Jump to content

2,557 posts in this topic

Recommended Posts

ivancicas i ET,

i ja sam svom rekla da ne kuham jos prvi put kad smo izasli. Nakon vjencanja je probao na kartu pa sto ne kuhas kao pisalo je u zakonu iscitala nam maticarka (ona prava i obaveze bracnih drugova) da bi mu ja samo frizider pokazala a za kuhano je mogao ici kod moje mame (jos je radio na bazi, nije da nema menza a sa svojima iz ureda non-stop na janjetini i slicnoj bosanskoj hrani). Dosli u USA i onda je par mjeseci bilo junk-food dok ja nisam preuzela i pocela da kuham zdravije i pronalazim nasu hranu. Sad mi se zna buniti jer ima previse povrca i voca - #######? Od kad radim, a ima vec oko 14 mjeseci, kuham ponekad ali obavezno imamo sta zdravo u frizideru tako da i dalje pokazujem na frizider kad mi je mrsko kuhati.

Za ciscenje - dok ne dreknem ne ocisti se a sad sam skontala pa na ignore -- sudje koje on zaprlja (ja perem cim zavrsim, ne ostavljam za sutra) jednostavno izignorisem dok on ne skonta da mu je vakat za pranje. Iako se moram pohvaliti - kad posaljem sms da se opere ves i osusi bude uradjeno, drugacije ne skonta. Nema veze, baby steps - istreniran ce biti jednog dana :devil:

ROC 2009
Naturalization 2010

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline

Zene,razumem ja sve,al moj je srbin amer,pa vi vidite,ahhahahahhahahhaha.

Ma meni nije mrsko da kuvam,ja volim lepo i kvalitetno i zdravo da pojedem, ja to najvise zbog sebe.

Nemam nameru da zavijam 200 sarmi,pa da krckam podvarak i te stvari, ali za sebe da spremim uvek hocu a i kad ima za mene ima i za njega.

Milimelo,ne brinem se ja za nasu hranu,na Floridi je svaki drugi ili iz Srbije ili iz Bosne,pa ima prodavnica koliko hoces.

mada me stvari oko sredjivanja stana nerviraju,pa sam to propustila svom suprugu,on sad kreci,macka,sastavlja,voli covek pa nek se zanima.

Ne svidja mi se sto moj suprug tamo stalno narucuje hranu,pa sedi po nekim restoranima,manje jede voca i povrca,ali cu ja to kad odem da mu promenim,heheheheheheh. ;)

Evo da i ja uletim...dotakli ste se bolne tacke...americke ishrane i navika

@*ET*

Primjetila sam isto. Muski Amerikanci nisu nauceni na zensko tetoshenje (sto je super stvar :yes: ), ali mislim da su u nekim stvarima zene otisle u drugu krajnost. Nije vise stvar u tome hoce li da kuhaju, peru ili peglaju iz ovih ili onih razloga ili ne. One ne znaju, a i urednost im je na "zavidnom" nivou. Moja se svekrva na pocetku cudom cudila kako njen sin i ja fino sjednemo za sto kada jedemo, pa josh i ponudimo i podijelimo. Eto, jedna takva, jednostavna stvar. Sada i ona vuce svoga muza za sto i vidi se da im prija...sjesti na dvadeset minuta do pola sata, odahnuti, popricati...Meni kuhanje nikada nije smetalo niti oduzimalo vrijeme, ali mi je pranje sudja itekako omrzena radnja. Tu imam srecu da moj dragi iz nekih razloga voli prati sudje i trci da pere odmah nakon jela, pa smo se tako nadopunili.

Isto ste spomenuli sarmu. Meni je srce htjelo puci kada je svekrva uzela da podgrije sarmu od kiselog kupusa (kiselili smo kupus prve sedmice nakon sto smo dosli u Ameriku na insistiranje moga muza) u mikrovalnoj. Valjda sam ja neki teshki tradicionalista, sta ja znam, ali sarma se podgrijavanjem dokuhava. :rolleyes: Kakva crna mikrovalna.

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Serbia
Timeline

Znaci, ako mi se prijedu cevapi, samo skoknem preko Golfa? :D

Mislim da ce mi biti problem hleb, jer ga mnogo volim, a cujem da je tamo grozan.

