Jump to content

2,557 posts in this topic

Recommended Posts

Posted

Cure, imate sve lijepo napisano u VJ wiki, NVC pod LingChe shortcut - ja sam par puta postavljala link jer ubrzava proceduru ako ste spremni, ako niste, onda redovnom postom.

DS-3032 kojim imenujete muza za predstavnika se moze cak i poslati emailom (skeniran) kao i dosta ostale dokumentacije.

Ako sta fali za I-864 to ce biti pitanje NVCja tj dobicete RFE. Obavezno doci sa kopijama transkripta poreznih prijava ili kopijama prijava zajedno sa W-2 ili 1099 formama. Transkript je bolji jer je vec sve navedeno tako da ne treba W-2.

Ako je NVC trazio uvjerenja iz policije i suda i vi poslali (prevod ne treba) onda ce sve to biti u vasem paketu u ambasadi. Samo idite po oznacenim stavkama sto nedostaje.

ROC 2009
Naturalization 2010

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Serbia
Timeline
Posted (edited)

Tvoja je CR-1, Conditional Resident smo nas dve, jer su nam brakovi ispod 2 god. Da obavestice vas NVC koji ti/vam je br. slucaja bice BLGxxxxxxxxx. Tebi salju DS-3032, meni su na kucu, pa popunis to i saljes natrag. Posle vas obavestavaju sta treba dalje, ali izyriciti govore da ne placate ili ne saljete nista dok vam oni to ne kazu jer se proces prolongira. Povucena nasom greskom, samo citajte njihove sitea imigracionog, da bi na vreme imali vec spremne formulare, kad vam budu zatrazili, kako bi skratili procesiranje slucaja.

Jupi,ja sam tj formular vec potpisala ad je muz bio ovde..bas da ne bude tih zezanja oko slanja tamo ovamo.Stiglo nam je novo pismo iz NVC juce...znaci uskoro sta je.

Idemo po redu i ne nerviram se vise jer kao sto ste devojke rekle ne traje vise od 3 meseca...a i imam osecaj da cu skoro biti u suncanoj Californi-i! :)

P.S i mi smo prosli mesec kad je muz bio ovde isli u ambasadu i nista samo su mu rekli u fazonu relax bice uskoro!!Eto

Edited by ariel2010

November 2009- I-130 filed

December 2009- NOA1 Received

April 15 2010- NOA2 Received APPROVED

April 26 2010- Got NVC case #

May 2010- DS-3032 Sent and accepted

May 2010- AOS&IV Bills received

May 2010- AOS&IV Bill PAID

Jun 2010- All document sent to NVC

Jun 16 2010- NVC received I-864

Jun 23 2010- NVC received DS-230

Jun 29 2010- NVC began processing documents

July 20 2010- Passed a medical examination

August 10 2010 FINALLY I got a SIF!!!! Yeeeeeeeeee

August 10 2010 CASE COMLPETE !! Yupiiiiii

SEPTEMBER 15 2010 Embassy interview!!! Yeeeeeee :) :)

September 19 2010 Our wedding anniversary :)

September 15 2010 VISA APPROVED

September 19 2010 BOARDING flihgt to LA! :)))

September 19 2010 I`m in my husband hug!!!!

October 1 2010 I Received my GC!

September 15 2011 My baby born :)))))

Timeline
Posted

Cure, imate sve lijepo napisano u VJ wiki, NVC pod LingChe shortcut - ja sam par puta postavljala link jer ubrzava proceduru ako ste spremni, ako niste, onda redovnom postom.

DS-3032 kojim imenujete muza za predstavnika se moze cak i poslati emailom (skeniran) kao i dosta ostale dokumentacije.

Ako sta fali za I-864 to ce biti pitanje NVCja tj dobicete RFE. Obavezno doci sa kopijama transkripta poreznih prijava ili kopijama prijava zajedno sa W-2 ili 1099 formama. Transkript je bolji jer je vec sve navedeno tako da ne treba W-2.

Ako je NVC trazio uvjerenja iz policije i suda i vi poslali (prevod ne treba) onda ce sve to biti u vasem paketu u ambasadi. Samo idite po oznacenim stavkama sto nedostaje.

Hvala Milimelo :),

Trebalo bi da mi se posalju podaci koji nedostaju, sto je pisalo u poslednjem NVC pismu, a u ovom pozivnom pismu pise da mi treba za intervju poslednji taj tax return od potpisnika I-864. Ja imam i joint sponsora, pored muza, pa sad ne znam za taj tax return, jel mi treba od oba sponsora ili samo od joint sponsora?

Posted

Hvala Milimelo :),

Trebalo bi da mi se posalju podaci koji nedostaju, sto je pisalo u poslednjem NVC pismu, a u ovom pozivnom pismu pise da mi treba za intervju poslednji taj tax return od potpisnika I-864. Ja imam i joint sponsora, pored muza, pa sad ne znam za taj tax return, jel mi treba od oba sponsora ili samo od joint sponsora?

