretpostavljamo da nase steka jer je malo kompliciranije od ostalih, zbog mog odbijenog ulaska, a i s obzirom da sam prije toga imala preko 60 ulazaka u Ameriku( zbog posla), pa je moj immigration file malo podeblji...

No, citala sam ovdje, a i po drugim forumima, da razlog za odugovlacenje jednog postupka, dok se svi ostali rjesavaju, izmedju ostalog moze biti taj da je slucaj stavljen na stranu, tj. onaj tko procesuira je zbog komplikacija kod slucaja, ili iz bilo kog drugog razloga, stavio file na stranu (na neku drugu hrpu) pa sad ceka da ga netko opet pocne rjesavati...

Posto sam tako puno prolazila kroz immigration, i bila na secondary inspectionu svaki put, :wacko: vidjela sam kako oni hendlaju svu tu papirologiju, uzmu dvije razlicite hrpe papira pa spoje u jednu, bez ama bas ikakvog reda...kako onda prebiru po tim papirima, i uzimaju si one koji im se vise svidjaju a ne po redu i redosljedu, pa pretpostavljam da ni s ovim nije nista drugacije...

Isto tako, ako ne saznamo nista od USCIS customer servica, mislimo se obratiti i Congressmenu, jer je puno ljudi i tim putem dobilo nekakav odgovor. Ili su im odobrili aplikacije, ili su barem od Congressmena saznali sto i zasto steka...

Javit cu vam, ukoliko dobijemo neke informacije...

Do tad, sretno svima koji cekaju!

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.