Jump to content

2,557 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline

Hvala,zenske!!!

Sutra cim dodjem sedam za komp i pisem vam kako je bilo!!

nego,pade mi na pamet jedno modno pitanje!!!

;)

Sta obuci za intervju?

ja sam kupila lep sako i pantalone,jeste da mi noge izgledaju ko dve cevke,ali nisam bas imala puno izbora,a znam da me razumete.

Nego za ispod sakoa sam se zeznula i moram sad da nadjem sivu ili belu kosuljicu.

znam da ce u junu biti toplo,pa cu kratke rukave,ali ovi iz ambasade ukljuce klimu, pa zato nosim sako.

Znam da sam malo prsla,ali sta da se radi!!

Imate neki predlog?

Sta ste vi,suprugice i verenice nosile kad ste isle? B)

Edited by ivancicas

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Serbia
Timeline

Ivancicas,

Srecno sutra! Nadam se da ce osoblje biti ljubazno, da te niko nece nervirati i da ce se sve brzo zavrsiti. Ostalo ce sigurno biti ok! ;)

Mislicu na tebe, sigurno! (F)

Sto se tice kodeksa oblacenja za intervju, mislim da je jedino neukusno ici vulgarno obucen (duboki dekoltei, prekratke suknje, sorcevi...), a sve ostalo je ok. Nisam razmisljala puno o tome, a i ko zna kada ce biti moj intervju.....

I jednostavna majca moze sasvim lepo da se uklopi uz odelo. Cak i ako je elegantno. Mislim, zbog vrucine!

Sutra necu moci na internet pre 18h, a jedva cekam da vidim tvoj post!

USCIS

04/20/2009 I-130 sent

04/29/2009 NOA - rejected (petitioner's signature in wrong block)

04/30/2009 I-130 resent

05/11/2009 NOA1 (California Service Center)

08/19/2009 NOA2

NVC

09/08/2009 AOS bill&DS-3032 generated

09/15/2009 received in mail

09/20/2009 AOS paid

10/02/2009 AOS package&DS-3032 sent (by mail)

10/14/2009 DS-3032 received

10/16/2009 AVR msg "information missing or incomplete". False RFE!

10/25/2009 IV fee paid

10/27/2009 IV fee shows paid

10/31/2009 IV package sent

11/18/2009 CASE COMPLETE

01/28/2010 IR1 INTERVIEW

Interview moved to 01/22/2010

Visa received on 01/22/2010

Filed: AOS (apr) Country: Croatia
Timeline

Sretno na pregledu, ivancicas! :)

Na intervjuu sam dosla u traper suknji, onako do polovice puta izmedju gleznja i koljena. Definitivno svakodnevna, casual suknja, nosim je i na tenisice, one skejterske. Mislim da sam gore imala neku obicnu majicu kratkih rukava jer bilo jako vruce vec tada, pocetkom cetvrtog mjeseca. Martensice na nogama, al' kulturne. ;) Zarucnik je bio u trapericama i kosulji, tako nesto. Bila sam sveukupno sest puta u ambasadi i uvijek sam bila 100% casual obucena, bas kao i vecina ljudi oko mene.

I-129F Sent: Aug 20th 2008

Interview Date: April 8th 2009, 10:30 - APPROVED!

K-1 Visa Received: April 9th 2009

POE: Aug 8th 2009, Minneapolis

Wedding: Aug 28th 2009

-------------------------------------------------------------------

Our I-129f was approved in 107 days from our NOA1 date.

Our I-129f was approved in 114 days from our filing date.

Our case spent 52 days being chewed by NVC.

Our interview took 224 days from your I-129F NOA1 date.

AOS, AP, EAD filed: Oct 15th 2009

Biometrics: Nov 24th 2009

AP received: Dec 14th 2009

EAD received: Dec 17th 2009

Green Card received: Dec 18th 2009

http://www.badgerella.com/forum

Ovi koji su tame(milimelo),da nam kazu koja je nasa velicina?

