Jump to content
malamu

Bosnia and Herzegovina

Share

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

Hvala svima vama koji ste mi pozeljeli sretan put, zaboravila sam to spomenuti gore.. Nisam prosla bas sjajno, ali moglo je biti i gore ipak..

Puno pozdrava.

K-1 VISA JOURNEY 2010:

March 24th: I-129F filed

March 26th: NOA1 date

May 24th: NOA2 date

May 25th- Jun 3rd: Case @ NVC

Jun 7th: Embassy received

Jun 15th: Embassy sent pkt 3

Jun 17th: Pkt 3 received :)

Jun 22nd: Medical @ 7 a.m. (Kosevo)/ Jun 23rd: Passed

Jun 29th: Interview @ 13:30: Approved/ Jun 30th: Visa in hand

AOS JOURNEY 2010/2011:

October 25th: AOS, EAD and AP filed

November 1st: AOS, EAD and AP NOA1 date

November 18th: AOS and EAD biometrics appointment

January 6th: AOS case transferred to CSC

January 15th: AP document received (YAY! One step closer to GC!)

January 18th: EAD card received :)))))

February 17th: GC card production ordered

February 24th: GC arrived in mail :) What a relief..

event.png

Uh dobro je da si ta,o, a cekanje na aerodromima i odgađanja letova to je neizbježno ;)

meni cura dolazi sutra i u ponedjeljak imamo intervju, nadam se da će sve proći ok pa vam javim.

oooh koja ljepota od zivota.

Coleen stipu to smiri se i kuliraj napokon si tamo gdje treba da budes ;)

Hvala svima vama koji ste mi pozeljeli sretan put, zaboravila sam to spomenuti gore.. Nisam prosla bas sjajno, ali moglo je biti i gore ipak..

Puno pozdrava.

Coolen, svakoga ta kriza "puca" kad tek dodje ovamo, pa se nadam da ce i tebe uskoro proci. Sto prije pocnes da radis ili ides u skolu, prije ce ti biti bolje, jer ce ti misli biti okupirane drugim stvarima, osim samo da mislis o familiji koju si ostavila iza sebe u BiH. U Saint Louis ima toliko naseg naroda, a mjesta za izlaske, k'o da si u po' Bosne, pa se nadam da ce i to pomoci, da se osjecas "kao kod kuce.":) Doduse, draze mi je da sam "got stuck" in California....bar kad je "No smoking" rule u pitanju, hehehe. Ti si "frisko" iz BiH, pa ce ti, vjerovatno, sve to izgledati kao dole i manje ces se osjecati strancem.

Zelim ti da se sto prije naviknes na novu sredinu i da sve krene svojim tokom.

Coolen, svakoga ta kriza "puca" kad tek dodje ovamo, pa se nadam da ce i tebe uskoro proci. Sto prije pocnes da radis ili ides u skolu, prije ce ti biti bolje, jer ce ti misli biti okupirane drugim stvarima, osim samo da mislis o familiji koju si ostavila iza sebe u BiH. U Saint Louis ima toliko naseg naroda, a mjesta za izlaske, k'o da si u po' Bosne, pa se nadam da ce i to pomoci, da se osjecas "kao kod kuce.":) Doduse, draze mi je da sam "got stuck" in California....bar kad je "No smoking" rule u pitanju, hehehe. Ti si "frisko" iz BiH, pa ce ti, vjerovatno, sve to izgledati kao dole i manje ces se osjecati strancem.

Zelim ti da se sto prije naviknes na novu sredinu i da sve krene svojim tokom.

Cali is divine, any other word would be inadequate to describe it. Ali sto se tice tog ''No smoking'' rule, e brate, oborilo me, ubilo u pojam.. Svi su me gledali s gadjenjem, i cini mi se da jedine predrasude koje imaju jesu prema pusacima. A nigdje vutre nema vise nego u Cali, zbog toga se niko ne zali i to ne predstavlja socijalni problem, ali cigare, cigare su izvor svih zala, aman.. Ali ja opet volim Cali, bez obzira sto nisam mogla zapalit cigaru kad god mi je to palo na pamet.