Milimelo,

U kom to zakonu pise da zena mora da kuva?!

Ali, izgleda da je brzo podvio rep i na dobrom je putu da se istrenira :) Nije humano ocekivati da zena mora da kuva posle 10 sati na radnom mestu, a gde je sve ostalo...?Plus mora da brine o sebi, za sta joj treba mnogo vise vremena nego muskarcu, priznacete. Ma, da ne pocinjem tu "nije lako biti zena" pricu!

Da promenim malo temu, Milimelo, da li je bilo tesko naci posao?

USCIS

04/20/2009 I-130 sent

04/29/2009 NOA - rejected (petitioner's signature in wrong block)

04/30/2009 I-130 resent

05/11/2009 NOA1 (California Service Center)

08/19/2009 NOA2

NVC

09/08/2009 AOS bill&DS-3032 generated

09/15/2009 received in mail

09/20/2009 AOS paid

10/02/2009 AOS package&DS-3032 sent (by mail)

10/14/2009 DS-3032 received

10/16/2009 AVR msg "information missing or incomplete". False RFE!

10/25/2009 IV fee paid

10/27/2009 IV fee shows paid

10/31/2009 IV package sent

11/18/2009 CASE COMPLETE

01/28/2010 IR1 INTERVIEW

Interview moved to 01/22/2010

Visa received on 01/22/2010

Timeline
Evo da i ja uletim...dotakli ste se bolne tacke...americke ishrane i navika

@*ET*

Primjetila sam isto. Muski Amerikanci nisu nauceni na zensko tetoshenje (sto je super stvar :yes: ), ali mislim da su u nekim stvarima zene otisle u drugu krajnost. Nije vise stvar u tome hoce li da kuhaju, peru ili peglaju iz ovih ili onih razloga ili ne. One ne znaju, a i urednost im je na "zavidnom" nivou. Moja se svekrva na pocetku cudom cudila kako njen sin i ja fino sjednemo za sto kada jedemo, pa josh i ponudimo i podijelimo. Eto, jedna takva, jednostavna stvar. Sada i ona vuce svoga muza za sto i vidi se da im prija...sjesti na dvadeset minuta do pola sata, odahnuti, popricati...Meni kuhanje nikada nije smetalo niti oduzimalo vrijeme, ali mi je pranje sudja itekako omrzena radnja. Tu imam srecu da moj dragi iz nekih razloga voli prati sudje i trci da pere odmah nakon jela, pa smo se tako nadopunili.

Isto ste spomenuli sarmu. Meni je srce htjelo puci kada je svekrva uzela da podgrije sarmu od kiselog kupusa (kiselili smo kupus prve sedmice nakon sto smo dosli u Ameriku na insistiranje moga muza) u mikrovalnoj. Valjda sam ja neki teshki tradicionalista, sta ja znam, ali sarma se podgrijavanjem dokuhava. :rolleyes: Kakva crna mikrovalna.

Cao LA80!

Znam tacno o cemu pricas! Imala sam prilike da upoznam US zene (dovoljno za uzorak). Ja sam ovde radila za jednu US firmu, nesto kao Customer Service i mislim da su mi skratile zivot jedno 5 godina! Bilo je i finih, ne mogu da kazem, ali u znatno manjem broju! Mnogo ti zavidim na tom novom poslu! Sve cestitke, naravno!!!

Trebalo mi je 3 godine da shvatim kako sa njima :devil:

Izgleda da su nam muzevi slicni! I moj voli da pere sudove i obozava sarmu!!!! Dobro, imaju i oni stuffed cabbage, ali mora da je sarma bolja!!!

Ja inace ne volim da korisitim mikotalasnu, osim za kokice :) a slazem se da mi nekako sarma i mikrotalasna ne idu zajedno :no:

USCIS

04/20/2009 I-130 sent

04/30/2009 I-130 resent

08/19/2009 NOA2

NVC

09/20/2009 AOS paid

10/25/2009 IV fee paid

11/18/2009 CASE COMPLETE

01/28/2010 IR1 INTERVIEW

Mislim da ce mi biti problem hleb, jer ga mnogo volim, a cujem da je tamo grozan.

