Jump to content

2,557 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline

Zdravo svima smile.png

Verena sam za Americkog drzavljanina i u procesu smo za K1.Iscitala sam dosta ovaj forum i imam kokretno pitanje za te vakcine i stare kartone,moj stari karton su izgubii,menjala sam vec nekoliko domova zdravlja i ne znam gde da nadjem taj karton o vakcinama,da li je neko imao slicnu situaciju??

Takodje sam primetila jednu stvar,meni je NOA2 odobren za samo 35 dana od NOA1 a vidim da ljudi cekaju mesecima i mesecima na to,malo mi je cudno sve to hehe ,ne znam sta da mislim secret7vf.gifrolleyes.gifsmile.png .Da napomenem da sam za turisticku vizu odbijena vec dva puta,prvi put u februaru ove godine a drugi put nedelju dana posle,jer sam ja aplicirala dva put za nedelju danaoops8rh.gifdancin5hr.gif i oba puta odbijena hehe.Htela sam prvo da vidim Ameriku pre seljenja tamo ali morace drugacije smile.png.

Pozz svima smile.png

Dobrodosla na forum :)

Sto se kartona tice, nemoj da brines,jer oni svakako daju 2 vakcine,sa ili bez kartona...(is iskustva drugih). Sto se tice noa2....samo cu reci BLAGO VAMA :D Ako ti je verenik vojnik,moguce da su ubrzali zbog toga. Ako te nesto zanima,slobodno pitaj...ovde ima puno devojaka koje su spremne da daju savete :D

N400 Journey

2017-01-10: package sent 
2017-01-23: NOA1 hard copy received (date on the NOA1 01/17/2017)
2017-02-10: biometrics appointment 
2017-02-22: in line for the interview
2017-07-05: case status changed to we scheduled your interview ...etc
2017-07-10: interview letter received
2017-08-07: interview 
2017-09-01: in line for Oath

ROC Journey
2015-12-28: package sent
2015-12-29: NOA1 (received on 2016-01-19)
2016-01-26: biometrics app. in Fargo (letter received in mail on 2016-01-14)
2016-07-22: NOA2 Approved!
2016-07-30: Green card received

AOS Journey

2013-09-20 ( Day 1 ) - AOS, EAD, AP applications sent

2013-09-23 ( Day 3 ) - AOS, EAD, AP applications received

2013-09-26 ( Day 6 ) - email NOA1 for AOS, EAD, AP applications

2013-09-30 ( Day 10 ) - hard copy NOA1 for AOS, EAD, AP applications

2013-10-08 ( Day 18 ) - Biometrics Appointment Notice received in the mail

2013-10-25 ( Day 35) - Bio. Appt. in Fargo

2013-11-26 (Day 67) - EAD and AP approved !!!

2013-12-02 (Day 72) - EAD and AP sent to my address 

2013-12-05 (Day 75) - EAD and AP received in mail

2014-03-11 - RFE for AOS (some vaccination missing)

2014-03-18 - RFE respond sent

2014-03-24 - GREEN CARD APPROVED (CARD IN PRODUCTION)

2014-03-31 - GREEN CARD RECEIVED IN MAIL

Filed: K-1 Visa Country: Serbia
Timeline

Hvala na dobrodoslici,vidim da ima dosta devojaka koje su vrlo ljubazne da odgovore na ista pitanja iznova i iznova smile.png

Hvala na odgovoru.Nama i dalje nije jasno kako si nas odobrili tako brzo, s ozbirom da smo ocekivali negde tamo tek u oktobru,novembru i bili smo vrlo skepticni jer su mene odbijali za turisticku a i imamo neku bas neuobicajenu pricu,a ne ulazim mnogo u detalje sad :).

Decko mi nije vojnik,niti ima nikakve veze sa tim sem da je kao tinejdzer proveo neko vreme u vojnoj skoli tamo.U nasem slucaju je pomoglo pismo kongresmenki Kalifornije.Takodje mislim da uzimaju u obzir sve,da li je neko naturalizovani Amerikanac,poreklo itd.

