Jump to content

2,557 posts in this topic

Recommended Posts

Tihana čestitam! :dance: Danas sve neke dobre vijesti. :star:

10z8daa.jpg1267okh.jpg14o8ygx.jpg

NOA date for I-485, AP and EAD 12/21/2009

RFE date 01/06/2010 ...RFE response recieved 01/27/2010

Biometrics date 01/19/2010

Transfer Date (CSC) 02/04/2010

AP/EAD Approved Date 02/05/2010

AP Received Date 02/11/2010

EAD Received Date 02/16/2010

I-485 - Last touch 02/24/2010

Service Request -06/21/2010

06/24/2010 - touch

07/10/10..07/28/10..07/29/10...touch

07/29/2010 - GC approved

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Serbia
Timeline

Cestitke Tihana! Kako napeduje potraga za poslom? Ili se nisi time puno bavila zbog preseljenja...

Askapg,

Ako je za K1, trebalo bi da te amabasada uskoro kontaktira. Koliko vidim po drugim timelines, kada dokumenta stignu, treba oko mesec dana do intervjua. Samo da taj pocetak viza odeljenja u Podgorici prodje kako treba.

Opusti se... uskoro ce biti gotovo!

Cini mi se da je i Malamu u slicnoj fazi, pa mozes da pratis kako ce se stvari kod nje odvijati.

Milimelo,

Svaka cast na informacijama! Osecam da imas neki spreadsheet sa svim ovim linkovima, a? U svakom slucaju, svima ce nam biti od koristi! Hvala!!!

Malamu,

Srecno!!!

USCIS

04/20/2009 I-130 sent

04/29/2009 NOA - rejected (petitioner's signature in wrong block)

04/30/2009 I-130 resent

05/11/2009 NOA1 (California Service Center)

08/19/2009 NOA2

NVC

09/08/2009 AOS bill&DS-3032 generated

09/15/2009 received in mail

09/20/2009 AOS paid

10/02/2009 AOS package&DS-3032 sent (by mail)

10/14/2009 DS-3032 received

10/16/2009 AVR msg "information missing or incomplete". False RFE!

10/25/2009 IV fee paid

10/27/2009 IV fee shows paid

10/31/2009 IV package sent

11/18/2009 CASE COMPLETE

01/28/2010 IR1 INTERVIEW

Interview moved to 01/22/2010

Visa received on 01/22/2010

ET, nista spreadsheet - samo dodajem cega se sjetim iz vlastitog iskustva :-) studentskog i imigracionog...

ROC 2009
Naturalization 2010

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline

Tihana ,čestitam :thumbs:

i srećno useljenje :star:

N-400: filled online on May 8th, 2021

Biometric Reuse Notice: May 8th, 2021
Interview: May 10th, 2022 - Interview De-Scheduled

Interview rescheduled on May 11th, 2022

New Interview: Jun 27th, 2022 - Approved 🥳

Oath Ceremony: July 14th, 2022

Timeline

Tihana,cestitam!!!!

E,pa kad pravis zurku za useljenje,ja dolazim.

Nisam nista uspela da uradim za SSN,juce sm bila i rekli su mi da mogu i kod njih da podnesem zahtev ali se ceka 4-6 nedelja,a posto sam vec navela da hocu SSN kad sam popunjavala zahtev za vizu,treba da cekam tri nedelje od ulaska u USA,pa ne bi valjalo da dobijem dva SSna.

Sve sam ja to lepo objasnila suprugu(ovj deo koji se odnosi na popunjen zahtev za SSn u obrascu DS230),ali on nije verovao pa smo bili noge bezveze do socijalnog da bi nam oni rekli da smo se ispalii.

Al bitno da sam ja u pravu,hahahahahha.

Tihana pa ovo prilagodjavanje ide sporo,sve se pitam kad ce odmor da se zavrsi pa da idem kuci,jos uvek nism svesna da je ovo moj novi dom,a na klimu se jos nisam navikla,ima da prodje godina,dok se ne adaptiram.