Milimelo,

Ali, izgleda da je brzo podvio rep i na dobrom je putu da se istrenira :) Nije humano ocekivati da zena mora da kuva posle 10 sati na radnom mestu, a gde je sve ostalo...?Plus mora da brine o sebi, za sta joj treba mnogo vise vremena nego muskarcu, priznacete. Ma, da ne pocinjem tu "nije lako biti zena" pricu!

@ET meni je trebalo skoro tri mjeseca da nadjem posao - cim sam stigla imala sam intervjue, prijavila se u razne agencije (vecinom poslovi administration) provodila po 6-7 sati dnevno na webovima univerziteta, velikih firmi - nista Monster i Career Builder to je sada preraslo u more nigerijskih prevara. Ako vidis sta da kaze da primas cekove pa da im saljes Western Unionom odmah walk away. Sad to nude jos kao "mystery shopper". Inace imam diplomu English Language and Literature sa sarajevskog univerziteta. Odbila sam 1-2 dobra posla - jedan je bio na Univ of Chicago i bilo je interesantno ali su dosli sa veoma niskom ponudom od $35k - jos imam kuci to pismo ponude. Na kraju sam uzela jedan koji je isto administracija ali van polja u kom sam ja radila (politika, medjunarodne organizacije). Naravno, cim jedan uzmes onda ide gomila drugih gdje te bas traze, ali sta ces, kad potpises tako ti je.

Ne sumnjam da ce ijedna od vas imati problema sa pronalazenjem posla :thumbs: Javite ako sta mogu pomoci.

ROC 2009
Naturalization 2010

Filed: AOS (apr) Country: Croatia
Timeline

Meni je kuhanje bas ok, volim isto tako skuhati za sebe pa.. bit ce i za njega. Namirnice.. e, to nemam pojma gdje cu naci. Iako je Minnesota, navodno, poprilicno europska pa znaju da juha nastane od mesa i kosti. I slicno.

A vidjet cemo!

I-129F Sent: Aug 20th 2008

Interview Date: April 8th 2009, 10:30 - APPROVED!

K-1 Visa Received: April 9th 2009

POE: Aug 8th 2009, Minneapolis

Wedding: Aug 28th 2009

-------------------------------------------------------------------

Our I-129f was approved in 107 days from our NOA1 date.

Our I-129f was approved in 114 days from our filing date.

Our case spent 52 days being chewed by NVC.

Our interview took 224 days from your I-129F NOA1 date.

AOS, AP, EAD filed: Oct 15th 2009

Biometrics: Nov 24th 2009

AP received: Dec 14th 2009

EAD received: Dec 17th 2009

Green Card received: Dec 18th 2009

http://www.badgerella.com/forum

Timeline

Milimelo,

@ET meni je trebalo skoro tri mjeseca da nadjem posao - cim sam stigla imala sam intervjue, prijavila se u razne agencije (vecinom poslovi administration) provodila po 6-7 sati dnevno na webovima univerziteta, velikih firmi - nista Monster i Career Builder to je sada preraslo u more nigerijskih prevara. Ako vidis sta da kaze da primas cekove pa da im saljes Western Unionom odmah walk away. Sad to nude jos kao "mystery shopper". Inace imam diplomu English Language and Literature sa sarajevskog univerziteta. Odbila sam 1-2 dobra posla - jedan je bio na Univ of Chicago i bilo je interesantno ali su dosli sa veoma niskom ponudom od $35k - jos imam kuci to pismo ponude. Na kraju sam uzela jedan koji je isto administracija ali van polja u kom sam ja radila (politika, medjunarodne organizacije). Naravno, cim jedan uzmes onda ide gomila drugih gdje te bas traze, ali sta ces, kad potpises tako ti je.

Ne sumnjam da ce ijedna od vas imati problema sa pronalazenjem posla :thumbs: Javite ako sta mogu pomoci.

Hey, pa mi smo koleginice - ista diploma, sa BGD univerziteta!Misilila sam da necu od nje imati puno koristi tamo, u smislu, da ce me tretirati kao da nemam BA. Ovo je bas ohrabrujuce!!! Hvala!!!

Da li si morala da nostrifikujes diplomu?

