Jump to content

2,557 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline
Hvala vami!!!! Znaci moram cekati 6 mjeseci. Valjda ce i to proci. Dobro je,mala mi ima americki pasos. Ako ide to sa ljekarskim. Ja nemam staru knjiznicu.Sjecam se da sam primila te vakcine. Pozzz

Ne brini za vakcine. Ako misle da ti neka fali, dobices vakcinu/e na lekarskom.

N-400: filled online on May 8th, 2021

Biometric Reuse Notice: May 8th, 2021
Interview: May 10th, 2022 - Interview De-Scheduled

Interview rescheduled on May 11th, 2022

New Interview: Jun 27th, 2022 - Approved 🥳

Oath Ceremony: July 14th, 2022

Filed: Country: Montenegro
Timeline

Pozdrav za dame i naravno za gospodu !

Sada sam pronasao ovaj site i povrsno procitao vise informacija nego sto mogu da svarim odjednom, tako da sam rijesio da vas koji ste vec prosli ili prolazite kroz ono sto i ja moram proci , zamolim za info o sljedecem pitanju: K1 viza ( Vjerenicka ).

Do prije 40 dana sam zivjeo u Hollandiji ( polu-ilegalno 12 god.) i nadaos e da cu dobiti papire , u medjuvremenu sam upoznao djevojku koja zivi u USA.

Vec 4 godine smo u vezi , normalno dolazila je kod mene par puta u posjetu sto smo zabiljezili i slikama.

Odlucili smo da se vjencamo , ali u USA. Ja sam napustio Hollandiju i vratio se u Podgoricu ( izvadio novi bio-pasos ).

Prije 15 dana Ona je otisla u odgovarajucu sluzbu i rekla da me zeli dovesti u USA.

Bili su ljubazni i rekli joj da donese dokaze da je samnom u vezi ( slike , poruke sa e-mail-a, telefonske racune... ) i zakazali joj termin nakon 5 dana.Kada je sve to odnijela 9 10-tak slika, por.e-mail, i 40-tak stranica tel. racuna gdje je svaki dan bilo namanje tri tel. razgovora samnom od po 20-120 min. ), rekli su joj da donese izvjestaj iz banke ( dokaz da ima novac na banci ( a ona ima preko 60,000 ), i dokaz da je u stalnom radnom odnosu kao i izvjestaj o prihodima, ( njeno primanje je odbijajuci sve rashode , ostaje cisto 1,000 $ sedmicno ).

Kada je predala sve to , rekli su joj da sve to ide u Nebrasku i da ce dobiti odgovor za nekih 15 dana.

E sada pitanje za vas koji vec imate iskustva sa svim ovim peripetijama :

Sta nas dalje ocekuje , molim vas nemojte me slati na druge stranice a posebno na one koje nisu na nasem jeziku.

Sta sada ona treba da ocekuje ? Dali je to sve sto je ona trebala uraditi ili postoji jos nesto...... ?

Sta ja trebam uraditi.... dali ja sada cekam da ona dobije odgovor iz Nebraske pa da mi posalje te papire na osnovu kojih cu ja zatraziti termin u Ambasadi ili ..... ??? jos jednom vas molim da onaj ko bude htio odgovoriti neka napise sve redom sta sljedi.

Hvala unaprijed !

Edited by procesor

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Serbia
Timeline

Sad su me zvali da mi kazu da su mi otkazali test za drzavljanstvo radi snjega :(

[font="Century Gothic"]Married March 27, 2010
Sent out I-130 December 29, 2010
Recieved NOA 1 January 4, 2011
Touched January 6, 2011
Recieved NOA 2 May 9, 2011
Interview September 27, 2011
Visa in hand Septmeber 30, 2011 (it would of been the same day as the interview but they requested some more info)
POE - JFK, NYC October 12, 2011 [/font]

[url=http://www.TickerFactory.com/]
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;0;23/st/20100327/e/Since+our+wedding/k/ccbb/event.png[/img]
[/url]

Filed: AOS (apr) Country: Croatia
Timeline
Sad su me zvali da mi kazu da su mi otkazali test za drzavljanstvo radi snjega :(

Uh. Hoce li biti skoro?

