Jump to content

2,557 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Serbia
Timeline

Evo i ja da se javim i pokazem da sam ziva. Ovo cekanje me ubija i ako je tek 3 mjeseca i nedlju dana odkada sam poslala pettition. Prijatelj koji je u isto je u istoj situaciji mi je reka da je on zvao USCIS i zalio se kako je tesko zivjeti kad stalno putuje amo amo i dve ili tri nedelje poslje toga dobio je NOA2. Tako da neznam sta da radim dali da pokusam da ih zovnem i isto uradim ili da samo iscekam ko i svi ostali.

[font="Century Gothic"]Married March 27, 2010
Sent out I-130 December 29, 2010
Recieved NOA 1 January 4, 2011
Touched January 6, 2011
Recieved NOA 2 May 9, 2011
Interview September 27, 2011
Visa in hand Septmeber 30, 2011 (it would of been the same day as the interview but they requested some more info)
POE - JFK, NYC October 12, 2011 [/font]

[url=http://www.TickerFactory.com/]
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;0;23/st/20100327/e/Since+our+wedding/k/ccbb/event.png[/img]
[/url]

• 3 weeks later...
Timeline

Samo da vam kazem da sam malopre dobila NOA2 :)

Touched January 6, 2011
Visa in hand Septmeber 30, 2011 (it would of been the same day as the interview but they requested some more info)

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;0;23/st/20100327/e/Since+our+wedding/k/ccbb/event.png[/img]
[/url]

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline

Samo da vam kazem da sam malopre dobila NOA2 :)

CESTITAM!!! :dance::star::thumbs:

N-400: filled online on May 8th, 2021

Biometric Reuse Notice: May 8th, 2021
Interview: May 10th, 2022 - Interview De-Scheduled

Interview rescheduled on May 11th, 2022

New Interview: Jun 27th, 2022 - Approved 🥳

Oath Ceremony: July 14th, 2022

Timeline

Hvala puno. Sad samo da znam koliko ce da uzme ostatak procesa pa da produzim kartu da ostanem toliko u Srbiji umjesto da se vracam ovamo pa ponovo tamo po muza posto on nezeli da leti sam (prvi mu put hahah).

Touched January 6, 2011

[/url]

Hvala puno. Sad samo da znam koliko ce da uzme ostatak procesa pa da produzim kartu da ostanem toliko u Srbiji umjesto da se vracam ovamo pa ponovo tamo po muza posto on nezeli da leti sam (prvi mu put hahah).

Zavisi da li imas sve spremno za slanje u NVC ukljucujuci I-864, tax transcripts i znas cake za NVC processing: http://www.visajourney.com/wiki/index.php/LingChe_NVC_ShortCut

Nekima treba jos mjesec i po do intervjua a nekima i duze - zavisi koliko su brzi a onda zavisi i od ambasade kad zakaze intervju.

ROC 2009
Naturalization 2010

Timeline

To sam i ja mislila. Nemam skoro nista spremno osim para da sve uplatim. Nisam se nadala da ovako brzo dobijem NOA2 posto sam bila u VSC i oni su obicno sporiji od ostalih i tek je proslo 4 mjeseca. Na drugu stranu srecna sam i ako Bog da sve ovo sto cu trebati da saljem cu srediti do 6 Juna jer tada krecem u Srbiju.

Touched January 6, 2011

[/url]

• 3 weeks later...
Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline

evo i mene narode!!!

Ja sam dobila pismo o zakazanoj biometriji za sedmi jun, pa se iskreno nadam da ce ova papirologija oko drugog zelenog kartona da se zavrsi brzo.

Suprug i ja udemo u Srbiju 17.jula,posle dve godine pa jedva cekam.

Dana-Mica, vidim to polako ali sigurno napreduje i bas se radujem zbog vas!!!!

Filed: Country: Bosnia-Herzegovina
Timeline

Cao svima

Moj buduci muz je Bosanac s americkim drzavljanstvom, ja sam takodjer iz Bosne, ali zivim u Norveskoj i imam norvesko drzavljanstvo.

Htjela bih vas pitati, koliko dugo nakon dobivene K1 vize i vjencanja, se ceka taj 'crni' zeleni karton? :-D

Da li se poslije vjencanje i AOS moze stupiti u radni odnos?

Hvala unaprijed na odgvorima, i zelim vam svima puno srece! :)

Cao svima

Moj buduci muz je Bosanac s americkim drzavljanstvom, ja sam takodjer iz Bosne, ali zivim u Norveskoj i imam norvesko drzavljanstvo.

