Jump to content

2,557 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: Timeline
Posted

Pozdrav!

Ja sam novi na forumu, i otvorio sam nalog cisto da resim neke nedoumice!

Moja devojka se nalazi u LA, veza duga oko 6 god, inace ona je dobila zelenu kartu preko lutrije, i otisla, tamo se nalazi oko 2.5god! Ja sam pokusao da odem turisticki u usa, i odbili su me, mada sam imao dosta dokaza (student, diplomski, pare na banci, stipendista, garantno pismo, isl). Mene interesu je sada, da li se vjerenicka viza moze podnjeti ako ona ima samo zeleni karton?

Posted

Pozdrav!

Moja devojka se nalazi u LA, veza duga oko 6 god, inace ona je dobila zelenu kartu preko lutrije, i otisla, tamo se nalazi oko 2.5god! Ja sam pokusao da odem turisticki u usa, i odbili su me, mada sam imao dosta dokaza (student, diplomski, pare na banci, stipendista, garantno pismo, isl). Mene interesu je sada, da li se vjerenicka viza moze podnjeti ako ona ima samo zeleni karton?

Zdravo Milane dobrodosao na forum! Verenicka viza NE moze sa zelenom kartom. Verenica bi morala da je drzavljanin da bi mogla da aplicira za verenicku vizu za tebe. E sad ne znam koliko se ceka za bracnu vizu ako si bracni drug green card holdera, vidi to ovde na forumu> Da li si redovan student, mozda Work&Travel j-1 viza da odes da posetis devojku preko leta?

Posted

Pozdrav!

Evo nadjoh ovo--- za bracnu vizu---'Technically, a US Legal Permanent Resident can apply for this visa for their Non-US Citizen Spouse however the waiting time is up to five years. They can file and wait for a visa number to become available (again up to five years) or wait until they themselves become a US Citizen -- whichever comes first will allow the visa process to move forward immediately.' Znaci za ovu vizu bi cekali minimum 2 i po, 3 godine unsure.png

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline
Posted

Drugari, papiri danas stigli u ambasadu !!! dancin5hr.gifgoofy.gif kicking.gif

N400 Journey

2017-01-10: package sent 
2017-01-23: NOA1 hard copy received (date on the NOA1 01/17/2017)
2017-02-10: biometrics appointment 
2017-02-22: in line for the interview
2017-07-05: case status changed to we scheduled your interview ...etc
2017-07-10: interview letter received
2017-08-07: interview 
2017-09-01: in line for Oath

ROC Journey
2015-12-28: package sent
2015-12-29: NOA1 (received on 2016-01-19)
2016-01-26: biometrics app. in Fargo (letter received in mail on 2016-01-14)
2016-07-22: NOA2 Approved!
2016-07-30: Green card received

AOS Journey

2013-09-20 ( Day 1 ) - AOS, EAD, AP applications sent

2013-09-23 ( Day 3 ) - AOS, EAD, AP applications received

2013-09-26 ( Day 6 ) - email NOA1 for AOS, EAD, AP applications

2013-09-30 ( Day 10 ) - hard copy NOA1 for AOS, EAD, AP applications

2013-10-08 ( Day 18 ) - Biometrics Appointment Notice received in the mail

2013-10-25 ( Day 35) - Bio. Appt. in Fargo

2013-11-26 (Day 67) - EAD and AP approved !!!

2013-12-02 (Day 72) - EAD and AP sent to my address 

2013-12-05 (Day 75) - EAD and AP received in mail

2014-03-11 - RFE for AOS (some vaccination missing)

2014-03-18 - RFE respond sent

2014-03-24 - GREEN CARD APPROVED (CARD IN PRODUCTION)

2014-03-31 - GREEN CARD RECEIVED IN MAIL

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline
Posted

Superrrrr ide malo brze sad il mi se cini biggrin.png Kod mene je sporooooo vratili nas u Texas sta ce sad biti sad.png

Znam kako ti je, i mi smo se bas nacekali. Mada dok ne budem imala vizu u rukama,necu se smiriti...uvek sam se cimala i nervirala oko necega. Nadam se da ce vam ubrzati !

N400 Journey

2017-01-10: package sent 
2017-01-23: NOA1 hard copy received (date on the NOA1 01/17/2017)
2017-02-10: biometrics appointment 
2017-02-22: in line for the interview
2017-07-05: case status changed to we scheduled your interview ...etc
2017-07-10: interview letter received
2017-08-07: interview 
2017-09-01: in line for Oath

ROC Journey
2015-12-28: package sent
2015-12-29: NOA1 (received on 2016-01-19)
2016-01-26: biometrics app. in Fargo (letter received in mail on 2016-01-14)
2016-07-22: NOA2 Approved!
2016-07-30: Green card received

AOS Journey

2013-09-20 ( Day 1 ) - AOS, EAD, AP applications sent

2013-09-23 ( Day 3 ) - AOS, EAD, AP applications received

2013-09-26 ( Day 6 ) - email NOA1 for AOS, EAD, AP applications

2013-09-30 ( Day 10 ) - hard copy NOA1 for AOS, EAD, AP applications

2013-10-08 ( Day 18 ) - Biometrics Appointment Notice received in the mail

2013-10-25 ( Day 35) - Bio. Appt. in Fargo

2013-11-26 (Day 67) - EAD and AP approved !!!