Nece oni to reci nigde zvanicno ali neki ljudi imaju prioritet ocigledno.

Iskreno meni je frka mnogo od intervjua jer oba puta kad su me odbili su me pitali da li mi je on decko ,ja sam rekal da nije,da je drug headbonk.gif .

Tako da ocekujem da ce zapeti kod toga i bice ono "kako to sad ste vereni a dva puta ste rekli da vam je samo drug",da li mogu da me odbiju zbog toga na intervju?blink.png

Timeline

Hvala na dobrodoslici,vidim da ima dosta devojaka koje su vrlo ljubazne da odgovore na ista pitanja iznova i iznova smile.png

Hvala na odgovoru.Nama i dalje nije jasno kako si nas odobrili tako brzo, s ozbirom da smo ocekivali negde tamo tek u oktobru,novembru i bili smo vrlo skepticni jer su mene odbijali za turisticku a i imamo neku bas neuobicajenu pricu,a ne ulazim mnogo u detalje sad smile.png.

Decko mi nije vojnik,niti ima nikakve veze sa tim sem da je kao tinejdzer proveo neko vreme u vojnoj skoli tamo.U nasem slucaju je pomoglo pismo kongresmenki Kalifornije.Takodje mislim da uzimaju u obzir sve,da li je neko naturalizovani Amerikanac,poreklo itd.

Nece oni to reci nigde zvanicno ali neki ljudi imaju prioritet ocigledno.

Iskreno meni je frka mnogo od intervjua jer oba puta kad su me odbili su me pitali da li mi je on decko ,ja sam rekal da nije,da je drug headbonk.gif .

Tako da ocekujem da ce zapeti kod toga i bice ono "kako to sad ste vereni a dva puta ste rekli da vam je samo drug",da li mogu da me odbiju zbog toga na intervju?blink.png

Kao prvo,nemoj da ih lazes na intervjuu...jer to uvek provale. Mozda su ti zato i odbili turisticku,cim si spominjala da znas nekoga tamo(konkretno njega). A u vezi tvog pitanja, pa ne znam...zavisi sta ste im poslali od dokaza. Oni ce te sigurno pitati kada i kako ste se upoznali,od kada ste zajedno...itd...daj iste informacije kao u paketu koji ste poslali sa I-129f. Druge ljude su isto odbijali za turisticke,i posle im je odobrena k1 viza ...

N400 Journey

ROC Journey

AOS Journey

Timeline

Jesam lagala za turisticku i zbog toga me i jesu odbili uz jos par razloga ja mislim.Ovog puta necu lagati nista naravno,samo mi je malo frka zbog toga od ranije ali to su dve odvojene price,mozda me i ne pitaju nista u vezi turisticke.Ponecu kopiju celog paketa ali iskreno mi nismo imali ni pola dokaza o vezi kao drugo ljudi pa smo prosli,tako da cemo videti.

Iskreno ja sam navukla fobiju od njihove ambasade posle toliko razocarenja haha tako koliko god sam bila srecna kada smo dibili NOA2 pre neki dan istog momenta me je uhvatila panika od tog famoznog intervjua.

Koliko vremenski traje taj intervju?Posto za turisticku oba puta nije bio duzi od 3/4 min. :)

Timeline

Jesam lagala za turisticku i zbog toga me i jesu odbili uz jos par razloga ja mislim.Ovog puta necu lagati nista naravno,samo mi je malo frka zbog toga od ranije ali to su dve odvojene price,mozda me i ne pitaju nista u vezi turisticke.Ponecu kopiju celog paketa ali iskreno mi nismo imali ni pola dokaza o vezi kao drugo ljudi pa smo prosli,tako da cemo videti.

Iskreno ja sam navukla fobiju od njihove ambasade posle toliko razocarenja haha tako koliko god sam bila srecna kada smo dibili NOA2 pre neki dan istog momenta me je uhvatila panika od tog famoznog intervjua.

