Jump to content

2,557 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: K-1 Visa Country: Serbia
Timeline

Pozdrav svima,

nadam se da mozete da mi pomognete malo sa informacijama, jer sam prilcino konfuzan sa svim formularima itd... Devojka (drzavljanin US) i ja zelimo da se vencamo, recite mi kojom procedurom bi dobili papire brze, verenickom vizom ili da se vencamo ovde? Brak nije iz interesa, zajedno smo vec neko vreme, u Bgu smo i ziveli zajedno, putovali na odmor itd... Aplicirao sam za turisticku vizu i odbijen, zeleli smo da odem da se upoznam sa svima i da se vratim pa da onda predjemo na drugi korak ali sada zelimo da ubrzamo pa ce mi svaka vasa informacija znaciti! Hvala vam unapred

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline

Pozdrav svima,

nadam se da mozete da mi pomognete malo sa informacijama, jer sam prilcino konfuzan sa svim formularima itd... Devojka (drzavljanin US) i ja zelimo da se vencamo, recite mi kojom procedurom bi dobili papire brze, verenickom vizom ili da se vencamo ovde? Brak nije iz interesa, zajedno smo vec neko vreme, u Bgu smo i ziveli zajedno, putovali na odmor itd... Aplicirao sam za turisticku vizu i odbijen, zeleli smo da odem da se upoznam sa svima i da se vratim pa da onda predjemo na drugi korak ali sada zelimo da ubrzamo pa ce mi svaka vasa informacija znaciti! Hvala vam unapred

Caos,pre svega dobro dosao na forum :)

Pa ovako...licno mislim da ti je brza verenicka viza,mada sve zavisi od guzve u USCIS-u. Koliko znam mi svi ovde smo cekali/cekamo verenicku vizu,pa mi je taj proces najvise poznat. Za verenicku vizu ti je potrebna forma I-129f i jos neki papiri(ne znam sada tacno,ali mogu da ti posaljem spisak u inbox sta se sve salje od papira i dokaza). Nema potrebe da uzimate advokata,sve mozete i sami,tu smo da pomognemo. Svi ovde na forumu znamo kako tece proces,pa sta god da te zanima slobodno pitaj !

Do sledeceg kuckanja ;)

N400 Journey

2017-01-10: package sent 
2017-01-23: NOA1 hard copy received (date on the NOA1 01/17/2017)
2017-02-10: biometrics appointment 
2017-02-22: in line for the interview
2017-07-05: case status changed to we scheduled your interview ...etc
2017-07-10: interview letter received
2017-08-07: interview 
2017-09-01: in line for Oath

ROC Journey
2015-12-28: package sent
2015-12-29: NOA1 (received on 2016-01-19)
2016-01-26: biometrics app. in Fargo (letter received in mail on 2016-01-14)
2016-07-22: NOA2 Approved!
2016-07-30: Green card received

AOS Journey

2013-09-20 ( Day 1 ) - AOS, EAD, AP applications sent

2013-09-23 ( Day 3 ) - AOS, EAD, AP applications received

2013-09-26 ( Day 6 ) - email NOA1 for AOS, EAD, AP applications

2013-09-30 ( Day 10 ) - hard copy NOA1 for AOS, EAD, AP applications

2013-10-08 ( Day 18 ) - Biometrics Appointment Notice received in the mail

2013-10-25 ( Day 35) - Bio. Appt. in Fargo

2013-11-26 (Day 67) - EAD and AP approved !!!

