Jump to content

2,557 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: K-1 Visa Country: Serbia
Timeline

Kod mene za promenu pasosa moras doci licno da ga preuzmes .... Pitala moj MUP, a registrovati brak moze I neko od tvojih ali nek ti se raspitaju direktno u tvojoj opstini.

E sad to I mene zbunjuje kod AOS kako dobiti GC, SSN, EAD da bude na novo prezime ako ti je pasos normalno na devojacko iako imas vencani list.

Posalji email ivancicas ona ce znati sigurno.

Timeline

Kod mene za promenu pasosa moras doci licno da ga preuzmes .... Pitala moj MUP, a registrovati brak moze I neko od tvojih ali nek ti se raspitaju direktno u tvojoj opstini.

E sad to I mene zbunjuje kod AOS kako dobiti GC, SSN, EAD da bude na novo prezime ako ti je pasos normalno na devojacko iako imas vencani list.

Posalji email ivancicas ona ce znati sigurno.

Pa ako na vencanom listu imas novo prezime, tj ako si uzela novo, onda ce ti sva dokumenta biti sa novim prezimenom. Ja sam na pocetku i putovala unutar USA i onda sam morala da nosim vencani list na kome pise staro i novo prezime i pasos sa starim prezimenom. Bez problema sam mogla da putujem. Citam da neki godinama ne menjaju i putuju tako samo sa vencanim listom, a opet neki kazu da ih jedva puste na granici.

event.png

Filed: Timeline

Devojke stigao mi je paket3 iz ambasade danas.

Uspela sam sve da popunim, greskom sam stiklirala da sam sakupila i policijske dosijee i izvod iz maticne knjige vencanih pa je radilo i belilo oops8rh.gif I takodje sam uspela i guaranu da prospem po uputstvuranting33va.gif . Ali dobro spremno je sve da se salje sutra.

Inace Klaxi kad su ti poslali koliko placas za vizu? Posto u paketu 3 nista ne pise... Jel to stize u paketu 4 ili ?

I nadam se da sam uspela da attach-ujem dokumenta koja su mi poslali...

Timeline

Svaka cast Makice jesi brza... hajde nek sve bude kako treba pa da svi zalijemo necim ne samo guarana upustva :D

S druge strane proslo je mesec skoro od tvog NOA2 do paketa od ambasade, bas I ovaj proces posle odobrenja ide kao puz nekad.

Haha, DS230, svuda u textu je D zamenjeno sa 0, ne znam zasto, bice ti sve jasno kad dobijes pismo, lepo u njemu pise nego je lose skenirano. Ne mora I-134 overen, to samo tako pise, mi ga necemo overavati. Da, znaci samo uputstvo i DS230, nista drugo good.gif . I jeste bas je sporo mesec dana proslo a intervju ko zna kad... Nadam se da je to samo u mom slucaju tako sporo islo.

Haha, DS230, svuda u textu je D zamenjeno sa 0, ne znam zasto, bice ti sve jasno kad dobijes pismo, lepo u njemu pise nego je lose skenirano. Ne mora I-134 overen, to samo tako pise, mi ga necemo overavati. Da, znaci samo uputstvo i DS230, nista drugo good.gif . I jeste bas je sporo mesec dana proslo a intervju ko zna kad... Nadam se da je to samo u mom slucaju tako sporM

Makice bas mi drago, bitno je da se krece, i na kraju sve kad se zavrsi neces nista pamtiti, mislim na to silno cekanje i neizvjesnost.

Srecno u ostatku procesa, brzo ce to sve biti gotovo .good.gif

Hvala ti Sanja na recima podrske! Da li se vec pakujes, hehe? Koliko kofera nosis?

