Jump to content

2,557 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: AOS (apr) Country: Croatia
Timeline
Posted

Zna li netko, onako na brzinu, tocan odgovor na moje prilicno jednostavno pitanje:

Putujem u Hrvatsku sredinom devetog mjeseca. Pasos, hrvatski, a ujedno i jedini koji imam, na moje je djevojacko prezime, kao i svi hrvatski dokumenti. Zelena karta mi je na novo prezime, muzevo.

Na koje ime kupujem avionsku kartu?

U Hrvatskoj cu mijenjati sve dokumente, ukljucujuci i pasos jer namjeravam i tamo registrirati brak i tako to. Znaci na putu natrag prema SAD-u, u pasosu cu imati novo ime.

Sto mi je ciniti? Kako se to, zapravo, radi? Pod kojim imenom se kupuju karte, a da bez problema mogu doci i odavde u Zagreb, pa onda i iz Zagreba natrag za Minnesotu?

Ovo sam trebala odavno pitati, sad mi se cini da smo usrali i da cu morati otkazati karte koje imam...

Hvala svima unaprijed!

I-129F Sent: Aug 20th 2008

Interview Date: April 8th 2009, 10:30 - APPROVED!

K-1 Visa Received: April 9th 2009

POE: Aug 8th 2009, Minneapolis

Wedding: Aug 28th 2009

-------------------------------------------------------------------

Our I-129f was approved in 107 days from our NOA1 date.

Our I-129f was approved in 114 days from our filing date.

Our case spent 52 days being chewed by NVC.

Our interview took 224 days from your I-129F NOA1 date.

AOS, AP, EAD filed: Oct 15th 2009

Biometrics: Nov 24th 2009

AP received: Dec 14th 2009

EAD received: Dec 17th 2009

Green Card received: Dec 18th 2009

http://www.badgerella.com/forum

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Serbia
Timeline
Posted

hvala milimelo...Ivana hvala bas sam sinoc citala na serbian cafe o tome i bas se usrecila :yes: sad samo da zavrsim sve forme pa posaljem ugh mislila sam da ce to popunavanje da bude lako dok nisam pocela da ga popunjavam sad se kajem sto nisam ranije pocela

[font="Century Gothic"]Married March 27, 2010
Sent out I-130 December 29, 2010
Recieved NOA 1 January 4, 2011
Touched January 6, 2011
Recieved NOA 2 May 9, 2011
Interview September 27, 2011
Visa in hand Septmeber 30, 2011 (it would of been the same day as the interview but they requested some more info)
POE - JFK, NYC October 12, 2011 [/font]

[url=http://www.TickerFactory.com/]
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;0;23/st/20100327/e/Since+our+wedding/k/ccbb/event.png[/img]
[/url]

Posted

Ok ,nama je do NOA2 trebalo 4 meseca..a sad vec mesec i malo vise cekamo NVC! Ja sam te poslusala za info o J1 i poslala to muzu na vreme. Nista cekanja mora biti. Aj pa da nam je svima sa srecom ! :)

Hej cao. Samo pitanjce jedno. Sta moram predati ako sam imala isto J1 vizu? Da odmah to potrazim i dam dragom sad kad dodje.. :)

Posted

Ciao VJ's!!!

Ja sam relativno nova u svemu ovome, tek sad prikupljamo sve potrebne dokumente koji nam trebaju za I-129F paket. I tek kad sam pomislila da sam nekako ukapirala sta mi sve treba, jutros dobijem ovaj link i citam iz pocetka vase postove, sad sam zbunjenija nego ikad. :crying: haha

Mozda se prerano brinem jer nismo jos ni poceli proces. Toliko toga ima za uraditi i poslati i prevesti, da se malo bojim. Tako da bi mi trebala vasa pomoc, da mi savjetujete kako da sta radim. Lakse mi se poistovjetiti sa vama nego sa nekim iz thailanda ili sta ja znam. :) Najvise me zbunjuje ovaj NVC proces i koji mi dokumenti trebaju za to? I da li moram sve dokumente koje predaje u ambasadi ovdje prevesti na engleski?