A sto je jos interesantnije,u avgustu idemo kod mog devera i jetrve u Arizonu,pustinja,suva klima 40 stepeni i vise,pa iz vlaznog u suvo,pa opet u vlazno,ma nikad se necu navici.

smrc!!!! ;) ;) ;)

ivancicas ja jos uvijek imam osjecaj da sam na odmoru i da se trebam vratiti doma. Valjda kad pocnem raditi necu vise imati taj osjecaj.

Sto se posla tice nisam bas previse gledala jer sam sve pakirala kako muz radi po cijele dane, a sada sve odpakiravam. Valjda cu danas raspakirati zadnje kutije pa sutra u potragu za poslom.

as1cETc0g000510NjhvanwyMDk2MjhzfHNpbmNlIG91ciB3ZWRkaW5nIA.gif

04-15-2011 Package sent to VSC

04-16-2011 Package delivered

04-22-2011 Check cashed

04-23-2011 Received NOA1

06-08-2011 Bio appointment done

01-18-2012 Approval Letter came dated 01-12-2012

01-19-2012 Received Card Production Order text

Timeline

drzim palceve za posao!!!!

ja sad ne radim nista,malo cituckam za voznju ali bez SSNa necu daleko da odmaknem,smrc!!!

mrzim sto moram da zavisim od muza,HOCU DA VOZIM!!!! :angry: :angry: :angry:

ivancicas ako imas vozacku od doma mozes bez problema voziti 3 mjeseca od ulaska u zemlju.

hvala za palceve za posao, nadam se da cu poceti raditi ubrzo jer sam luda od besposlicarenja....

04-22-2011 Check cashed

04-23-2011 Received NOA1

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline

Hello. I am somewhat new to the K1 visa process, and I have a few questions. Trenutno cekamo NOA-2, i htjela bi znati kakav je process u Americkoj ambassadi u Srbiji, ako je neko od vas vec bio kroz interviju process? Isto tako, sta obicno traze od documenata za Packet 3, i da li treba izvaditi internacionalnu potvrdu da se mozes vencati ili samo kod maticara papir ?

Please someone help :)

Timeline

Ja sam pre mesec dana bila na intervjuu ali za cr1 vizu,a sve papire smo mi direktno u ameriku slali,pa ne znam kako to ide za verenicku,znam samo da za ambasadu treba da prikupis dokaze da ste u vezi poslednje dve godine,znaci slike,mailovi,ako mozes karte a ako ne nek ti verenik posalje skenirane strane pasosa da se vidi kad je ulazio u zemlju,a bilo bi odlicno i ako si ti bila tamo,a ako nisi,nije nistra strasno.

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline
Ja sam pre mesec dana bila na intervjuu ali za cr1 vizu,a sve papire smo mi direktno u ameriku slali,pa ne znam kako to ide za verenicku,znam samo da za ambasadu treba da prikupis dokaze da ste u vezi poslednje dve godine,znaci slike,mailovi,ako mozes karte a ako ne nek ti verenik posalje skenirane strane pasosa da se vidi kad je ulazio u zemlju,a bilo bi odlicno i ako si ti bila tamo,a ako nisi,nije nistra strasno.

Hvala Hvala. Ma da imamo sav proof ready, znaci tickets, pics, sve :). Za verenicku je malo drugci process u vezi papira, ali ok. :) Bas me interesuje kakav je process oko interviju :)... mozda ce neko ovde reply. Ali tebi hvala.

Filed: AOS (apr) Country: Croatia
Timeline

Eto mene. Napokon je sva strka oko faksa i otkaza na poslu skroz gotova.

Rezervirali smo karte za 08.08. Mama je dobila vizu na 10 godina, bez ikakvih problema. Idemo preko Amsterdama, direktno za Minneapolis. Bas mi je drago sto nema americkog presjedanja. Sad muku mucim s prtljagom - nesto su promijenili i let Croatia Airlinesom (a najvjerojatnije i dalje, ali nismo jos provjerili) dozvoljava samo 20kg po osobi. Prestrasno. Pa to su mi samo.. cipele. Za sad ne razmisljam o tome kako ce sve moje knjige i CD-i do Amerike.. to cemo rjesavati nekad kasnije. Ali garderobu, kvragu, pa to moram prenijeti nekako.