2013-12-02 (Day 72) - EAD and AP sent to my address 

2013-12-05 (Day 75) - EAD and AP received in mail

2014-03-11 - RFE for AOS (some vaccination missing)

2014-03-18 - RFE respond sent

2014-03-24 - GREEN CARD APPROVED (CARD IN PRODUCTION)

2014-03-31 - GREEN CARD RECEIVED IN MAIL

Timeline

Pre svega hvala na dobrodoslici i na ponudjenoj pomoci smile.png

Ja sam poceo vec malo da se raspitujem, i uglavnom mi rekose da je bolje ovde ali verujem vam na rec, pokusacu da kontaktiram jednog coveka iz ambasade pa da donesemo odluku konacno. Gledali smo zajedno na sajtu USCIS-a, video sam da je za verenicku vizu I-129f a za dovodjenje supruznika I-130, a takodje sam video da postoji K-3 viza i koliko sam razumeo sa njom bih mogao da odem i da u US cekam status i obradu podataka?! Jel znas kako to ide, citao sam malo i na prethodnim stranama i glava me zabolela od gledanja u monitor smile.png koliko sam razumeo, devojka bi u tom slucaju morala da popuni I-130 i I-129f pre nego sto dodje ovde, a onda idemo zajedno na razgovor?! A sto se tice verenicke vize, reci mi molim te, koliko se ceka otprilike, znam da to nije uvek isto ali okvirno da znam?

Edited by 123alex

Timeline

Pre svega hvala na dobrodoslici i na ponudjenoj pomoci smile.png

Ja sam poceo vec malo da se raspitujem, i uglavnom mi rekose da je bolje ovde ali verujem vam na rec, pokusacu da kontaktiram jednog coveka iz ambasade pa da donesemo odluku konacno. Gledali smo zajedno na sajtu USCIS-a, video sam da je za verenicku vizu I-129f a za dovodjenje supruznika I-130, a takodje sam video da postoji K-3 viza i koliko sam razumeo sa njom bih mogao da odem i da u US cekam status i obradu podataka?! Jel znas kako to ide, citao sam malo i na prethodnim stranama i glava me zabolela od gledanja u monitor smile.png koliko sam razumeo, devojka bi u tom slucaju morala da popuni I-130 i I-129f pre nego sto dodje ovde, a onda idemo zajedno na razgovor?! A sto se tice verenicke vize, reci mi molim te, koliko se ceka otprilike, znam da to nije uvek isto ali okvirno da znam?

Koliko ja znam ne mora da se ide zajedno na intervju,ja sam isla sama. Sto se K3 vize ne znam nista,kao ni za bracnu. Sto se K1 vize tice, to ti je samo omogucen ulazak u USA,pa onda se vencate tamo u roku od 90 dana od ulaska....i posle vencanja apliciras za EAD,AP i AOS, odnosno dozvolu za rad, beli pasos i uslovni zeleni karton. 3 meseca pre isteka uslovnog zelenog kartona se aplicira da za permanent green card...taj vazi 10 god i tek onda se aplicira za drzavljanstvo. Znaci dok postanes drzavljanin treba da prodju neke 3-4 god. Licno mislim da je verenicka viza dosta jednostavna sto se popunjavanja papira tice,samo zavisi koliko cete cekati od guzve u sistemu. Neki budu odobreni posle 2 meseca,neko posle 8...nikad se ne zna. Samo puno strpljenja... Mi smo podneli papire septembra prosle god i evo 2.sept idem tamo.

N400 Journey

ROC Journey

AOS Journey

Timeline

Koliko ja znam ne mora da se ide zajedno na intervju,ja sam isla sama. Sto se K3 vize ne znam nista,kao ni za bracnu. Sto se K1 vize tice, to ti je samo omogucen ulazak u USA,pa onda se vencate tamo u roku od 90 dana od ulaska....i posle vencanja apliciras za EAD,AP i AOS, odnosno dozvolu za rad, beli pasos i uslovni zeleni karton. 3 meseca pre isteka uslovnog zelenog kartona se aplicira da za permanent green card...taj vazi 10 god i tek onda se aplicira za drzavljanstvo. Znaci dok postanes drzavljanin treba da prodju neke 3-4 god. Licno mislim da je verenicka viza dosta jednostavna sto se popunjavanja papira tice,samo zavisi koliko cete cekati od guzve u sistemu. Neki budu odobreni posle 2 meseca,neko posle 8...nikad se ne zna. Samo puno strpljenja... Mi smo podneli papire septembra prosle god i evo 2.sept idem tamo.