Mene su danas zvali da me obavijeste o tome da su me odabrali za posao, u onoj firmi gdje sam dosla do treceg kruga. :star:

Posao je u call centru, firma se bavi telekomunikacijama, a ja cu se baviti prodajom. Daleko je od sna snova, ali uz njega idu sve beneficije (medical, visual, dental i godisnji (mislim 11 dana + 3 praznika) nakon mjesec dana rada, zatim 401k, a onda i placeno bolovanje nakon godinu dana). Placa je odlicna, a na osnovicu (ponudili su mi par centi manje od maksimuma za nove radnike) ide i provizija. Radno vrijeme je u redu, rotira se na mjesecnoj bazi. Firma je u centru grada, sto mi je simpaticno jer cu imati gdje setati u vrijeme lunch breaka (barem dok ne vidim mogu li to izbaciti iz radnog dana jer mi nikako ne treba). Pocinjem raditi cim stignu papiri iz Hrvatske (provjeravaju criminal background). Vec danas su me slali testirati se na droge pa sam malcice piskila u casicu. :)

I-129F Sent: Aug 20th 2008

Interview Date: April 8th 2009, 10:30 - APPROVED!

K-1 Visa Received: April 9th 2009

POE: Aug 8th 2009, Minneapolis

Wedding: Aug 28th 2009

-------------------------------------------------------------------

Our I-129f was approved in 107 days from our NOA1 date.

Our I-129f was approved in 114 days from our filing date.

Our case spent 52 days being chewed by NVC.

Our interview took 224 days from your I-129F NOA1 date.

AOS, AP, EAD filed: Oct 15th 2009

Biometrics: Nov 24th 2009

AP received: Dec 14th 2009

EAD received: Dec 17th 2009

Green Card received: Dec 18th 2009

http://www.badgerella.com/forum

Timeline

Sada sam pronasao ovaj site i povrsno procitao vise informacija nego sto mogu da svarim odjednom, tako da sam rijesio da vas koji ste vec prosli ili prolazite kroz ono sto i ja moram proci , zamolim za info o sljedecem pitanju: K1 viza ( Vjerenicka ).

Do prije 40 dana sam zivjeo u Hollandiji ( polu-ilegalno 12 god.) i nadaos e da cu dobiti papire , u medjuvremenu sam upoznao djevojku koja zivi u USA.

Vec 4 godine smo u vezi , normalno dolazila je kod mene par puta u posjetu sto smo zabiljezili i slikama.

Odlucili smo da se vjencamo , ali u USA. Ja sam napustio Hollandiju i vratio se u Podgoricu ( izvadio novi bio-pasos ).

Prije 15 dana Ona je otisla u odgovarajucu sluzbu i rekla da me zeli dovesti u USA.

Bili su ljubazni i rekli joj da donese dokaze da je samnom u vezi ( slike , poruke sa e-mail-a, telefonske racune... ) i zakazali joj termin nakon 5 dana.Kada je sve to odnijela 9 10-tak slika, por.e-mail, i 40-tak stranica tel. racuna gdje je svaki dan bilo namanje tri tel. razgovora samnom od po 20-120 min. ), rekli su joj da donese izvjestaj iz banke ( dokaz da ima novac na banci ( a ona ima preko 60,000 ), i dokaz da je u stalnom radnom odnosu kao i izvjestaj o prihodima, ( njeno primanje je odbijajuci sve rashode , ostaje cisto 1,000 $ sedmicno ).

Kada je predala sve to , rekli su joj da sve to ide u Nebrasku i da ce dobiti odgovor za nekih 15 dana.

Sta nas dalje ocekuje , molim vas nemojte me slati na druge stranice a posebno na one koje nisu na nasem jeziku.

Sta sada ona treba da ocekuje ? Dali je to sve sto je ona trebala uraditi ili postoji jos nesto...... ?

Sta ja trebam uraditi.... dali ja sada cekam da ona dobije odgovor iz Nebraske pa da mi posalje te papire na osnovu kojih cu ja zatraziti termin u Ambasadi ili ..... ??? jos jednom vas molim da onaj ko bude htio odgovoriti neka napise sve redom sta sljedi.

Hvala unaprijed !

Moram priznati da mi nije jasno gdje je to tvoja djevojka bila i sto su joj, kako i zasto rekli.