Htjela bih vas pitati, koliko dugo nakon dobivene K1 vize i vjencanja, se ceka taj 'crni' zeleni karton? :-D

Da li se poslije vjencanje i AOS moze stupiti u radni odnos?

Hvala unaprijed na odgvorima, i zelim vam svima puno srece! :)

Do 6 mjeseci (nekad i duze) za zelenu kartu. Nakon sto posaljete za AOS - oko 90 dana do EAD tj radne dozvole.

Ako je frka za odmah raditi onda se vjencajte pa posaljite I-130 supruznicku peticiju.

ROC 2009
Naturalization 2010

Timeline

Do 6 mjeseci (nekad i duze) za zelenu kartu. Nakon sto posaljete za AOS - oko 90 dana do EAD tj radne dozvole.

Ako je frka za odmah raditi onda se vjencajte pa posaljite I-130 supruznicku peticiju.

Hvala! :) Nije frka, ali ne bih voljela da budem toliko dugo bez posla, dosadno :-D

Da li je mozda neko ovdje fizioterapeut po struci?

Hvala! :) Nije frka, ali ne bih voljela da budem toliko dugo bez posla, dosadno :-D

Da li je mozda neko ovdje fizioterapeut po struci?

Ne znam za poslove ostalih ali moram reci da sam imala dobro iskustvo sa ljudima iz athletico.com kad sam morala na fizikalnu terapiju.

ROC 2009
Naturalization 2010

Timeline

Ne znam za poslove ostalih ali moram reci da sam imala dobro iskustvo sa ljudima iz athletico.com kad sam morala na fizikalnu terapiju.

Thank you, opet. :)

Ja sam fizioterapeut, pohadjala u NL, pa me zanima kako su drugi prosli sa nostifikacijom takve diplome.

• 3 weeks later...
Filed: Other Country: Kosova
Timeline

Pozdrav svima.

Ja sam dobio dva puta odbijenicu za verenicku vizu. Jednom zbog tel. nisu me mogli naci na br. tel. koji je upisan na racunu a drugi put skoro neki dan jer nisu bili tacni podaci o prebivalistu , to jest zaboravio sam navesti zemlju ( nemacku ) da sam bio u njoj a u prvoj aplikaciji je stojalo jer sam bio u DE kad smo aplicirali.

Devojka mi je u USA, ima USA drzavljanstvo. Zanima me vase misljenje, da li da ponovo apliciramo za verenicku vizu ili da se ovamo u Srbiji vencamo pa da apliciramo za bracnu vizu? Posto smo neki dan dobili tu odbijenicu za verenicku vizu da li mozemo odmah aplicirati za bracnu vizu ? Od njemackih vlasti sam dobio potvrdu da oni ne izdaju dokument od policije da nisam pod istragom i da mi ne treba, hoce li to moci da se akceptira umjesto potvrde da nisam pod istragom ( u DE policiji su mi rekli da tu potvrdu od njih o neizdavanju potvrde mogu podnijeti ambasadi USA ).

Pozdrav svima.

Ja sam dobio dva puta odbijenicu za verenicku vizu. Jednom zbog tel. nisu me mogli naci na br. tel. koji je upisan na racunu a drugi put skoro neki dan jer nisu bili tacni podaci o prebivalistu , to jest zaboravio sam navesti zemlju ( nemacku ) da sam bio u njoj a u prvoj aplikaciji je stojalo jer sam bio u DE kad smo aplicirali.

Devojka mi je u USA, ima USA drzavljanstvo. Zanima me vase misljenje, da li da ponovo apliciramo za verenicku vizu ili da se ovamo u Srbiji vencamo pa da apliciramo za bracnu vizu? Posto smo neki dan dobili tu odbijenicu za verenicku vizu da li mozemo odmah aplicirati za bracnu vizu ? Od njemackih vlasti sam dobio potvrdu da oni ne izdaju dokument od policije da nisam pod istragom i da mi ne treba, hoce li to moci da se akceptira umjesto potvrde da nisam pod istragom ( u DE policiji su mi rekli da tu potvrdu od njih o neizdavanju potvrde mogu podnijeti ambasadi USA ).

Sta je odbijeno - I-129F peticija ili si imao intervju u ambasadi pa su te odbili? I to dva puta?

Moras veoma paziti - ako ne das tacne informacije na bilo kojoj formi mozes dobiti optuzbu misrepresentation a to je trajna zabrana za ulazak u zemlju.

ROC 2009
Naturalization 2010

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...