Raditi ne smijem, ici u skolu ne planiram jos barem naredna 3-4 mjeseca dok se stvari ne slegnu malo bolje, ali sam posjetila veceras Barnes and Noble, it's like my favorite store, like someone took me to the paradise, i kupila sam si par knjiga, tak da imam sta da ucim doma.

A druzenje s nasima ovdje po Saint Louis-u, pa ne znam bas da li je to dobra ideja.. I'm a rock girl, a ovdje nasi trehaju po narodnjacima u 16, prave sijela u dzamiji i slicno, a ja tu sebe bas i ne vidim.. Od svega Bosanskog dobra stvar je sto mogu na cevape kad god mi se cefne, a i na sarmu ili hadzijski cevap :P

Ma ne znam.. Sve u svemu nisam odusevljena. Saint Louis je pustara.. Not to my liking. Al' et'.. We'll c.

K-1 VISA JOURNEY 2010:

AOS JOURNEY 2010/2011:

event.png

EEEEEEEeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.. Evo i mene...

Na POE u Washingtonu je bila katastrofalna guzvetina pa sam zakasnila na connecting flight, pa su mi rekli da cu morati prenociti na aerodromu do sutra u podne kada su mi dali boarding pass za taj let, ali su me stavili na stand-by za istu noc... Shoot.. Preplakala sam 6 sati na aerodromu, vozala se okolo po terminalima u potrazi za smoking lounge ko muha bez glave, trpila sazalijevajuce pogledne putnika u prolazu i radnika na aerodromu, i na kraju parade sam se jedva nekako uspjela progurati na zadnji let za Saint Louis za taj dan. Kod momka sam stigla u pola 1 ujutro.. What an exhausting day! Uzas.. Trebalo mi je cijelih sat i po cekanja u redu da stignem do Immigration Officer-a a s njim sam sve zavrsila u roku od 5 minuta. Uzeo mi je otiske desne ruke, slikao me, pitao imam li stari pasos sa sobom i DS-2019 form, kako sam se upoznala sa zarucnikom i kada ce biti vjencanje, otvorio je kovertu, udario pecate na dokumente i u pasos i to je bilo sve. 5 minuta eto.. Ali ta drama nakon toga.. Nabubrila sam sva od placa, trebala su 3 dana da mi se povuku podocnjaci..

Sto se tice emocija- ne, nisu se stisale, tek sam napola svjesna svega sto mi se trenutno desava i samo se bojim trenutka kada ce me stvarno pogoditi cinjenica da vise nisam to sto sam bila cijelih 28 godina. Ako se to desi ne gine mi anoreksija, ionako sam za ove dvije sedmice u USA smrsala skoro cijele 3 kile..

Sto se tice ostalog.. Ma, sta ja znam.. Ja bih radije da je on dosao meni u BiH..

Kada budete kupovali kartu pazi da izmedju POE i connecting flight-a (ako bude potrebe za tim kao u mom slucaju) bude barem 3 sata vremena. Ja sam imala 1h i 50 min, i nije mi bilo dovoljno. Bolje da imas vise vremena nego da budes u zurbi i da se unervozis kao ja..

Uhhh.... Koliko god duboko da udahnem cini se da ne mogu dovoljno da izdahnem.

Eee ma neka si samo stigla, vjerujem da ti nije lako, ali trebalo bi da ti bude bolje nakon nekog vremena, dok se malo priviknes! E i ja bih radije da mi momak dodje ovdje,ali nista od toga!

Nemoj samo da se zatvaras u kucu i kukas, ja sam rekla cim odem pocecu nesto raditi barem po kuci, krecenje,premjestanje namjestaja,samo da ne mislim po cijeli dan na svoje!

Sreca mi je sto mi momak dolazi pa cemo zajedno nazad, mrzim sama da putujem, to me ubija u pojam! I sva ta cekanja na aerodromima! Fuuuuuuuj!

I nemoj bolan da obracas paznju sto se oni gade na cigare, to je vise isfolirano, sta oni rade, a kao pusenje im fuj! hehehehehe! Ali to ti je Amerika, samo nauci da se smjeskas i ne brini se! :-))

A stvarno to mi je bas cudno bilo i kad sam bila u SAD, bas se nasi ljudi tamo malo druze, i to jos svi kazu kao samo bjezi od nasih! hehehheehe! A slabo sam izlazila, samo jednom na neko nase mjesto, i umirala sam od smijeha, nikada u zivotu nisam bila u takvoj birtiji ovdje,katastrofa,mada kazi da ima i finih mjesta! Doduse ja sam u Cikagu bila,tako da ne znam tvoj grad!Ali na svi srecu hrane nase ima svagdje,i rostilja,i svega! To mi je supeeeeeeeeeer!