Jel XS?

ja sam odokativno rekla da imam 50kg, izgleda da sam ja buca u odnosu na sve vas!! :P:P:P

Ma tu smo izmedju XS i S zavisno od proizvodjaca a kasnije i sta vam masina za pranje i susilica urade - meni se stvari skupile :-)

U Ann Taylor prije bila 00 sada sam na 0 (napredak yay!), Old Navy rekla bih S za odjecu, XS kupaci, suknje zavisi kako od koga, npr REI sportska 2 visi na meni (manje od 2 ne prave), sportski kupaci Nike uzela broj je 30/4 neku oznaku ima. Jakne Eddie Bauer S, zimska M (da mogu slojeva ispod obuci). A da, najvise se urahatim kad sta nadjem na rasprodaji u Benettonu dole u Chicagu jer tu imaju 34, 36 velicinu :star:

ROC 2009
Naturalization 2010

Ukide mi editovan post (prosli 5 minuta)

Obavezno preporucujem Banana Republic ali samo na ekstra snizenju, bas deru cijenama. Sad ce to za Memorial Day iduci ponedjeljak, pa onda ide father's day u junu, onda 4 juli pa labor day.

Pantole/farmerke imam neke jos iz 2002 koje sam uzela u Kohl'su na juniors. I jos imam neke bosanska proizvodnja kao pokusaj diesel pantola ali su udobne - ne moram previse zadrzavati dah heheh.

Meni ove njihove marke nista ne znace, nit' znam ko je Ann Taylor niti EB samo mi je vazno da na odjeci nema kricavih znakova firme ili idiotskih naziva i grafika.

Za one koje imaju u porodici male djece, hint da su veoooma jeftine stvari u Children's place (ima po mallovima i outletima) i imaju snizenja pa je majica 95-99 centi, pantole dolar-dva :-)

A da, visina 167 cm tj 5'6''.

ROC 2009
Naturalization 2010

Pozdrav svima... da vam se i ja pridruzim.

Dosla sam u usa prije tri mjeseca sa K1 vizom i trenutno cekam zelenu kartu i radnu dozvolu (ne mogu vise ne raditi!!!)...Nadam se da cu sve brzo dobiti. Vidim da se neke od vas sele na Floridu, gdje? Ja sam u Daytona Beach.

Inace sam zavrsila ekonomiju u Zagrebu, ali za sada nemam pojma koliko ce mi koristiti. Na faksu sam trazila da mi izdaju diplomu na engleskom pa imam to. Inace bi htjela upisati neki master samo kad pocnem raditi. Razmisljela sam i da upisem neki college pa da dobijem jos jednu diplomu bachelor...Bas cu sljedeci tjedan otici vidjeti da li mi se nesto prizna i koliko bi ispita morala dati ako upisem nesto vezano uz ekonomiju.

Sto se hrane tice u Daytoni nisam nasla nista s nasih prostora, a niti sam upoznala nikoga iz nasih prostora. Jucer sam s muzem isla do Jacksonvilla pa smo prvo naisli na jednog taksista iz Bosne koji nas je uputio u ducan s nasom hranom tako da sam se opskrbila sa slatkim i slanih stvarima (inace ne volim kuhati tako da to prepusam muzu)...

Ivancicas sretno sutra!!!

Badgerella vidim da si i ti tu...Jesi odlucila kad dolazis?

as1cETc0g000510NjhvanwyMDk2MjhzfHNpbmNlIG91ciB3ZWRkaW5nIA.gif

04-15-2011 Package sent to VSC

04-16-2011 Package delivered

04-22-2011 Check cashed

04-23-2011 Received NOA1

06-08-2011 Bio appointment done

01-18-2012 Approval Letter came dated 01-12-2012

01-19-2012 Received Card Production Order text

Timeline

Tihana 12 DOBRODOSLA.

JA IDEM NA FLORIDU POCETKOM SEDMOG MESECA,U TAMPU.

E,sad malo o mom pregledu za koji sam se dzabe nervirala.

Ovo sto cu sad da napisem najvise se tice ET i pa da pomognem.

et,zakazes lepo u smiljanicevoj 22,to ti je ulica koja se sece sa njegosevom sa jedne i Makenzijevom sa druge,ma sam centar.

E tu su mi vadili krv,pa me uputili u Prote Mateje 29(to ti je paralelno sa Smiljanicevom)a izlazi na krunsku i odmah na muzej nikole tesle.

E,tamo sam bila da snimam pluca(to je zavod za zzdravstvenu zastitu studenata), za koji nisam znala jer sam samo isla na studentsku polikliniku u Krunskoj.

E,kad sam to zavrsilla rekli su mi da dodjem u pola jedan po snimak,pa da nosim ponovo u ordinaciju.

I snimak je bio dobar,odnela sam u ordinaciju,pa me pregledala doktorka koja malo vise lici na musko,pa da se ne zbunis,ima kratku crnu kosu.

Rekla mi je da se skinem od pola na dole,pa mi merila pritisak,slusala srce,refleksi i merila tezinu i visinu.