Koliko vremenski traje taj intervju?Posto za turisticku oba puta nije bio duzi od 3/4 min. smile.png

Isto kratko...evo ga link sa mogucim pitanjima za intervju. Uglavnom pitaju po nekoliko pitanja i to je to...

http://www.youtube.com/watch?v=Ec0ukFoJvFM

N400 Journey

ROC Journey

AOS Journey

Timeline

Hvala puno :)

Bicemo u kontaktu u sledecem periodu,ima ovde puno korisnih stvari da se procita.Nisam ljubitelj foruma i deljenja raznoraznih saveta jer neki umeju da budu zloamerni i samo prave konfuziju a svako je individualan slucaj.Ovde toga nema sva sreca smile.png .Pozz i nadam se da ces i ti ubrzo dobiti NOA2 ,ubija cekanje znam to je najgori deo ali mozda vam se posreci ranije nego sto ocekujete ko zna :)

Filed: AOS (pnd) Country: Serbia
Timeline

Ufff nisam sigurna sta je to,pitacu Luku,pa ti javim. wink.png

Hey evo Makica je dole objasnila tako da ne moraš da se cimaš.. ;) Hvala ti puno! :)

Da to su ti akcije, obveznice ili vec neke hartije od vrednosti. A ako ti verenik ima dovoljno veliku platu, preko potrebnog minimuma nista drugo osim plate ne mora popunjavati. Ove ostale stavke su da bi nadomestile nedovoljno veliku platu. I takse za par godina, par tih pay stubsa i pismo od poslodavca ti je puna kapa. Ja nosim prazan I-134 jer mi je verenik nezaposlen tako da ako ja prodjem bez problema videcete koliko vi treba ili ne treba da se cimate oko tih dokumenata good.gif

Hvala Makice, srce si! :*

Filed: Timeline

Zdravo svima smile.png

Verena sam za Americkog drzavljanina i u procesu smo za K1.Iscitala sam dosta ovaj forum i imam kokretno pitanje za te vakcine i stare kartone,moj stari karton su izgubii,menjala sam vec nekoliko domova zdravlja i ne znam gde da nadjem taj karton o vakcinama,da li je neko imao slicnu situaciju??

Takodje sam primetila jednu stvar,meni je NOA2 odobren za samo 35 dana od NOA1 a vidim da ljudi cekaju mesecima i mesecima na to,malo mi je cudno sve to hehe ,ne znam sta da mislim secret7vf.gifrolleyes.gifsmile.png .Da napomenem da sam za turisticku vizu odbijena vec dva puta,prvi put u februaru ove godine a drugi put nedelju dana posle,jer sam ja aplicirala dva put za nedelju danaoops8rh.gifdancin5hr.gif i oba puta odbijena hehe.Htela sam prvo da vidim Ameriku pre seljenja tamo ali morace drugacije smile.png.

Pozz svima smile.png

Dobrodosla goofy.gif Waau super vesti!!! Eto bila si odbijena dva puta ali sad vam se posrecilo, sreca vam se okrenula dancin5hr.gif Inace nema to nikakve veze ko je naturalizovan a ko rodjen u US, ima nas raznih svako ima svoju pricu i svako je cekao duze ili krace. Vi ste jednostavno bili sreckovici content.gif . Sto se tice turisticke, ne znam da li oni beleze kad su te odbili sta si im ti rekla zasto ides? Ako ne beleze super, samo im ispricas sve lepo za verenika i to je to. Ne znam sta da ti savetujem jer ne znam sta oni znaju u ambasadi.

Timeline

Hvalaaaa biggrin.png ,eto malo i nama da se pokrene sve posle one agonije sa turistickim vizama.