Da, to sam razumeo sve za verenicku i videli smo da je malo jednostavnija sa papirima generalno. A ona mora da tamo da pokaze da je stalno zaposlena i da je placala poreze, da bi mogli da aplicriamo za verenicku? U principu sve se svodi da ona mora da odradi sve tamo, a ja treba da izvadim potvrdu da nisam osudjivan i lekarski, jel tako?

Timeline

Caos.dobrodosao :)

Da ona treba da izvadi to ili u sucaju da ne zadovoljava kriterijume mozete da imate i co-sponzora,kao sto ga ja imam npr.

Imovno stanje nije presudno dok god nije ispod poverty line-a i imas odredjeno tacno koliko je to,mislim da je oko 35k godisnje ali nisam sigurna proveri.

Sto se cekanja za NOA2 tice tu zavisi isto,neko ceka duze,neko krace,ja sam npr cekala samo 35 dana,poslali smo peticiju 7.5.2013. i evo sada za 10 dana imam intervju,zavisi sve ali neko okvirno vreme je oko 5-7 meseci cekanja na odgovor iz USCIS-a.

Da treba ti ta potvrda i jos par stvari a lekarski radis bas u zadnjoj fazi,par dana pre intervjua ides na pregled.

Ako te zanima jos nesto,pitaj :)

Timeline

Da, to sam razumeo sve za verenicku i videli smo da je malo jednostavnija sa papirima generalno. A ona mora da tamo da pokaze da je stalno zaposlena i da je placala poreze, da bi mogli da aplicriamo za verenicku? U principu sve se svodi da ona mora da odradi sve tamo, a ja treba da izvadim potvrdu da nisam osudjivan i lekarski, jel tako?

Oni urade kompletnu proveru njene "istorije", da nije imala problema sa zakonom itd.. Sto se takse tice,mi smo slali samo sa proslu god. NE MORA da bude stalno zaposlena, cak ni ne treba co-sponzor sve dok ne apliciras za AOS. A ti ces morati da skupis dosta papira koje ces nositi na intervju :

-pozivno pismo,odnosno paket 4 kojim ti potvrdjuju datum intervjua

-vazeci pasos

-2 fotografije kao za pasos

- I-134

- lekarski koji se obavlja u jednoj od dve ovlascene klinike

- potvrda iz supa

- krstenica

- DS-156

- DS-156K

- taksu koju placas na dan intervjua u ambasadi

- dokaze o verenickoj vezi

(((((- izvod iz maticne knjige vencanih,ako si nekad bio u braku

- presuda o razvodu

- zatvorski dosije,ako si nekad bio u zatvoru)))) OVO U ZAGRADI NOSIS SAMO AKO SE ODNOSI NA TEBE

Pri slanju paketa I-129f treba da se salju i dokazi o tome kako ste se vi upoznali(zajednicke fotografije, passport stamps koji dokazuje da je jedan od vas dvoje usao u zemlju tog drugog, izvodi sa kartica, racuni...itd...). I obavezno je da ste se videli barem jednom u poslednje 2 god.

Ovde na forumu imas vodice i sta sve treba za koji paket da saljes.

N400 Journey

ROC Journey

AOS Journey

Timeline

Caos.dobrodosao smile.png

Da ona treba da izvadi to ili u sucaju da ne zadovoljava kriterijume mozete da imate i co-sponzora,kao sto ga ja imam npr.

Imovno stanje nije presudno dok god nije ispod poverty line-a i imas odredjeno tacno koliko je to,mislim da je oko 35k godisnje ali nisam sigurna proveri.

Sto se cekanja za NOA2 tice tu zavisi isto,neko ceka duze,neko krace,ja sam npr cekala samo 35 dana,poslali smo peticiju 7.5.2013. i evo sada za 10 dana imam intervju,zavisi sve ali neko okvirno vreme je oko 5-7 meseci cekanja na odgovor iz USCIS-a.