E,sad da se ispravim.

Danas sam zvanicno visoka 169cm i teska 46 kg.

umalo me slog ne strefi!!!!

i kad me tako ispipala,rekla mi je da treba da primim samo jednu vakcinu od 2800 dinara(mora da je neka dobra,jer cele noci nisam spavala,a sad sam u petoj brzini).

Dala mki kovertu koju je zatvorila i eto,to je to.

I sad da me covek pita sto sam toliko panicila!!!

Laksi pregled u zivotu neces imati.

tihana 12 ,ti bi mogla malo kod nas u Tampu da navratis,hahhahahah

ljudi cujem avione,stize Bajden!!!! ;):P

Ivancicas - dala ti je kovertu zatvorenu? Ja sam svoj medicinski nalaz (kopiju) dobila tek na intervju jer se trebalo cekati na rezultate testova dvije sedmice - to su mi tete tamo napravile i dale da imam za svaki slucaj - probaj i ti traziti da imas.

Hajde neka si i to zavrsila, koju si vakcinu primila?

ROC 2009
Naturalization 2010

Timeline

Super! Znači, 110$ + vakcina?

N-400: filled online on May 8th, 2021

Biometric Reuse Notice: May 8th, 2021
Interview: May 10th, 2022 - Interview De-Scheduled

Interview rescheduled on May 11th, 2022

New Interview: Jun 27th, 2022 - Approved 🥳

Oath Ceremony: July 14th, 2022

Timeline

Hey, Tihana! :) Bas mi je drago da si tu. Ekipe iz Hr ili ima jako malo, ili se nikome nista ne pise.. haha.

Ako bude sve po planu, a sad vec polako mora biti, putujem negdje pocetkom kolovoza. Vjencanje ce biti 28. ili 29.08. - rezervirali smo restoran, samo se kroz koji dan moramo odluciti za jedan od ta dva datuma. Meni, jelte, svejedno.

Bas sam danas bila na prvoj probi haljine... s obzirom da nisam htjela klasicnu vjencanicu i da inace haljine ne podnosim, otisla sam u jedan jako mi dragi ducan i uspjela nagovoriti kreatoricu da mi nesto smisli, onako po mjeri. Moram priznati da sam odusevljena.

Ovih dana opet malo ne radim - napokon sam objavila ovima na poslu da odlazim pa sad koristim sve moguce godisnje, slobodne dane i sto god mi padne na pamet... sve u nadi da cu nekako uspjeti poloziti ova cetiri ispita do kraja rokova u sedmom mjesecu (i napisati diplomski). Ni sama ne znam je li to moguce. Inace, studiram novinarstvo (smjer public relations i tisak) i pojma nemam hoce li mi bilo sto od toga trebati, ili biti priznato u US. Ne znam ni bih li vise studirala, s obzirom na godine. Mozda mi je vrijeme vise okaniti se toga jednom zauvijek. Pogotovo ako ovo ovdje, zapravo, i zavrsim.

Odoh sad nesto ucit' ;)

Ivancicas, drago mi je da je pregled dobro prosao! :)

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Serbia
Timeline

Dobro dosla, Tihana!

Ivancicas,

Bas mi je drago da je sve dobro proslo i hvala puno za informacije! Prosto mi je malo neprijatno, jer kao da si guinea pig. Valjda cu i ja nekome pomoci kada sve ovo prodje.

Ti si bila u mom komsiluku! Ma zvucala mi je poznato ulica, 15min peske od mene! Ali, nisam ni bila u stanu od jutros do malopre, pa ne bismo mogle na kaficu (a dugujem ti bar kafu :) Mozda nekom drugom prilikom ako budes u ovom kraju! Ili ja da skoknem do Tampe, ali na to cemo se nacekati!!!!

Stvarno si mnogo mrsava! A ako si se vracala kuci prevozom, sada verovatno imas 45kg :lol:

Hvala jos jednom!!!

USCIS

04/20/2009 I-130 sent

04/29/2009 NOA - rejected (petitioner's signature in wrong block)

04/30/2009 I-130 resent

05/11/2009 NOA1 (California Service Center)

08/19/2009 NOA2

NVC

09/08/2009 AOS bill&DS-3032 generated

09/15/2009 received in mail

09/20/2009 AOS paid

10/02/2009 AOS package&DS-3032 sent (by mail)

10/14/2009 DS-3032 received

10/16/2009 AVR msg "information missing or incomplete". False RFE!