2013-12-02 (Day 72) - EAD and AP sent to my address 

2013-12-05 (Day 75) - EAD and AP received in mail

2014-03-11 - RFE for AOS (some vaccination missing)

2014-03-18 - RFE respond sent

2014-03-24 - GREEN CARD APPROVED (CARD IN PRODUCTION)

2014-03-31 - GREEN CARD RECEIVED IN MAIL

Posted

Elli najgore je cekanje NOA2, posle je ipak opustenije, bar se meni tako za sad cini. Ja sam bila spremna od pocetka da cu cekati 6 meseci na NOA2 ali kada je proslo 6 meseci polako sam pocinjala da gubim razum huh2.gif . Ali i to ce proci, prezivecmo svi ovo mucenje a onda dolazi uzivancija wub.png . Nadam se da uskoro stize vas NOA2 goofy.gif

Posted

Zdravo svima,htio sam da pitam moze li neko da mi pomogne oko par pitanja.Ja sam USC i zivim u CG vec dugo godina a imam vezu sa djevojkom vec vise od dvije godine i nedavno sam je zaprosio.Sad bi volio da pokrenem proces za K1 ali me zanima posto mi je sve ovo novo,sta bi mogao da sakupim kao dokaz jer imamo slika od pocetka,slike sa drugovima,porodicom,jednom smo samo isli na putovanje ove godine za novo godinu,imam racun od karata i hotela,imam racun od prstena.Citao sam da dostina nosi chat logs and mi zivimo kao 10 minuta udaljeno,koristili smo MSN dosta ali MSN se izgasio ove godine u Mart,facebook i nisam toliko koristio jer sam gasio i palio naloge,imam poziv sa skype prije godinu dana a inace koristimo prepaid telefone i rekli su da mogu samo 6 mjeseci unazad listing da izdaju,cujemo se barem par puta dnevno.Moze li mi neko pomoci oko I-134,ja nikad nisam radio tamo,zivio sam davno i isao turisticki pa bih da pitam moze li njena ujna da bude njen jedini sponzor i da li se I-134 slaje sa I-129F ili se nosi samo na razgovor i moze li se adresa stavit nekog prijatelja ili clana porodice na USA Address?Isto bih pitao kako su neki placali $340 kad su slali I-129F paket,ima li kod nas International Money Order ili kako ste placali ako ste slali iz rodnog mjesta?Bilo koja pomoc bi dobro dosla.Unaprijed se zahvaljujem!

Filed: K-1 Visa Country: Serbia
Timeline
Posted (edited)

1. Mislim da imas dovoljno dokaza za pocetak procesa, chat logs ti ne treba jer je to vise dokaz veze na daljini ( a vi zivite u istom gradu tako da im to lepo I napisite u pismu kao I kako ste se upoznali), ali ako hoces mozes da predas I listing zadnjih 6meseci kako bi imao vise dokaza pored onih da zivite blizu.

2. I-134 se nosi na razgovoru u ambasadi pa vam za sada ne treba. Ujna mora da je USC I ona vam popunjava obrazac.Takodje mislim da I ti moras popuniti bez obzira sto ne radis, ovde ce priskociti neko ko ima iskustva ( Makice upomoc :) )

3. Sledece, mislim da se moze aplicirati samo iz SAD-a, ali ni to nije problem. Posaljete dokumenta nekome I oni dalje njima ili jednostavno posaljes putem emaila. Na sajtu uscis.gov mislim da je sve objasnjeno kako da to uradis elektronski.

4. Cek mora da bude iz paket,bilo da se salje fizicki ili putem emaila. Opet ce ti trebati pomoc nekoga tamo u vezi sa placanjem. Ali ti malo pogledaj po VJ sajtu I uscis.gov mozda nadjes dr.nacin

5. Adrese navodis po redosledu gde si I koliko boravio poslednjih 5god. Poslednja ce naravno biti ona gde si trenutno I to nije problem.

Ima mnogo slucajeva gde verenici zive zajedno u stranoj zemlji tako da verujem da ce sve biti u redu. Istrazuj malo, sledi upustva I bice dobro, a ovde uvek mozes videti ako sta zapne.