Prijava za K1 vizu se ne radi osobno i ama bas nikako ne postoji mogucnost da americki drzavljanin nekamo odnese papire, vec se sva papirologija, potkrijepljena dokazima, salje u jedan od dva centra za obradu podataka (ovisno o saveznoj drzavi u kojoj americki drzavljanin zivi). Jedan centar je u Vermontu, drugi u Californiji.

Cijeli proces je detaljno objasnjen ovdje, ovdje i ovdje.

Niti jedan od dokumenata koji se salju na samom pocetku procesa nemaju ama bas nikakve veze s primanjima i imovinom americkog drzavljanina.

Svakako provjeri s djevojkom gdje je to bila i sto, zapravo, rade s vasim dokumentima. Svakako joj pokazi i ove linkove.

Prosjecno vrijeme cekanja na K1 je oko sest mjeseci tako da je najbolje da sto prije pokrenete proces na ovaj nacin. Osim u slucaju da se nesto drasticno promijenilo u zadnjih pola godine (a koliko znam nije), nema sansi da na ovaj nacin dobijete vizu, tj. da legalno udjes u zemlju. Tako da... bojim se da gubite vrijeme, a iskreno se nadam da niste predali papire nekom odvjetniku koji nema pojma sto radi, ili kakvoj agenciji koja ih je vec u samom startu pogresno proslijedila.

Timeline

Bagdarella rekli su mi da ce mi doci poziv za April 6ti ali posto ja necu biti tu da ce mi valjda biti tek u Maju :(((((( mrzim sto sve mi mora vako naopako da bude

oh i congrats za poso

Touched January 6, 2011
Visa in hand Septmeber 30, 2011 (it would of been the same day as the interview but they requested some more info)

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;0;23/st/20100327/e/Since+our+wedding/k/ccbb/event.png[/img]
[/url]

Timeline
Bagdarella rekli su mi da ce mi doci poziv za April 6ti ali posto ja necu biti tu da ce mi valjda biti tek u Maju :(((((( mrzim sto sve mi mora vako naopako da bude

oh i congrats za poso

Uf, cini se da ti onda to kvari planove? :/

Jel postoji mogucnost da to nekako pomaknes i uguras prije puta?

Hvala na cestitkama! :)

Timeline

Pitala sam ih i rekli su mi nema sanse, jedinu srecu koju imam jeste da snjeg sad omda prestane i da im se kancelarija (testing centar) otvori ali snjeg i dalje pada ko lud nikad ga goreg odje nisam vidila...

sto se tice putovanja i dalje mogu da putujem jer green karta radi sve dok ne dobijem zakletvu samo mi kvari process jer i dalje se planiram da udam kada odem tamo pa onda kad se vratim vamo i uzmem test i zakletvu moram im objasniti sto mjenjam prezime i da sam se udala ugh im tired of it all ready

Touched January 6, 2011

[/url]

Timeline
Moram priznati da mi nije jasno gdje je to tvoja djevojka bila i sto su joj, kako i zasto rekli.

Prijava za K1 vizu se ne radi osobno i ama bas nikako ne postoji mogucnost da americki drzavljanin nekamo odnese papire, vec se sva papirologija, potkrijepljena dokazima, salje u jedan od dva centra za obradu podataka (ovisno o saveznoj drzavi u kojoj americki drzavljanin zivi). Jedan centar je u Vermontu, drugi u Californiji.

Cijeli proces je detaljno objasnjen ovdje, ovdje i ovdje.

Niti jedan od dokumenata koji se salju na samom pocetku procesa nemaju ama bas nikakve veze s primanjima i imovinom americkog drzavljanina.

Svakako provjeri s djevojkom gdje je to bila i sto, zapravo, rade s vasim dokumentima. Svakako joj pokazi i ove linkove.

Prosjecno vrijeme cekanja na K1 je oko sest mjeseci tako da je najbolje da sto prije pokrenete proces na ovaj nacin. Osim u slucaju da se nesto drasticno promijenilo u zadnjih pola godine (a koliko znam nije), nema sansi da na ovaj nacin dobijete vizu, tj. da legalno udjes u zemlju. Tako da... bojim se da gubite vrijeme, a iskreno se nadam da niste predali papire nekom odvjetniku koji nema pojma sto radi, ili kakvoj agenciji koja ih je vec u samom startu pogresno proslijedila.