USCIS

04/20/2009 I-130 sent

04/30/2009 I-130 resent

08/19/2009 NOA2

NVC

09/20/2009 AOS paid

10/25/2009 IV fee paid

11/18/2009 CASE COMPLETE

01/28/2010 IR1 INTERVIEW

Timeline

zasto sticem utisak da ste mene zaboravile?

jel vi znate da ja imam lekarski za dva dana,ziva nisam!!

Joj,sto ja ne volim mikrotalasnu!!!

moj muz svasta trpa u nju!!! Te greje vodu za caj(???),pa mleko za kafu,pa ovo pa ono...

Ma kad jednom ubacim konzervu unutra bice boooom!!!

Ima da se zatrese cela FL.

Milimelo,koliko si cekala na SSN?

asto se pranja sudova i ostalog tice,voli moj da se privati i sundjera i metle,ali sve mi diraj,samo kad udjem u kuhinju tad mi se ne vrzmaj.

jooj,sto ne volim kad mi se neko vrzma po kuhinji kad spremam!!!

nego,kad smo vec kod toga,sta najbolje spremate?

Ja gibanicu(volim guzvaru) i prebranac!!!

e,to kad spremim,mmmmmmmmm(nije sto sam ja u pitanju)ali prste da polizes!!!hahahahhaha

Ali ja nista ne znam slatko da spremim,doduse,malo ga i jedem,pa sam rekla muzu da pita svoju mamu za recepte,pa da vezba dok ja ne dodjem,pa smo se lepo podelili,zar ne?

Zivela ravnopravnost medju polovima!!! :dancing::lol: :lol:

Timeline

Ivancicas,

Nikako!!! Bas sam malopre razmisljala, nema te, verovatno si izasla da malo zaboravis na sve to!

Ma bice ok!!! Uskoro ce biti iza tebe i to je glavno!!! Pokusaj da zamisljas vas happy life zajedno. Ja to radim kad mi je tesko zbog neceg.

Btw, gde ides za lekarski? Cini mi se da daju neke dve adrese?

Drzim ti palceve!!!

USCIS

04/20/2009 I-130 sent

04/30/2009 I-130 resent

08/19/2009 NOA2

NVC

09/20/2009 AOS paid

10/25/2009 IV fee paid

11/18/2009 CASE COMPLETE

01/28/2010 IR1 INTERVIEW

Milimelo,

Hey, pa mi smo koleginice - ista diploma, sa BGD univerziteta!Misilila sam da necu od nje imati puno koristi tamo, u smislu, da ce me tretirati kao da nemam BA. Ovo je bas ohrabrujuce!!! Hvala!!!

Da li si morala da nostrifikujes diplomu?

:thumbs: Ima nas dosta sa istom diplomom - i LA80 je ima :-)

Nisam morala raditi nostrifikaciju ali jesam preko ece.org ili tako nesto je prevela jer sam mislila na postdiplomski. Da budem iskrena, za posao je nisu trazili iako je uredno navedeno na rezimeu da imam BA.

ROC 2009
Naturalization 2010

zasto sticem utisak da ste mene zaboravile?

jel vi znate da ja imam lekarski za dva dana,ziva nisam!!

Joj,sto ja ne volim mikrotalasnu!!!

moj muz svasta trpa u nju!!! Te greje vodu za caj(???),pa mleko za kafu,pa ovo pa ono...

Ma kad jednom ubacim konzervu unutra bice boooom!!!

Ima da se zatrese cela FL.

Milimelo,koliko si cekala na SSN?

asto se pranja sudova i ostalog tice,voli moj da se privati i sundjera i metle,ali sve mi diraj,samo kad udjem u kuhinju tad mi se ne vrzmaj.

jooj,sto ne volim kad mi se neko vrzma po kuhinji kad spremam!!!

nego,kad smo vec kod toga,sta najbolje spremate?

Ja gibanicu(volim guzvaru) i prebranac!!!

e,to kad spremim,mmmmmmmmm(nije sto sam ja u pitanju)ali prste da polizes!!!hahahahhaha

Ali ja nista ne znam slatko da spremim,doduse,malo ga i jedem,pa sam rekla muzu da pita svoju mamu za recepte,pa da vezba dok ja ne dodjem,pa smo se lepo podelili,zar ne?

Zivela ravnopravnost medju polovima!!! :dancing::lol::lol:

Ja sam SSN imala od prije kad sam studirala godinu u NH tako da sam samo updejtirala da mi skinu onaj naziv valid with INS authorisation (dobila ga 2001).