Ljudi neka ovo bude dobar primer ostalima da je MOGUCE sve samo treba biti strpljivi,verujte kada biste culi nasu pricu koja je kao iz akcionog filma ne biste verovale smile.png ,i uopste odobrenje K1 a kamoli za 35 dana zvucalo je ravno tome da me strefi kometa rofl.gif .

Makice7,posle mog vise nego loseg iskustva sa intervjuima,uz uzimanje tableta za smirenje itd mogu da zakljucim samo jedno a to je da oni znaju mnogo i ne treba lagati nista,odgovarati na pitanje kratko i bez mnogo razglabanja,dakle samo ono sto pitaju.Ja necu pominjati turisticku uopste sem ako ne budu pitali sami rolleyes.gif

Da li ce neko od vas potencijalno biti u Kaliforniji?Ja bih trebala da budem u Silicon Valley area ,ako ima neka komsinica nek se javi goofy.gif

Timeline

CCMZ dobro nam doslaaaaa :)

Ne bih umela nesto vise da te posavetujem, cure su sve rekle. Bas mi je drago sto si brzo odobrena I sigurna sam da si to I zasluzila sa svojim dragim. Sve se desava sa razlogom :)

Ne brini puno,znam po sebi nigde me to nije dovelo ( sve smo dobile NOA2 osim Miriam za koju se nadamo da ce brzo). Intervju bez brige ne vidim razlog da vas odbiju, samo polako I obavestavaj nas o svakom koraku kad budes mogla.

Makica nam je predvodnik u sigurnim smo rukama :D

Mozes li nam samo reci kako si upoznala svog dragog :)

I da vecina nas je na istocnoj obali, Natasha I Miriam su nam malkice dalje :)

Timeline

Hvala ellli :)

Dragog sam upoznala ovde sasvim slucajno na nekoj zurci kod druga za docek nove godine 2012,zamalo da ne odem na tu zurku ali sudbina je drugacije htela hehe luv.gif ,kliknulo je sve odmah i to je to,inace on je mladji od mene ali sam shavtila da to nema veze nikakve apsolutno.Ziveo je ovde u Bg malo vise od godinu dana i to zbog mene ali morao je ipak nazad u Ameriku,sada je na meni da dodjem tamo :)

Iskreno pre njega nije mi padalo na pamet da posetim Ameriku a ni Amerikance nisam nesto obozavala hehe medhutim predrasude cu cudo:)

Razliciti mentaliteti i sve ostalo a ipak funkisonise savrseno.

Ohrabrio me ovaj forum dosta,pozitivni su ljudi i dobro je sto se desava svima sve u priblizno vreme pa mozemo da uporedimo iskustva :)

Timeline

Bas je lepo sto ste proveli vise vremena zajedno. Joj moja baka bi ti odmah rekla ,,cuti sine mladje sladje,, :D

Jedva cekam da sve prodjemo ovo pa da se bacimo na AOS. Juhu druzicemo se dugoooo.

Ja sam se upravo cula sa svojim dragim. Ne mogu da spavam dok se ne cujemo :) sad cu slatko zaspati :D

Timeline

Cure jel vama na hard copy NOA2 pisalo da su vam dokumenta poslata u ambasadu? Jel oni jednostavno ne spomenu NVC u obavestenju iako tamo prvo dokum. moraju da idu.

Nekima odma posalju u ambasadu, moraces da zoves da proveris. (I ambasadu i NVC,jer sam citala da su neki ljudi cekali slucaj da stigne u NVC,a dokumenta im vec bila u ambasadi-PROVERI ! )

N400 Journey

ROC Journey

AOS Journey

Timeline

Nekima odma posalju u ambasadu, moraces da zoves da proveris. (I ambasadu i NVC,jer sam citala da su neki ljudi cekali slucaj da stigne u NVC,a dokumenta im vec bila u ambasadi-PROVERI ! )

A ja sam mislila da je to slucajno I da svakako mora proci kroz NVC, jer ovo znaci nije uobicajno. Znaci Natasha da vama na NOA2 pise nesto drugacije?

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...