Srecno :)

Edited by ellli
Posted

Zdravo svima,htio sam da pitam moze li neko da mi pomogne oko par pitanja.Ja sam USC i zivim u CG vec dugo godina a imam vezu sa djevojkom vec vise od dvije godine i nedavno sam je zaprosio.Sad bi volio da pokrenem proces za K1 ali me zanima posto mi je sve ovo novo,sta bi mogao da sakupim kao dokaz jer imamo slika od pocetka,slike sa drugovima,porodicom,jednom smo samo isli na putovanje ove godine za novo godinu,imam racun od karata i hotela,imam racun od prstena.Citao sam da dostina nosi chat logs and mi zivimo kao 10 minuta udaljeno,koristili smo MSN dosta ali MSN se izgasio ove godine u Mart,facebook i nisam toliko koristio jer sam gasio i palio naloge,imam poziv sa skype prije godinu dana a inace koristimo prepaid telefone i rekli su da mogu samo 6 mjeseci unazad listing da izdaju,cujemo se barem par puta dnevno.Moze li mi neko pomoci oko I-134,ja nikad nisam radio tamo,zivio sam davno i isao turisticki pa bih da pitam moze li njena ujna da bude njen jedini sponzor i da li se I-134 slaje sa I-129F ili se nosi samo na razgovor i moze li se adresa stavit nekog prijatelja ili clana porodice na USA Address?Isto bih pitao kako su neki placali $340 kad su slali I-129F paket,ima li kod nas International Money Order ili kako ste placali ako ste slali iz rodnog mjesta?Bilo koja pomoc bi dobro dosla.Unaprijed se zahvaljujem!

Hehe, evo me da pomognem :D

Elli je sve lepo rekla. I-134 vam treba samo za intervju a od ambasade zavise pravila da li moze ujna i td. Ne znam kako je u CG... ali to u principu ne bi trebalo da bude problem. I moras staviti neku adresu u US na koju ce ti slati obavestenja...

Imam jedno pitanje--- kad imate nameru da se selite za US? Jer ako vec zivite oboje u Crnoj Gori mozda bi vam bolja opcija bila bracna viza? ali sve zavisi od vasih daljih planova.

Posted

1. Mislim da imas dovoljno dokaza za pocetak procesa, chat logs ti ne treba jer je to vise dokaz veze na daljini ( a vi zivite u istom gradu tako da im to lepo I napisite u pismu kao I kako ste se upoznali), ali ako hoces mozes da predas I listing zadnjih 6meseci kako bi imao vise dokaza pored onih da zivite blizu.

2. I-134 se nosi na razgovoru u ambasadi pa vam za sada ne treba. Ujna mora da je USC I ona vam popunjava obrazac.Takodje mislim da I ti moras popuniti bez obzira sto ne radis, ovde ce priskociti neko ko ima iskustva ( Makice upomoc smile.png )

3. Sledece, mislim da se moze aplicirati samo iz SAD-a, ali ni to nije problem. Posaljete dokumenta nekome I oni dalje njima ili jednostavno posaljes putem emaila. Na sajtu uscis.gov mislim da je sve objasnjeno kako da to uradis elektronski.

4. Cek mora da bude iz paket,bilo da se salje fizicki ili putem emaila. Opet ce ti trebati pomoc nekoga tamo u vezi sa placanjem. Ali ti malo pogledaj po VJ sajtu I uscis.gov mozda nadjes dr.nacin

5. Adrese navodis po redosledu gde si I koliko boravio poslednjih 5god. Poslednja ce naravno biti ona gde si trenutno I to nije problem.

Ima mnogo slucajeva gde verenici zive zajedno u stranoj zemlji tako da verujem da ce sve biti u redu. Istrazuj malo, sledi upustva I bice dobro, a ovde uvek mozes videti ako sta zapne.

Srecno smile.png

Hvala puno,ja inace zivim vec odavno ovamo tako da mi je adresa ista i vise od 5 godina.Imam i racune na svoje ime sto placam pa sma mislio da im posaljem racune sto sam placao u zadnje 2 godine.Ujna jeste USC ali je u penziju ali valjda prima dosta mjesecno i uz penziju izdaje svoju neku kucu pa me zanima treba li da salje neka jos dokumenta uz I-134 ako je prnzoner ili samo da se popuni?Znaci ja od dokaza imam sledece:

Racune koje se vode na moje ime od 2006 do sad

Slike iz zadnjih 2 godine sa drugovima i porodicom i slike sa putovanja zajedno

Racun avio karata i hotel booking moje i njene

MSN nazalost nemam jer je izgasen ove godine u Martu a na njega smo pricali stalno

Sky imam poziv prema njenom broju prije godinu dana,ne kosristim Skype inace bez za pozive prema inostranstvu

Posto smo i ja i ona na prepeid,mogu da nam izdaju jedino 6 mjeseci unazad,to je po zakonu za prepeaid kako rekose u T Com

Racun od prstena i slike

US pasos sam vadio ovamo tako da imam i racun od proslog ljeta da sam im platio a i zaposljeni sa kojima sam pricao znaju da sam odavno ovamo

Ujna je USC i ima dobru mjesecnu penziju i izdaje drugu kucu

Imam video snimke od prije 2 godine ali to ne primaju

Moze li neko drugi da uzmi Money Order i posalje,je li problem da ne bude na moje ime uplata?

Hvala puno!

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...