10/25/2009 IV fee paid

10/27/2009 IV fee shows paid

10/31/2009 IV package sent

11/18/2009 CASE COMPLETE

01/28/2010 IR1 INTERVIEW

Interview moved to 01/22/2010

Visa received on 01/22/2010

Timeline

Ma ET,daj opusti se,razumem kako ti je,ja sam jos uvek u tome.

Mene nije imao ko da uputi,ne znam iz kojih razloga,ili narod ne zeli ili niko ne aplicira,ili svi igraju lutriju,ili........

Ne zelim ni da ulazim u dublje analize.

Sad znas gde da ides,da ne gubis vreme.

ja sam na konjarniku,pa kad je sve oko pola deset bilo gotovo,vratila sam se u stan,istusirala se,jer i sama znas kako je danas bilo gadno u Bgu.

Znaci,da rezimiram-Simiceva 22 i nema da te boli glava!!!

I da,kafu pijemo u USA,dodjes lepo na Fl,pa sunce,plaza,kafa,hahahahah

Nisam ni slutila koliko sam teska,veruj mi osecam da sam malo nabacila,ali valjda od stresa,htela ne htela-ispumpavam se, :P;)

I jos nesto-posle ove vakcine mi je doktorka rekla da ne ostajem u drugom stanju bar mesec dana(hahahhaha)

Saska,jeste u Simicevoj je 110$+2800 din jedna vakcina,cini mi se da pise MMR,alli nisam sigurna.

ja sam ponela karton vakcinacija od rodjenja pa do sad,i videla je da od mene nece da se ovajdi,hahahahha.

Milimelo,da dala mi zatvorenu,na kojoj je samo nesto nazvrljala,valjda da ne pokusavam da otvorim,sta ga znam.

ma ne pada mi na pamet,bitno da sam zavrsila.

meni je muz rekao da mi je najbitnije da ponesem karton vakcinacija tamo,zbog skole,jer se secam da mi je za sebe trazio da mu jos 2004.vadim neki iz doma zdravlja.

Nisam sigurna,ali mislim da vracaju ovaj rezultat pregleda,pa se nosi u USA.

Timeline

E,sad mi pade na pamet jos nesto!!!

jel nosio neko od vas izvode iz srednje skole,diplomu ili bilo sta o zavrsenos bilo kojoj skoli ili ja lupam bezveze.

Mislim citala sam na nekom sajtu,zelenalutrija.com da su nosili ali su oni ipak drugi "slucaj" u odnosu na nas, ali sta znam,ipak da pitam.

Mislim da ne treba,jer mi ni NVc u spisku dokumenata nije trazio to,ali izgleda da mi vakcina udarila malo :rofl: :rofl: :wacko: :wacko: :wacko:

Timeline
E,sad mi pade na pamet jos nesto!!!

jel nosio neko od vas izvode iz srednje skole,diplomu ili bilo sta o zavrsenos bilo kojoj skoli ili ja lupam bezveze.

Mislim citala sam na nekom sajtu,zelenalutrija.com da su nosili ali su oni ipak drugi "slucaj" u odnosu na nas, ali sta znam,ipak da pitam.

Mislim da ne treba,jer mi ni NVc u spisku dokumenata nije trazio to,ali izgleda da mi vakcina udarila malo :rofl: :rofl: :wacko: :wacko: :wacko:

Gdje, na intervju? Nisam nista od toga nosila... usprkos suludoj kolicini papira koju smo dovukli (a nitko je nije htio ni pogledati..)

ivancice, tu sam vakcinu i ja primila pod stare dane, a ne smije se zatrudniti (primiti u trudnoci) zbog toga sto moze izazvati teske komplikacije kao i rubela protiv koje si je primila. ja sam nakon 10 dana dobila i blagi osip (svrbi ko sam vrag, a onda su me poceli boliti zglobovi (koljena narocito).

trazite kopiju medicinskog nalaza. ja sam napravila glupost i nemam nista od medicinske dokumentacije osim snimka pluca. prvi put se ukazala potreba za istom vrlo brzo, kada su me htjeli testirati na tuberklozu (TB skin test) radi posla. problem sa ovim testom je da vecina ljudi koji su primili BCG imaju lazno pozitivne rezultate. amerikanci BCG vakcinu ne primaju. snimak nisu htjeli gledati, ali su pitali da li imam medicinski nalaz i to bi kao prihvatili. na kraju sam odbila testiranje (insistirali su samo i iskljucivo na ovom testu), a posao je ionako bio temporary na pet sedmica i nemam pojma sto su me htjeli maltretirati.

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...