Ne znam sta ste prije poslali ali nakon 15 aprila 2010 se traze 2009 prijave za glavnog i joint sponzora.

ROC 2009
Naturalization 2010

Timeline
Posted

Milimelo,

imam jos jedno pitanje pa ako mozes da mi odgovoris. Jel moze moj muz da popuni formular DS3032,s obzirom da je stiglo na njegovu adresu? ili to pod obavezno moram ja? hvala

Posted

Milimelo,

imam jos jedno pitanje pa ako mozes da mi odgovoris. Jel moze moj muz da popuni formular DS3032,s obzirom da je stiglo na njegovu adresu? ili to pod obavezno moram ja? hvala

Zbog potpisa, moras ti - imas taj formular online - ispuni ga, isprintaj, potpisi, skeniraj i posalji emailom na adresu NVC sa cc muza pa cete onda sve daljnje info dobivati emailom (brze nego snail mail).

Pogledaj LingChe shortcut - sve je objasnjeno - ko, kada, sta poslati.

ROC 2009
Naturalization 2010

Timeline
Posted

Moze li mi neko reci kako se stavlja barcode na DS3032 tj kako se popunjava. Kad odem online na formular da li ga popunjavam tamo i onda stampam i tu me zanima kako ubacujem case # neceeeeeeeeeee :(

Posted

Moze li mi neko reci kako se stavlja barcode na DS3032 tj kako se popunjava. Kad odem online na formular da li ga popunjavam tamo i onda stampam i tu me zanima kako ubacujem case # neceeeeeeeeeee :(

pozdrav , posto si vec dobila poziv za intervju zanima me osim rodnog lista . vjencanog i uvjerenja od policije i suda , dali su ti trazili jos koji dokument,(meni su trazili i financial evidence I-864,I864EZ,I864W OR I864A) neznam sta to njima moze pomoc ako se je muz obavezao biti sponzor.np dokumenta sam poslala NVC jer su to trazili. ako iko ima slicno iskustvo ili zna o ovome nek mi napise unaprijed hvala.

Timeline
Posted

pozdrav , posto si vec dobila poziv za intervju zanima me osim rodnog lista . vjencanog i uvjerenja od policije i suda , dali su ti trazili jos koji dokument,(meni su trazili i financial evidence I-864,I864EZ,I864W OR I864A) neznam sta to njima moze pomoc ako se je muz obavezao biti sponzor.np dokumenta sam poslala NVC jer su to trazili. ako iko ima slicno iskustvo ili zna o ovome nek mi napise unaprijed hvala.

Zdravo!

Znas kako mi smo te papire sve bili poslali zajedno sa aplikacijom I 130 ,sve moguce i ne moguce.Osim uverenja iz policije i suda.Ja mislim da cu to nositi u ambasadu ovde.Nisu mi jos zakazali intervju,nasi papiri su jos u NVC . Platili smo onih 70$ a sad cekamo dalje sta treba. Za koju ste vi vizu aplicirali? Mene zanima jesi li ti dobila DS 3032 na kucnu adresu? Iskreno ja vise nista ne znam i totlano sam pogubljena u svemu :)

Posted

Zdravo!

Znas kako mi smo te papire sve bili poslali zajedno sa aplikacijom I 130 ,sve moguce i ne moguce.Osim uverenja iz policije i suda.Ja mislim da cu to nositi u ambasadu ovde.Nisu mi jos zakazali intervju,nasi papiri su jos u NVC . Platili smo onih 70$ a sad cekamo dalje sta treba. Za koju ste vi vizu aplicirali? Mene zanima jesi li ti dobila DS 3032 na kucnu adresu? Iskreno ja vise nista ne znam i totlano sam pogubljena u svemu :)

zdravo , pa ista je viza ko i u tebe bracna , samo traje predugo i mi smo slali samo ono sto traze a i mi smo poslali sve uz aplikaciju ali smo sada dobili odgovor od njih da moramo obnovit dokumentaciju jer se izgubila,ili zaturila jer nas proces traje od decembra 2008

a aplikacija nam je odobrena 16 aprila 2009 i tako sve korak napred korak nazad stigli do ovog valjda "kraja" . ne ne salju oni tebi nista na kucnu adresu slace tvom suprugu ako je on podnosilac aplikacije a ti sve ispunjavas online obrazce i saljes muzu ili direktno njima, samo kad budes ispunjavala DS3032 navedi svoju email adresu tako da ces biti obavjestavana o svemu, dali si dobila id za uplatu vize ?

Timeline
Posted

zdravo , pa ista je viza ko i u tebe bracna , samo traje predugo i mi smo slali samo ono sto traze a i mi smo poslali sve uz aplikaciju ali smo sada dobili odgovor od njih da moramo obnovit dokumentaciju jer se izgubila,ili zaturila jer nas proces traje od decembra 2008

a aplikacija nam je odobrena 16 aprila 2009 i tako sve korak napred korak nazad stigli do ovog valjda "kraja" . ne ne salju oni tebi nista na kucnu adresu slace tvom suprugu ako je on podnosilac aplikacije a ti sve ispunjavas online obrazce i saljes muzu ili direktno njima, samo kad budes ispunjavala DS3032 navedi svoju email adresu tako da ces biti obavjestavana o svemu, dali si dobila id za uplatu vize ?