Zvala sam danas Medj. organizaciju za migraciju za lekarski, i rekli su mi da ako je hitno pregled moze da se zakaze za dan, dva, tako da cu ja verovatno zakazati tek kad mi stigne pismo iz ambasade sa datumom intervju-a. Inace msm da je ipak bolje pregled obaviti pre paketa4, za svaki slucaj. Ali ja kao zbog ispita na faxu cu da obavim to kasnije. I na pregled se nosi pasos, dve slike 5X5 i karton sa vakcinacijama ako imate. goofy.gif

Hvala ti Sanja na recima podrske! Da li se vec pakujes, hehe? Koliko kofera nosis?

Zvala sam danas Medj. organizaciju za migraciju za lekarski, i rekli su mi da ako je hitno pregled moze da se zakaze za dan, dva, tako da cu ja verovatno zakazati tek kad mi stigne pismo iz ambasade sa datumom intervju-a. Inace msm da je ipak bolje pregled obaviti pre paketa4, za svaki slucaj. Ali ja kao zbog ispita na faxu cu da obavim to kasnije. I na pregled se nosi pasos, dve slike 5X5 i karton sa vakcinacijama ako imate. goofy.gif

E upravo mi je ta muka ovih dana , ne znam sta da radim . Sve mislim da cu morati doplatiti za dodatni prtljag iako sam ja zimske stvari vec poslala za Chicago .

Moram se potruditi da sve strpam u dozvoljenu tezinu i da ponesem samo neophodno, ali bice tesko unsure.pngyes.gif

Kako ti planiras ?

Moja doktorica mi nije dala taj karton iako sam trazila vec samo na papir napisala da sam vakcinisana tetanusom I MMR vakcinom, tako da cu proci ko Klaxi I dobiti vakcine koje ne treba da dobijem sad.png

Eli ne mora da znaci, sve zavisi kako su raspolozeni taj dan :D

Sanja, nemam pojma sta da radim, verovatno cu dva kofera nositi, druga opcija je da mi roditelji salju odecu u septembru, oktobru... NEMAM POJMA wacko.png

A ti vidi ako mozes sve u jedan kofer ako si vec poslala zimsku odecu... I mozda da kupis one vakuum kese i da natrpas sto vise u rucni. Ja sam ponekad nosila i dva rucna, jedan kofercici i jedan ranac kao za trening, obicno ne smaraju za to na prekookeanskim letovima. Eto nekih idejabiggrin.png

Eli ne mora da znaci, sve zavisi kako su raspolozeni taj dan biggrin.png

Sanja, nemam pojma sta da radim, verovatno cu dva kofera nositi, druga opcija je da mi roditelji salju odecu u septembru, oktobru... NEMAM POJMA wacko.png

A ti vidi ako mozes sve u jedan kofer ako si vec poslala zimsku odecu... I mozda da kupis one vakuum kese i da natrpas sto vise u rucni. Ja sam ponekad nosila i dva rucna, jedan kofercici i jedan ranac kao za trening, obicno ne smaraju za to na prekookeanskim letovima. Eto nekih idejabiggrin.png

E pa super su ti ideje da znas makice biggrin.png , ali nikad nisam nosila dva rucna bas cu to da vidim, bas ti hvala na predlozima good.gif

U rucni natrpaj sto vise i jos sa tim vakuum kesama moze bas puno da stane a meni do sad nikad nisu merili rucni prtljag osim u ryanair-u ali to je low-cost biggrin.png

I drugi rucni sakrijes malo kad se checkinujes i posle kad se budes ukrcavala samo se pravis luda, tako sam ja uradila vise od jedan put :D

Edited by makica7

Timeline

Inace Klaxi kad su ti poslali koliko placas za vizu? Posto u paketu 3 nista ne pise... Jel to stize u paketu 4 ili ?

Ja mislim da sam ja to videla na sajtu ambasade, a evo nasla sam i ovde:

https://usvisa-info.com/en-RS/selfservice/us_fee_payment_options

Kad sam ja isla, bas su tada smanjili za nekih 100 i nesto $ K vize, tako da sam super prosla.

event.png

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...