Jos se ne zna hoce li jos netko ici na vjencanje. Isla bi sestra i njezin decko, ali kod njih je, uz, naravno, lovu, velika frka i s vizama. Ostatak obitelji bi mogao ici (brat je srednjoskolac pa ne bi trebalo biti problema, npr.), sto se tice vize, ali financijski... uh. Al' vidjet cemo.

Sad moram poceti raditi na papirologiji koju treba ponijeti sa sobom, a moram i jos par lijecnickih pregleda obaviti, sebi za dusu. Moram zubaru (imam jedan zub za popraviti, a i druge moram provjeriti.. zlu ne trebalo), namjeravam izvaditi krv, provjeriti urin i pokupiti par lijekova od doktorice, da se nadje.

Tihana, jel moram vaditi medjunarodnu vozacku ili smijem koristiti nasu obicnu dok ne sredim njihovu?

Faks mi nazalost nema medjunarodnu diplomu pa moram postojece papire prevoditi kod sudskog tumaca i ovjeravati kod biljeznika (ni nemam diplomu, vec samo uvjerenje.. negdje do pred kraj godine, kad ce je napokon otprintati).

Pretpostavljam da bi prevesti mogla i rodni list... ne znam sto jos.

I, na kraju, par pitanja o necemu sto nas zbunjuje....

Cim dodjem tamo, mozemo poslati papire za SSN, jel tako? I onda odmah nakon vjencanja mozemo poslati AOS. Cemu zapravo sluzi AP (Advanced Parole) i trebamo li i to slati? Naime, na .gov stranicama pise da AP sluzi za iznimne situacije... a tu po forumu se stalno vuce prica da je to super odmah poslati, tako da se moze van zemlje i prije nego stigne zelena karta. Sto mi je onda ciniti? Nemamo u planu nigdje putovati tako brzo (a nadam se da se nista strasno i katastrofalno nece dogoditi, zbog cega bih se morala vracati u HR hitno i neplanirano), a cini se da zelenoj karti ne treba vise od nekoliko mjeseci... Malo smo zbunjeni.

Uhhh. Sad kad postoje karte... pocinjem shvacati da se sve ovo stvarnostvarno dogadja.. haha.

I-129F Sent: Aug 20th 2008

Interview Date: April 8th 2009, 10:30 - APPROVED!

K-1 Visa Received: April 9th 2009

POE: Aug 8th 2009, Minneapolis

Wedding: Aug 28th 2009

-------------------------------------------------------------------

Our I-129f was approved in 107 days from our NOA1 date.

Our I-129f was approved in 114 days from our filing date.

Our case spent 52 days being chewed by NVC.

Our interview took 224 days from your I-129F NOA1 date.

AOS, AP, EAD filed: Oct 15th 2009

Biometrics: Nov 24th 2009

AP received: Dec 14th 2009

EAD received: Dec 17th 2009

Green Card received: Dec 18th 2009

http://www.badgerella.com/forum

Eto mene. Napokon je sva strka oko faksa i otkaza na poslu skroz gotova.

Rezervirali smo karte za 08.08. Mama je dobila vizu na 10 godina, bez ikakvih problema. Idemo preko Amsterdama, direktno za Minneapolis. Bas mi je drago sto nema americkog presjedanja. Sad muku mucim s prtljagom - nesto su promijenili i let Croatia Airlinesom (a najvjerojatnije i dalje, ali nismo jos provjerili) dozvoljava samo 20kg po osobi. Prestrasno. Pa to su mi samo.. cipele. Za sad ne razmisljam o tome kako ce sve moje knjige i CD-i do Amerike.. to cemo rjesavati nekad kasnije. Ali garderobu, kvragu, pa to moram prenijeti nekako.