Ne daj se i samo hrabro!

Cali is divine, any other word would be inadequate to describe it. Ali sto se tice tog ''No smoking'' rule, e brate, oborilo me, ubilo u pojam.. Svi su me gledali s gadjenjem, i cini mi se da jedine predrasude koje imaju jesu prema pusacima. A nigdje vutre nema vise nego u Cali, zbog toga se niko ne zali i to ne predstavlja socijalni problem, ali cigare, cigare su izvor svih zala, aman.. Ali ja opet volim Cali, bez obzira sto nisam mogla zapalit cigaru kad god mi je to palo na pamet.

Raditi ne smijem, ici u skolu ne planiram jos barem naredna 3-4 mjeseca dok se stvari ne slegnu malo bolje, ali sam posjetila veceras Barnes and Noble, it's like my favorite store, like someone took me to the paradise, i kupila sam si par knjiga, tak da imam sta da ucim doma.

A druzenje s nasima ovdje po Saint Louis-u, pa ne znam bas da li je to dobra ideja.. I'm a rock girl, a ovdje nasi trehaju po narodnjacima u 16, prave sijela u dzamiji i slicno, a ja tu sebe bas i ne vidim.. Od svega Bosanskog dobra stvar je sto mogu na cevape kad god mi se cefne, a i na sarmu ili hadzijski cevap :P

Ma ne znam.. Sve u svemu nisam odusevljena. Saint Louis je pustara.. Not to my liking. Al' et'.. We'll c.

Meni odgovara Cali zbog "No smoking," jer nisam pusac.:) Eh, ako si rock girl, Saint Louis je definitivno wrong place for you, kad su nase "birtije" u pitanju. Nisu to ni narodnjaci, nego organic turbo-folk, hahaha. Svaka cast svemu, ali ja ne bih mogla tamo zivjeti zbog tih stvari i klime. Prije sam govorila, da mi je samo one cevapdzinice i burekdzinice ovamo "prebacit'," a sad ovdje imamo i nas bosanski restoran i prodavnice, pa mi vise ni to nije desire.:) Ma, dobro, sigurno ni tu nije sve turbo-folk, mora biti i pokoji rocker. Dok se malo naviknes na okolinu, sve ce to doci na svoje. Gledaj sve pozitivno i da si sad skupa sa svojim dragim i sve ces krize prebroditi.

Sve najbolje i no sikiriki. :dance:

Pozdrav raja,

kako ide?! Nadam se da svi vi koji prolazite kroz bilo kakav visa journey proces, nemate pretjerano puno problema i da to ide glatko.

Imam pitanje za vas, pa bih molila da mi neko, ukoliko je neko bio u slicnoj situaciji, odgovori. U procesu sam, gdje cekam dokument iz jedne druge drzave. Na nasem jeziku se zove Uvjerenje o nekaznjavanju, oni ga tamo zovu Letter of a Good Conduct. Ostalo mi je to i ljekarski pregled, koji cu zakazati cim se doktorica vrati s godisnjeg.

Problem je sto se za izdavanje tog dokumenta ceka duzi vremenski period. Sto je to poprilicno 'peglativan proces' na koji se ne moze puno uticati iz Bosne, jer vi kad njima kazete hitno, oni vas bas puno ne slusaju klimaju glavama i opet rade po svom. Danas me obeshrabrila cinjenica, gdje sam zivkajuci ambasadu te zemlje, po ko zna koji put, dosla do saznanja, da nakon 2.mjeseca,cekanja, Ministarstvo vanjskih poslova jos uvijek nema potvrdu iz njihove policije na osnovu kojeg izdaju to uvjerenje.

