Jump to content

2,557 posts in this topic

Recommended Posts

Kod nas je prilicno sigurno, navodno do te mjere da... ja padam na guzicu. Ja bih sve redom pozakljucavala i zablindirala (dolazim iz Zagreba, jelte, koji nije pretjerano nesiguran, ali opet je dovoljno velik itd...), a oko mene sve neki pacifisti i djeca cvijeca. :)

Mi bas i nemamo nesto previse blizanaca u obitelji, ali ja se ne bih bunila. Jednog dana, jelte.

ET, dobro si pohvatala. Prva zelena karta, koja se izdaje K1 ljudima, traje dvije godine. Nakon toga se ide na desetgodisnju, ali se nakon sveukupno tri godine moze podnijeti zahtjev za naturalizaciju (drzavljanstvo).

Sto se tice onoga sto me u Americi odusevilo, razveselilo, nazivciralo... nalazi se ovdje, sve detaljno opisano u prvom podforumu (Stranger in a Strange Land). Sve (koji to vec nisu) jos jednom pozivam da nam se pridruze na forumu. :)

Ja ipak sve redovno zakljucavam iako kazu da je pravo sigurno. Narocito tamo u St. Peteru. Nadamo se nekad opet tamo preseliti. :)

10z8daa.jpg1267okh.jpg14o8ygx.jpg

NOA date for I-485, AP and EAD 12/21/2009

RFE date 01/06/2010 ...RFE response recieved 01/27/2010

Biometrics date 01/19/2010

Transfer Date (CSC) 02/04/2010

AP/EAD Approved Date 02/05/2010

AP Received Date 02/11/2010

EAD Received Date 02/16/2010

I-485 - Last touch 02/24/2010

Service Request -06/21/2010

06/24/2010 - touch

07/10/10..07/28/10..07/29/10...touch

07/29/2010 - GC approved

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Serbia
Timeline

malamu cula sam da je St. Peters preljep :)

Odje u djelu NYC dje ja zivim je prilicno "safe" znaci mogu da hodam nocu ulicom sama ako hocu ali ja sam strahovita osoba (posljedice neceg drugog) pa uvjek skoro imam nekog samnom. Nocu ostavimo prozore otovrene i ako zivimo na prvom spratu.

[font="Century Gothic"]Married March 27, 2010
Sent out I-130 December 29, 2010
Recieved NOA 1 January 4, 2011
Touched January 6, 2011
Recieved NOA 2 May 9, 2011
Interview September 27, 2011
Visa in hand Septmeber 30, 2011 (it would of been the same day as the interview but they requested some more info)
POE - JFK, NYC October 12, 2011 [/font]

[url=http://www.TickerFactory.com/]
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;0;23/st/20100327/e/Since+our+wedding/k/ccbb/event.png[/img]
[/url]

Filed: AOS (apr) Country: Croatia
Timeline

Odradjen zadnji, treci krug razgovora za jedan od poslova. Nakon danasnjeg intervjua, lagano mi se ide tamo raditi. Lova je odlicna, benefits vise nego odlicni, super kombinacije s godisnjim i slobodnim danima opcenito. Posao je nista posebno, ali ima prostora za dvostruku i trostruku lovu.

U ovom zadnjem krugu nas je tek nekoliko (mozda cak samo i dvoje, troje) pa se nadam da ce, jelte, odabrati bas mene. :innocent:

I-129F Sent: Aug 20th 2008

Interview Date: April 8th 2009, 10:30 - APPROVED!

K-1 Visa Received: April 9th 2009

POE: Aug 8th 2009, Minneapolis

Wedding: Aug 28th 2009

-------------------------------------------------------------------

Our I-129f was approved in 107 days from our NOA1 date.

Our I-129f was approved in 114 days from our filing date.

Our case spent 52 days being chewed by NVC.

Our interview took 224 days from your I-129F NOA1 date.

AOS, AP, EAD filed: Oct 15th 2009

Biometrics: Nov 24th 2009

AP received: Dec 14th 2009

EAD received: Dec 17th 2009

Green Card received: Dec 18th 2009

http://www.badgerella.com/forum

Odradjen zadnji, treci krug razgovora za jedan od poslova. Nakon danasnjeg intervjua, lagano mi se ide tamo raditi. Lova je odlicna, benefits vise nego odlicni, super kombinacije s godisnjim i slobodnim danima opcenito. Posao je nista posebno, ali ima prostora za dvostruku i trostruku lovu.