Zar medjunarodni letovi nemaju veci limit prtljaga - to bi trebala pitati jer ides na prekookeanski let a ne samo unutar evrope. Nakon sto udjes u zemlju, imas 10 godina da uvezes svoje stvari kao imigrant - idi na www.cbp.gov i potrazi new resident u trazilici.

Jos se ne zna hoce li jos netko ici na vjencanje. Isla bi sestra i njezin decko, ali kod njih je, uz, naravno, lovu, velika frka i s vizama. Ostatak obitelji bi mogao ici (brat je srednjoskolac pa ne bi trebalo biti problema, npr.), sto se tice vize, ali financijski... uh. Al' vidjet cemo.

Sad moram poceti raditi na papirologiji koju treba ponijeti sa sobom, a moram i jos par lijecnickih pregleda obaviti, sebi za dusu. Moram zubaru (imam jedan zub za popraviti, a i druge moram provjeriti.. zlu ne trebalo), namjeravam izvaditi krv, provjeriti urin i pokupiti par lijekova od doktorice, da se nadje.

Tihana, jel moram vaditi medjunarodnu vozacku ili smijem koristiti nasu obicnu dok ne sredim njihovu?

Faks mi nazalost nema medjunarodnu diplomu pa moram postojece papire prevoditi kod sudskog tumaca i ovjeravati kod biljeznika (ni nemam diplomu, vec samo uvjerenje.. negdje do pred kraj godine, kad ce je napokon otprintati).

Pretpostavljam da bi prevesti mogla i rodni list... ne znam sto jos.

I, na kraju, par pitanja o necemu sto nas zbunjuje....

Cim dodjem tamo, mozemo poslati papire za SSN, jel tako? I onda odmah nakon vjencanja mozemo poslati AOS. Cemu zapravo sluzi AP (Advanced Parole) i trebamo li i to slati? Naime, na .gov stranicama pise da AP sluzi za iznimne situacije... a tu po forumu se stalno vuce prica da je to super odmah poslati, tako da se moze van zemlje i prije nego stigne zelena karta. Sto mi je onda ciniti? Nemamo u planu nigdje putovati tako brzo (a nadam se da se nista strasno i katastrofalno nece dogoditi, zbog cega bih se morala vracati u HR hitno i neplanirano), a cini se da zelenoj karti ne treba vise od nekoliko mjeseci... Malo smo zbunjeni.

AP sluzi ako moras ici van zemlje da te puste nazad - tvoja viza prestaje vaziti cim udjes u zemlju a I-94 ima datum kako bi ti znala do kada se moras vjencati. Za SSN vec drugi dan mozes ici da se prijavis. AOS isto predajte cim se vjencate (u sklopu AOS cijene od $1010 ti je i AP, EAD i naravno zelena karta). Za EAD treba tri mjeseca tj oko 90 dana - ne znam koliko te interesuje da pocnes raditi sto prije - EAD je koristan dok ti ne dodje zelena karta a sa njim mozes i izvaditi vozacku dozvolu.

Ako vas case prebace u CSC najvjerovatnije necete imati intervju vec ce vas odobriti i poslati zelenu kartu - najvaznije je da imate dobro organizovane i prezentovane papire - prati sta se trazi na svakom. I da, koristite te ACCO fasteners - probusis dvije rupe na vrhu svake stranice i kroz to provuces ACCO - olaksava im procesuiranje predmeta.

A kad je vjencanje?

Uhhh. Sad kad postoje karte... pocinjem shvacati da se sve ovo stvarnostvarno dogadja.. haha.