Meni ne bi smetalo da se on vrzma po kuhinji kad kuham da hoce pomoci - inace samo napravi nered i ode da ceka da jelo bude gotovo. Sad sam skontala pa njemu prepustim da napravi veceru - obicno bude mac and cheese sa kuhanim virslama ili stejk (ali ga ne marinira uopste pa k'o gumu da jedes).

Ja sad pomalo istrazujem brza jela - vidi se da gledam Food Network i onako na brzinu moze se napraviti dobrih stvari :wow:

ivancicas - sve ce biti uredu sa ljekarskim, nista ne brini! Javi kako prodje.

ROC 2009
Naturalization 2010

Timeline

ET,nisam izasla,slusam brenu-zamisli moje stanje,hahahahahahha!!!

Sad te trazim na spisku,da te stavim medj prijatelje,al nas ima puno pa nikako da te nadjem!!!

ja sam iz manjeg mesta Blizu Bga,ali u Bgu zivim sa sestrom,pa nemam bas nekog drustva za izlazak ovde,a i nisam neka osoba koja voli da visi po splavovima.

Idem na onu drugu,cini mi se da je privatna,u Smiljanicevoj 22,a sticem utisak da tamo i nema guzve,dok ovaj medjunarodni centar za imigraciju(i on je naveden na sajtu), verovatno ima ljudi koliko oces,jer verovatno rade i za kanadu i za Australiju.

Zamisli ET,lopovi ovi nasi!!

Na sajtu NVCa pise da je lekarski 85$+ako treba neka vakcina ili sta vec,

a meni ova rekla da je 110$+plus da ponesem 3-4 hiljade,verovatno za one vakcine.

Milimelo i Badgerella koliko ste vas dve placale pregled,cisto da uporedim? :wacko: :wacko: :wacko:

Timeline

AAAAA,evo sad sam ukapirala da moze i na drugi nacin.

ET i milimelo sad ste na mom spisku,al ne za plate!!!! ;):P

Edited by ivancicas

ET,nisam izasla,slusam brenu-zamisli moje stanje,hahahahahahha!!!

Sad te trazim na spisku,da te stavim medj prijatelje,al nas ima puno pa nikako da te nadjem!!!

ja sam iz manjeg mesta Blizu Bga,ali u Bgu zivim sa sestrom,pa nemam bas nekog drustva za izlazak ovde,a i nisam neka osoba koja voli da visi po splavovima.

Idem na onu drugu,cini mi se da je privatna,u Smiljanicevoj 22,a sticem utisak da tamo i nema guzve,dok ovaj medjunarodni centar za imigraciju(i on je naveden na sajtu), verovatno ima ljudi koliko oces,jer verovatno rade i za kanadu i za Australiju.

Zamisli ET,lopovi ovi nasi!!

Na sajtu NVCa pise da je lekarski 85ako treba neka vakcina ili sta vec,

a meni ova rekla da je 110plus da ponesem 3-4 hiljade,verovatno za one vakcine.

Milimelo i Badgerella koliko ste vas dve placale pregled,cisto da uporedim? :wacko::wacko::wacko:

Ja mislim da je bilo 400 kuna za pregled plus 200 za doktoricu a onda jos oko 200? za rentgen srca i pluca i ne sjecam se koliko je bilo za HIV i sifilis. Za vakcine, ja sam otisla u sarajevski dom zdravlja vrazova gdje imaju odjel javnog zdravstva i gdje su mi prebacili sve vakcine u onu WHO knjizicu vakcinacija za kojih 10KM (5 EUR). Sto nisam imala u knjizici (jer sam ih imala 2-3) to su po mom godistu i datumu rodjenja skontali i upisali. Moram reci da dr u ZG nije bila too happy da prolazim samo sa rentgenom a nista vakcine ali sta cu joj ja. I da, moj pregled nije nesto ni trajao - ona je pitala jesam li zdrava, jesam, skinula se da mi vidi mrsave noge (imala kojih 47 kila), malo preslusala srce i to je bilo to. Srecom me promasilo ovo za HPV a ne bih uzela tu vakcinu pa da mi i plate.

ROC 2009
Naturalization 2010

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...