Proces ,i meni je sve to vrlo cudno. Jedino sto mi pada na pamet je da je mozda odnela papire advokatu ili agenciji, koji bas i nisu najbolje upuceni u proces za K-1 (Nebraska?!) :shocked:

Badgarella cestitam za posao! :thumbs:

Danijela, udaj se, a prezime uvek mozes promeniti kasnije, mada mislim da svejedno moras prijaviti promenu statusa (udaja) pre testa / zakletve.

Edited by Saska+Tim

N-400: filled online on May 8th, 2021

Biometric Reuse Notice: May 8th, 2021
Interview: May 10th, 2022 - Interview De-Scheduled

Interview rescheduled on May 11th, 2022

New Interview: Jun 27th, 2022 - Approved 🥳

Oath Ceremony: July 14th, 2022

Uh. Hoce li biti skoro?

Mene su danas zvali da me obavijeste o tome da su me odabrali za posao, u onoj firmi gdje sam dosla do treceg kruga. :star:

Posao je u call centru, firma se bavi telekomunikacijama, a ja cu se baviti prodajom. Daleko je od sna snova, ali uz njega idu sve beneficije (medical, visual, dental i godisnji (mislim 11 dana + 3 praznika) nakon mjesec dana rada, zatim 401k, a onda i placeno bolovanje nakon godinu dana). Placa je odlicna, a na osnovicu (ponudili su mi par centi manje od maksimuma za nove radnike) ide i provizija. Radno vrijeme je u redu, rotira se na mjesecnoj bazi. Firma je u centru grada, sto mi je simpaticno jer cu imati gdje setati u vrijeme lunch breaka (barem dok ne vidim mogu li to izbaciti iz radnog dana jer mi nikako ne treba). Pocinjem raditi cim stignu papiri iz Hrvatske (provjeravaju criminal background). Vec danas su me slali testirati se na droge pa sam malcice piskila u casicu. :)

Cestitke badgerella! :dance: Kad tacno pocinjes?

Uh draga, bas mi je zao. Kad ce zakazati iduci intervju?

ROC 2009
Naturalization 2010

Hvala unaprijed !

Ocekuj da se sve zavrsi i ti dobijes vizu za oko 6 mjeseci. Ako ti ne znas engleski, reci vjerenici da dodje na forum i procita uputstva K-1 guide.

Ne znam s kim je ona razgovarala ali Nebraska definitivno nije mjesto gdje se salje peticija za vizu. Jesi ti ispunjavao koji formular - npr G325a? To je obavezno za slanje prijave, isto kao sto je obavezna i pismena izjava da se hoces vjencati sa tom osobom.

ROC 2009
Naturalization 2010

Timeline

Cao cure evo ja sam se tek sad ustala a legla sam u 12 popodne jer sinoc nisam od nervoze i ljutoce da progovorim kamal da zaspem. Danas i ako je jako nevrjeme bili ja i tata smo se napravili pametni ili bolje reci ludi i otistli do testing centra ali i tu smo vidili zatvoreno sa papirom priljepljenim na vrata sto kaze ako si danas imao appoitment dodji aprila 6 u isto vrjeme ali ja taj dan cu da slavi rodjendan sa mojim tada muzom :) pa cu sigurno dobiti sledeci test nedje u maju i polako se pocinjem da pomirujem sa tim.

post-77781-1267221477_thumb.jpg

Touched January 6, 2011

[/url]

Timeline

Mene kadgod nema na forumu 2 dana svasta se izdesava!

Pozdrav novim clanovima i puno srece!!!

Danijela,

Zao mi je sto ti je sneg malo poremetio planove, ali verujem da ce stvari doci na svoje mesto kada se vratis ;)

Badgerella,

Veoma mi je drago zbog posla. Benefiti zvuce super! Srecno!!!