ROC 2009
Naturalization 2010

bas mi je drago sto ti je mama dobila vizu bez problema i cestitam na zavrsenom faksu :)

sto se tice vozacke mislim da bilo gdje mozes voziti 3 mjeseca sa svojom vozackom, a u tom periodu ces dobiti usa vozacku. provjeri na internetu za state gdje ides sto ti treba za njihovu vozacku da budes sigurna.

sto se tice medunarodne vozacke meni ju je tata isao izvaditi, mislim da trebas dvije slike i 180 kn i odmah ti ju daju, mislim da je isao u hak u aveniji dubrovnik.

sto se tice prtljage za medunarodne letove je puno vise limit. pa mozes imati ti i mama dva kofere (velika) sto je sve skupa 4 pa ce ti stati dosta stvari. ja sam bila kupila jeftine kofere samo da mogu sve odnjeti (svaki je kostao 100 kn u gramatu) i jos uvijek su zivi. ako ce ti jos netko dolaziti od familije uvali i njima visak kofer :whistle::whistle:

sto se tice rodnog lista trebat ce ti za AOS preveden pa si ga prevedi.

sto se tice SSN mozes ga izvaditi tjedan dva nakon sto si usla u zemlju.

I da kad je vjencanje????

04-22-2011 Check cashed

04-23-2011 Received NOA1

Filed: AOS (apr) Country: Croatia
Timeline

Hvala na cestitkama! :)

Vjencanje je 28.08! To smo odavno odredili, a moj buduci i njegovi su, nadam se ;) sve i organizirali kako treba.

Ovo s prtljagom cu provjeriti s Croatia Airlinesom - na njihovim kartama je glupo ogranicenje od 20 kila po osobi, ali oni me prevoze samo do Amsterdama, tako da.... za Deltu/NWA ce provjeriti oni u Americi. Svaki put kad su dolazili u Zg, nosili su svaki po dva puta po preko dvadeset kila bez ikakve nadoplate, a putovali su isto Deltom/NWA i onda Croatia Airlinesom (povremeno Air France). Imam jedan dobar kofer, a ove jeftinjare jos moram negdje kupiti jer ni mama nema, a bogami ni bilo tko drugi tko ce, eventualno, putovati (vozamo se autom, a pakiramo najcesce u vrecice, hahah).

Sto se vozacke tice, onda mi je najpametnije izvaditi tu medjunarodnu i gotovo. Nije bas neki pretjerani trosak (iako vjerujem da ce se skupiti, taksa na taksu, prijevod, ovjera.. pa tako ukrug..).

Koliko sad kuzim ovo sto milimelo pise, ne moramo nista posebno podnositi zahtjeve za taj AP? Tako smo mi shvatili, a tu na forumu stalno ponavljaju da vecina prvo posalje AP, a onda ceka rjesenje AOS-a. Valjda ce i nas slati u CSC.. tamo su nam rjesavali cijeli K-1.

Provjerit cu i ovo s prebacivanjem imovine i cega sve ne, u statusu novog imigranta... iako bas i nemam neke imovine. Osim knjiga i CD-a, nije me tesko preseliti. ;)

Bas sam sad dosla doma s kave s frendicama s posla, pa sad trcim na jos jednu... sve me nekako lagano steze u zeludcu kad se sjetim sto se zapravo dogadja. Veselim se sto skoro idem i sto vise necemo funkcionirati kao jad i bijeda na daljinu, ali ovaj drugi par kobasica mi je bas nekako tezak za prozvakati. A mozda mi sve skupa odavde i nece tako jako faliti? Joj nemam pojma!

I-129F Sent: Aug 20th 2008

Interview Date: April 8th 2009, 10:30 - APPROVED!

K-1 Visa Received: April 9th 2009

POE: Aug 8th 2009, Minneapolis

Wedding: Aug 28th 2009

Our I-129f was approved in 107 days from our NOA1 date.

Our I-129f was approved in 114 days from our filing date.

Our case spent 52 days being chewed by NVC.

Our interview took 224 days from your I-129F NOA1 date.

AOS, AP, EAD filed: Oct 15th 2009

Biometrics: Nov 24th 2009

AP received: Dec 14th 2009

EAD received: Dec 17th 2009

Green Card received: Dec 18th 2009

http://www.badgerella.com/forum

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...