Jako bih bila zahvalna na bilo koji savjet. :help:

Posted

Ciao VJ's!!!

Ja sam relativno nova u svemu ovome, tek sad prikupljamo sve potrebne dokumente koji nam trebaju za I-129F paket. I tek kad sam pomislila da sam nekako ukapirala sta mi sve treba, jutros dobijem ovaj link i citam iz pocetka vase postove, sad sam zbunjenija nego ikad. :crying: haha

Mozda se prerano brinem jer nismo jos ni poceli proces. Toliko toga ima za uraditi i poslati i prevesti, da se malo bojim. Tako da bi mi trebala vasa pomoc, da mi savjetujete kako da sta radim. Lakse mi se poistovjetiti sa vama nego sa nekim iz thailanda ili sta ja znam. :) Najvise me zbunjuje ovaj NVC proces i koji mi dokumenti trebaju za to? I da li moram sve dokumente koje predaje u ambasadi ovdje prevesti na engleski?

Jako bih bila zahvalna na bilo koji savjet. :help:

Filed: AOS (apr) Country: Croatia
Timeline
Posted

Ako podnosite zahtjev za K-1 vizu, onda ne treba nista pripremati za NVC - NVC je samo dio procesa koji obavlja americka imigracija.

Ambasada u Zagrebu nije trazila prijevod dokumenata na engleski.

I-129F Sent: Aug 20th 2008

Interview Date: April 8th 2009, 10:30 - APPROVED!

K-1 Visa Received: April 9th 2009

POE: Aug 8th 2009, Minneapolis

Wedding: Aug 28th 2009

Our I-129f was approved in 107 days from our NOA1 date.

Our I-129f was approved in 114 days from our filing date.

Our case spent 52 days being chewed by NVC.

Our interview took 224 days from your I-129F NOA1 date.

AOS, AP, EAD filed: Oct 15th 2009

Biometrics: Nov 24th 2009

AP received: Dec 14th 2009

EAD received: Dec 17th 2009

Green Card received: Dec 18th 2009

http://www.badgerella.com/forum

Posted

Zdravo novom clanu a i svim ostalim clanovima :)

Imam pitanjce i nadam se da imate malo vremena za mene... Moj dragi je jutros uhvatio avion koji ga sada vraca za USA, a ja se vracam situaciji sa papirima... Problem je sto je on student pa je njegov tata popunio I-864, a sada nesto vidim po forumima da je trebao da popuni I-134... Sta vi kazete? Ovde je trenutno njegova mama pa moze i ona da mi popuni i potpise taj I-134 ali ona i nema bas najbolja primanja....

E ne mogu da verujem koliko sam izgubljena kad je on tu i da se nisam posvetila ovome kako treba iako sam od ambasade dobila pismo pre mesec dana! Grrrr tako sam ljuta na sebe... ali kako moj dragi kaze, ma samo opusteno sve je to ok...

Za novu clanicu:

Moj savet ti je da posaljete prvi paket a posle ide sve samo od sebe, tacnije, nas su posle toga samo obavestavali kad je sve stiglo u NVC, odobreno, poslato dalje, i onda od ambasade dobili pismo sa uputstvom sta nam treba za intervju... bez sekiracije, taj prvi paket je sve sto sada treba da uradis :)

Pozdrav iz Nisa!!!

Filed: K-1 Visa Country: Serbia
Timeline
Posted

... Problem je sto je on student pa je njegov tata popunio I-864, a sada nesto vidim po forumima da je trebao da popuni I-134... Sta vi kazete? Ovde je trenutno njegova mama pa moze i ona da mi popuni i potpise taj I-134 ali ona i nema bas najbolja primanja....