@Procesor,

Mi smo radili supruznicku vizu, tako da zaista ne znam tacan sled papira za verenicku. Ono sto znam je da se tip tvoje vize zove K-1 i da je prvi korak ka njenom dobijanju slanje formulara I-129F. NJega salje tvoja verenica u USCIS (imigraciono) prema mestu njenog boravka (ili u Vermont ili u Kaliforniju). Uz formular salje i dokaz o svom americkom drzavljanstvu (kopiju pasosa ili izvod iz MKR, ili potvrdu o naturalizaciji), zatim i ti i ona popunjavate formular G325a i uz njega su potrebne fotografije velicine kao za pasos od oboje. Takodje traze dokaz da ste se sreli u protekle 2 godine (fotografije, zajednicki racuni i sl.). Taksa od 455usd (neka me neko ispravi ako je ovo promenjeno) se salje cekom ili putem money order (uplatnice) to ce vec znati tvoja verenica. Ne znam u kom se trenutku salje izjava o nameri za stupanje u brak, ali znam da je porebna u nekom trenutku...

Ovo bi trebalo da je prvi korak, koji je lepo objasnjen u instrukcijama za popunjavanje I-129f formulara.

Zvuci kao da se tvoja verenica obratila nekoj agenciji. Mislim da su ti devojke ovde lepo predlozile da ona procita date linkove (bar neka pogleda formular I129F i instrukcije za popunjavanje ako nema vremena za sve) , jer se ne moze bas sve objasniti u nekoliko recenica. Pozdrav i srecno!!!

USCIS

04/20/2009 I-130 sent

04/29/2009 NOA - rejected (petitioner's signature in wrong block)

04/30/2009 I-130 resent

05/11/2009 NOA1 (California Service Center)

08/19/2009 NOA2

NVC

09/08/2009 AOS bill&DS-3032 generated

09/15/2009 received in mail

09/20/2009 AOS paid

10/02/2009 AOS package&DS-3032 sent (by mail)

10/14/2009 DS-3032 received

10/16/2009 AVR msg "information missing or incomplete". False RFE!

10/25/2009 IV fee paid

10/27/2009 IV fee shows paid

10/31/2009 IV package sent

11/18/2009 CASE COMPLETE

01/28/2010 IR1 INTERVIEW

Interview moved to 01/22/2010

Visa received on 01/22/2010

Timeline

Hvala svima na cestitkama! :)

Ne znam jos kad pocinjem, cekaju rezultate testa na drogu (to ce dobiti pocetkom tjedna), a onda i provjeru criminal historyja, koju im neka agencija radi u Hrvatskoj, valjda preko ambasade, nemam pojma. To kazu da moze potrajati i koji tjedan. Sad mi je svejedno, neka potraje koliko treba, haha. Ne zuri mi se nikako kad znam da postoji neki posao koji me ceka. Slobodno mi mogu dati jos koji tjedan odmora. :innocent: Vec sad se pocinjem pitati hoce li mi dati da odradim unaprijed neke sate pa da malo razvucem taj godisnji u kasno proljece (ako mi daju da ga tako rano koristim) pa da mogu otici u Hrvatsku. Mozda se smiluju na srcedrapateljnu pricu o tome kako hrvatskoj obitelji dugujem svadbu, hahah.

Danijela, nadam se da ce se sve to skupa nekako posloziti!

Timeline

mene nema malo vise pa evo sta se sve izdesavalo.

Badgerella,ja ne znam sto ti toliko dugo proveravaju background istoriju,kod mene to bilo mozda nedelju dana,od prvog do drugog intervjua,a ja ovde radim sa parama,pa mi iskreno malo nelogicno.

Al ipak je dobro sto si dobila posao!!!!

Danijela,bas mi je zao sto je sve ovako glupo ispalo.

Jer ne mozes da pomeris put za april,odmah posle ispita?

Jeste malo dugo,ali cim se vratis mozes da saljes papire.

Pozdrav za novog gosta na forumu.

Ni meni nije jasno gde je tvoja devojka bila i ko je njoj rekao da ide u Nebrasku.

Necu da se ponavlja,imas moj post nekoliko puta napisam vec na ovom forumu,

ali da skratim -ja i dalje mislim da je CR1 viza bolja.

A samo Vermont i Californija obradjuju te zahteve,jer ti nisi u USA,mislim da ovi ostali obrajuju samo promenu statusa,pa su joj zato to rekli,mozda nisu ukapirali iz njene price gde se nalazis.

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...