S obzirom da se rok za prikupljanje neopodne dokumentacije za K1 vizu, i zakazivanje intervijua, blizi svome kraju (4. mjeseca od primanja NOA2) hvata me panika. Da li je neko od vas imao prilike da ugovori odgodu perioda predaje dokumentacije ili naknadnu dostavu, papira koji mi treba, te izdavanje vize, nakon sto se taj dokument dostavi?!

Sa istim upitom,putem poruke na engleskom jeziku, sam se obratila na neki od kontakt mailova, koji su postavljeni na internetu a ticu se konzularnih usluga u ambasadi USA u Sarajevu.

:help: :help: :help:

Veliki pozdrav za sve vas.

Pozdrav raja,

kako ide?! Nadam se da svi vi koji prolazite kroz bilo kakav visa journey proces, nemate pretjerano puno problema i da to ide glatko.

Imam pitanje za vas, pa bih molila da mi neko, ukoliko je neko bio u slicnoj situaciji, odgovori. U procesu sam, gdje cekam dokument iz jedne druge drzave. Na nasem jeziku se zove Uvjerenje o nekaznjavanju, oni ga tamo zovu Letter of a Good Conduct. Ostalo mi je to i ljekarski pregled, koji cu zakazati cim se doktorica vrati s godisnjeg.

Problem je sto se za izdavanje tog dokumenta ceka duzi vremenski period. Sto je to poprilicno 'peglativan proces' na koji se ne moze puno uticati iz Bosne, jer vi kad njima kazete hitno, oni vas bas puno ne slusaju klimaju glavama i opet rade po svom. Danas me obeshrabrila cinjenica, gdje sam zivkajuci ambasadu te zemlje, po ko zna koji put, dosla do saznanja, da nakon 2.mjeseca,cekanja, Ministarstvo vanjskih poslova jos uvijek nema potvrdu iz njihove policije na osnovu kojeg izdaju to uvjerenje.

S obzirom da se rok za prikupljanje neopodne dokumentacije za K1 vizu, i zakazivanje intervijua, blizi svome kraju (4. mjeseca od primanja NOA2) hvata me panika. Da li je neko od vas imao prilike da ugovori odgodu perioda predaje dokumentacije ili naknadnu dostavu, papira koji mi treba, te izdavanje vize, nakon sto se taj dokument dostavi?!

Sa istim upitom,putem poruke na engleskom jeziku, sam se obratila na neki od kontakt mailova, koji su postavljeni na internetu a ticu se konzularnih usluga u ambasadi USA u Sarajevu.

:help: :help: :help:

Veliki pozdrav za sve vas.

Zavisno od toga koji od uposlenika Americke ambasade u Sarajevu procita tvoj mail, dobijanje trazenih informacija moglo bi biti nepravovremeno i nepotpuno. Licno, o problemu koji si napisala ja ne znam nista. Medjutim ti mogu dati savjet da nazoves ambasadu direktno i razgovaras o problemu sa osobom koja podigne slusalicu s druge strane linije. Stvar je ozbiljna da bi se rjesavala e-mailom. A ako ti istekne 4 mjeseca koliko NOA2 vrijedi, cisto sumnjam da mozes uciniti bilo sta povodom toga osim pokrenuti opet nesto ispocetka, pismeni zahtjev ili neki vrag koji ce ti uzeti dosta vremena. Najbolje nazovi, objasni, pitaj.

I sa srecom..

Meni odgovara Cali zbog "No smoking," jer nisam pusac.:) Eh, ako si rock girl, Saint Louis je definitivno wrong place for you, kad su nase "birtije" u pitanju. Nisu to ni narodnjaci, nego organic turbo-folk, hahaha. Svaka cast svemu, ali ja ne bih mogla tamo zivjeti zbog tih stvari i klime. Prije sam govorila, da mi je samo one cevapdzinice i burekdzinice ovamo "prebacit'," a sad ovdje imamo i nas bosanski restoran i prodavnice, pa mi vise ni to nije desire.:) Ma, dobro, sigurno ni tu nije sve turbo-folk, mora biti i pokoji rocker. Dok se malo naviknes na okolinu, sve ce to doci na svoje. Gledaj sve pozitivno i da si sad skupa sa svojim dragim i sve ces krize prebroditi.

Sve najbolje i no sikiriki. :dance:

Tnx za podrsku ;) I guess I'll be fine..