Ma jok,nisam nista dobila.Sve sto stize bas kako si ti rekla stize mom muzu. Nama su pre mesec dana odobrili NOA2 i eto u NVC je vise od tri nedelje i platili smo onih 70 $.

Ja kapiram da meni nista ne stize ,cak sam ih i zvala juce pa pricala sa opertaterom.Jutros mi je muz faxirao neki obrazac,pa cekam prijateljicu da mi ga donese.Ali to ne znam sta je. Inace kapiram ja sve za taj glupi DS ,samo mi jedna stvar nije jasna...kad otvorim online ok izadje mi taj formular,mogu da kucam u njemu ali mi nije jasno polje gore u kom pise tj kvadrat PLACE CASE BARCODE STRIP HERE BEFORE MAILING TO THE NVC. Kako da gra ubacim ako nece u tom polju uopste da mi se ispisuje bio sta? Eto ako sam glupa glupa sam ali kad ne znam pa da me ubijes.Kazem vise nista ne razumem :) I jos nesto jel mora da se popunjava na racunaru ili moze stampano rukom pisati? Uh Nadam se da si skapirala sta hocu da kazem za sve to,ako se secas kako si ti popunjavala. I dokle ste vi stigli sad ?

Timeline
Posted

Pozdrav devojke!

Najpre da se izvinim onima koji su mi ovde slali poruke, nisam ih odavno proveravala...

Sto se tice DS3032 ili ti Choice of Agent Form, njime postavljate svog supruga ili advokata za ovlasceno lice koje ce dobijati korespondenciju od NVC-a vezanu za vasu aplikaciju za vizu. Znaci,mora licno da potpisete. Ako se dobro secam, ja jesam dobila taj formular na kucnu adresu,ali ga je moj suprug dobio pre mene (taj koji salje NVC vec ima bar code), skenirao ga i poslao mi. Ja sam ga onda popunila i potpisala i poslala na adresu navedenu na formularu - NVC-u. U to vreme, NVC je brze obradjivao DS3032 koji su stizali regularnom postom, nego mailom. Ne znam kakva je sada situacija. Ako saljete mailom, instrukcije za bar code mozete naci u Ling Che shortcuts za koji je Milimelo vec davala link nekoliko puta. Mislim da su neki umesto bar code stavljali case#, ali nisam sigurna. U svakom slucaju, u subject-u maila NVC-u obavezno navesti NVC case #.

Inace, moze se rucno popunjavati.

Sto se tice obrasca I864, I864EZ i tako dalje...njih popunjava sponzor i eventualno kosponzor ukoliko postoji. U nasem slucaju, posto nismo imali kosponzora, a sa sam bila jedini imigrant kog moj supruz sponsozrise, mogli smo da posaljemo I864EZ. On je nesto kraci, ali vas suprug moze da ga popuni samo ukoliko je on jedini sponzor, a vi jedini imigrant. Uz I864 idu i instrukcije u kojima je objasnjeno koji obrazac bi trebalo popuniti.

U svakom trenutku, mozete da pozovete automatski sistem informacija NVC-a (nemam ovde broj, ali nacicete ga i na ovom sajtu i na formularima za NVC, gde uz vas case number mozete proveriti sta trenutno obradjuju i sta su vam poslali.Poruke nisu uvek 100% jasne, ali tu mozemo da pomognemo).

Ariel2010 - Popunjavaj DS230 i posalji suprugu ako vec nisi, jer ce NVC to traziti posle DS3032. Za DS230 - prvu stranu potpisati, a druga se potpisuje u Ambasadi pred konzularnim predstavnikom jer si tada pod zakletvom! I uz DS230 dolaze instrukcije gde pise sta je sve potrebno poslati uz taj obrazac. Najbolje je pazljivo procitati te instrukcije, one su ipak zvanicni izvor informacija.

USCIS

04/20/2009 I-130 sent

04/29/2009 NOA - rejected (petitioner's signature in wrong block)

04/30/2009 I-130 resent

05/11/2009 NOA1 (California Service Center)

08/19/2009 NOA2

NVC

09/08/2009 AOS bill&DS-3032 generated

09/15/2009 received in mail

09/20/2009 AOS paid

10/02/2009 AOS package&DS-3032 sent (by mail)

10/14/2009 DS-3032 received

10/16/2009 AVR msg "information missing or incomplete". False RFE!

10/25/2009 IV fee paid

10/27/2009 IV fee shows paid

10/31/2009 IV package sent

11/18/2009 CASE COMPLETE

01/28/2010 IR1 INTERVIEW

Interview moved to 01/22/2010

Visa received on 01/22/2010

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...