Ja sa takodje nova na ovom forumu, tek sam nedavno otkrila ovaj sajt. Zao mi je sto ga nisam otkrila i pre. Naime, moj verenik i ja samo takodje aplicirali za fiance visu, trenutno ocekujemo NOA2. Koliko sam upucena u sve ovo, mislim da ti svakako tj. tvoj verenik treba da popuni I-134. To je podatak sa zvanicnog sajta USCIS-a. Mozda bi clanovi koji su vec prosli kroz ovo mogli dati podrobnija objasnjenja, i meni bi dobro dosla... :)

Pozdrav!

Timeline
Posted

Imam Par pitanja u vezi I-130 sigurna sam da su slicna pitanja fiancee vizi pa mozda i vi mozete da odgovorite

PRVO u Srbiji bar dje je moj dragi adresa se pise formatom (ZIP CODE NAselje ULICA broj KUce SRBija) dali tako da napisem i u formama?

ostala pitanja

1. Ja sam sada American Citizen ali i dalje znam moj Alien broj dali da ga napisem?

2. Sta vi mislite da su najbolji dokazi da im posaljem, imam slike, phone bills (in my parents names since i live with them), vjecnani list (thats a must), mogu cak i par ovjereni pisama od prijatelja i roditelja da kazu da smo mi u braku, neznam sta drugo.

3. 20. If your relative's native alphabet is other than Roman letters, write his or her name and foreign address in the native alphabet. (DALI DA NAPISEM NJEGOVO IME I ADRESU CIRILICOM?)

4. 21. If filing for your husband/wife, give last address at which you lived together. (Include street, city, province, if any, and country): (Sta ako nismo zivili zajedno sem kad sam ja tamo dolazila na par nedelja zadnja 3 puta?)

Touched January 6, 2011
Visa in hand Septmeber 30, 2011 (it would of been the same day as the interview but they requested some more info)

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;0;23/st/20100327/e/Since+our+wedding/k/ccbb/event.png[/img]
[/url]

Timeline
Posted

Konacno da se i meni agonija zavrsila!!!!!! Dobila sam SIF i CC!!!

Posle skoro 7 nedelja cekanja u NVC na obradu!!!

Ameriko stizem :):)

November 2009- I-130 filed

December 2009- NOA1 Received

April 15 2010- NOA2 Received APPROVED

April 26 2010- Got NVC case #

May 2010- DS-3032 Sent and accepted

May 2010- AOS&IV Bills received

May 2010- AOS&IV Bill PAID

Jun 2010- All document sent to NVC

Jun 16 2010- NVC received I-864

Jun 23 2010- NVC received DS-230

Jun 29 2010- NVC began processing documents

July 20 2010- Passed a medical examination

August 10 2010 FINALLY I got a SIF!!!! Yeeeeeeeeee

August 10 2010 CASE COMLPETE !! Yupiiiiii

SEPTEMBER 15 2010 Embassy interview!!! Yeeeeeee :) :)

September 19 2010 Our wedding anniversary :)

September 15 2010 VISA APPROVED

September 19 2010 BOARDING flihgt to LA! :)))

September 19 2010 I`m in my husband hug!!!!

October 1 2010 I Received my GC!

September 15 2011 My baby born :)))))

Posted

Imam Par pitanja u vezi I-130 sigurna sam da su slicna pitanja fiancee vizi pa mozda i vi mozete da odgovorite

PRVO u Srbiji bar dje je moj dragi adresa se pise formatom (ZIP CODE NAselje ULICA broj KUce SRBija) dali tako da napisem i u formama?

ostala pitanja

1. Ja sam sada American Citizen ali i dalje znam moj Alien broj dali da ga napisem?

2. Sta vi mislite da su najbolji dokazi da im posaljem, imam slike, phone bills (in my parents names since i live with them), vjecnani list (thats a must), mogu cak i par ovjereni pisama od prijatelja i roditelja da kazu da smo mi u braku, neznam sta drugo.