Da treba ti ta potvrda i jos par stvari a lekarski radis bas u zadnjoj fazi,par dana pre intervjua ides na pregled.

Ako te zanima jos nesto,pita

Hvala :)

Ona se tek skoro zaposlila za stalno, ali dobro bitno mi je to da moze i co-sponzor. Vau, ti si bas dobro prosla, super!!! :) Sad me samo muci to da li da ona dolazi ili da predajemo za verenicku pa da cekicamo :) kazi mi sta jos treba od papira meni?

Timeline

Oni urade kompletnu proveru njene "istorije", da nije imala problema sa zakonom itd.. Sto se takse tice,mi smo slali samo sa proslu god. NE MORA da bude stalno zaposlena, cak ni ne treba co-sponzor sve dok ne apliciras za AOS. A ti ces morati da skupis dosta papira koje ces nositi na intervju :

-pozivno pismo,odnosno paket 4 kojim ti potvrdjuju datum intervjua

-vazeci pasos

-2 fotografije kao za pasos

- I-134

- lekarski koji se obavlja u jednoj od dve ovlascene klinike

- potvrda iz supa

- krstenica

- DS-156

- DS-156K

- taksu koju placas na dan intervjua u ambasadi

- dokaze o verenickoj vezi

(((((- izvod iz maticne knjige vencanih,ako si nekad bio u braku

- presuda o razvodu

- zatvorski dosije,ako si nekad bio u zatvoru)))) OVO U ZAGRADI NOSIS SAMO AKO SE ODNOSI NA TEBE

Pri slanju paketa I-129f treba da se salju i dokazi o tome kako ste se vi upoznali(zajednicke fotografije, passport stamps koji dokazuje da je jedan od vas dvoje usao u zemlju tog drugog, izvodi sa kartica, racuni...itd...). I obavezno je da ste se videli barem jednom u poslednje 2 god.

Ovde na forumu imas vodice i sta sve treba za koji paket da saljes.

Izvini samo ako mozes da mi malo pojasnis ovaj paket da ja mogu njoj da objasnim, ovo ostalo mi je jasno vise-manje :) Hvala ti puno na inf!!

Timeline

Miriam ima li sta novo? Kod mene nista, jos sam ih mailom pitala da mi posalju elektronski ali su mi odg.da moram cekati pismo a njega nema :(

Jel zna neko kad je najbolje vreme da se pozove ambasada? Pokusavam vec cetri sata da ih dobijem. Non-stop im je zauzeto :(

Ne znam, nisam nikad pokusavala ali na mail odgovaraju u roku od pola sata.

Filed: AOS (pnd) Country: Serbia
Timeline

Miriam ima li sta novo? Kod mene nista, jos sam ih mailom pitala da mi posalju elektronski ali su mi odg.da moram cekati pismo a njega nema sad.png

Ne znam, nisam nikad pokusavala ali na mail odgovaraju u roku od pola sata.

Nista Ellli, bas sad mislila da ti pisem da vidim jesi li ti dobila sta... Svaki dan ocekujem postara... Nadam se do ponedeljka da ce stici...p.s. proveri update, meni je danas ponovo odradjen, sta to znaci...? verovatno je onaj prosli znacio da su dobili paket 3..

Edited by miriam28

Timeline

Hej narode jel ste zivi,sta se desava :)

Ja na lekarski sutra hehe,javljam kako je bilo.

Btw na ds-156 form pitanje br 3, issuing country for passport,meni se pojavljuje Serbia and Montenegro,jel da stavim to ili sta je u pitanju?

Filed: AOS (pnd) Country: Serbia
Timeline

Kod mene nista,jos nisam dobila paket broj 4...A sto se tice formulara rukom ih popunjavam ne na kompu pa ne znam sta bih ti rekla...A mozes i da ostavis prazno pa da rukom odgovor dopises tako sam i ja radila za paket i-129f kad nesto nije moglo da se upise kako sam mislila...

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...