K-1 VISA JOURNEY 2010:

AOS JOURNEY 2010/2011:

event.png

Pozdrav dobri ljudi,

jedno pitanje za vas koji ste slali paket za AOS, dali ste slali u jednom paketu dokumente za aos kao i za ead i ap??? I jos jedna stvar, ja sam jedan od rijetkih koji nije dobio kopiju dokumentacije o vakcinama sa medicinskog pregleda i sada moram slati aos a nemam I-963 ali imam knjizicu iz Bosne kao i zuti karton sa svim primljenim vakcinama, dal iko zna dal ce mi uvaziti to ili da moram da idem kod civil surgeon da mi on to prepise na formular?

pozdrav svima,

mire

Pozdrav dobri ljudi,

jedno pitanje za vas koji ste slali paket za AOS, dali ste slali u jednom paketu dokumente za aos kao i za ead i ap??? I jos jedna stvar, ja sam jedan od rijetkih koji nije dobio kopiju dokumentacije o vakcinama sa medicinskog pregleda i sada moram slati aos a nemam I-963 ali imam knjizicu iz Bosne kao i zuti karton sa svim primljenim vakcinama, dal iko zna dal ce mi uvaziti to ili da moram da idem kod civil surgeon da mi on to prepise na formular?

pozdrav svima,

mire

Mire,

sve mozes zajedno poslati u jednom paketu za AOS i EAD i AP. Sto se tice vakcina, mi smo bili poslali kopiju i prijevod papira za vakcinu koju je moj zarucnik dobio u Eurofarm poliklinici, ali kad je dobio pismo za interviju za green card pisalo je da, ako nije poslao formu I-963 u AOS paketu, da donese onu sealed envelope od civil surgeon, samo za vakcine. Srecom, mi smo nasli veoma jeftinog civil surgeon u nasem gradu i ona je samo ispunila dio o vakcinama u formi I-963. Upisala je onu za TB (ja mislim) sto je dobio u SA i ona je rekla da mora da primi i jos neku, cini mi se nesto MT, nisam sigurna je li ovaj naziv tacan, i to sve zajedno naplatila $85. Kad smo isli na interviju za green card, officer ne bi ni upitala za to da je ja nisam napomenula, tako da je najbolje da probas naci civil surgeon u tvom gradu (al' da te ne nasamari da moras raditi citav ljekarski, jer sam cula da i to rade, pa da ti naplati 3x vise), poneses tu knjizicu sa vakcinama i lijepo porazgovaras sa njim/njom da li ti treba ista vise i koliko kosta da ti to samo prepise u I-963 i onda tu sealed envelope posalji sa AOS paketom. U krajnjem slucaju, zovi kliniku gdje si radio ljekarski pregled i trazi nek' ti posalju postom ili faxom kopiju vakcina koju oni imaju, a koju su poslali i u ambasadu. Takodje, ovdje na visajourney ima negdje tema samo o civil surgeons po raznim gradovima, gdje su raja ispunjavali svoje I-963 forme i koji su najjefiniji, pa potrazi to i vidi ima li iko da je nasao nekog "povoljnog" u tvom gradu. Ja sam tako nasla ovu, kod koje je moj muz isao. Mislim da ti je najbolja solucija, knjizicu sa vakcinama u ruke i kod civil surgeon i posalji to sve sa AOS paketom.

Sretno!

Edited by Mahalusha

Meni jos niko ne odogovori na ovo moje pitanje, pa cu ga copy and paste :blush:

Pozdrav svima i jedno kratko pitanje.

Vjerovatno je neko vec pitao ovo, ali ko ce to sad naci. Uglavnom, da li neko moze da mi odgovori,da li je za proces, za I-130 zadnje sto treba uraditi je uplatiti onih $404 za processing fee? Moj buraz je to uplatio za njegovu suprugu i poslije toga vise nisu slali pisma ni sa kakvim zahtjevila da treba jos nesto. Da li sad oni salju sve te papire u ambasadu u Sarajevo? Malo me zbunjuje ovaj proces, jer nije ni blizu kao kod I-129F, pa me interesuje da li je sve zavrseno sto se tice uplata i papirologije u US? Da li oni inace obavijeste putem pisma, ako treba jos nesto poslati?

Hvala unaprijed.