U ovom zadnjem krugu nas je tek nekoliko (mozda cak samo i dvoje, troje) pa se nadam da ce, jelte, odabrati bas mene. :innocent:

Hej super Badgerella! Drzim fige da dobijes ovaj posao! Obavezno salji thank you note poslije intervjua i ne ustrucavaj se nazvati da vidis dokle se doslo sa procesom ako se ne jave kad kazu da hoce.

ROC 2009
Naturalization 2010

Timeline

Hvala! :)

Saljem thank you note, evo bas sam dobila mail od 'insidera' (svekrvin brat i jos neka gospodja koju znaju rade negdje u firmi) s njihovim imenima jer nisam polovila sva tri imena i prezimena na intervjuima.

Valjda je ok da posaljem jedan note, a stavim sve tri tete na njega... nekako mi blesavo slati tri komada, haha

Hvala! :)

Saljem thank you note, evo bas sam dobila mail od 'insidera' (svekrvin brat i jos neka gospodja koju znaju rade negdje u firmi) s njihovim imenima jer nisam polovila sva tri imena i prezimena na intervjuima.

Valjda je ok da posaljem jedan note, a stavim sve tri tete na njega... nekako mi blesavo slati tri komada, haha

Ja sam slala sve troma - troje me intervjuisalo ali pojedinacno u jednom danu (zadnji intervju).

ROC 2009
Naturalization 2010

Timeline
Ja sam slala sve troma - troje me intervjuisalo ali pojedinacno u jednom danu (zadnji intervju).

U prvom krugu me intervjuirala jedna, telefonski. U drugom krugu opet ta ista, plus jos jedna, ali zajedno, a sad u trecem krugu ove dvije iz drugog kruga, plus jos jedna. Opet sve tri zajedno.

Ne rade skupa - jedna je iz human resources, druga je menadzer, a treca je voditelj ovoga za sto sam se prijavila. Mozda onda da ipak tri saljem?

Sto se tice Floride nije uopste tako tesko vreme, ni upola tesko koliko zna biti tesko u Srbiji...

Ja i moj momak- zivi kod Chicaga, nismo jos resili dali da konkurisemo za K1 ili CR1... najbitnije je da sto krace cekamo..ja nikako pre avgusta ne mogu da udjem u USA jer imam neki 2 year rule.... bila tamo na nekoj razmeni i dobila 2 year rule... vec cekamo 2 godine odvojeni, i hocemo da najkasnije u septembru zavrsimo bilo kakvu neophodnu papirologiju kako bi ja otisla... smrc smrc....sta li je bolje K1 ili CR1???

Sto se tice Floride nije uopste tako tesko vreme, ni upola tesko koliko zna biti tesko u Srbiji...

Ja i moj momak- zivi kod Chicaga, nismo jos resili dali da konkurisemo za K1 ili CR1... najbitnije je da sto krace cekamo..ja nikako pre avgusta ne mogu da udjem u USA jer imam neki 2 year rule.... bila tamo na nekoj razmeni i dobila 2 year rule... vec cekamo 2 godine odvojeni, i hocemo da najkasnije u septembru zavrsimo bilo kakvu neophodnu papirologiju kako bi ja otisla... smrc smrc....sta li je bolje K1 ili CR1???

Ivana, CR-1 je bolja. Ja sam isto imala 2 yr HRR iz 2001 ali sam to davno zavrsila. Ne gledaju previse gdje si bila dokle god nisi u Americi. Srbija ti je i dalje perm residency mjesto - samo to traze da se navede - posjete preskaces osim ako nisi gdje zivjela 6 mjeseci i vise.

Gdje je momak kod Chicaga? Mi smo u NW Indijani.

ROC 2009
Naturalization 2010

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline

Badgarella, drzim ti fige. Srecno! :thumbs:

Ivana, ja sam dosla na K1, ali je CR1 bolja varijanta (dobijes greencard odmah po dolasku, odmah mozes da pocnes da radis...), a i cekanje na obe vize je sada maltene izjednaceno.

Ja sam u USA (okolina Chicaga, Frankfort) stigla 15. septembra, a zelenu kartu dobila danas.

N-400: filled online on May 8th, 2021

Biometric Reuse Notice: May 8th, 2021
Interview: May 10th, 2022 - Interview De-Scheduled

Interview rescheduled on May 11th, 2022

New Interview: Jun 27th, 2022 - Approved 🥳

Oath Ceremony: July 14th, 2022

Ne znam da li mozete vec sada aplicirati za K1, s obzirom na te 2 year rule (i uci u USA nakon augusta). Ali ako mozete to bi bilo najbrze jer biste onda mogli aplicirati odmah (naravno ako ste se vidjeli u zadnje dvije godine).