3. 20. If your relative's native alphabet is other than Roman letters, write his or her name and foreign address in the native alphabet. (DALI DA NAPISEM NJEGOVO IME I ADRESU CIRILICOM?)

4. 21. If filing for your husband/wife, give last address at which you lived together. (Include street, city, province, if any, and country): (Sta ako nismo zivili zajedno sem kad sam ja tamo dolazila na par nedelja zadnja 3 puta?)

Adresu upisi onako kako je trazeno, postanski broj, ulica, kucni broj, drzava, upisuje se svaki podatak u zasebna polja predvidjena za to.

1. Upisi broj svog naturalizaciong sertifikata jer si Citizen i kao takva popunjavas aplikaciju.

2. Treba ti vjencani list, passport fotografije tvoja i od supruga, ako je neko od vas vec bio u braku dokument o razvodu, formular G-325A za tebe i za njega, Ako imate zajednicke imovine dokaz o tome. Jos ne bi bilo lose izjava pod zakletvom nekog prijatelja ali dodatne dokaze ce ti vec traziti NVC i konzul na intervjuu.

3. Da

4. N/A Ako niste zivjeli zajedno onda je N/A, nema potrebe da se pise nesto drugo.

Timeline
Posted

Adresu upisi onako kako je trazeno, postanski broj, ulica, kucni broj, drzava, upisuje se svaki podatak u zasebna polja predvidjena za to.

1. Upisi broj svog naturalizaciong sertifikata jer si Citizen i kao takva popunjavas aplikaciju.

2. Treba ti vjencani list, passport fotografije tvoja i od supruga, ako je neko od vas vec bio u braku dokument o razvodu, formular G-325A za tebe i za njega, Ako imate zajednicke imovine dokaz o tome. Jos ne bi bilo lose izjava pod zakletvom nekog prijatelja ali dodatne dokaze ce ti vec traziti NVC i konzul na intervjuu.

3. Da

4. N/A Ako niste zivjeli zajedno onda je N/A, nema potrebe da se pise nesto drugo.

Hvala ti puno na odgovoru, Danijela

Touched January 6, 2011

[/url]

Timeline
Posted

Jedno pitanje....ako iko bude ogovorio!!! :)

Kolike su sanse da dobijem intervju za Septembar, case complete je bio 10 Avgusta????

Hvala

November 2009- I-130 filed

December 2009- NOA1 Received

April 15 2010- NOA2 Received APPROVED

April 26 2010- Got NVC case #

May 2010- DS-3032 Sent and accepted

May 2010- AOS&IV Bills received

May 2010- AOS&IV Bill PAID

Jun 2010- All document sent to NVC

Jun 16 2010- NVC received I-864

Jun 23 2010- NVC received DS-230

Jun 29 2010- NVC began processing documents

July 20 2010- Passed a medical examination

August 10 2010 FINALLY I got a SIF!!!! Yeeeeeeeeee

August 10 2010 CASE COMLPETE !! Yupiiiiii

SEPTEMBER 15 2010 Embassy interview!!! Yeeeeeee :) :)

September 19 2010 Our wedding anniversary :)

September 15 2010 VISA APPROVED

September 19 2010 BOARDING flihgt to LA! :)))

September 19 2010 I`m in my husband hug!!!!

October 1 2010 I Received my GC!

September 15 2011 My baby born :)))))

Filed: K-1 Visa Country: Serbia
Timeline
Posted

Pozdrav svima!

I ja imam jedno pitanje, naime moj verenik je americki drzavljanin, predali smo za verenicku vizu, sada ocekujemo NOA2.

Nadamo se da ce sve biti OK. Ono sto sam htela pitati je: da li neko zna da li je pozeljno da verenik ide sa mnom na intervju u ambasadu? (On ionako planira doci u Srbiju kada NVC posalje papire za ambasadu, nadamo se da ce odluka biti pozitivna). Da li je neko imao slicna iskustva?

Unapred hvala na odgovorima i puno srece svima!

Pozdrav!

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...