Meni jos niko ne odogovori na ovo moje pitanje, pa cu ga copy and paste :blush:

Pozdrav svima i jedno kratko pitanje.

Vjerovatno je neko vec pitao ovo, ali ko ce to sad naci. Uglavnom, da li neko moze da mi odgovori,da li je za proces, za I-130 zadnje sto treba uraditi je uplatiti onih $404 za processing fee? Moj buraz je to uplatio za njegovu suprugu i poslije toga vise nisu slali pisma ni sa kakvim zahtjevila da treba jos nesto. Da li sad oni salju sve te papire u ambasadu u Sarajevo? Malo me zbunjuje ovaj proces, jer nije ni blizu kao kod I-129F, pa me interesuje da li je sve zavrseno sto se tice uplata i papirologije u US? Da li oni inace obavijeste putem pisma, ako treba jos nesto poslati?

Hvala unaprijed.

Ako je proces u NVCju, ima link na WIki pod NVC pa additional links LIngChe shortcuts, ako su vec odradili sve po tome, onda ostaje da cekaju intervju da im NVC zakaze.

ROC 2009
Naturalization 2010

Ako je proces u NVCju, ima link na WIki pod NVC pa additional links LIngChe shortcuts, ako su vec odradili sve po tome, onda ostaje da cekaju intervju da im NVC zakaze.

Hvala milimelo.

Sve su dosad uplatili i odradili, ali ovi iz NVC jos nista ne javljaju. Samo su se zahvalili na payments.:) Doduse, jedino sta bi moglo "kociti" je to, da je buraz, kad je slao I-130 paket odmah poslao i I-864 formu (Affidavit of support) i sve sto treba uz to, pa tako da nije slao ponovo, kad je uplatio $70 za isti, kad su ovi iz NVC to trazili. Posto je skoro nemoguce dobiti dobiti nekoga na onaj broj tel. u NVC, neki dan smo poslali e-mail, da jave je li potrebno ponovo slati I-864, jer to vec sve imaju u paketu, koji im je poslan iz INS, ali jos nismo dobili nikakav odgovor. Ovaj proces je puno drugaciji(bar u ovom dijelu), nego onaj za K-1, pa tako da je i za mene ovo opet sve ispocetka i ne mogu mu bas puno pomoci oko savjeta sta da radi, jer nije isti proces kao sto sam ja imala za fiance vizu. Koliko sam mogla zakljuciti, kad se sve ovo zavrsi u NVC, onda oni odatle zakazu appt. za interviju u ambasadi u Sarajevu? Da li posalju pismo ili na koji nacin vec obavijeste o tom razgovoru? Totalno sam zbunjena, jer za K-1 se sve "odradi" u BiH, a ovdje je, izgleda, sve se zavrsi u NVC i onda samo treba cekati na taj zakazani termin za interviju.

Da li je iko imao slucaj da je odmah sa I-130 aplikacijom poslao i I-864 i da li je trebao/la ponovo poslati isti nakon sto je uplaceno $70 za to?

Unaprijed hvala puno svima.

Hvala milimelo.

Sve su dosad uplatili i odradili, ali ovi iz NVC jos nista ne javljaju. Samo su se zahvalili na payments.:) Doduse, jedino sta bi moglo "kociti" je to, da je buraz, kad je slao I-130 paket odmah poslao i I-864 formu (Affidavit of support) i sve sto treba uz to, pa tako da nije slao ponovo, kad je uplatio $70 za isti, kad su ovi iz NVC to trazili. Posto je skoro nemoguce dobiti dobiti nekoga na onaj broj tel. u NVC, neki dan smo poslali e-mail, da jave je li potrebno ponovo slati I-864, jer to vec sve imaju u paketu, koji im je poslan iz INS, ali jos nismo dobili nikakav odgovor. Ovaj proces je puno drugaciji(bar u ovom dijelu), nego onaj za K-1, pa tako da je i za mene ovo opet sve ispocetka i ne mogu mu bas puno pomoci oko savjeta sta da radi, jer nije isti proces kao sto sam ja imala za fiance vizu. Koliko sam mogla zakljuciti, kad se sve ovo zavrsi u NVC, onda oni odatle zakazu appt. za interviju u ambasadi u Sarajevu? Da li posalju pismo ili na koji nacin vec obavijeste o tom razgovoru? Totalno sam zbunjena, jer za K-1 se sve "odradi" u BiH, a ovdje je, izgleda, sve se zavrsi u NVC i onda samo treba cekati na taj zakazani termin za interviju.