A koliko znam od trenutka slanja peticije pa do dobijanja vize otprilike je isto za K1 i CR1.

Nadam se da nisam nesto pogresno razumjela. :D

10z8daa.jpg1267okh.jpg14o8ygx.jpg

NOA date for I-485, AP and EAD 12/21/2009

RFE date 01/06/2010 ...RFE response recieved 01/27/2010

Biometrics date 01/19/2010

Transfer Date (CSC) 02/04/2010

AP/EAD Approved Date 02/05/2010

AP Received Date 02/11/2010

EAD Received Date 02/16/2010

I-485 - Last touch 02/24/2010

Service Request -06/21/2010

06/24/2010 - touch

07/10/10..07/28/10..07/29/10...touch

07/29/2010 - GC approved

Timeline

Sad mozda padam s Marsa jer sam u medjuvremenu pozaboravljala sve redom... ali, nije li CR1 bio u kombinaciji s americkim drzavljaninom koji barem 6 mjeseci zivi u zemlji iz koje se aplicira?

Sad mozda padam s Marsa jer sam u medjuvremenu pozaboravljala sve redom... ali, nije li CR1 bio u kombinaciji s americkim drzavljaninom koji barem 6 mjeseci zivi u zemlji iz koje se aplicira?

Jeste CR-1 ali kroz DCF - Direct Consular Filing. Ista se forma ispunjava ali se procesuira u zemlji gdje zive a ne u US.

"Obicni" CR-1 je I-130 poslan Vermontu ili California Service Centru - zavisi gdje zivi momak/muz.

ROC 2009
Naturalization 2010

Super ste!!! Hvala!

I mi smo u NW indiana, u Chestertonu, tj. ja cu tek biti ali sam bila tamo godinu dana u nacionalnom parku, radila. Zbog toga i imam 2 year rule. Gde si ti Milimelo? Saska ne znam gde je tacno Frankfort...? Ali tu smo negde :) Cestitam za green card!!!

Razgovaracu sa ambasadom i pitacu ih dali mogu da zapocnem verenicku vizu, a ako ne stigne verenicka do juna, on ce tada biti u Srbiji pa cemo da se vencamo tada i da zapocnemo proces, pa da cekamo... Pa koja prva...samo ne znam dal ce dozvoliti obe u isto vreme...

Samo se plasim da ne cekam predugo :(

Blago vama vi ste sve vec zavrsile :) Mi dmo odvojeni vec godinu ipo, mada je on oko nove godine po mesec dana u Srbiji i preko leta je bio 3 meseca :) tako da nije strasno, ali ovo 2 year rule je bas smor :(

Htela sam da vas pitam gde i kada mi dokazujemo svoju vezu ako se vencamo u Srbiji?

Pozdrav svima i uzivkajte tamo i za mene :)

Super ste!!! Hvala!

I mi smo u NW indiana, u Chestertonu, tj. ja cu tek biti ali sam bila tamo godinu dana u nacionalnom parku, radila. Zbog toga i imam 2 year rule. Gde si ti Milimelo? Saska ne znam gde je tacno Frankfort...? Ali tu smo negde :) Cestitam za green card!!!

Razgovaracu sa ambasadom i pitacu ih dali mogu da zapocnem verenicku vizu, a ako ne stigne verenicka do juna, on ce tada biti u Srbiji pa cemo da se vencamo tada i da zapocnemo proces, pa da cekamo... Pa koja prva...samo ne znam dal ce dozvoliti obe u isto vreme...

Samo se plasim da ne cekam predugo :(

Blago vama vi ste sve vec zavrsile :) Mi dmo odvojeni vec godinu ipo, mada je on oko nove godine po mesec dana u Srbiji i preko leta je bio 3 meseca :) tako da nije strasno, ali ovo 2 year rule je bas smor :(

Htela sam da vas pitam gde i kada mi dokazujemo svoju vezu ako se vencamo u Srbiji?

Pozdrav svima i uzivkajte tamo i za mene :)

Ja sam u Whiting, IN (nadam se ne jos zadugo) a Saska je preko IN/IL granice.

Predlazem da preskocis vjerenicku vizu i odmah ides na supruznicku. Ako krenes na vjerenicku i onda se vjencas to je bacenih $455. Za CR-1 Treba minimalno papira za dokaze - vjencani list, par slika i to je to, pratis sta ti I-130 kaze. Ostalo doneses na intervju - telefonske razgovore, pisma, emailove, ako ste gdje zajedno putovali karte, itineraries.

ROC 2009
Naturalization 2010

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...