Da li je iko imao slucaj da je odmah sa I-130 aplikacijom poslao i I-864 i da li je trebao/la ponovo poslati isti nakon sto je uplaceno $70 za to?

Unaprijed hvala puno svima.

Ne, nisu sve odradili - ne po redu i ne kako treba - to ih koci.

Posto je aplikacija poslana ocito prije aprila 2010, da, trebace novi I-864 i najnovije porezne forme tj transkripte za 2009 godinu. Ne znam zasto je brat letio pred rudu i slao sto nije trebao USCISu - zapamti, radi se o dva razlicita odsjeka federalne vlade. Vrlo moguce da ce im ovo usporiti dobivanje intervjua jer ko zna da li je USCIS poslao I-864 dalje NVCju - nisu morali jer se to ne trazi kao dio I-130 peticije.

Cekaj, platili su $70 za AOS ali nisu nakon toga poslali I-864?

Dalje, nakon ovih $70 se placa jos oko $400 za imigracionu vizu - je li to placeno?

Ozbiljno kazem, manite se ljudi regularne poste i cekanja da dodje na kucnu adresu i prihvatite elektronsku komunikaciju sa NVCjem - prije cete doci do informacija.

Dakle, opet kazem LingChe shortcuts i prati kako ide http://www.visajourney.com/wiki/index.php/LingChe_NVC_ShortCut

ROC 2009
Naturalization 2010

Ne, nisu sve odradili - ne po redu i ne kako treba - to ih koci.

Posto je aplikacija poslana ocito prije aprila 2010, da, trebace novi I-864 i najnovije porezne forme tj transkripte za 2009 godinu. Ne znam zasto je brat letio pred rudu i slao sto nije trebao USCISu - zapamti, radi se o dva razlicita odsjeka federalne vlade. Vrlo moguce da ce im ovo usporiti dobivanje intervjua jer ko zna da li je USCIS poslao I-864 dalje NVCju - nisu morali jer se to ne trazi kao dio I-130 peticije.

Cekaj, platili su $70 za AOS ali nisu nakon toga poslali I-864?

Dalje, nakon ovih $70 se placa jos oko $400 za imigracionu vizu - je li to placeno?

Ozbiljno kazem, manite se ljudi regularne poste i cekanja da dodje na kucnu adresu i prihvatite elektronsku komunikaciju sa NVCjem - prije cete doci do informacija.

Dakle, opet kazem LingChe shortcuts i prati kako ide http://www.visajourney.com/wiki/index.php/LingChe_NVC_ShortCut

Nakon sto su platili $70 za Affidavit of support, njegova supruga je poslala e-mail sa ispunjenom formom DS-3202 ili kako se vec forma zove (za change of agent) i onda su i njoj i njemu na e-mail poslali invoice da uplati jos $404 za processing fee. To su odmah platili i poslije toga nista. Zato smo kontali da je to to i da je sve "proslo," ali od njih ni traga ni glasa. Poslali smo e-mail prije 2 dana, posto je nemoguce ih dobiti na telefon, da jave kakav je status ovog njihovog slucaja. Jos nema nikakvog odgovora. Glavno je da su bili brzi dici pare za sve fees koje su pitali da se uplate, a sad kad ce sve procesuirati, to moze polahko, nidze im se ne zuri, ha ja. Ne znam, ali su zakomplikovali samo tako, a prava je lutrija da se s njima stupi u kontakt. Sto je najgore, ne mozes provjeriti status ni online sa onim SAR case #. Proces za Fiance vizu je sto puta laksi, barem kad su u pitanju ove zavrzlame. Jest' da uzme vremena, kad dodje ovamo oko AOS, ali barem onda to zajedno rijesavamo, a ne ovako, on ovdje, ona dole, a papiri got stuck somewhere in the middle. Pogledacu taj link, a nadam se da ce uskoro i nesto odgovoriti na poslani e-mail.

U svakom slucaju, hvala za info.

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...